To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Αν μπορει κάποιος να με διαφωτίσει.. Με τον ήχο, τι γίνεται; Αν δεν υπάρχει ενισχυτής με hdmi μένει με το δικάναλο;

Αν μπορει κάποιος να με διαφωτίσει.. Με τον ήχο, τι γίνεται; Αν δεν υπάρχει ενισχυτής με hdmi μένει με το δικάναλο;

...και αν θέλεις να συνδέσεις ενισχυτή και δεν έχεις Dac?

Το πρόβλημα ειναι ότι το παράγγειλα και μετά σκέφτηκα ότι δεν έχει έξοδο ήχου για τον ενισχυτή. Την πατήσαμεν.

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Για βοηθήστε λίγο ρε παιδιά σας παρακαλώ, με μία γνώμη. Απο την μία θέλω να παίξω με το πι λόγω βαρεμάρας, επίσης με το mk808b (android) δεν ευχαριστιέμαι ούτε 720, απο την άλλη είναι πολλά τα λεφτά (ακόμα και αυτά τα 50 - 70 αλλά τρώγετε ο κ....ς μου). Μία σκέψη είναι να δώσω αν τελικά το πάρω μόνο το 30αρι για το σώμα, καλώδιο ρεύματος να βάλω τον φορτιστή απο το samsung galaxy s που έχω, ενώ τα υπόλοιπα περιφερειακά κουτσά στραβά υπάρχουν μέσα στο σπίτι. Αξίζει να αλλάξω το android το οποίο στην ουσία είναι αποκλιστηκά για xbmc και να πάω στο πι? Η τβ μου μου είναι η panasonic plasma TH-42pv60eh

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Το πρόβλημα ειναι ότι το παράγγειλα και μετά σκέφτηκα ότι δεν έχει έξοδο ήχου για τον ενισχυτή. Την πατήσαμεν.

hdmi to tv optical tv to av

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

hdmi to tv optical tv to av
Στην δικιά μου panasonic ο συνδυασμός δεν έπαιξε,δοκίμασα και την γραμμή
hdmi_force_edid_audio=1 όπως συνιστάται στο pi forum αλλά τίποτα,βέβαια το τπρόβλημα είναι στην τηλεόραση που όταν παίρνει ήχο με hdmi μέσω τρίτης πηγής το δίνει μόνο σαν 2.0(έγινε δοκιμή με δορυφορικό δέκτη).
Δεν ξέρω αν γίνεται κάτι με usb sound card
Έβαλα το pi σε μια samsung 22αρα 4 ετών και μου δειχνει hdmi support not supported.να υποθέσω ότι επειδή είναι hd ready πρέπει το pi να μπει σε ανάλυση 720p;ένα xtreamer mk1 το βλέπει κανονικά 1920 τι να πω;...
το cec έχει στρώσει,συνεργάζεται κανονικά με το Remote της panasonic

σε δικαναλο παιρνεις καρφάκι σε rca στερεο και δεν εχεις προβλημα,πας στις επιλογές ήχου και ρυθμίζεις ανάλογα

Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

σε δικαναλο παιρνεις καρφάκι σε rca στερεο και δεν εχεις προβλημα,πας στις επιλογές ήχου και ρυθμίζεις ανάλογα

...και από ήχο τι λέει με το καρφί;

Πηρα το πι για να το κανω δωρο σε εναν φιλο μου ωστε να το χρησιμοποιει ως media center. Το παιδι δεν πολυσκαμπαζει απο ηλεκτρονικα, οποτε θελω να του το φτιαξω πρωτα (και με την ευκαιρια να παιξω και εγω λιγο με αυτο :) ). Ακολουθησα τις οδηγιες (εξαιρετικη δουλεια)
απο εδω http://joostsmit.blogspot.gr/2013/02/openelec-on-raspberry-pi-step-by-step.html

Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι, που γινεται η επιλογη ωστε το usb drive να ειναι το αποθηκευτικο μεσο ωστε να μπαινουν εκει τα fanart και οτιδηποτε αλλο χρειαζεται το xbmc? Περα απο αυτο

boot=LABEL=System disk=LABEL=Storage ssh quiet

δεν εχω δει πουθενα αλλου να αλλαζει ο τυπος του μπλογκ τιποτα. Εκτος αν η αλλαγη υπαρχει ηδη μεσα σε καποιο settings.xml

Για βοηθήστε λίγο ρε παιδιά σας παρακαλώ, με μία γνώμη. Απο την μία θέλω να παίξω με το πι λόγω βαρεμάρας, επίσης με το mk808b (android) δεν ευχαριστιέμαι ούτε 720, απο την άλλη είναι πολλά τα λεφτά (ακόμα και αυτά τα 50 - 70 αλλά τρώγετε ο κ....ς μου). Μία σκέψη είναι να δώσω αν τελικά το πάρω μόνο το 30αρι για το σώμα, καλώδιο ρεύματος να βάλω τον φορτιστή απο το samsung galaxy s που έχω, ενώ τα υπόλοιπα περιφερειακά κουτσά στραβά υπάρχουν μέσα στο σπίτι. Αξίζει να αλλάξω το android το οποίο στην ουσία είναι αποκλιστηκά για xbmc και να πάω στο πι? Η τβ μου μου είναι η panasonic plasma TH-42pv60eh

δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση το XBMC στο Pi με το 908 (που έχω εγώ)... στο pi παίζει ΣΩΣΤΑ, χωρίς scaling, με σωστά refresh, και τα πάντα όλα...

Ομως θα σου πρότεινα να πάρεις το Pi συν μια θήκη (βασικά για το κάτω μέρος που θα προστατεύει την πλακέτα). Εκτός και αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάτι άλλο (υπάρχουν και DYI θήκες)

Last edited:

Εγώ φιλέ μου προσπάθησα πανω απο τρεις φορες αυτό τον οδηγό αλλά παντα στο τέλος δεν μπουταρει....
Εκανα όμως αυτό και ****ει και δέρνει ...

http://www.xbmchub.com/forums/raspb...de]-install-openelec-usb-under-5-minutes.html

Αυτός ο οδηγος επιβεβαιώνω ότι δουλεύει και τον ακολούθησα και εγώ (οπότε και τον ενσωμάτωσα στην μίνι παρουσίαση μου) :ernaehrung004:

====================
updates:
Ηρθαν οι ψήκτρες μου, αλουμινένιες πήρα τελικά, μπήκαν, και σύντομα δοκιμές εκ νέου...

Εγώ φιλέ μου προσπάθησα πανω απο τρεις φορες αυτό τον οδηγό αλλά παντα στο τέλος δεν μπουταρει....
Εκανα όμως αυτό και ****ει και δέρνει ...

http://www.xbmchub.com/forums/raspb...de]-install-openelec-usb-under-5-minutes.html

Και γω επιβεβαιωνω οτι δουλευει αυτος ο οδηγος! (αλλωστε εγω τον αναφερα πρωτος :-) Ο αλλος οδηγος απο το blog ειναι περιπλοκος και ενα βημα να κανεις λαθος, ενα κομμα ή ενα κενο, δεν θα δουλεψει. Ειναι για πιο advanced χρηστες.
Μονο που το openelec του xbmchub οδηγου ειναι πιο παλια εκδοση, μολις κανεις την πρωτη εγκατασταση μετα κανε update και μετα δοκιμασε να υπερχρονισεις.

εγω του μπλογκ εκανα και φαινεται να δουλευει κανονικα. λεω φαινεται γιατι ειμαι δουλεια κ απλα βλεπω οτι συνδεεται το yatse στο pi. Δεν καταλαβαινω ομως τη χρησιμοτητα του usb stick σαν storage. Ειναι για να βαλουμε εκει τα media ή θα το χρησιμοποιησει το openelec/xbmc για temp files/metadate κτλπ;

εγω του μπλογκ εκανα και φαινεται να δουλευει κανονικα. λεω φαινεται γιατι ειμαι δουλεια κ απλα βλεπω οτι συνδεεται το yatse στο pi. Δεν καταλαβαινω ομως τη χρησιμοτητα του usb stick σαν storage. Ειναι για να βαλουμε εκει τα media ή θα το χρησιμοποιησει το openelec/xbmc για temp files/metadate κτλπ;

Το δευτερο! metadata & fanart & posters/covers. Δεν ξερω για temp files...

Re: Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

...και από ήχο τι λέει με το καρφί;

Υποκειμενική άποψη,ο ήχος είναι αρκετά επίπεδος χωρίς ιδιαίτερη μουσικότητα,μιλάω πάντα για flac
Σε σχέση με wdtv live gen 3 σε επιλογή στέρεο, είναι σαφώς υποδεέστερος

Το δευτερο! metadata & fanart & posters/covers. Δεν ξερω για temp files...

Βασικά πρέπει να το χρησιμοποιεί για τα πάντα, εκτός των συστεμικών αρχείων του openelec/xbmc... Εκεί νομίζω είδα πως κατεβάζει και προσωρινά αρχεία κάποιο από τα addon μου με trailer (αλλά δεν θυμάμαι ποιο)...

=======
updates:
τώρα με τις ψηκτρούλες τοποθετημένες, το γύρισα σε μόνιμο O/C ( force_turbo=1 ), με τιμές 1000/500/500/5... και πράγματι, είναι καλύτερα τα πράγματα από ότι με δυναμικό O/C. Δεν υπάρχει πια το "σκαλοπατάκι" στο ξεκίνημα του scrolling (πιθανότατα μέχρι το Pi να "καταλάβει" την αυξημένη ζήτηση για ισχύ, και να ανεβάσει συχνότητα από 700->1000MHz), είναι εξαρχής καλύτερα τα πράγματα... Θα δω και από θερμοκρασίες πως θα πάει... το έχω αφήσει ανοιχτό, αργότερα θα δω και καμιά σειρά... είναι υπό παρακολούθηση ακόμα :operator:

γενικότερα πάντως το arm_freq δεν νομίζω να ανέβει άλλο, στα 1020 π.χ. κάποιες φορές δεν έπαιζε το CEC... στα 1050 που είχα δοκιμάσει επίσης, δεν ξεκίναγε καν (crash κατευθείαν). Τώρα αν θα δοκιμάσω τα υπόλοιπα... δεν ξέρω, δεν νομίζω ότι υπάρχει και λόγος...

Φιλε lykman εχεις δικιο οσον αφορα το για το usb! πρεπει να πηγαινουν εκει τα παντα εκτος των συστεμικών αρχείων του openelec/xbmc που τρεχουν απο την μνημη.

Τωρα, οσον αφορα το O/C, στο φορουμ του xbmchub σε σχετικο θεμα καποιος εχει κανει O/C με αυτα τα νουμερα:

force_turbo=1

arm_freq=1050
sdram_freq=500
core_freq=500
over_voltage=4
gpu_mem=132
decode_MPG2=0xddc8754f

disable_overscan=1

Για δοκιμασε να δεις και εσυ με over_voltage=4 αν μπουταρει το συστημα σου. Βεβαια οπως λες δεν υπάρχει και λόγος αλλα ετσι για την περιεργια. Επισεις θα δοκιμασω και τα δικα σου setting αλλα με over_voltage=4 να δω τι γινετε...