To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Το μηχανάκι καταπληκτικό. Το έστησα και μετά το πήγα στον κουμπάρο μου για δώρο. Δεν πολυσκαμπαζει απο ηλεκτρονικά αλλα ο συνδυασμός xbmc και χειρισμού μέσω του τηλεχειρισμού της τηλεόρασης του, να ναι καλά το cec, τον κατέπληξε. Τα add ons του λάμδα τον αποτελειωσαν :)
Κουμπωμένος USB πάνω και ήχος με downmix απο την τηλεόραση... Απλά πραγματάκια αλλα φοβερά χρηστικα! Ήθελα να του δείξω και airplay αλλα δεν έβγαζε το εικονίδιο το iphone4 που έχει. Ίσως έχει παλιό ios. Για κάποιο λόγο δεν μας έκανε login το YouTube add on. Δοκίμασα και με τη 4.4.4 και με την 4.4.6' αλλα τζίφος.

Αν δεν είχα ήδη pc με xbmc καρφωμένο πάνω στην tv μου, θα αγόραζα και για εμένα ένα (η απλά ο κουμπάρος δεν θα είχε πάρει ποτέ το δώρο του :-)

ταλαιπωρήθηκα μέρες με το youtube addon, μέχρι που συνειδητοποίησα ότι για να παίξει ΔΕΝ θέλει να κάνεις login... :ADFADF1:

Εγώ έχω ήδη βάλει αγγελία το ΗΤPC μου.

Καλό και άγιο, αλλά μην ξεχνάτε ότι έχει πολλούς και διάφορους περιορισμούς (που δεν έχουν τα σύγχρονα htpc, αλλά βέβαια δεν ενοχλούν και όλους)...

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Δεν ξερω αν το εχει προσπαθησει κανεις, αλλα υπαρχει εφαρμογη με usb dvb-t stick να γινεται και ψηφισκοε δεκτης (με ή χωρις pvr..) ?

Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Δεν ξερω αν το εχει προσπαθησει κανεις, αλλα υπαρχει εφαρμογη με usb dvb-t stick να γινεται και ψηφισκοε δεκτης (με ή χωρις pvr..) ?

εγώ δοκίμασα με αυτό που έχω, αλλά δεν είδα να το βλέπει καν... Είχα εγκαταστήσει και το σχετικό addon, φαντάζομαι το ίδιο με αυτό που λες. Νταξ προφανώς θα υπάρχουν συμβατά και μη στικ...

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

ταλαιπωρήθηκα μέρες με το youtube addon, μέχρι που συνειδητοποίησα ότι για να παίξει ΔΕΝ θέλει να κάνεις login... :ADFADF1:

Καλό και άγιο, αλλά μην ξεχνάτε ότι έχει πολλούς και διάφορους περιορισμούς (που δεν έχουν τα σύγχρονα htpc, αλλά βέβαια δεν ενοχλούν και όλους)...

Ήθελα να το στησω ώστε να βλέπω συνδρομές και watch later

Συγνώμη kougis, αλλά λες ότι θα κάνει την ίδια δουλειά ενας μονοπύρηνος στα 700 και 512MB RAM, με τον διπύρηνο στα 3 GHz με 2 giga ram;
Για να μην αναφέρω τη μητρική και όσα συνεπάγεται.
Μακάρι αλλά δεν το νομίζω..

Θυμίστε μου τα addons του λαμδα... πριν κατι μήνες τα διάβαζα στο άλλο θέμα, αλλά τώρα ούτε που θυμάμαι... ή κανά λινκ αν έχετε...

Συγνώμη kougis, αλλά λες ότι θα κάνει την ίδια δουλειά ενας μονοπύρηνος στα 700 και 512MB RAM, με τον διπύρηνο στα 3 GHz με 2 giga ram;

αυτά που κάνει το Pi, τα κάνει απρόβλεπτα καλά (μετά τις 2-3 μετατροπές που είπαμε νωρίτερα), αρκεί φυσικά ο ιδιοκτήτης να μην θέλει HD audio, BR / BR menu, Ηi10p και άλλα τέτοια "ακραία"... θεωρώ ότι ειδικά με το CEC και με μόνο ένα τηλεκοντρόλ για όλα, είναι το ΤΕΛΕΙΟ media player κρεβατοκάμαρας... Για σαλόνι και εγώ προτιμώ τον i3-3225 μου...

Τα τελευταία χρόνια η χρήση που του κάνω είναι μουσική και ταινίες online και καμία φορά για να χαζέψω φωτογραφίες που έχω αποθηκευμένες.
Για οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιώ ενα λάπτοπ και αργότερα σκέφτομαι για ένα iMac.
Νομίζω θα με καλύψει το Pi για αυτά.
Νομίζω ότι με τον μετατροπέα, που έχω βάλει link παραπάνω, για να πάρω coaxial ή optical από HDMI θα έχω καλό ήχο.
Δεν ενδιαφέρομαι για 5.1 κτλ

Κάπου διάβασα οτι έβαλαν usb dvb-s stick.με το tvheadend.

Κάπου διάβασα οτι έβαλαν usb dvb-s stick.με το tvheadend.

με αυτό ήταν που δοκίμασα και εγώ (ανεπιτυχώς, αλλά μάλλον δεν είδε καθόλου το στικ το σύστημα, οπότε τι να σου κάνει το add-on...)

Re: Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Για να δουλέψει το usb-t stick θα πρέπει να υπάρχουν ενσωματωμένα τα drivers στη διανομή linux που τρέχει το XΒMC (openelec, rapbmc κλπ)
Δεν έχω ακόμη δοκιμάσει Rasberry Pi αλλά από ότι γνωρίζω από την ενασχόληση με το openelec για intel, μόλις στην τελευταία έκδοσή του 3.2.3, "πέρασαν" αναβαθμισμένους οδηγούς για usb δέκτες επίγειας τηλεόρασης. Πριν την 3.2.2 απλά το usb stick μου (Cryto ReDi 50a) δεν υποστηρίζονταν.
Αν λοιπόν δεν σας το αναγνωρίζει με το tvheadend, πιθανότατα δεν περιέχονται στην έκδοση που τρέχετε, οι κατάλληλοι drivers. Αναμείνατε λοιπόν!

Το οτι πρεπει να υπαρχουν drivers ειναι σχεδον αυτονοητο.Απο κει και περα ομως?
googlaροντας διαφοροι λενε οτι αφου αγορασαν αδεια για mpeg-2 βλεπουν καναλια
(απο το command line....)
Υπαρχει και αυτο
http://www.raspberrypi.org/archives/1839
Δεν εχω βρει κατι πιο ολοκληρωμενο (δλδ να πιανει dvb-t mpeg-4 και να αλλαζει καναλια απο το τηλεκοντρολ....).
Το ψαξιμο συνεχιζεται.

Υπάρχει τρόπος για να κουμποσεις πάνω στο πι πάνω από 2 σκληρούς sata ;έτσι ώστε να γίνει nas.χωρις docking station.

Υπάρχει τρόπος για να κουμποσεις πάνω στο πι πάνω από 2 σκληρούς sata ;έτσι ώστε να γίνει nas.χωρις docking station.
Δεν ξέρω αν εννοείς κάτι σαν αυτα.

Αν και με βλέπω για hp microserver n54l πήρα αυτα και παιζουν 3 WD πράσινοι απο 1TB. Τροφοδοσία απο ένα υπάρχον παλιο τροφοδοτικό.
$(KGrHqJ,!ngFJi1Tjs-2BSb5(LmRc!~~60_12.JPG

$T2eC16JHJHkFFl7gHq5QBST2418sTg~~60_12.JPG