To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Καταρχήν σε ευχαριστώ για την απάντηση. Άρα αν κατάλαβα καλά ο φορτιστής του Ipad (5.2V / 2100MA) με το κατάλληλο micro usb καλώδιο θα δουλέψει σωστά;

Πίστευα οτι θα έβγαζαν κάποιο βελτιωμένο σε δίκτυο και δυνατότερο επεξεργαστη .αλλα δυστηχωσ το FAQ αλλά λέει ε lykman;

Καλημέρα κι από εμένα.

Μπήκα κι εγώ στο club του RPI και εγκατέστησα Openelec με την μέθοδο SD+USB ενώ έκανα από την αρχή O/C στα 1000/500/500/6.

Πραγματικά έχω μείνει άφωνος με τις δυνατότητες του xbmc και του RPI λαμβάνοντας υπόψη το κόστος που πλήρωσα (RPI+κάρτα+θήκη : 47 ευρώ μαζί με μεταφορικά από Αγγλία).

Βάζοντας τα πρόσθετα Much Movies HD και GoTV πραγματικά κατάλαβα ότι εάν δεν έχεις κόλλημα με ποιότητα Blu-Ray rip μπορείς με αυτό το μηχανηματάκι να εξασφαλιστείς πλήρως σε ταινίες και σειρές και να μην ξανασχοληθείς ποτέ με torrents για ταινίες και σειρές.

Δοκιμάζοντας κάποιες HD ταινίες από το Much Movies πραγματικά εντυπωσιάστηκα από το πόσο smooth έπαιζαν αναλογιζόμενος ότι ήταν streaming και όχι από τοπικό σκληρό.

Επίσης με την χρήση του HDMI-CEC το χειρίζομαι άψογα με το control της τηλεόρασης και χρησιμοποιώ την εφαρμογή του Ipad μόνο όταν θέλω να γράψω κάποιο repo ή διεύθυνση

Κι επειδή έχω ξεσηκωθεί πραγματικά, ήθελα να ρωτήσω τους πιο έμπειρους του θέματος:

- Οι όποιες καθυστερήσεις στα διάφορα πρόσθετα ταινιών και σειρών όταν επιλέγεις να σου δείξει την λίστα ταινιών μέχρι να την βγάλει αυτή την λίστα όπου φορτώνει δεξιά κάτω η μικρή μπλε μπάρα οφείλονται στο Internet ή στην αδυναμία του RPI;
- Όταν τραβάω κάποιες ταινίες μέσω δικτύου από το Popcorn A-210 τις παίζει νερό αλλά κάθε περίπου 40 δευτερόλεπτα με 1 λεπτό κάνει ένα απειροελάχιστο κόψιμο που μπορεί πολλοί να μην το προσέξουν αλλά για εμένα είναι κάπως ενοχλητικό. Είναι θέμα κάποιας ρύθμισης ή είναι αδυναμία του RPI;

Αυτά τα ρωτάω γιατί όπως είπα έχω ξεσηκωθεί με το XBMC και σκέφτομαι αν στα παραπάνω θέματα φταίει το RPI να το βάλω στην κρεβατοκάμαρα και να πάρω για το σαλόνι κάποιο πιο δυνατό μηχάνημα τύπου NUC αντί του popcorn.

Επίσης αν έχει κάποιος καμία πιο ψαγμένη επιλογή για sport streaming αντί για sportdevil θα χαρώ να την ακούσω. Προς το παρόν έχω κάνει μία συνδρομή στο footyreport που έχει τα Αγγλικά Sky Sports 1-2-3-4 και τα BT Sports 1-2 το οποίο έχει xbmc plugin και το εγκατέστησα αλλά στους αγώνες αιχμής κάνει αρκετά εώς πολλά κοψίματα. Ακόμη και συνδρομητική υπηρεσία θα με ενδιέφερε φτάνει να είναι κοντά στης 5 λίρες το μήνα και να έχει όσο το δυνατόν λιγότερα κοψίματα.

Ευχαριστώ

"- Οι όποιες καθυστερήσεις στα διάφορα πρόσθετα ταινιών και σειρών όταν επιλέγεις να σου δείξει την λίστα ταινιών μέχρι να την βγάλει αυτή την λίστα όπου φορτώνει δεξιά κάτω η μικρή μπλε μπάρα οφείλονται στο Internet ή στην αδυναμία του RPI;"

το ιντερνετ "φταιει". Κατεβαζει artwork. Αργει και στον quad core μου.

Για σπορ μια λυση ειναι το navi-x, αλλα για να ειμαι ειλικρινης δεν μπορεις να βασιστεις πανω του 100%. Μπορει να δουλευει, μπορει και οχι οταν θες να δεις. Αλλη λυση ειναι το wiziwig.tv, αλλα αυτο αν και εχει καπου add on για xbmc δεν ειχα καταφερει να το κανω να δουλευει. Το footy report εγω δεν το ηξερα, αλλα ολοι οι φιλοι που ασχολουνται πολυ με αθλητικα εχουν καταληξει σε δορυφορικο πιατο και "διαφορα κολπα".

Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

"- Οι όποιες καθυστερήσεις στα διάφορα πρόσθετα ταινιών και σειρών όταν επιλέγεις να σου δείξει την λίστα ταινιών μέχρι να την βγάλει αυτή την λίστα όπου φορτώνει δεξιά κάτω η μικρή μπλε μπάρα οφείλονται στο Internet ή στην αδυναμία του RPI;"

Να υποθέσω ότι δεν υπάρχει κάποια λύση; Π.χ. Να κρατάει στο USB τα artworks και να κατεβάζει κάθε φορά μόνο ότι καινούριο υπάρχει.

Καλη ιδέα,αλλά θα πρεπει να το πεις στον lambda αυτό ;)

Για σπορ μια λυση ειναι το navi-x, αλλα για να ειμαι ειλικρινης δεν μπορεις να βασιστεις πανω του 100%. Μπορει να δουλευει, μπορει και οχι οταν θες να δεις. Αλλη λυση ειναι το wiziwig.tv, αλλα αυτο αν και εχει καπου add on για xbmc δεν ειχα καταφερει να το κανω να δουλευει. Το footy report εγω δεν το ηξερα, αλλα ολοι οι φιλοι που ασχολουνται πολυ με αθλητικα εχουν καταληξει σε δορυφορικο πιατο και "διαφορα κολπα".

Τα δορυφορικά κόλπα τα ξέρω καλά αλλά επειδή έχω συνδρομή Nova δεν θέλω να αγοράζω και να χρησιμοποιώ και άλλο κουτί για αυτό και ψάχνω streaming λύσεις. Παλαιότερα είχα συνδρομή στο futubox που επειδή είχε 4 διαφορετικούς servers μοιραζόντουσαν καλύτερα οι χρήστες και είχα ελάχιστα κολλήματα και ακόμη περισσότερα κανάλια αλλά μετά από κόμπλα που έφαγε πλέον έχει περιοριστεί πολύ σε περιεχόμενο. Έχω ακούσει για smoothstreams network αλλά όλα τα συνεργαζόμενα sites έχουν κλειστές τις εγγραφές τους.

Γενικά έχω καταλάβει ότι δωρεάν stream services για sport δεν παίζουν και ότι παίζει έχει πολύ κόλλημα. Οπότε την ψάχνω για συνδρομητικές υπηρεσίες αλλά με χαμηλό κόστος - μην πληρώνω και πάνω από 5 λίρες για 1-2 παιχνίδια Premier που βλέπω την εβδομάδα.

To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Καλη ιδέα,αλλά θα πρεπει να το πεις στον lambda αυτό ;)

Θα το έχει σκεφτεί. Μάλλον δεν γίνεται.
Αλλά αν γινόταν νομίζω ότι δεν έχει άλλο πρόβλημα το xbmc.
Αυτό και ο ήχος του Pi αν διορθωνόταν θα ήταν τέλειο.

Last edited:

Πίστευα οτι θα έβγαζαν κάποιο βελτιωμένο σε δίκτυο και δυνατότερο επεξεργαστη .αλλα δυστηχωσ το FAQ αλλά λέει ε lykman;

Αν έβγαινε Pi2 με κανά π.χ. διπύρηνο @ 1.5GHz, και ταυτόχρονα κράταγε πλήρη συμβατότητα με το Pi και τις ήδη υπάρχουσες εφαρμογές του, θα πέταγα ΟΛΑ τα media players μου από το παράθυρο... :ADFAD2:

- Όταν τραβάω κάποιες ταινίες μέσω δικτύου από το Popcorn A-210 τις παίζει νερό αλλά κάθε περίπου 40 δευτερόλεπτα με 1 λεπτό κάνει ένα απειροελάχιστο κόψιμο που μπορεί πολλοί να μην το προσέξουν αλλά για εμένα είναι κάπως ενοχλητικό. Είναι θέμα κάποιας ρύθμισης ή είναι αδυναμία του RPI;
Αυτό το πρόβλημα θυμίζει ένα ίδιο πρόβλημα που παρατηρείται σε μερικούς media players. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι το frame rate της εικόνας, δεν συγχρονίζει επ' ακριβώς με το frame rate της ταινίας και έτσι ανά τακτά χρονικά διαστήματα, επαναλαμβάνει το ίδιο frame για να συγχρονίσει εικόνα με ήχο. Όσο μεγαλώνει η οθόνη, τόσο μεγαλώνει και η ενόχληση που νοιώθεις, ειδικά μάλιστα αν σ’αυτή την χρονικά στιγμή υπάρχει γραμμική κίνηση της κάμερας ή κάποιου αντικειμένου στην σκηνή.

Διαβάζοντας διάφορα guides έβαλα στις ρυθμίσεις να συγχρονιζει το frame rate με αυτο της ταινίας και κάνοντας δοκιμές παρατήρησα ότι σε μια που δοκίμασα και μου έγραφε η τηλεόραση μου 1080p50 το προβλημα εξαφανίστηκε όμως μετά δοκίμασα μια άλλη που η τηλεόραση μου έγραφε 1080p24 και σε αυτή στις σκηνές που έδειχνε άτομα να τρέχουν το έδειχνε περίεργα σαν αργή κίνηση ή σαν να έχανε frames. Δοκίμασα την ίδια ταινία στο Popcorn και την έπαιζε νερό.

Υπάρχει ένα πρόβλημα με τα timestamps σε μερικές ταινές avi και ότι και να κάνουμε με τα adjust refresh rate, interlace κλπ. δεν διορθώνονται. Θα παρατηρούμε πάντα ένα σπάσιμο (judder) σε σκηνές με γρήγορη δράση και όποτε η κάμερα κινείται ολόκληρη αριστερά-δεξιά-πάνω-κάτω. Έχω σπαζοκεφαλιάσει τις τελευταίες ημέρες να προσπαθώ να τις κάνουν να παίξουν σωστά. Αυτά που παρατήρησα είναι τα εξής:

Openelec official 3.2.4
- Ταινίες με packed bitstream παίζουν με σπασίματα σε αυτές τις σκηνές, η κατάσταση διορθώνεται κάπως αν κάνουμε interlace on (απ'το video menu ενώ παίζει η ταινία).
- Ταινίες χωρίς packed bitstream παίζουν με σπασίματα σε αυτές τις σκηνές, η κατάσταση διορθώνεται κάπως αν κάνουμε interlace on (απ'το video menu ενώ παίζει η ταινία).

Raspbmc official
- Ταινίες με packed bitstream παίζουν με πολύ ελάχιστα σπασίματα απ'το openelec αν έχουμε interlace on.
- Ταινίες χωρίς packed bitstream παίζουν ακριβώς όπως και στο openelec.

Openelec Milhouse nightly Gotham (επόμενη έκδοση XBMC) build
- Ταινίες με packed bitstream παίζουν χειρότερα απ'το openelec official και το Raspbmc ακόμη και με interlace on.
- Ταινίες χωρίς packed bitstream παίζουν ΤΕΛΕΙΑ.

Το πρόβλημα το γνωρίζουν όλοι οι devs του Raspberry και προσπαθούν να το φτιάξουν. Δεν είναι εύκολο να το παρατηρήσεις σε λίγες ίντσες οθόνη, το judder γίνεται αντιληπτό σε πολλές ίντσες (46 και πάνω). Σε εκπαιδευμένο μάτι γίνεται εύκολα αντιληπτό παντού. Αυτό που κάνω επειδή έχω Samsung plasma 51' που δεν διορθώνει τα judders όπως άλλες με ψηφιακή επεξεργασία (πχ Samsung LED/LCD με motion compensation τεχνικές) είναι να παίζω τις ταινίες με τα nightly releases και αν θέλω να δω κάποια ταινία με packed bitstream βάζω Raspbmc.

Με υπομονή πιστεύω σε λίγο καιρό θα διορθωθούν και αυτά τα προβλήματα!

To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Όντως η ταινία που μου έκανε νερά ήταν το wolverine σε avi. Θα ξανά δοκιμάσω με κανένα mkv μεγάλο και με δράση για να δω πως συμπεριφέρεται.

Πες μας λιγο για τους άλλους τύπους ταινιών - αρχείων, παίζουν καλύτερα στις stable openelec ή στις nightly release?

Last edited:

Τελικά έφταιγε το ότι ήταν Avi συγκεκριμένου τύπου. Δοκίμασα πριν λίγο βαριές ματροσκες με κίνηση , fast and furious 6 και battleship και τις πήγε νερό

Δοκίμασα πριν λίγο βαριές ματροσκες με κίνηση , fast and furious 6 και battleship και τις πήγε νερό

σε μια πρώτη δοκιμή με mkv/1080p, με SMB δίκτυο χτυπάει 50+mbps bitrate πριν αρχίσουν τα κολλήματα...

υπενθυμίζω ότι μιλάω για o/ced στα 1000/500/500, σύντομα πιστεύω θα ξέρω τι κάνει και στις μαμίσιες συχνότητες...

σύντομα πιστεύω να έχω πλήρη αποτελέσματα...

Gusmin δοκίμασε το offside streams

Θα δω γιατι χθες που είδα για πρώτη φορά μεσω του footyreport xbmc plugin το ντέρμπι Λίβερπουλ Άρσεναλ το είδα σχεδόν τέλεια χωρις κανένα κόλλημα και σε υψηλή ανάλυση. Δεν ξέρω το λόγο που μεσω xbmc έπαιξε τόσο καλά και σε αγώνα υψηλού ενδιαφέροντος ενώ μεσω web browser ή καποιων εφαρμογών της τηλεόρασης μου (streamlmod για samsung) έκανε πολυ περισσότερα κολληματα. Θα το ξανατσεκαρω με άλλο αγώνα και θα ενημερώσω.

Πέρασα πριν απο λιγο την τελευταία nightly build για δοκιμή και δυστυχώς δεν δουλεύουν τα πρόσθετα που χρησιμοποιώ. Γνωρίζει κανεις πως γυρνάνε πίσω στην stable? πριν περαστεί είχε γίνει backup αλλα μέσα απο το xbmc δεν λειτουργεί τώρα ούτε η εφαρμογή του backup, ούτε η εφαρμογή openelec configuration ούτε το tab openelec στις ρυθμίσεις

Τελικά με έσωσε η μέθοδος με sd+USB που είχα ακολουθήσει στην εγκατάσταση. Έτσι απλά αντικατέστησα τα αρχεία της sd με αυτά απο την stable έκδοση και επανήλθαν ολα στο κανονικό χωρις να χρειάζεται να ξαναπέρασα πρόσθετα κλπ.