To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Θα ζητήσω άλλη μια φορά την βοήθεια του κοινού. Έβαλα για skin το quartz που κάπου διάβασα ότι είναι το ιδανικό γιατί είναι ελαφρύ. Δεν τρέχει όμως στην ταινία το time line μπροστά και δεν το θέλω μιας και αφήνω πολλές ταινίες στην μέση. Έχει κανείς καμία άλλη πρόταση;

IMG_20131126_200429.jpg
[/URL] [/IMG] δεν ξερω ν ανεβαζω φωτο γι αυτο sorry εχω χρησιμοποιηση για hub και το ανεμιστηρακι απο μια χαλασμενη βαση για laptop και τροφοδοσια δινω μ ενα τροφοδοτικο απο plaisio 12.9ε που εχει 2 εξοδους 1. 5v 1a , 2. 5v 2a

Last edited:
Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Μου θύμισε τη δεκαετία του 80' που παιδευόμουν με τους λαμπάτους πομπούς για fm.

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Ακριβως ετσι φιλε μου,ξαναβρηκα το πριονακι καλιτεχνειας που ειχα στο σχολειο!!!!

Βαζοντας του ενα στικακι usb που διαολο παω και το βρησκω για να τρεξω τα αρχεια του;

Χαιρετε ...
Κυκλοφορει μια διανομη (project) που μετατρεπει το Rasbery pi σε audio only player μεσω web interface η καποιας αλλης εφαρμογης ονομαζεται Raspyfi
http://www.raspyfi.com/ εχει τυχει να την δοκιμασει καποιος η εχει ορεξη να την δοκιμασει (απαιτειται η υπαρξη Dac με USB συνδεση) για να μας μεταφερει κατα ποσο ειναι "audiophile" ?

Είχα κάνει oc από την αρχή και δεν παρατήρησα ποτέ κανενός είδους κόλλημα. Δοκιμασε το! Μονο όταν έκανε refresh library, άλλα νομίζω λογικό αυτό :)

Τώρα δίνω το HTPC μου και ψάχνω αντικαταστάτη που θα παίζει mp3, Internet radio, ταινίες SD και 720p καθώς και ταινίες online.
Δεν αντέχω όμως με τίποτα τα κολλήματα, ούτε στο menu ούτε στις ταινίες.
Να πάω σε Pi ή όχι;

Με το overclocking σταματάει να κολλάει στην κύλιση του μενού;

Με (μόνιμο) O/C ΚΑΙ με ταυτόχρονη χρήση γρήγορου USB, σχεδόν εξαφανίζεται. Χωρίς αυτά τα δύο, είναι κάπως... βασανιστικό (από εμένα που επίσης προέρχομαι από htpc XBMC με i3-3225 & i3-3110m/nV630m). Κάποιες φορές έχει ένα ανεπαίσθητο, σε καμία περίπτωση όμως ενοχλητικό ή ιδιαίτερα εμφανές...

Προχωράω τότε. Ευχαριστώ παιδιά. Εχετε να προτείνετε κάποιο setup που να δουλεύει σωστα?
USB stick, Hub, Τροφοδοτικό.

γενικές αρχές μόνο...

usb stick γρήγορο, ***φαντάζομαι*** ότι αυτό που μετράει δεν είναι τόσο το sequential read, αλλά το random read... (αυτό που δείχνει η μέτρηση "4Κ", καθώς λογικά το Pi διαβάζει πολλαπλά μικρά αρχεία (fanart), και όχι ένα μεγάλο συνεχόμενο... )

τροφοδοτικό θα πρότεινα 5V/1.5 ή και 2Α, αλλά να είναι επιβεβαιωμένο ότι όταν ζορίζεται δεν ρίχνει την τάση εξόδου του... μην φτάνει δλδ τίποτα 4.6V λόγω ζορίσματος... Δυστυχώς εδώ έχει trial & error αν έχεις διαθέσιμα, ή ψάχνεις αναφορές στο νετ αν πρόκειται να αγοράσεις...

Πείτε κάτι ρε παιδιά. Παράγγειλα pi και τροφοδοτικό.
Πείτε ένα hub και ένα USB stick 8-16gb.
Έχω ένα SSD 60gb μπαίνει αντί για USB stick?

USB χρησιμοποίησα ένα 4άρι παλιό που βρήκα σε ένα συρτάρι.
Hub πήρα ενα φτηνό (post 256) με κάτι καλώδια για να συνδέσω δίσκους πάνω του.
Τροφοδοτικό θα χρησιμοποιήσω ενα παλιό απο pc. Αυτό επεξεργάζομαι τώρα, να βρω ενα κουτί να βάλω μέσα τους 6 δίσκους το τροφοδοτικό το Raspberry και ένα HUB.
Ολα μέσα χρειάζονται ένα κουτάκι 20Χ20Χ10 εκατοστά, η κάτι με αντίστοιχο χώρο.
Δεν νομίζω ότι για πρώτη χρήση χρειάζεσαι κάτι περισσότερο απο αυτα μάλλον που έχεις ήδη. Δλδ μια καρτούλα και ενα στικάκι 4 GB.
Με 8 TERA υλικό (τα 3 με σειρές) το usb έχει καταλάβει 800 MB χώρο στα δικό μου..
Βάλτο να δουλέψει.

Μπορώ να βάλω αντί για στικάκι ένα δίσκο ssd?
Ποιος είναι ο καλύτερος οδηγός για σετάρισμα και overclocking?

Θα χρειαστείς μετατροπέα απο sata σε usb. Δεν έχει νόημα. Βάλε ενα παλιο στικάκι.
Ο lykman στην υπογραφή του έχει και οδηγό.

Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Χαιρετε ...
Κυκλοφορει μια διανομη (project) που μετατρεπει το Rasbery pi σε audio only player μεσω web interface η καποιας αλλης εφαρμογης ονομαζεται Raspyfi
http://www.raspyfi.com/ εχει τυχει να την δοκιμασει καποιος η εχει ορεξη να την δοκιμασει (απαιτειται η υπαρξη Dac με USB συνδεση) για να μας μεταφερει κατα ποσο ειναι "audiophile" ?

UP
Κανενας που να το χρησιμοποιει για ηχο παιδες?

To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Υπάρχει και το music remote για iOS που ακούς μουσική χωρίς να χρειάζεται να ανοίξεις οθόνη. Το θέμα είναι να βγάλεις καλό ήχο απο το pi.
Σε παραπάνω post έχω βάλει link για μια συσκευή που βγάζει από την HDMI --> spdif αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.

Last edited:

Κατα τους προγραμματιστες του Raspyfi με ενα interface Usb>Spdif η αν εχεις Dac με usb εισοδο μπορει να βγαλει καλο αποτελεσμα ,το ποσο καλο ειναι το ζητημα ...Λογικα για τετοια δουλια θα θελει και καλο τροφοδοτικο .Επισης διαβασα καπου οτι βγαζει και σημα Ι2S για τους diyers . Θεωρητικα δεν θα εχει την ιδια αποδοση με καποιο pc δυνατοτερο αλλα αν ειναι σχετικα κοντα εχει το 1/5ο της τιμης .