To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Καλησπέρα σε όλους!
Διαβάζοντας αυτο το τοπικ και το ποσο καλό ειναι το rasberry έκανα και εγω την παραγγελία μου! Αγόρασα μαζί και ενα USB3 για να κάνω το setup που έχει αναφερθεί. έβαλα OPENLEC με απευθείας O/C στις σταθερές τιμές που έχουν αναφερθεί και όντως η απόκριση στα μενού ειναι πολύ άμεση! Αλλά εχω απογοητευτεί εντελώς με streaming video >720p από το NAS.! Φοβερά κολλήματα σαν να προσπαθεί να κάνει buffering συνέχεια. να σημειώσω οτι το NAS τρέχει samba και το openlec βλέπει κανονικα τους φακέλους! Δοκιμάσα και το Rasbmc αλλά έκανα κοντά στις 2 ώρες να κάνει download τα αρχεία και στο τέλος να κολλάει το ίδιο το XBMC μέσα στο προγραμμα. Να αναφέρω οτι εχω δοκιμάσει με 2 τροφοδοτικά ένα με 870ma και με 1Α. Τι στο καλό εγώ είμαι ο γκαντέμης!?1?! :)

Τι δεν κανω καλά....αφού ακολούθησα τους οδηγούς που έχουν αναφερθει...ερώτηση αφού το έκανα O/C η τιμές του παραμένουν άμα βάλω το RASBMC?

μέσω home network βλέπετε 1080p? όλο στο bufer με έχει και δεν το βρίσκω λογικό απο την στιγμή που μπορώ μέσω internet stream να δω κάτι ανάλογο.

Εγω βλεπω κανονικα 1080p απο NAS μεσω powerlines χωρις κολληματα η σπασιματα .

@Pathfinder
Δεν ξερω σιγουρα αν ειναι αυτο το προβλημα σου αλλα τροφοδοτικο 1Α με usb μου φαινεται λιγο. Εγω με sd ειμαι αλλα το τροφοδοτικο μου ειναι 2Α.

Last edited:

Καλημέρα σας! Έβαλα την gotham από 12.2 μέσω OpenELEC. Καθώς κάποια addons δεν τρέχουν όπως το navi-x ή το p-p streams πώς μπορώ να πάω στην 12.3?Οδηγίες για πολύ αρχάριους παρακαλώ! :p

Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Καλησπέρα σε όλους!
Διαβάζοντας αυτο το τοπικ και το ποσο καλό ειναι το rasberry έκανα και εγω την παραγγελία μου! Αγόρασα μαζί και ενα USB3 για να κάνω το setup που έχει αναφερθεί. έβαλα OPENLEC με απευθείας O/C στις σταθερές τιμές που έχουν αναφερθεί και όντως η απόκριση στα μενού ειναι πολύ άμεση! Αλλά εχω απογοητευτεί εντελώς με streaming video >720p από το NAS.! Φοβερά κολλήματα σαν να προσπαθεί να κάνει buffering συνέχεια. να σημειώσω οτι το NAS τρέχει samba και το openlec βλέπει κανονικα τους φακέλους! Δοκιμάσα και το Rasbmc αλλά έκανα κοντά στις 2 ώρες να κάνει download τα αρχεία και στο τέλος να κολλάει το ίδιο το XBMC μέσα στο προγραμμα. Να αναφέρω οτι εχω δοκιμάσει με 2 τροφοδοτικά ένα με 870ma και με 1Α. Τι στο καλό εγώ είμαι ο γκαντέμης!?1?! :)

Τι δεν κανω καλά....αφού ακολούθησα τους οδηγούς που έχουν αναφερθει...ερώτηση αφού το έκανα O/C η τιμές του παραμένουν άμα βάλω το RASBMC?

μέσω home network βλέπετε 1080p? όλο στο bufer με έχει και δεν το βρίσκω λογικό απο την στιγμή που μπορώ μέσω internet stream να δω κάτι ανάλογο.

Λοιπόν είπα να το ζορίσω λίγο χθες, να δω τι γίνεται... του έβαλα αυτό: Skyfall.2012.1080p.Remux.AVC.DTS-HD.MA.5.1
Ανέφερε στις πληροφορίες του αρχείου για ~4Mbps για τον ήχο, και ~30Μbps για το βίντεο.... μεχρι που βαρέθηκα και το έκλεισα, δεν είχε κάνει ούτε τσικ. Στο Pi που δοκίμαζα, έχω openelec με xbmc 13b1, και έπαιζε μέσω gigabit network (μάλλον μικρή σημασία έχει αυτό αφού το Pi ετσι κι αλλιώς εχει 100άρα), από SMB share από το AiO.24x7 μου. Εχω 2Α τροφοδοτικό, O/C στα 1000/500/500/5, και SD/USB εγκατάσταση. Είχα καρφώσει και πομποδεκτάκι για ενα ασύρματο πληκτρολόγιο για να κανω τις δοκιμές μου πιο εύκολα. Τον ήχο τον έκανε passthrough (DTS core 5.1) στον ενισχυτή μου.

Πληροφοριακά, να ξέρετε ότι τα υπερχρονισμένα έχουν μεγάλη διαφορά στην δικτυακή αναπαραγωγή... "σηκώνουν" αρκετά mbps bitrate παραπάνω από τα νορμάλ...

@pathfinder όχι το O/C φορτώνει κάθε φορά όταν ξεκινάει το σύστημα, οπότε αν βάλεις άλλη SD για άλλο λειτουργικό ή αλλη έκδοση xbmc (πχ raspbmc), δεν...

Εγω βλεπω κανονικα 1080p απο NAS μεσω powerlines χωρις κολληματα η σπασιματα .

@Pathfinder
Δεν ξερω σιγουρα αν ειναι αυτο το προβλημα σου αλλα τροφοδοτικο 1Α με usb μου φαινεται λιγο. Εγω με sd ειμαι αλλα το τροφοδοτικο μου ειναι 2Α.

... οπότε είπα να το μετρήσω για να ξέρουμε ακριβώς, αφού είχα πάρει πρόσφατα ενα τσουμπλέκι που μετράει τάση/ένταση ρεύματος στην usb... Λοιπόν το τροφοδοτικό μου βγάζει ~5.14V σε λειτουργία, και το pi οταν επαιζε το αρχείο τραβούσε κάπου 0.6-0.75Α, ενώ στα μενού ανά περιόδους χτυπούσε 0.85Α+... "λογικό" θα έλεγα αφού το video playback το αναλαμβάνει κυρίως η videocore και όχι το cpu.

υγ. τώρα παρατηρούσα ότι το αρχείο είναι AVC... ίσως θα έπρεπε να δοκιμάσω και με Η264 να δω αντίστοιχα τι γίνεται...

Re: Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

υγ. τώρα παρατηρούσα ότι το αρχείο είναι AVC... ίσως θα έπρεπε να δοκιμάσω και με Η264 να δω αντίστοιχα τι γίνεται...

To AVC είναι H264! :)

Έχεις αγοράσει άδεια για χρήση VC-1; Ή δεν χρειάζεται αν παίζεις με XBMC;

Έχεις αγοράσει άδεια για χρήση VC-1; Ή δεν χρειάζεται αν παίζεις με XBMC;

σωστό και αυτό, θα πρέπει να το δοκιμάσω, δεν ξέρω

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Χρειάζεται. Στο raspbmc μάλιστα έχει στις ρυθμίσεις φόρμα που περνάς τις άδειες.

βάση των μετρήσεων του lykman θα έπρεπε να παίζει κανονικά τότε τα δικά μου 1080 τα οποία δεν ξεπερνάνε τα 7-9gb. Εστιάζω το πρόβλημα μου στο τροφοδοτικό το οποίο ναι μεν λέει 1500mah αλλά λόγω αμφιβόλου προελεύσεως δεν το εμπιστεύομαι. Μπορεί να κάποιος να μου προτείνει κάποιο σίγουρο απο μεγάλο μαγαζί ή απο το net χωρίς έξοδα αποστολής?

Εντάξει το πρόβλημα μου λύθηκε!! τι να πω έπρεπε να το ειχα προσεξει απο την αρχή...ποιο ήταν απλά στο switch έτυχε να πέσε σε θύρα που ειχα σεταρει σαν 10Mbps...lol! Όλα καλα! Ασχετο το openlec υποστηρίζει airplay?

Εχω ενα θεμα με το raspberry pi μου.με openelec οταν βλεπω σειρες και γενικοτερα video στα 30 λεπτα περιπου με πεταει εξω και πρεπει να ξαναβαλω το βιντεο απο την αρχη.υπαρχει καποια λυση σε αυτο;

βάση των μετρήσεων του lykman θα έπρεπε να παίζει κανονικά τότε τα δικά μου 1080 τα οποία δεν ξεπερνάνε τα 7-9gb. Εστιάζω το πρόβλημα μου στο τροφοδοτικό το οποίο ναι μεν λέει 1500mah αλλά λόγω αμφιβόλου προελεύσεως δεν το εμπιστεύομαι. Μπορεί να κάποιος να μου προτείνει κάποιο σίγουρο απο μεγάλο μαγαζί ή απο το net χωρίς έξοδα αποστολής?

υπάρχουν δύο σημεία στα τροφοδοτικά που θέλουν προσοχή, και η τάση, και το ρεύμα που δίνουν... λένε στις κοινότητες ότι αν η τάση από το τροφοδοτικό πέφτει κάτω από τα 4.75V (ειδικά όταν ζητάει το pi και το ζορίσει), αλλά και αν δεν μπορεί να δώσει τα mA που χρειάζεται, τότε είναι πιθανόν να υπάρξουν θέματα... αστάθεια, κρασαρίσματα κλπ.

Εντάξει το πρόβλημα μου λύθηκε!! τι να πω έπρεπε να το ειχα προσεξει απο την αρχή...ποιο ήταν απλά στο switch έτυχε να πέσε σε θύρα που ειχα σεταρει σαν 10Mbps...lol! Όλα καλα! Ασχετο το openlec υποστηρίζει airplay?

να σου πω την αλήθεια, αυτά που αναφέρατε για δικτυακά θέματα μου έκαναν, παρά για του pi... δεν μπορεί να παίζει το δικό μου pi (αλλά και των υπόλοιπων χρηστών), και όχι τα δικά σας...

Από RS που πήρα εγώ είναι made in the UK, το λέει και στο site τους. Δεν έχει made in china. Απο όσο έχω διαβάσει σε forum ναι υπάρχει. Τα made in uk έχουν καλύτερα components και αντέχουν μεγαλύτερα overclock. Το δικό μου το έχω σε 1000 500 500 6 και φτάνει μέχρι 65 κελσίου, χωρίς ψύκτρες, με Υ-usb καλώδιο με ρεύμα από τηλεόραση.

Η τιμή της θερμοκρασίας ειναι οκ τοσο ψηλα που βρίσκεται? εγω εβαλα κατι ψυκτρες που ήδη είχα αλλα μονο στα 2 μεγάλα chip γιατι στο μικροτερο η ψυκτρα ηταν πιο μεγαλή! Αν βάλω και θερμοαγωγιμή παστα θα ειναι καλύτερα? γιατι τώρα απλά τις κολησα με την default παστα που είχαν!

Έχω Rpi στο διάφανο κουτί με τις οπες (αυτό που ανοίγει από πάνω) , με ψύκτρες, overclocked στα 1000. Παίζει μονίμως ανοιχτό από 3 Γενάρη με θερμοκρασία 56 βαθμούς σε idle κατάσταση και δεν καταλαβαίνει τπτ.

Last edited:

Εχω ενα θεμα με το raspberry pi μου.με openelec οταν βλεπω σειρες και γενικοτερα video στα 30 λεπτα περιπου με πεταει εξω και πρεπει να ξαναβαλω το βιντεο απο την αρχη.υπαρχει καποια λυση σε αυτο;

Καμια λυση;

Καμια λυση;

δεν λες και μερικές πληροφορίες ακόμα μπας και έρθει καμιά ιδέα σε κανέναν μας? Από που παίζεις το υλικό σου, τι έχεις κάνει στο pi σου, τι εκδόσεις έχεις σε openelec κλπ,... ?? Τι έχεις δοκιμάσει να κάνεις μέχρι τώρα, ήταν από την αρχή έτσι, ...??