To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Με over voltage 4, ουσιαστικά έχει μικρότερη τάση λειτουργίας από εμένα με 5... Τα δικά μου settings τα προτείνουν με over voltage 6 να φανταστείς. Φυσικά αν είναι σταθερό, όσο λιγότερη τάση έχει, τόσο μικρότερη θα είναι και η παραγόμενη θερμότητα...

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

τελικά υπάρχει (από ότι καταλαβαίνω) και επίσημη αντιπροσώπευση της RS components στην Ελλάδα, η οποία με την σειρά της είναι επίσημος μεταπωλητής (και) του Pi...

Εδώ το model B στα 27.66 +ΦΠΑ, που για παραλαβή από Ν. Ιωνία, βλέπω να παραμένουν τόσα... και +6 τα μεταφορικά αν κάποιος θέλει αποστολή με κούριερ. Στα 34 τελική δηλαδή και από Ελλάδα!!!

http://gr.rsdelivers.com/product/ra...type-b/raspberry-pi-type-b-512mb/7568308.aspx
Για Δωδεκάνησα μεριά ισχύει το 16%;δηλ. το παίρνουμε φθηνότερα η είναι τα ίδια λόγο μεταφορικών;

Απάντηση: Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Για Δωδεκάνησα μεριά ισχύει το 16%;δηλ. το παίρνουμε φθηνότερα η είναι τα ίδια λόγο μεταφορικών;

Θα πρέπει να πάρεις και να ρωτήσεις...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Το μειωμένο ΦΠΑ δεν είναι πανάκεια. Ορισμένες επιχειρήσεις προϋποθέτουν έκδοση τιμολογίου με την ανάλογη προσκόμιση της έναρξης της εταιρείας και άλλες πάλι όχι. Sorry για το off topic

Πριν πετάξω το HTPC μου, μπορεί να μου πει κάποιος τι ποιότητα ήχου θα έχω από το Rpi συνδεμένο με coax σε Dac?

Πριν πετάξω το HTPC μου, μπορεί να μου πει κάποιος τι ποιότητα ήχου θα έχω από το Rpi συνδεμένο με coax σε Dac?
Πως θα κάνεις αυτή τη σύνδεση;
Από ένα καρφάκι που διαθέτει, μπορείς να πάρεις δικάναλο ήχο. Κάρτες usb, εκτός που δεν υπάρχει κανένας να βεβαιώνει ότι δουλεύουν,
ειναι και πανάκριβες. Λύση απο το hdmi να βγεί κάτι περισσότερο από δυο κανάλια, δεν έχω βρεί.
Μέχρι να το στήσω και να δώ με τα μάτια μου ότι ειναι κοντά σε κάτι που μοιάζει με htpc, έχω πολλές αμφιβολίες.
Για τον ήχο το έχω χωνέψει ότι δεν υπάρχει ελπίδα να γίνει κάτι σύντομα.

Μόνη ελπίδα να κάνει κάποιο θαύμα η VT50 και να βγάλει από την οπτική το κάτι τις.

Last edited:

Παίδες, "βοηθήστε" μας εμάς τους πιο... ταινιόπληκτους να καταλάβουμε τι ψάχνετε εσείς οι ηχόπληκτοι... το Pi μπορεί να κάνει passthrough από την hdmi του DTS / AC3 σίγουρα μέχρι και 5.1 κανάλια... αλλά κάτι μου λέει ότι δεν ρωτάτε αυτό... Coaxial δεν έχει (hdmi & minijack μόνο).

Αυτό ζητάω lykman. Ενα αξιοπρεπή ήχο, μια χαρα ειναι DTS / AC3. Στo link του kougis έιναι αυτό που θέλω.
Ευχαριστώ.

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

... Κάρτες usb, εκτός που δεν υπάρχει κανένας να βεβαιώνει ότι δουλεύουν,
ειναι και πανάκριβες. ...

οι usb audio compliant κάρτες ήχου (audio interfaces, usb audio compliant dacs) υποστηρίζονται εγγενώς απο alsa πάντως – για δικάναλους.
αν και οι Usb έξοδοι του Pi δεν είναι ότι καλύτερο μιας και το εσωτερικό usb hub μοιράζετε σε πολλά, και πολλοί χρήστες έχουν παράπονα όταν χρησιμοποιούν ταυτόχρονα πολλά περιφερικά που βασίζονται σε Usb.

Τό usb θα το παλέψουμε πιστεύω. Υποτίθεται ότι μόλις γίνει το τελικό setup θα έχει πάνω 3-4 συσκευές.
Αν και δεν το πολυπιστεύω ότι θα καταφέρει να γίνει media player.
Ελπίζω να δουλεύει το hamachi με linux, γιατί τού έχω έτοιμη εργασία αν αποτύχει στά mkv.

Τό usb θα το παλέψουμε πιστεύω. Υποτίθεται ότι μόλις γίνει το τελικό setup θα έχει πάνω 3-4 συσκευές.
Αν και δεν το πολυπιστεύω ότι θα καταφέρει να γίνει media player.
Ελπίζω να δουλεύει το hamachi με linux, γιατί τού έχω έτοιμη εργασία αν αποτύχει στά mkv.

εχμ, τα mkv μάλλον θα τα έχει εύκολα... Δεν έχω κάτσει (ακόμα...) να το τεντώσω να δω μέχρι πόσο μπορεί να σηκώσει, αλλά φαντάζομαι ότι λόγω του videocoreIV δεν θα έχει και ιδιαίτερο θέμα... τουλάχιστον για νορμάλ καταστάσεις.

υγ. Και η θύρα δικτύου που έχει το modelB, πάνω στο usb hub πέφτει...

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

τα καταπληκτικα add ons του λαμδα, δουλευουν στο πι;
εκανα install from zip το ρεπο του και τα βλεπω ολα στη λιστα αλλα τα εχει μαρκαρισμενα "broken".

Καλημερα!

Εχεις βαλει Gotham εκδοση του xbmc στο pi, γι αυτο εχεις αυτο το προβλημα νομιζω. Ή βαλε frodo εκδοση (12.2) ή περιμενε μεχρι να γινουν συμβατα τα addon με την Gotham...

Την openelec 3.06 που έκανε αναβάθμιση σε 3.20 έβαλα. Το xbmc λέει 12.2 . φοβάμαι πως έγινε τίποτα λάθος με το auto update. Το βασικό είναι ότι μου λες πως τα λάμδα παίζουν κανονικά, οπότε θα ψαξω να δω το φταίει σε εμένα

Περιμένω κι εγώ pi από modmypi, + μια θήκη κι ένα usb hub που τροφοδοτεί και το ίδιο το pi 62 με μεταφορικά.
Σκέφτομαι για openelec, αλλά δεν ξέρω αν θα βάλω frodo ή gotham build.
Επίσης σκέφτομαι να κάνω τρύπες στην θήκη, να κοτσάρω ένα αθόρυβο sleave ανεμιστηράκι που έχω (στο οποίο θα προσαρμόσω usb) και να το κλοκάρω όσο πάει. Άραγε θα κάνει δουλειά σκέτος ο ανεμιστήρας ή θα πρέπει να βάλω και τις ψυκτρούλες?

τελικά υπάρχει (από ότι καταλαβαίνω) και επίσημη αντιπροσώπευση της RS components στην Ελλάδα, η οποία με την σειρά της είναι επίσημος μεταπωλητής (και) του Pi...

Εδώ το model B στα 27.66 +ΦΠΑ, που για παραλαβή από Ν. Ιωνία, βλέπω να παραμένουν τόσα... και +6 τα μεταφορικά αν κάποιος θέλει αποστολή με κούριερ. Στα 34 τελική δηλαδή και από Ελλάδα!!!

http://gr.rsdelivers.com/product/ra...type-b/raspberry-pi-type-b-512mb/7568308.aspx

Αυτό είναι το made in UK ή το made in China?

Περιμένω κι εγώ pi από modmypi, + μια θήκη κι ένα usb hub που τροφοδοτεί και το ίδιο το pi 62 με μεταφορικά.
Σκέφτομαι για openelec, αλλά δεν ξέρω αν θα βάλω frodo ή gotham build.
Επίσης σκέφτομαι να κάνω τρύπες στην θήκη, να κοτσάρω ένα αθόρυβο sleave ανεμιστηράκι που έχω (στο οποίο θα προσαρμόσω usb) και να το κλοκάρω όσο πάει. Άραγε θα κάνει δουλειά σκέτος ο ανεμιστήρας ή θα πρέπει να βάλω και τις ψυκτρούλες?

Πιστεύω ότι θα κάνει δουλειά και σκέτο το ανεμηστηράκι. Βασικά τα κλειστά κουτιά είναι που επιβαρύνουν την κατάσταση. Το κλοκάρισμα έχει να κάνει και με τις ανοχές του κάθε κομματιού ξεχωριστά.

Αυτό είναι το made in UK ή το made in China?

Η RS είναι επίσημος πωλητής Pi, και αυτοί από ότι λένε είναι επίσημοι μεταπωλητές της RS... δεν έχω πάρει από εκεί, αλλά δεν νομίζω να βγει κινέζος...

Το μηχανάκι καταπληκτικό. Το έστησα και μετά το πήγα στον κουμπάρο μου για δώρο. Δεν πολυσκαμπαζει απο ηλεκτρονικά αλλα ο συνδυασμός xbmc και χειρισμού μέσω του τηλεχειρισμού της τηλεόρασης του, να ναι καλά το cec, τον κατέπληξε. Τα add ons του λάμδα τον αποτελειωσαν :)
Κουμπωμένος USB πάνω και ήχος με downmix απο την τηλεόραση... Απλά πραγματάκια αλλα φοβερά χρηστικα! Ήθελα να του δείξω και airplay αλλα δεν έβγαζε το εικονίδιο το iphone4 που έχει. Ίσως έχει παλιό ios. Για κάποιο λόγο δεν μας έκανε login το YouTube add on. Δοκίμασα και με τη 4.4.4 και με την 4.4.6' αλλα τζίφος.

Αν δεν είχα ήδη pc με xbmc καρφωμένο πάνω στην tv μου, θα αγόραζα και για εμένα ένα (η απλά ο κουμπάρος δεν θα είχε πάρει ποτέ το δώρο του :-)