To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Παιδιά μου ήρθε σήμερα και εμένα το μηχανάκι (pi 2) έστησα openelec όλα καλά αλλά δεν μου δουλεύει το cec η τηλεόραση μου είναι Samsung 2ετιας
.Θέλει καποιο κόλπο που δεν έχω ανακαλύψει;
Λίγο που το γκουγκλαρα η τηλεόραση δεν έχει κάποιο μενού που είδα σε σαιτ σχετικά με την τηλεόραση. Το openelec φορτώνει τους drivers λογικά (βγάζει μήνυμα κατά την έναρξη) και στο μενού του χειρισμού έχει επιλογές για cec. Να αναφέρω ότι άλλαξα εισόδους στην τηλεόραση καθώς και καλώδια. Αν έχετε κάποια ιδέα είναι ευπρόσδεκτη.

Το CEC στην Samsung ονομάζεται Anynet+. Έλεγξε καταρχάς από τα μενού (σύστημα) αν η τηλεόρασή σου υποστηρίζει και αν έχει ενεργοποιημένο το Anynet+.

Επίσης δεν βλέπει ένα 2,5 αρη σκληρό που έχω δεν νομίζω να είναι τροφοδοτικό γιατί με αυτό που ήρθε ναι μεν ήταν ανεπαρκές αλλά του έβαλα άλλο με 3,8 αμπέρ και πάλι τίποτα μήπως θέλει καμιά εντολή mount?

Το θεμα των δισκων επιλυθηκε απλα χρειαζοταν λιγο ψαξιμο απο μερους μου ...
Η λυση ειναι απλη και λογικα εφαρμοζεται σε ολα τα λειτουργικα για το Pi προσθετουμε μια γραμμη στο config.txt που εχει προφανως το εκαστοτε λειτουργικο
(το config.txt απο οτι καταλαβα παιζει τον ρολο του BIOS )
Ετσι λοιπον εχουμε ...
Βγαζουμε την καρτα εντοπιζουμε το config.txt και προσθετουμε την γραμμη

max_usb_current=1

Σωζουμε και ειμαστε οκ με αυτη την γραμμη το Pi δινει 1,2 Α στις θυρες USB

Προυποθεση απο εκει και περα να εχουμε ενα καλο τροφοδοτικο γιατι το τροφοδοτικο που πηρα μαζι με το Pi δεν αντεξε καθ'ολη την διαρκεια της ενημερωσης της μουσικης συλλογης και εκανε διακοπες(αναβοσβηνει το κοκκινο led της τροφοδοσιας δειγμα οτι η ταση πεφτει κατω απο τα 4,6 volt) μολις ζεσταθηκε τωρα παιζει με ενα ποιο ισχυρο 3,8Α και σκαναρει παλι την συλλογη και τα πιτσιρικια βλεπουν ταινια ταυτοχρονα ...

Αυτη η ρυθμιση σε αλλα λειτουργικα Archphile,Volumio κλπ κλπ ισως λυνει προβληματα με εξωτερικα Dac που ζητουν περισοτερο ρευμα νομιζω οτι ενα τετοιο θεμα ειχε και ο Dr.PanK
ισως λοιπον με αυτο τον τροπο να λυνεται.

Επισης μπορει να περαστει η γραμμη μεσω SSH αλλα νομιζω ειναι πιο ευκολο να βγαλεις την καρτα .

Η πηγη της λυσης ειναι εδω...
http://openelec.tv/forum/134-usage/7...raspberry-pi-2

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το CEC στην Samsung ονομάζεται Anynet+. Έλεγξε καταρχάς από τα μενού (σύστημα) αν η τηλεόρασή σου υποστηρίζει και αν έχει ενεργοποιημένο το Anynet+.
Δεν εχει πουθενα καποιο τετοιο μενου αλλα απο την αλλη αποκλειται να μην εχει αυτη την δυνατοτητα επειδη ειναι 2 χρονων (UE39F5000AW) μαλλον κατι παιζει με το openelec και τις αναβαθμισεις του απο οτι διαβαζω το ψαχνω ομως αν βρω λυση θα ενημερωσω

Λοιπον συνδεσα το pi2 model b μεσω composite(εχω το openelec για ταινιες) και μου βγαζει την εικονα με παρεμβολες,ακουγοντας και ενα θορυβο σαν να προσπαθει να συνδεθει το pi μαζι του.
Γνωριζει κανεις μηπως χρειαζετε κατι αλλο να βαλω στη sd για να το αναγνωρισει;

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Καλησπέρα παιδιά και στο φόρουμ....πρόσφατα πήρα το pi2....του έβαλα μια καρτούλα με το noobs αν θυμάμαι καλά και ξεκινάει πάντα τώρα με το openelec και το kodi στην14.2.... Αυτο που θελω να ρωτήσω για αρχή ....μπορω να συνδέσω σε μια usb θύρα Bluetooth dongle ώστε να το χρησιμοποιήσω με ένα bluetooth πληκτρολόγιο που θελω να πάρω....τι πρεπει να αγοράσω από dongle κάτι συγκεκριμένο; Τα περισσότερα ειναι windows compatible...τι πρεπει να κάνω αφού το πάρω ....; Να το τοποθετήσω σε μια usb θύρα με κλειστό το pi 2 ,και μετά να το ανοίξω κ το kodi στις ρυθμίσεις για openelec θα το αναγνωρίσει ; Παρακαλω μια βοήθεια.... Σας ευχαριστω θερμά....

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Καλησπέρα παιδιά και στο φόρουμ....πρόσφατα πήρα το pi2....του έβαλα μια καρτούλα με το noobs αν θυμάμαι καλά και ξεκινάει πάντα τώρα με το openelec και το kodi στην14.2.... Αυτο που θελω να ρωτήσω για αρχή ....μπορω να συνδέσω σε μια usb θύρα Bluetooth dongle ώστε να το χρησιμοποιήσω με ένα bluetooth πληκτρολόγιο που θελω να πάρω....τι πρεπει να αγοράσω από dongle κάτι συγκεκριμένο; Τα περισσότερα ειναι windows compatible...τι πρεπει να κάνω αφού το πάρω ....; Να το τοποθετήσω σε μια usb θύρα με κλειστό το pi 2 ,και μετά να το ανοίξω κ το kodi στις ρυθμίσεις για openelec θα το αναγνωρίσει ; Παρακαλω μια βοήθεια.... Σας ευχαριστω θερμά....

Δεν θα χρειαζεται καν να κλεισεις το πι. Ειχα ενα rf ασυρματο πληκτρολογιο (5ετιας απο πλαισιο) και το εβαλα πανω στο πι (openelec). Το αναγνωρισε αμεσως χωρις κανενα προβλημα

Usb rf έχω κ εγώ τώρα αλλα θελω να του βάλω bluetooth πληκτρολόγιο κ από ότι ξέρω από μονο του το πι δεν εχει όποτε πρεπει να αγοράσω adaptor Bluetooth....και έχω διαβάσει ότι μπορεί και να μην κάνουν όλα...

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Εγω του έβαλα ένα no name που είχα πάρει πριν απο 4-5 χρονια απo τo ebay και το αναγνώρισε αμέσως χωρίς κάνενα πρόβλημα.

Ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις...όποτε δεν κάνω τίποτα βάζω το dongle σε μια usb θύρα ....ανοίγω το πι στο openelec kodi...και πάω στις ρυθμίσεις εκεί που λέει για το bluetooth...?

Όλα μια χαρά ευχαριστω πολυ....
Ένα άλλο θέμα που εχει προκύψει ειναι ότι εδω κ περίπου 2 μέρες ενώ έχω βρει την ταινία η την σειρά κ πάω στους υπότιτλους ...καθυστερεί παρά πολυ σε σχέση με παλιότερα να μου βγάλει τους διαθέσιμους από το open subtitles η το subtitles.gr. ....μου το κάνει ακόμα κ σε μια υλοποίηση minix android που έχω αλλα δεν περιμένω κ τόσο πολυ σε σχέση με το πι...εχει γίνει τίποτα πχ πρεπει να κάνω κάτι update γενικά ; Μήπως ειναι θέμα kodi γενικά;

Επίσης παιδιά ένα άλλο που θα ήθελα να ρωτήσω ειναι ότι ενώ παίζει μια ταινια(πάντα kodi 14.2) openelec...πάνω δεξιά στην τιβι εμφανίζεται ένα τετραγωνακι με τα χρώματα του πι....(rainbow) αρκετές φορές ...κάποιες φορές οχι αλλα κάποιες ναι ...από ότι διάβασα σημαίνει ότι δεν παίρνει αρκετά volts το τροφοδοτικό του αν τα λέω σωστά....κοίταξα ότι ειναι ένας ανταπτορας σονυ Ericsson προφανώς από κινητό ...τι πρεπει να πάρω για να γίνει σωστή η δουλειά κ να μην ζορίζεται πχ αμα το έχω Τίγκα το πι ( στις USB ports)που εχει...

Ένα καλό 5V2A τροφοδοτικό.
Επίσης αν έχεις ενεργοβόρες συσκευές στις USB, powered USB hub.

Last edited:

Το 2a ειναι 2000 amber? επίσης πρεπει να αλλάξω κ το μίνι usb που έχω η το πρόβλημα ειναι το τροφοδοτικό...
Σήμ έκανα δοκιμή με διαφορετικό καλώδιο αλλα το ίδιο ανταπτορα που έχω αλλα κ παλι βγάζει πάνω δεξιά το τετραγωνακι...όποτε γιαυτο υπέθεσα ότι φταίει το τροφοδοτικό μονο...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτήν την στιγμή έχω μονο ένα Bluetooth usb...ειναι ενεργοβόρο αυτο;

2A είναι 2 ampere βρε, όχι 2000:p
Δεν μας λες και πόσο είναι το δικό σου, αν και αφού είναι απο κινητό το πιθανότερο είναι να είναι κάτω από 1Α -> ακατάλληλο.

Δεν γράφει τίποτα....το κοίταξα ....όποτε πρεπει να βρω νέο τροφοδοτικό αφού αυτο μου βγάζει προειδοποίηση με το τετραγωνακι ουράνιο τοξο

O/C έχεις κάνει?
Το USB Bluetooth δεν είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρο, μιλάω για κανα εξ. σκληρό χωρίς δική του τροφοδοσία πχ.

Οχι δεν έχω overclocking...θα το ήθελα αμα δεν μου διαλυθεί το κουτάκι χεχεχεχε...αλλα δεν ξέρω κ πως γίνεται....δε το κατέχω κ το πολυ computing... Εσυ φίλε μου του εχεις κάνει ;

Εγώ έχω το παλιό Β, που χωρίς ο/c δεν παλεύεται.
Πίσω στο thread θα βρεις πληροφορίες για το πώς θα το κάνεις, αλλά και πολλούς οδηγούς στο net, με τις προτεινόμενες τιμές για το 2Β.
Πρώτα όμως πρέπει να αλλάξεις τροφοδοτικό.