To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Όταν λες προτεινόμενες τιμές για το 2β;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ναι εννοείτε για το τροφοδοτικό!!! Σε ευχαριστω πολυ αν κ εδω το θέμα με το πι ειναι τεράστιο κ δεν ξέρω που να ψάξω για το oc

Άλλαξε τροφοδοτικό και τα ξαναλέμε, δεν έχει νόημα τώρα απ'την στιγμή που σου βγάζει το under-voltage square χωρίς καν oc.
Εν ολίγοις πρέπει να βγάλεις την SD απ'το pi, να την βάλεις σε ένα PC και να επεξεργαστείς ένα αρχείο (ο πιο απλός τρόπος).
Αν και δεν είμαι σίγουρος αν όντως χρειάζεται oc το pi2b, ας το διευκρινήσει κάποιος κάτοχος.

δεν χρειάζεται O/C το pi2... ούτε USB για fanart. Και το λέω εγώ, που είχα τσίτα pi1... ενα καλό τροφοδοτικό, και μια καλή microSD και τέλος.

====

edit: τα έχω γραψει, αλλά ας τα ξαναπω: δεν φτάνει να έχει ονομαστικές τιμές 5V2A το τροφοδοτικό. Πρέπει να είναι και ποιοτικό. Δλδ όταν το pi τραβάει ρεύμα, να μην γονατίζει το τροφοδοτικάκι, και να πέφτει η τάση εξόδου του στα 4.8V και κάτω (κάπου εκεί αρχίζει το πολύχρωμο τετραγωνάκι). Πως θα το ξέρετε από πριν? Δυστυχώς δεν γίνεται. Εγώ τα πέρασα όλα με μετρητάκι ή πολύμετρο ώστε να δω τι βγάζουν κατά την λειτουργία όταν δουλεύουν... Οπότε δοκιμάστε, ή επιλέξτε δοκιμασμένο από άλλους. Και φυσικά και κανά ποιοτικό (χοντρούτσικο?) καλώδιο.

Last edited:

δεν χρειάζεται O/C το pi2... ούτε USB για fanart. Και το λέω εγώ, που είχα τσίτα pi1... ενα καλό τροφοδοτικό, και μια καλή microSD και τέλος.

====

edit: τα έχω γραψει, αλλά ας τα ξαναπω: δεν φτάνει να έχει ονομαστικές τιμές 5V2A το τροφοδοτικό. Πρέπει να είναι και ποιοτικό. Δλδ όταν το pi τραβάει ρεύμα, να μην γονατίζει το τροφοδοτικάκι, και να πέφτει η τάση εξόδου του στα 4.8V και κάτω (κάπου εκεί αρχίζει το πολύχρωμο τετραγωνάκι). Πως θα το ξέρετε από πριν? Δυστυχώς δεν γίνεται. Εγώ τα πέρασα όλα με μετρητάκι ή πολύμετρο ώστε να δω τι βγάζουν κατά την λειτουργία όταν δουλεύουν... Οπότε δοκιμάστε, ή επιλέξτε δοκιμασμένο από άλλους. Και φυσικά και κανά ποιοτικό (χοντρούτσικο?) καλώδιο.

Όποτε δεν μπορω να γνωρίζω από πριν,γιαυτο που έγραψα παραπάνω...στο γνωστό κατάστημα....
Εσείς έχετε να προτείνετε κάτι από τροφοδοτικό τότε;

15 για τούβλο-χ?
http://swag.raspberrypi.org/products/raspberry-pi-universal-power-supply
Αυτό σίγουρα αξίζει, έχει και ενσωματωμένο καλώδιο οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς γι'αυτό.
Δεν ξέρω πόσο βγαίνει με τα μεταφορικά όμως.

15 για τούβλο-χ?
http://swag.raspberrypi.org/products/raspberry-pi-universal-power-supply
Αυτό σίγουρα αξίζει, έχει και ενσωματωμένο καλώδιο οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς γι'αυτό.
Δεν ξέρω πόσο βγαίνει με τα μεταφορικά όμως.

Το παραπάνω το έχω εδω κ πολυ καιρό από κάποιο δώρο πιστωτικό...δεν θα το αγοράσω όποτε δοκιμάζω το τούβλο Χ (Χεχεχε) κ τα ξαναλέμε.....

====

Η κάρτα που έχω ειναι μια class 10 32 gb Kingston....ελπίζω να ειναι οκ

Μετά από περίπου 3 h λειτουργίας δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα ούτε με το τροφοδοτικό αλλά ούτε και με το καλώδιο των 3 ευχαριστώ πολύ σε όλους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Ούτε usb θέλει?:blink:??

Δεν έχει πρόβλημα σε corrupted card δλδ?

ούτε O/C έκανα στο pi2, ούτε USB έβαλα... το corruption της SD ήταν συνηθισμένο θέμα στα υπερχρονισμένα pi1, οπότε εκεί υπήρχε "ανάγκη" για USB (συν φυσικά ότι γινόταν γενικότερα πολύ καλύτερη η απόκριση)...

στην αρχή πάντως με μια microSD της πλάκας, όταν υπερχρόνισα το pi2 έγινε corrupted..

Απάντηση: Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

ούτε O/C έκανα στο pi2, ούτε USB έβαλα... το corruption της SD ήταν συνηθισμένο θέμα στα υπερχρονισμένα pi1, οπότε εκεί υπήρχε "ανάγκη" για USB (συν φυσικά ότι γινόταν γενικότερα πολύ καλύτερη η απόκριση)...

στην αρχή πάντως με μια microSD της πλάκας, όταν υπερχρόνισα το pi2 έγινε corrupted..

Όποτε δεν ειναι κ αναγκαία το o/c στο pi2; Γιατί σκεφτόμουν να το κάνω όταν μαθενα πως..

αυτό λέω, όχι... "καλή και γρήγορη microSD, και ποιοτικό τροφοδοτικό". Αυτά για pi2

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Συνεπώς τα corruption στην sdcard ήταν λόγω overclocking..έτσι εξηγούνται..;)

Άσχετα μ αυτό πάντως εγώ θα του βαζα και ένα usb για να χω το κεφάλι μου ήσυχο..(και όντως δεν θα έκανα oc στο pi2 - αν το χα) δεν νομίζω πως το χρειάζεται..Ή να το πω αλλιώς..πέρα από τα 1000 mhz στο arm_freq νομίζω δεν υπάρχει έντονη διαφορά..

Επειδή με ενδιαφέρει η αγορά... μερικές ερωτησούλες

1) Η χρήση του θα είναι για media player. Από κει και πέρα, αν το έχω και για κατεβαστήρι 24/7, θα τρώει κολλήματα άμα κατεβάζει μία ταινία και βλέπω μία άλλη την ίδια στιγμή;

2) Με τροφοδοσία άνω των 2Α θα μπορέσω να συνδέσω τον 2.5 σκληρό χωρίς να χρειαστεί USB Hub;

3) Θα μπορώ να έχω remote access όταν βρίσκομαι για παράδειγμα στην δουλειά, ώστε να μπορώ για παράδειγμα να βάλω μία ταινία να κατέβει και να έχω πρόσβαση στον σκληρό;

4) Θα μπορώ να το σκαλίζω χωρίς να χρειάζεται να του συνδέσω πληκτρολόγιο/ποντίκι, είτε μέσω του τηλεκοντρόλ είτε μέσω άλλου υπολογιστή που βρίσκεται στο ίδιο δίκτυο; Αυτό έχει μεγάλη σημασία διότι ούτε πληκτρολόγιο έχω, ούτε θέλω να κάθομαι κάθε φορά να πηγαινοφέρνω τέτοια αντικείμενα στο σαλόνι.

5) Πως τα πάει με full bluray ταινίες; Το WD που έχω τώρα με mkv άνω των 20GB κολλάει εντελώς μετά από μισή ώρα αναπαραγωγής.

6) Ο σκληρός που θα βρίσκεται πάνω στο μηχάνημα θα μπορεί να φαίνεται σε άλλες συσκευές;

Ευχαριστώ...

Το rpi2 είναι ώραιο μηχανάκι αλλά θέλει φροντίδα και προδερμ. Ενδεχομένως να κάνει όλα αυτά που ζητάς εγώ το έχω καμία 15αρια μέρες και πέρα από τα διαδικαστικά δεν με παίδεψε καθόλου μπορώ να πω. Αλλά... αν θέλεις ευκολίες με την μία (τηλεκοντρόλ π.χδιακόπτη on-off) ίσως σε παιδέψει και σαφώς ανεβάζει και το κόστος. Εμένα δεν με χαλάει να ασχολούμαι με το μηχανάκι για κάποιον άλλο ίσως είναι πρόβλημα οπότε εκεί ίσως βολεύει η αγορά Android box.

Δοκίμασε να κατεβάσεις το repository του λάμδα από το tvaddons.ag ίσως το πρόβλημα σου έχει να κάνει με την έκδοση που χρησημοποιεις.

b+ και 2 έχουν τις ίδιες διαστάσεις, θύρες κλπ, σωστά; Μια παλιά θήκη -οι κλασικές ebay από διαφανές πλεξι- για b+ που έχω θα ταιριάζει στο 2; Αλουμινένιες ψύκτρες θα χρειαστούν;

Ναι ταιριάζει. Εγώ το έχω κάνει overclock χωρίς ψύκτρες και χωρίς πρόβλημα. Βέβαια είναι χειμώνας, δεν ξέρω τι θα γίνει όταν πιάσει ζέστη...

pis.png

οταν το είχα πρωτοπάρει, είχα κάνει ένα γρήγορο τσεκάπ! αυτά είχα δει, οπότε το o/c το θεώρησα περιττό... Ισως (λέω ίσως) το μόνο που να συνεχίζει να έχει λίγο νόημα, είναι αύξηση στα gpu/mem freqs, αλλά όχι στον arm...

Για αυτούς που το θέλουν μόνο για media player, υπόψη ότι δεν παίζει hevc (για την ακρίβεια έχω παίξει με overclockingοριακά μέχρι sd) και λόγω αρχιτεκτονικής του επεξεργαστή δεν παίζει Acestream (για όποιον ενδιαφέρεται). Πάντως λόγω τιμής και κυρίως υποστήριξης χαλαρά θα το προτιμούσα από κάποιον Android player. Έχω δει αρκετούς και έχουν τραγικές υλοποιήσεις όσο αφορά το kodi. Βέβαια όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα καλυτερεύουν

Για αυτούς που το θέλουν μόνο για media player, υπόψη ότι δεν παίζει hevc (για την ακρίβεια έχω παίξει με overclockingοριακά μέχρι sd)

σωστά, και εγώ για το προηγούμενο μου ποστ να διευκρινίσω ότι αφορά τα mkv/x264 με τα πουλιά. HEVC (ΗD) δεν αντέχει.