To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Δεν βγαινει η μπαρα (οπως γινεται οταν παιζει video)!
μενω με τα κουτακια του screensaver να χορευουν στην οθονη και το τηλεκοντρολ ... dead
πληκτρο για play/pause δε υπαρχει στο δικο μου

μηπως επειδη η τηλεορασή μου δεν ειναι "εξυπνη"

Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Ηθελα να ρωτησω αν το εχει αντιμετωπισει κανενας αλλος το παρακατω θεμα.

Βρηκα ενα αρχειο 11γιγα full hd / ac3 5.1 το οποιο ειναι .ts . Δοκιμασα να παιξω απο openelec και το cpu load χτυπαει 100%, dropped frames συνεχως και προφανως δεν βλεπεται το αρχειο. Εχω αγορασει mpeg2 license. Μετατροπη με handbrake σε h264 και ολα δουλεψαν μια χαρα.
Το .ts είναι από tv capture? Μήπως έχει 4:2:2 chroma subsampling και στην μετατροπή το κάνεις 4:2:0?

Ναι είναι TV capture. Χμμμ αυτά που λες δεν τα είχα υπόψιν μου. Είναι κάτι που μπορώ να αλλάξω στις ρυθμίσεις του kodi? Ή αλλάζει μόνο με transcoding-handbrake

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Αν θυμάμαι καλά το 4:2:2 ανήκει σε ένα profile στο οποίο το rpi δεν υποστηρίζει hardware decoding.

Παίδες άλλες δύο απορίες έχω κι εγώ με τη σειρά μου στην παρέα...

1. Έχω εγκαταστησει και ρυθμισει πλήρως το Openelec σε μια SD που έχω... Θέλω όμως να βάλω μια άλλη SD χωρίς να έχω να κάνω όλες τις ρυθμίσεις από την αρχή... Ποιος πιστευετε πως είναι ο καλύτερος τρόπος για να μεταφέρω τις πληροφορίες της παλιάς κάρτας στην καινούρια; Να κάνω ένα image της παλιάς και να το περάσω στην καινούρια μετράει ή χρειάζεται κάτι πιο εξειδικευμένο;

2. Εγώ δεν έχω αγοράσει κανένα codec και δεν έχω βρει πουθενά σε κάποιο οδηγό να μου λέει κάτι τέτοιο... Τι χρησιμότητα έχει η αγορά των codecs;

3. Μερικές φορές που βάζω να παίξει ένα αρχείο ακούω τον ήχο σαν να κάνει για 2-3 δευτερόλεπτα ένα speed up/speed down και μετά να το βρίσκει... Σε τι οφείλεται αυτό και πώς μπορούμε / αν μπορούμε να το εξαφανίσουμε; Οι ρυθμίσεις που χρησιμοποιώ φαίνονται εδώ και είναι εκεί που λέει TV... (απλό δικάναλο στην TV για την ώρα)

3) στις ρυθμίσεις έχεις βάλει adjust display refresh rate και sync play back to display / resample audio ??? αυτό μου το κάνει και εμένα κάποιες φορές στην αρχή όταν γυρίζει η τηλεόραση από 60 που είναι στα μενού στο 23.976 που είναι ταινίες / σειρές.

Παίδες άλλες δύο απορίες έχω κι εγώ με τη σειρά μου στην παρέα...

1. Έχω εγκαταστησει και ρυθμισει πλήρως το Openelec σε μια SD που έχω... Θέλω όμως να βάλω μια άλλη SD χωρίς να έχω να κάνω όλες τις ρυθμίσεις από την αρχή... Ποιος πιστευετε πως είναι ο καλύτερος τρόπος για να μεταφέρω τις πληροφορίες της παλιάς κάρτας στην καινούρια; Να κάνω ένα image της παλιάς και να το περάσω στην καινούρια μετράει ή χρειάζεται κάτι πιο εξειδικευμένο;

2. Εγώ δεν έχω αγοράσει κανένα codec και δεν έχω βρει πουθενά σε κάποιο οδηγό να μου λέει κάτι τέτοιο... Τι χρησιμότητα έχει η αγορά των codecs;

1. Δεν το έχω δοκιμάσει αυτό που λές, αλλά υπάρχει δυνατότητα να κάνεις backup όλο το kodi μαζί με τα settings, library κλπ, απο το μενού. Αφού του ορίσεις το path (by default έχει το \backup), μπορείς να το βάλεις να το κάνει σε έναν σκληρό και μετά αφού βάλεις τη νέα κάρτα με περασμένο ένα kodi, να κάνεις restore το προηγούμενο από εκεί που το έχεις αποθηκεύσει.

2. Οπως θα δείς κι εδώ, τους codecs τους αγοράζεις προαιρετικά αν θέλεις να αναπαράγεις αρχεία κωδικοποιημένα σε mpeg2 (dvd) ή σε vc1 (αυτό νομίζω είναι φορμάτ της microsoft), αλλά για τα είδη αρχείων που παίζουμε οι περισσότεροι δε νομίζω οτι είναι απαραίτητοι.

1. Το ειχαμα ξανασυζητησει πιο πριν, αλλα καταλαβαινω οτι το νημα ειναι τεραστιο. Το να κανεις img ειναι ο πιο ευκολος τροπος, αλλα και ο πιο χρονοβορος. Το αλλο κακο ειναι οτι (νομιζω) δεν θα μπορει να γραφτει το image σε καρτα αλλης χωρητικοτητας. Αν εχεις προσβαση σε linux, τα πραγματα ειναι πανευκολα. Απλα αντιγραφεις τον φακελο (ή ειναι partition; δεν θυμαμαι) storage. Αυτος εχει μεσα ολες τις πληροφοριες που σε ενδιαφερουν. Αν δεν εχεις προσβαση σε linux, νομιζω οτι παλι γινεται με τον εξης τροπο. Ενεργοποιεις το ssh του openelec και μετα μπαινεις μεσα στο pi με το winscp (Υπαρχουν και αλλα προγραμματα, απλα εγω αυτο χρησιμοποιω) με πρωτοκολλο sftp (απο το μενου). username/pass = root/openelec . Αντιγραφεις το "storage", που νομιζω ειναι το default partition οταν συνδεεσαι. Απλα ψαξε λιγο τις επιλογες ωστε να εμφανισεις και τα hidden files/folders, π.χ. .kodi, ωστε να τα αντιγραψεις ολα. Μετα οποτε θελεις, φτιαχνεις καινουρια καρτουλα και σβηνεις το "storage" και το αντικαθιστας με το δικο σου.

2. Αγορασα license keys για να δω δορυφορικη SD. Τα HD ειναι mpeg4, αλλα τα παλια SD ειναι mpeg2. Αλλη πιθανοτητα να το χρειαστει κανεις ειναι αν εχει κανενα DVD ISO;;; δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο.

Μια χαζή σκέψη: με Acronis δεν μπορεί να πάρει image της κάρτας και να το κάνει restore όποτε χρειαστεί;

Θυμάμαι πρόσφατα που πήραμε backup (και κάναμε restore έπειτα) image από CVS (που είναι linux) και έπαιξε κανονικά.

Μπορεί και να τα δοκιμάσω κι όλα αυτά μόλις έρθει η κάρτα και θα σας πως αποτελέσματα!

παιδια μια ερωτησουλα.. wifi dongle για το Pi τι να παρω? θελω να βγαλω το καλωδιο... για την ωρα χρισημοποιω openelec το οποιο ομολογουμενως με χει ενθουσιασει... ενα σκατουλι παιζει καλυτερα τις ταινιες απτο 6 πυρινο pc Μου..:HTEHETH63:

παιδια μια ερωτησουλα.. wifi dongle για το Pi τι να παρω? θελω να βγαλω το καλωδιο... για την ωρα χρισημοποιω openelec το οποιο ομολογουμενως με χει ενθουσιασει... ενα σκατουλι παιζει καλυτερα τις ταινιες απτο 6 πυρινο pc Μου..:HTEHETH63:

Εγώ έχω αγοράσει αυτό απο το πλαίσιο και παίζει μόλις το βάλεις χωρίς κανένα πρόβλημα. Είχα δοκιμάσει και το άσπρο που ήταν φτηνότερο, αλλά δεν έπαιξε ποτέ.

Εγώ έχω αγοράσει αυτό απο το πλαίσιο και παίζει μόλις το βάλεις χωρίς κανένα πρόβλημα. Είχα δοκιμάσει και το άσπρο που ήταν φτηνότερο, αλλά δεν έπαιξε ποτέ.
Φιλε turbox δε ξαναπαιρνω ουτε σακουλα!

ενα σκατουλι παιζει καλυτερα τις ταινιες απτο 6 πυρινο pc Μου..:HTEHETH63:

Αυτό που γράφεις δεν είναι normal. Κανονικά θα έπρεπε να σε προβληματίσει... :chinscratch:

Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Edimax EW-7811Un
TP-LINK TL-WN823N

Τις τελευταίες μέρες έκατσα επιτέλους και έστησα και το δικό μου RasMedia...

Σαν έκδοση έβαλα την τελευταία version της κυριακής, OpenElec+Kodi 17 (Milhouse-0206), μιας που με ενδιαφέρει το παίξιμο των 3D ISO. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι αρκετά θετικές, με σχεδόν όλες τις δοκιμές, να έχουν γίνει από δίκτυο και κάποιες ελάχιστες από USB δίσκο. Ενώ έλυσα το θέμα του να παίρνω Audio HD, έστω μέσω PCM αποκωδικοποίησης , τα 3D ISO μου τα παίζει σαν 2D. Μάλιστα η τελευταία version έχει πρόβλημα γενικά στο 3D και δεν βγάζει καν ένδειξη στις πληροφορίες info ότι η ταινία είναι 3D. Δοκίμασα παλιότερες version τις 0203, 0204 που υποτίθεται δεν είχαν τέτοιο θέμα, αλλά και πάλι τζίφος. Πάντως τα αρχεία mkv sbs με την κατάλληλη ονομασία, οι προηγούμενες εκδόσεις, τα αναγνώριζαν κανονικά και τα έπαιζαν 3D.

1) Ερώτηση: Υπάρχει κανείς που να βλέπει με το RaspberryPi2+OpenElec+Kodi 3D ISO, και αν ναι με ποια έκδοση;

2) Ερώτηση: Ο μόνος τρόπος για να έχουμε δυναμική μετακίνηση της θέσης των υποτίτλων (το τονίζω δυναμική και όχι στατική από τα γενικά settings), είναι μόνο μέσω keyboard; Αν όντως ισχύει αυτό, είναι μεγάλη παράληψη που δεν συμπεριέλαβαν την ρύθμιση αυτή στο subtitles info. Όλοι οι players που έχουν περάσει από τα χέρια μου, εκτός των άλλων πάντα είχαν διαθέσιμη την ρύθμιση αυτή, κατά την διάρκεια θέασης ταινίας.

Επίσης μην το ξεχάσω, άλλη μια αναφορά. Είχα θέμα με το rainbow σηματάκι που βγαίνει όταν υποτίθεται ότι υπάρχει πρόβλημα θερμοκρασίας. Μου το έβγαζε ακόμα και κατά την διάρκεια της θέασης ταινίας και μάλιστα με την ψήκτρα που έχω βάλει επάνω στον επεξεργαστή, να είναι απλά ελαφρώς ζεστή, 35 με 40 το πολύ βαθμούς. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θεωρούσε μεγάλη την θερμοκρασία της CPU. Στο τέλος αναγκάστηκα να καταργήσω την ένδειξη για να μην με ζαλίζει.