To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Προσωπικά έχω την επιλογή και του cec remote της τηλεόρασης αλλά και του xbmc control στο Android κινητό μου και κλίνω με διαφορά στο δεύτερο.

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Σίγουρα τα διαφορα app κάνουν πολύ περισσότερα από το CEC αλλά στην καθημερινή απλή χρήση προτιμώ CEC.

Εγώ απλά σε καθημερινή χρήση κάνω πολλά searches και βρίσκω το κινητό μονόδρομο γιατί το να γράψεις μια φράση με συμβατό remote το βρίσκω αφάνταστα κουραστικό.

Μιας και λέτε για cec, αγόρασα καινούργια τβ και το απολαμβάνω και εγώ.το θέμα μου όμως είναι ότι το cec μου αλλάζει την γλώσσα στο xbmc στα Ελληνικά και δεν έχω βρει Πώς αυτό αλλάζει. Επίσης το yatse δεν βλέπει με τίποτα xbmc το οποίο θεωρώ πως οφείλετε στο cec μιας και οι ρύθμισης είναι σωστές και στους υπόλοιπες συσκευές που έχω, δουλεύει μια χαρά.

Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Μιας και λέτε για cec, αγόρασα καινούργια τβ και το απολαμβάνω και εγώ.το θέμα μου όμως είναι ότι το cec μου αλλάζει την γλώσσα στο xbmc στα Ελληνικά και δεν έχω βρει Πώς αυτό αλλάζει. Επίσης το yatse δεν βλέπει με τίποτα xbmc το οποίο θεωρώ πως οφείλετε στο cec μιας και οι ρύθμισης είναι σωστές και στους υπόλοιπες συσκευές που έχω, δουλεύει μια χαρά.

Settings - system - input devices - peripherals - cec adapter - απενεργοποίησε το use the tv's language setting.
Για το yatse ενεργοποίησε τον webserver στα services καθώς και τις 2 επιλογές στο remote control επίσης στα services.

(Mιλάω για gotham build, δεν θυμάμαι αν είναι ακριβώς ίδιες οι επιλογές στην frodo).

Ιn other news η broadcom έκανε open source τον driver της gpu του pi. Με όλη αυτή την κοινότητα που το περιβάλλει αναμένονται σημαντικές βελτιώσεις στον τομέα του video proccesing τουλάχιστον.

Last edited:

Έχουν βγει και κάποιες άλλες υλοποιήσεις με μπόλικη επεξεργαστική ισχύ και πιο ωραίο GUI. σε χαμηλές τιμές. Εχω ανοίξει θέμα εδω http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/115583-Android-Boxes-%28smart-capabilities-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-XBMC%29?p=1057035343#post1057035343 για να μην χαλάσω την ροή του παρόντος νήματος.

Άλλο το Pi, άλλο το Android. Για το δεύτερο υπάρχει πολυσέλιδο θέμα στην κατηγορία Media Players.

είχα setup με openelec 3.2.3 που έτρεχε μόνο σε sd card χωρίς usb,σύνδεση με hdmi στην panasonic 42 u10.
'Eπερνα ήχο με καρφακι αναλογικό συνδεδεμένο στην aux του stereo ενισχυτή και μπορούσα να έχω ηχο στον ενισχυτή και εικόνα στην τηλεοραση κάποιο κανάλι,πολυ βολικό αν θες να ακουσεις ράδιο αλλα να βλεπεις την εικονα απο ενα τηλεοπτικο κανάλι.'οταν άλλαξα σε sd card και usb με 3.2.4 όταν εχω την εικονα απο το pi στην τηλεοραση παιζει και ο ηχος στον ενισχυτη,όταν ομως αλλαζω σε τηλεοπτικο καναλι χανεται και ο ηχος στον ενισχυτή.έχει κάποιος κάτι ανάλογο;μπορω με κάποια εντολή να επανέλθω στο αρχικό setup

@sat lover: Χαζευοντας στο xbmc forum για το pi, ειδα αυτο: "Do you have the "keep receiver alive" in settings/system/audio set to 1 minute?", σαν απαντηση για ενα περιπου προβλημα σαν το δικο σου. Πηγαινε στο settings/system/audio και κανε set to always, να δεις αν φταει αυτο. Σιγουρα κατι εχει να κανει με το CEC οποτε αν δεν φτιαξει με αυτο που σου λεω, θα κοιταξω να δω τι γινετε με το CEC στo config.txt.

skin έχω το confluense και στις ρυθμίσεις/συστημα/εξοδος ηχου εχω τικαρισμένες τις επιλογές dual output audio,stereo εξοδος σε ολα τα ηχεια,αλλα δεν βλεπω αποτέλεσμα,δεν ξέρω αν πρεπει να βάλω καποια εντολη απο εδω http://elinux.org/RPiconfig

Εχεις βαλει τις ρυθμισεις σε expert? Πηγαινε ρυθμισεις/ συστημα / εξοδος ηχου/ διατηρηση της συσκευης ηχου ενεργης και κανε να λεει "παντα".

To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Υπαρχει λυση για να βγαζει σωστα τα ελληνικα στο μενου;

Εχεις βαλει τις ρυθμισεις σε expert? Πηγαινε ρυθμισεις/ συστημα / εξοδος ηχου/ διατηρηση της συσκευης ηχου ενεργης και κανε να λεει "παντα".
Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω τις ρυθμίσεις expert,μου λείπει κάποιο settings.xml;

Καλημερα! Τι εκδοση εχεις βαλει? Εγω εχω την 13(Gotham). Αν εχεις την 12.3(Frodo). δεν εχει αυτη την ρυθμιση νομιζω. Βαλε αυτη την εκδοση να δεις τι γινετε...

Υπαρχει λυση για να βγαζει σωστα τα ελληνικα στο μενου;

Αν εννοείς πως έχεις πρόβλημα με τη γραμματοσειρά όπως π.χ. κεφαλαία τονούμενα στα μενού, επέλεξε confuence και βασιμένση σε arial γραμματοσειρά στις ρυθμίσεις!

Να ρωτήσω κάτι? Έχω την έκδοση 12.2 με OpenELEC. Καθώς τα αγγλικά μου είναι μέτρια για να το γκουγκλαρω ποιος είναι ο πιο απλός τρόπος για να πάω στην 13? Μου προτείνετε ενδεχομένως να κάνω λίγο υπομονή να γίνει σταθεροτερη η παραπάνω έκδοση? Στω εκ των προ!

το ρας δεν το κλείνω ποτέ. Με την καινούργια τβ και την χρήση του cec αν κάνω πάνω απο μέρα να μπώ στο xbmc, αυτό κολλάει. Το μυαλό μου πάει μόνο στο cec, μιας και δεν είχα πριν απο αυτό κάποιο θέμα.