To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Το rainbow square σημαίνει ελλιπης τροφοδοσία με ρεύμα, δεν έχει να κάνει με θερμοκρασία

Το rainbow square σημαίνει ελλιπης τροφοδοσία με ρεύμα, δεν έχει να κάνει με θερμοκρασία

Είχα την εντύπωση ότι ήταν το ανάποδο από το red square αλλά προφανώς κάνω λάθος.

Τάση στέλνω από ένα USB Hub της D-Link που υποτίθεται ότι δίνει 1 Amber στα 3 ports από τα 4. To 4o δίνει 2,1 Ambers αλλά παραδόξως έχει ασυμβατότητα με το raspberry. Επειδή όμως στα GPIO pins 2 και 4 πάντα μετράω τάση γύρω στα 4,7 Volts, ίσως στο project που ετοιμάζω με arduino controlled raspberry, να πρέπει να δίνω τα 5 Volts όχι από την MicroUSB είσοδο, αλλά απευθείας από τα pin αυτά, ώστε να μην υπάρχει πτώση τάσης από την προστασία του κυκλώματος εισόδου της τάσης.

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Σιγούρεψε και ότι το καλώδιο σου "αντέχει" τα 2,1Α.

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Σιγούρεψε και ότι το καλώδιο σου "αντέχει" τα 2,1Α.

Είναι ένα αρκετά κοντό καλώδιο και χοντρό, που το έχω πάρει από το e-shop. Ένα ίδιο έχω και σ’ ένα άλλο raspberry που είναι μόνιμα ανοιχτό και το που το έχω για κατεβαστήρι torrents. Και αυτό παίρνει τροφοδοσία από ένα ίδιο D-Link USB Hub. Το κόκκινο LED μένει μόνιμα αναμμένο.

Τελικά έλυσα το θέμα με το 3D, βάζοντας την τελευταία version 0209. Έχω όμως δύο θέματα με τους υπότιτλους. Ίσως να είναι bugs και τα δύο λόγω των δοκιμαστικών εκδόσεων που τρέχω.

Το πρώτο έχει να κάνει με την default επιλογή γλώσσας. Όταν φτιάχνω ένα mkv αρχείο, εκτός από το εξωτερικό srt αρχείο, του περνάω το ίδιο αρχείο και εσωτερικά και φυσικά μπαίνει πρώτο μετά τον ήχο, ειδικά στην περίπτωση που κρατάω και άλλους υποτίτλους όπως είναι τα Αγγλικά. Όταν όμως παίζω ταινία που περιέχει Αγγλικούς υπότιτλους, πάντα ξεκινάει να παίζει στα Αγγλικά. Φυσικά στις ρυθμίσεις του Kodi για τους υπότιτλους, έχω επιλέξει στην επιλογή Preferred subtitle language, τα Ελληνικά. Δεν ξέρω αν μπερδεύεται το Kodi με την επιλογή που έχω σαν γλώσσα του UI στα Αγγλικά, αλλά λογικά αυτά τα δύο κανονικά πρέπει να είναι ανεξάρτητα.

Το δεύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με την θέση των υποτίτλων. Ακόμα και με keyboard που δοκίμασα (CTRL + Arrow Up or Down), ενώ βγάζει ένδειξη με νούμερο ότι αλλάζει την θέση των υποτίτλων, αυτοί μένουν σταθερά ακίνητοι στο κάτω μέρος της οθόνης.

Καμία συμβουλή;

Για το πρώτο, μήπως είναι ορισμένοι σαν forced στο .mkv οι αγγλικοί? Πιθανών να "σέβεται" πρώτα αυτό το kodi.
Για την αλλαγή θέσης, πρέπει να έχεις ορίσει το subtitles position on screen στα settings σε fixed.

Για το πρώτο θέμα, σίγουρα δεν είναι forced γιατί πάντα κάνω έλεγχο με το MKVToolnix GUI που κάνω το remux. Εκτός και αν το πρόγραμμα αυτό έχει θέματα. Αλλά από την άλλη στον Popcorn A200 player, δεν είχα ποτέ τέτοιο θέμα.

Τώρα όσο για το δεύτερο θέμα, δεν το θυμάμαι να υπήρχε τέτοια επιλογή με το όνομα Fixed. Για να το λες θα υπάρχει, αλλά μάλλον δεν το επέλεξα, γιατί η λέξη σε παραπέμπει σε κάτι σταθερό και όχι μεταβαλλόμενο που ήθελα εγώ. Θα το δοκιμάσω το βράδυ.

Για την αλλαγή θέσης, πρέπει να έχεις ορίσει το subtitles position on screen στα settings σε fixed.

Many thanks! Όντως με το που το έβαλα fixed είχα μικρομετρικό έλεγχο στη θέση των υποτίτλων.

Το μόνο κακό είναι ότι πρέπει να έχω μόνιμα σε εφεδρεία ένα keyboard και ένα desktop keyboard και μάλιστα με καλώδιο δεν λέει. Υπάρχει καμία πρόταση για κανένα wireless, μικρό και βολικό και με φωτιζόμενα πλήκτρα;

Μπορείς να αντιστοιχίσεις δύο πλήκτρα στο remote σου για αυτή τη δουλεια.
Με τι χειρίζεσαι το kodi?

Εκανα μια αναβαθμιση στο OSMC το σαββατοκυριακο
και απο εκεινη τη στιγμη τα directories
αντι για λιστα που τα ειχε πριν βγαινουν
σε icons
αυτο ειναι ενοχλητικο επειδη δεν μπορει να δει κανεις τι περιεχουν
αν δεν παει απο πανω ο cursor!

Ξερει κανεις πως μπορω να παω σε λιστα?

Μπορείς να αντιστοιχίσεις δύο πλήκτρα στο remote σου για αυτή τη δουλεια.
Με τι χειρίζεσαι το kodi?

Μέχρι τώρα (εκτός από ένα wired keyboard και ένα wireless mouse που τα είχα για ώρα ανάγκης), το χειριζόμουν μέσω του remote control του προτζέκτορα μέσω του CEC. Μου έλειπαν όμως αρκετά πλήκτρα. Εκτός από την ρύθμιση της θέσης των υποτίτλων (που μου αναγκαίο γιατί έχω μάθει να μεταφέρω το κείμενο στο κάτω μέρος της εικόνας και να σηκώνω την οθόνη, για να εξαφανίσω την κάτω μαύρη λωρίδα), αρκετές φορές μου έλειπε και το pageUp-pageDown, ιδιαίτερα στις μεγάλες λίστες αρχείων. Φυσικά και άλλα πλήκτρα μου έλειπαν αλλά ήταν λιγότερο αναγκαία. Η λίστα με τα shortcuts keys του Kodi είναι πλούσια.

Εγώ έχω αυτό και δουλεύει μια χαρά (αν και χρησιμοποιώ hdmi cec μέσω πλητρολογίου)

http://www.geekbuying.com/item/Rii-...ulti-touch-up-to-15-Meter---Black-359146.html

Τελικά αυτό πήρα σήμερα από το eShop. Προτίμησα να το πάρω από εδώ και από σίγουρη πηγή, γατί από ότι διάβασα σε forums κυκλοφορούν πολλές Κινέζικες μαϊμούδες που έχουν αρκετά θέματα. Όταν το πρωτοείδα στην αρχή στό το επίσημο site, τρόμαξα με την φωτογραφία γιατί μου φάνηκε αρκετά μεγάλο, αλλά με το που είδα ένα video το πόσο χώρο πιάνει στα χέρια, κατ’ ευθεία το συμπάθησα. Προς το παρόν έκανα την πρώτη δοκιμή, βάζοντάς το επάνω στο desktop pc μου.

Σίγουρα δεν είναι η απόλυτη λύση που φανταζόμουν. Εχτές έφαγα μια ολόκληρη μέρα να προσπαθώ να κάνω το Kodi να συνεργαστεί με το Harmony control που έχω. Μετά από πολλές ώρες το μόνο που κατάφερα, είναι στα περισσότερα κουμπιά που πέρασα να πρέπει να τα πατάω διπλή φορά για να υπακούσει το Kodi στην αντίστοιχη εντολή. Έτσι το παράτησα το project. Μια άλλη ιδέα που μου ήρθε, είναι να περνάω τις remote εντολές στο raspberry μέσω του arduino και του διαύλου I2C, αλλά θέλει αρκετό ψάξιμο για να υλοποιηθεί.

Αν σου φτάνουν τα πλήκτρα του projector σου που επικοινωνούν με cec, μπορείς να τα προγραμματίσεις όπως θες με το kodi με το keymap editor addon.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εκτός από την ρύθμιση της θέσης των υποτίτλων (που μου αναγκαίο γιατί έχω μάθει να μεταφέρω το κείμενο στο κάτω μέρος της εικόνας και να σηκώνω την οθόνη, για να εξαφανίσω την κάτω μαύρη λωρίδα)

H ρύθμιση Bottom of video στα video/subtitles settings πάντως κάνει αυτό που θες.

Αν σου φτάνουν τα πλήκτρα του projector σου που επικοινωνούν με cec, μπορείς να τα προγραμματίσεις όπως θες με το kodi με το keymap editor addon.

Μπορείς με το keymap editor να θέσεις κουμπιά τα οποία να πηγαίνουν πάνω/κάτω σε θέση τους υπότιτλους και μπροστά/πίσω για όταν είναι ετεροχρονισμένοι;

Τώρα που το είδα (γιατί έχω δικό μου custom keymap.xml χρόνια), μπορείς μέσω του addon να θέσεις sync +/-, αλλά όχι απ'ευθείας πλήκτρα για allign πάνω/κάτω, μόνο να σου ανοίξει το παραθυράκι του allign και μετά τους φέρνεις με τα βελάκια.
Με παρέμβαση όμως με το χέρι στο .xml μπορείς να ορίσεις ξεχωριστά πλήκτρα για πάνω/κάτω, οι εντολές υπάρχουν (είναι και το wiki down τώρα, δεν μπορώ να βρω την σελίδα με όλες τις εντολές που μπορείς να ορίσεις).

H ρύθμιση Bottom of video στα video/subtitles settings πάντως κάνει αυτό που θες.

Δυστυχώς τα πλήκτρα που έχει για τον player το remote control του προτζέκτορα είναι ελάχιστα.

Όσο για την ρύθμιση Bottom of video, την δοκίμασα αλλά δεν λειτουργεί όπως θα ήθελα. Για παράδειγμα σε ένα mkv με vertical size 820, τότε λειτουργεί σωστά. Όταν όμως το mkv είναι από remux ενός blu-ray, τότε το size είναι 1080 και στην περίπτωση αυτή δεν μπορεί το kodi να γνωρίζει το που τελειώνει η μαύρη λωρίδα στο κάτω μέρος. Πάντως και η ρύθμιση που το έχω τώρα το Fixed, έχει ένα πρόβλημα. Δεν αποθηκεύει την τιμή της μετακίνησης και πρέπει κάθε φορά που βλέπω ταινία να το ξαναρυθμίζω από την αρχή.

Με παρέμβαση όμως με το χέρι στο .xml μπορείς να ορίσεις ξεχωριστά πλήκτρα για πάνω/κάτω, οι εντολές υπάρχουν (είναι και το wiki down τώρα, δεν μπορώ να βρω την σελίδα με όλες τις εντολές που μπορείς να ορίσεις).

Σου είναι εύκολο να βάλεις εδώ στο forum το τμήμα του xml με το κώδικα που έχεις δώσει για το κουμπάκι αυτό;

Όσο για το kodi.wiki το παρατήρησα από το βράδυ του Σαββάτου να έχει θέμα. Που και που όμως σου δίνει κάποια σελίδα και μετά τίποτε...

Μια ακομα προταση, αλλα θα κοστισει λιγα χρηματα. Αγοραζεις ματακι ir και το συνδεεις με το πι. Αγορασα αυτο γιατι διαβασα οτι ειχε εγγυημενη λειτουργια με harmony. http://www.amazon.co.uk/HP-Infrared-Discontinued-Manufacturer-Electronics/dp/B00OE2NM3C/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1455643172&sr=8-1&keywords=hp+ir+receiver

To τηλεχειρηστηριο ουτε καν το εβγαλα απο το κουτι του. Στο software tou harmony το δηλωνεις σαν "microsoft media player".

Του έχω βάλει IR δέκτη και στο Harmony δήλωσα το ίδιο, σαν remote control της Microsoft. Το πρόβλημα δεν είναι στο ότι δεν υπακούει στις εντολές, όλες οι εντολές δουλεύουν. Το πρόβλημα είναι ότι τα περισσότερα πλήκτρα όταν πρέπει να επαναλάβουν μια εντολή (για παράδειγμα για να κατεβούμε σε μια λίστα με το βελάκι πρέπει να πατήσουμε αρκετές φορές το ArrowDown), να πρέπει να πατήσω διπλή φορά το πλήκτρο στο Harmony για να κατέβει μια θέση.

Τώρα σχετικά με το custom keymap, έφτιαξα ένα μικρό αρχείο keyboard.xml με τις εντολές που ήθελα να αλλάξω και να προσθέσω, και το έβαλα στο folder: /storage/.kodi/userdata/keymaps.

Code:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<keymap>
  <FullscreenVideo>
    <keyboard>
      <up mod="ctrl">ChapterOrBigStepForward</up>
      <down mod="ctrl">ChapterOrBigStepBack</down>
      <up>SubtitleShiftUp</up>
      <down>SubtitleShiftDown</down>
      <browser_search>SubtitleDelay</browser_search>
    </keyboard>
  </FullscreenVideo>
</keymap>
Το κουμπί search υπάρχει πάνω-πάνω το V8+ mini keyboard και μιας και δεν έκανε κάτι, το προγραμμάτισα να βγάζει το γνωστό menu των υποτίτλων για την μετακίνησή τους ως προς τον χρόνο.

Επίσης βρήκα πως μπορούμε να δώσουμε απ’ ευθείας εντολή σε κάποιο πλήκτρο για subtitles delay (προπορεία ή καθυστέρηση), με τις αντίστοιχες εντολές ‛SubtitleDelayMinus’ και ‛SubtitleDelayPlus’.

Εννοεις οτι εχεις προβλημα με το interkey delay? Αν ναι, τοτε το ειχα και εγω αυτο το θεμα. Δες εδω

https://forums.logitech.com/t5/Harmony-Remotes/How-to-get-rid-of-MCE-Remote-delay/td-p/625560

και μετα παιξε λιγο με τα settings του remote σου για να το βαλεις εκει που βολευει. Παντως η αληθεια ειναι οτι και παλι δεν ειναι τοσο γρηγορο στην ανταποκριση οσο το "κλασσικο" mce remote, αλλα ομως αντεχεται η κατασταση.

Εμενα μου κανει το εξης,όταν ειναι για πολλες ωρες ανοιχτό μετα απο άγνωστο διάστημα παύει να δεχεται εντολες απο το τηλεκοντρόλ(ειναι με Cec_της TV)και πρέπει να το κανω reboot.τι παιζει;

Εμενα μου κανει το εξης,όταν ειναι για πολλες ωρες ανοιχτό μετα απο άγνωστο διάστημα παύει να δεχεται εντολες απο το τηλεκοντρόλ(ειναι με Cec_της TV)και πρέπει να το κανω reboot.τι παιζει;
Μου το κάνει και εμένα αυτό τις τελευταίες ημέρες. Εγώ το δουλεύω με OSMC και δεν ξέρω αν έγινε κάποιο update που το χάλασε.