Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi
Τις τελευταίες μέρες έκατσα επιτέλους και έστησα και το δικό μου RasMedia...
Σαν έκδοση έβαλα την τελευταία version της κυριακής, OpenElec+Kodi 17 (Milhouse-0206), μιας που με ενδιαφέρει το παίξιμο των 3D ISO. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι αρκετά θετικές, με σχεδόν όλες τις δοκιμές, να έχουν γίνει από δίκτυο και κάποιες ελάχιστες από USB δίσκο. Ενώ έλυσα το θέμα του να παίρνω Audio HD, έστω μέσω PCM αποκωδικοποίησης , τα 3D ISO μου τα παίζει σαν 2D. Μάλιστα η τελευταία version έχει πρόβλημα γενικά στο 3D και δεν βγάζει καν ένδειξη στις πληροφορίες info ότι η ταινία είναι 3D. Δοκίμασα παλιότερες version τις 0203, 0204 που υποτίθεται δεν είχαν τέτοιο θέμα, αλλά και πάλι τζίφος. Πάντως τα αρχεία mkv sbs με την κατάλληλη ονομασία, οι προηγούμενες εκδόσεις, τα αναγνώριζαν κανονικά και τα έπαιζαν 3D.
1) Ερώτηση: Υπάρχει κανείς που να βλέπει με το RaspberryPi2+OpenElec+Kodi 3D ISO, και αν ναι με ποια έκδοση;
2) Ερώτηση: Ο μόνος τρόπος για να έχουμε δυναμική μετακίνηση της θέσης των υποτίτλων (το τονίζω δυναμική και όχι στατική από τα γενικά settings), είναι μόνο μέσω keyboard; Αν όντως ισχύει αυτό, είναι μεγάλη παράληψη που δεν συμπεριέλαβαν την ρύθμιση αυτή στο subtitles info. Όλοι οι players που έχουν περάσει από τα χέρια μου, εκτός των άλλων πάντα είχαν διαθέσιμη την ρύθμιση αυτή, κατά την διάρκεια θέασης ταινίας.
Επίσης μην το ξεχάσω, άλλη μια αναφορά. Είχα θέμα με το rainbow σηματάκι που βγαίνει όταν υποτίθεται ότι υπάρχει πρόβλημα θερμοκρασίας. Μου το έβγαζε ακόμα και κατά την διάρκεια της θέασης ταινίας και μάλιστα με την ψήκτρα που έχω βάλει επάνω στον επεξεργαστή, να είναι απλά ελαφρώς ζεστή, 35 με 40 το πολύ βαθμούς. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θεωρούσε μεγάλη την θερμοκρασία της CPU. Στο τέλος αναγκάστηκα να καταργήσω την ένδειξη για να μην με ζαλίζει.