To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

σε ευχαριστω για την απαντηση gotthard,

τροφοδοτικο εβαλα αυτο που μου εδωσαν μαζι με το raspberry απο το e-shop (δεν θυμαμαι πως λεγεται, θα το δω το απογευμα που θα παω σπιτι),
το ειχα συνδεσει προσωρινα σε μια 20μετρη μπαλαντεζα... μπορει να φταιει και αυτο?
πανω στο raspberry ειχα μονο την sd card και ενα στικακι usb για ασυρματο ποντικι, θα το βγαλω και αυτο γιατι πλεον εχω το tv control,
θα δω και τον οδηγο για usb αν και μια γρηγορη ματια που εριξα δεν ειναι και πολυ ευκολη διαδικασια, θελει πολυ δουλεια εκτος και εαν κοιταω λαθος οδηγο (post 158 το πρωτο λινκ)

lykman,kougis,tuxx thanks για τις απαντησεις, σιγουρα παει κατι λαθος αλλα θα το παλεψω, θα δω και τις οδηγιες σου lykman

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Αν δεν έχεις γρήγορο usb (και δεν εννοώ να είναι απλά usb 3.0) και έχεις γρήγορη κάρτα, μείνε με την κάρτα.
Δεν ξέρω ποιά έκδοση xbmc τρέχεις, αλλά στα test builds από εδώ εγώ είδα μεγάλη διαφορά σε σχέση με την official. Μπορείς να δοκιμάσεις και την official beta ως πιο safe επιλογή.
Επίσης πήγαινε στις ρυθμίσεις των video addons που χρησιμοποιείς και επέλεξε όταν κατεβάζει την λίστα των videos που περιέχουν να μην κατεβάζει fanart ή άλλες πληροφορίες, μόνο εξώφυλλα.

Συγνώμη αν έχει απαντηθεί, απλά το νήμα είναι τεράστιο. Μπροείτε να μου προτείνετε αξιόπιστο και σε λογική τιμή wifi dongle για το raspberry, κατά προτίμηση από Ελλάδα.

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

ελα φιλε, τρεχω frodo 12.2 και openlec την οfficial (την εκανα update μεσω xbmc)

Αν δεν έχεις γρήγορο usb (και δεν εννοώ να είναι απλά usb 3.0) και έχεις γρήγορη κάρτα, μείνε με την κάρτα.
Δεν ξέρω ποιά έκδοση xbmc τρέχεις, αλλά στα test builds από εδώ εγώ είδα μεγάλη διαφορά σε σχέση με την official. Μπορείς να δοκιμάσεις και την official beta ως πιο safe επιλογή.
Επίσης πήγαινε στις ρυθμίσεις των video addons που χρησιμοποιείς και επέλεξε όταν κατεβάζει την λίστα των videos που περιέχουν να μην κατεβάζει fanart ή άλλες πληροφορίες, μόνο εξώφυλλα.

καλησπερα σε ολους τους φιλους,

χθες αγορασα και εγω ενα raspberry pi μονο για το xbmc και για συνδεση σε προβολεα,

ακολουθησα τις οδηγιες και εβαλα το NOOBS σε μια toshiba sd card 16gb που την ειχα κανει format και απο τις επιλογες με τα λειτουργικα συστηματα εβαλα μονο το openlec,

ανοιξε το xbmc, εβαλα το fusion και superrepo, εβαλα καποια addons και πηγα να το δοκιμασω αλλα ειναι απιστευτα αργο,

λεγοντας αργο εννοοω οτι πατωντας ενα addon για να ανοιξει κανει 1-2 λεπτα, μετα επιλεγοντας καποιο καναλι/ταινια/σειρα κανει αλλα 2-3 λεπτα για να εμφανισει τα επεισοδια κτλ κτλ,

υποψιαζομαι οτι μπορει να ειναι η sd card και παρήγγειλα μια sandisk class 10 με 80mb/s tranfer rate αλλα ηθελα να ρωτησω εαν γνωριζει καποιος μηπως φταει κατι αλλο γιατι οχι απλα ειναι
αργο αλλα σχεδον δεν δουλευτε με τετοια καθυστερηση, το ιντερνετ μου ειναι wired με 10αρα συνδεση οποτε δεν ειναι εκει το προβλημα

επισης εαν αντι για το openlec βαλω το raspbmc ή εαν βαλω το rasbian μαζι με openlec/raspbmc θα εχει λετε καμια διαφορα?

χμους/γιωργος

Επίσης μια παρατήρηση. Την πρώτη φορά μόνο που θα τρέξεις κάποιο addon (πχ. 1channel) επειδή πρέπει να γίνουν cache κάποια databases θα πάρει αρκετή ώρα (ίσως και 5 λεπτά). Την 2η φορά και τις υπόλοιπες θα ανοίγει πολύ πιο γρήγορα. Αυτό ισχύει για τα περισσότερα video addons με πειρατικές ταινίες/σειρές. Ακόμη και overclock να κάνεις, παρόμοιες αναμονές θα έχεις (αν όχι 5 τότε 3 λεπτά). Έχε το στο μυαλό σου όπως επίσης ότι το overclock και το usb stick είναι απαραίτητα για να κρατήσει ο υπερχρονισμός και να μην γίνει corrupt η καινούργια σου sandisk.

Σιγουρα κατι εχει να κανει με το CEC οποτε αν δεν φτιαξει με αυτο που σου λεω, θα κοιταξω να δω τι γινετε με το CEC στo config.txt.[/QUOTE]
Μπορείς να ρίξεις μια ματιά;

Στην gotham έκδοση δουλεύουν τα Addons του lamda? Έβαλα εγώ την gotham του openelec και δεν μπορούσε να τα κατέβασε. Και σταμάτησε να έχει ίντερνετ το raspberry. Ξανά έβαλα την frodo και όλα καλά!

To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Γιατί δεν μου δουλεύει η βαθμιαία εξασθένηση μεταξύ των τραγουδιών;
Έχω frodo.

Σιγουρα κατι εχει να κανει με το CEC οποτε αν δεν φτιαξει με αυτο που σου λεω, θα κοιταξω να δω τι γινετε με το CEC στo config.txt.
Μπορείς να ρίξεις μια ματιά;[/QUOTE]

Βγαλε την καρτα SD απο το Pi και βαλε την στο PC σου. Οταν θα την ανοιξεις θα δει ενα αρχειο (αναμεσα στα αλλα) με το ονομα config.txt. Ανοιξε το με το notepad (εγω εχω το notepad++, λιγο πιο καλο, αν δεν το εχεις κατεβασετε και εγκαταστησετο στο PC σου). Οταν το ανοιξεις θα δεις διαφορα μεσα γραμμενα, ψαξε να βρεις αν υπαρχουν δυο γραμμες που να γραφουν τα εξης:

#hdmi_ignore_cec_init=1
#hdmi_force_hotplug=1

Αν υπαρχουν ετσι ακριβως οπως τα βλεπεις παραπανω τοτε βγαλε τα "#" και σωσε το αρχειο. Αν δεν υπαρχουν, τοτε κανε αντιγραφη-επικολληση αυτες τις 2 γραμμες:

hdmi_ignore_cec_init=1
hdmi_force_hotplug=1

και σωσε παλι το αρχειο. Σε καθε περιπτωση, οταν ανοιξεις παλι το αρχειο config.txt πρεπει καπου να βλεπεις αυτε τισ δυο γραμμες:

hdmi_ignore_cec_init=1
hdmi_force_hotplug=1

ΧΩΡΙΣ τα "#".

Βαλε την καρτα στο Pi και μπες μας τι εγινε...

hdmi_ignore_cec_init=1 την είχα δοκιμάσει μόνη της αλλά δεν...έβαλα και τις δυο πάλι δεν....περίεργο...έχω βάλει την 3.2.2 που την είχα όταν όλα γινόντουσαν από την sd card χωρίς την εγκατάσταση usb,μην σπαταταλάς τον χρόνο σου να μου τα λες αναλυτικά,έχω γνώση από notepad κλπ.Αγόρασες τον αντάπτορα που διαχωρίζει hdmi σε hdmi και toshlink;

To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Έξοδο spdif δεν έχει;
Το 3,5 jack θα έχει καλύτερη ποιότητα απο το 3,5 jack του Pi?

Last edited:

Το Pass through είναι και θέμα software, αλλά από όσο καταλαβαίνω ,
μια χαρά μπορεί να περάσει ac3/dts
δεν υπάρχει πρόβλημα

Γιά να γίνω πιο σαφής,για μας που έχουμε ενισχυτές av χωρίς hdmi θέλουμε να έχουμε σύνδεση hdmi με tv για εικόνα και ταυτοχρονα μέσω οπτικής ac3-dts στον ενισχυτη.Αν το κάνει η wolfson audio το παιρνω αύριο το πρωί.

Συμφωνώ και εγώ ένα το κάνει το ac3 dts από την οπτική το περνω και εγώ! Άραγε πόσα έξοδα αποστολής έχει? 33$ λέει ότι κάνει η Wolfson.