To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Όπως ανέφερα και πιο πάνω, αν υπάρχει σύνδεση HDMI και η τηλεόραση υποστηρίζει HDMI cec, μπορεί να γίνει η δουλειά και μέσω του τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης.

Εχω τέτοια τιβί, αλλά το απενεργοποίησα γιατί είχα θέμα lipsync... (όχι με το Pi, αλλά όλα πέφτουν στην ίδια hdmi). Πρέπει να κάνω και άλλες δοκιμές όμως, το πιθανότερο είναι ότι και έτσι κάτι θα γίνει (αν και το XBMC remote app εμένα προσωπικά μου υπεραρκεί). Οταν το είχα ενεργό όμως -και συνεργαζόταν με τον ενισχυτή-, η απόκριση του ήταν αρκετά αργή, π.χ. στην αλλαγή της έντασης... τέσπα όπως είπα θα επανέλθω αν κάνω και άλλες δοκιμές...

Περιμενε "το καινουριο" raspberry το 2016 ....
Πλάκα πλάκα όμως σε τέτοια τιμή με τετοιους Developers δεν υπάρχει!

Πράγματι... η κοινότητα του είναι εντυπωσιακή...

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Εδώ είμαι και δοκιμάζω για την ώρα:

arm_freq=1000
core_freq=500
sdram_freq=500
over_voltage=5
initial_turbo=30

+usb το οποίο κάνει διαφορά κατά την ανάγνωση του fanart...

(οταν δω τι θα κάνω με ψυκτρούλες, ίσως το γυρίσω σε μόνιμο o/c και όχι δυναμικό όπως είναι τώρα)

Όπως ανέφερα και πιο πάνω, αν υπάρχει σύνδεση HDMI και η τηλεόραση υποστηρίζει HDMI cec, μπορεί να γίνει η δουλειά και μέσω του τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης.

δεν άντεξα, και το δοκίμασα μόλις γύρισα σπίτι... :2thumb22sup:

δουλεύει επίσης άψογα!!! (μέσω τηλεκοντρόλ από την LG LM620S)

Re: Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Εδώ είμαι και δοκιμάζω για την ώρα:

+usb το οποίο κάνει διαφορά κατά την ανάγνωση του fanart...

(οταν δω τι θα κάνω με ψυκτρούλες, ίσως το γυρίσω σε μόνιμο o/c και όχι δυναμικό όπως είναι τώρα)

Εγω το εχω σε μονιμο o/c χωρις ψυκτρουλες (ακομα, τις περιμενω) σε 900 και ειναι μια χαρα! Κανενα προβλημα. Ολοι λενε οτι το δυναμικο δεν κανει τιποτα γιατι το pi den "καταλαβαινει" και τοσο καλα ποτε πρεπει να ανεβασει στροφες -)

δεν άντεξα, και το δοκίμασα μόλις γύρισα σπίτι... :2thumb22sup:

δουλεύει επίσης άψογα!!! (μέσω τηλεκοντρόλ από την LG LM620S)

Και εγω την ιδια tv εχω! Αψογα! Καπου ειδα και ενα xml για να δουλεουν και αλλα κουμπια του τηλεκοντρολ αλλα δεν το εχω δοκιμασει ακομα...

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Mέσω δικτύου λογικά, όπως και στις άλλες πλατφόρμες.
lykman 24p δοκίμασες πώς τα παίζει?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Εγω το εχω σε μονιμο o/c χωρις ψυκτρουλες (ακομα, τις περιμενω) σε 900 και ειναι μια χαρα! Κανενα προβλημα. Ολοι λενε οτι το δυναμικο δεν κανει τιποτα γιατι το pi den "καταλαβαινει" και τοσο καλα ποτε πρεπει να ανεβασει στροφες -)

Και εγω την ιδια tv εχω! Αψογα! Καπου ειδα και ενα xml για να δουλεουν και αλλα κουμπια του τηλεκοντρολ αλλα δεν το εχω δοκιμασει ακομα...

νομίζω ότι η βελτίωση έγινε αισθητή όταν πήγα στο τελευταίο σκαλοπάτι (που είμαι τώρα)... μέχρι τότε δεν πολυκαταλάβαινα διαφορά από τις αρχικές τιμές... (ανέβαινα σταδιακά με βάση τον γνωστό πίνακα). Μόνιμα υπερχρονισμένο και υπερβολταρισμένο, χωρίς έστω και λίγη βελτίωση στην ψύξη, δεν θα το ήθελα... οι θερμοκρασίες είναι υψηλότερες πλέον όταν ζορίζεται (αν και αυτά τα... 60C που αναφέρει, πολύ χλωμά μου φαίνονται... μπορώ άνετα να ακουμπάω τα τσιπ, χωρίς να καίνε...)

υγ1. ξέχασα να πω, ότι έχω επιλέξει και καλό-δυνατό τροφοδοτικό, το οποίο δίνει μετρημένα 5.15V στην έξοδο του (πραγματική τιμή), και 2Α ονομαστικά... Γιατί έχω και άλλα με αντίστοιχες ονομαστικές τιμές, αλλά στο πολύμετρο είδα 4.82V... που είναι οριακά για τo Pi (από ότι λένε).

υγ2. 24p αναφέρει η τιβί κανονικά, δεν έχω δώσει όμως ιδιαίτερη βάση... θυμίστε μου, το XBMC έχει τρόπο (όπως το MPC-HC) να αναφέρει αναλυτικές πληροφορίες αναπαραγωγής?

Last edited:
Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

υγ2. 24p αναφέρει η τιβί κανονικά, δεν έχω δώσει όμως ιδιαίτερη βάση... θυμίστε μου, το XBMC έχει τρόπο (όπως το MPC-HC) να αναφέρει αναλυτικές πληροφορίες αναπαραγωγής?
Με το "Ο" του πληκτρολογίου. Δεν είναι τόσο αναλυτικές όσο του MPC βέβαια.

Τελικά το αγόρασα και εγώ και το περιμένω από μέρα σε μέρα... Άντε να δούμε τι ψάρια πιάνει :worshippy:

Λέω να δοκιμάσω πρώτα τον οδηγό για USB stick με Openelec. Άλλες προτάσεις?

Οπότε καλύτερα να δοκιμάσω το Rasbmc. Θα το δοκιμάσω και βλέπουμε, αν δεν κάνει τρελά κολλήματα θα το κρατήσω.

Πόσο καιρό περίμενες το raspi να σου έρθει? Έχω 7 εργάσιμες που το περιμένω...

Εγώ παρέλαβα χθες! Η παραγγελία έγινε προχθές από Ελλάδα! Δεν είμαι πολύ σχετικός! Το βράδυ που το δοκίμασα έπαιξε καλά, μόνο που κολλούσε λίγο στο μενού!

Οπότε καλύτερα να δοκιμάσω το Rasbmc. Θα το δοκιμάσω και βλέπουμε, αν δεν κάνει τρελά κολλήματα θα το κρατήσω.

Πόσο καιρό περίμενες το raspi να σου έρθει? Έχω 7 εργάσιμες που το περιμένω...

Δοκίμασε openelec (εμένα δεν δούλευε με τη μέθοδο του USB)

Αν παραγγεειλες απο RS Θα σου ερθει σύντομα... Εμένα μου ήρθε μια θήκη για το raspi σε 9 συνολικά μέρες ....

Last edited:

Εγώ δοκιμασία τον οδηγό με openelec 3.2.2 και δεν bootαρε .....

ποιον οδηγό λες?
είμαι με openelec 3.2.2 + usb + O/C... όλα από οδηγούς...

==========

εμένα έκανε ~6 εργάσιμες αν θυμάμαι καλά, είχα παραγγείλει RasPi512 + κουτί + SD8GB...

όλα από RS

Τωρα δοκιμαζω αυτον και θα σας πω ...!
http://www.xbmchub.com/forums/raspb...de]-install-openelec-usb-under-5-minutes.html

Με αυτόν έπαιξε κατευθείαν σε εμένα... δεν δοκίμασα καν κάτι άλλο. Βασικά ούτε το video του οδηγού δεν είδα. Μόνο το κείμενο ακολούθησα. Μετά το έβαλα και σε auto update (είναι παλιότερη έκδοση αυτή που δίνει έτοιμη) -αν και νομίζω παίζει απλά κι αν ρίχνεις από πάνω τα δύο βασικά αρχεία, system και kernel-, και αναβαθμίστηκε στην τελευταία...

====

μετά από 2-3 μέρες κανονικής χρήσης (όχι δοκιμών, αλλά σαν βασικό player), δηλώνω ενθουσιασμένος από το σκ@τούλι!!! Μετά και από την ενεργοποίηση του hdmi-CEC, είναι ακόμα καλύτερη η εμπειρία χρήσης, με ΕΝΑ κοινό τηλεκοντρόλ (τηλεόρασης) που ελέγχει και αυτό, δηλαδή συνολικά όλες τις λειτουργίες και των δύο συσκευών!!! Ολα αυτά με openelec 3.2.3 (από χτες). Φυσικά βέβαια με τις παρεμβάσεις που έχω γράψει παραπάνω, usb-O/C-RC.

καλημέρα,ξέρετε αν συνεργάζεται με panasonic viera ut-10 μεσω viera link;υποστηρίζεται hdmi-cec;