To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Εμένα δεν κρατάει τα ελληνικά.
Με γυρνάει σε Ελληνικό μενού

Re: Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Είπα και εγώ να πάω στην beta2 από την τελευταία official stable, και έχασα εντελώς τα subtitle downloader addons... Πατάω να μπω μέσα, και δεν μου έχει κάν κατηγορία σχετική!!!??!?...

Μήπως επειδή έχει αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας των subtitles addons?
Για να έχεις πλέον πρόσβαση σε subtitle downloader πρέπει να μπείς στις ρυθμίσεις να επιλέξεις την advance εμφάνισή τους και στh θέση βίντεο/υπότιτλοι να επιλέξεις από εκεί το addon αφού πρώτα έχεις ορίσει τις επιθυμητές γλώσσες αναζήτησης. Πλέον ο lambda έχει προσθέσει 2-3 ελληνικά addon αν και το subtitles.gr, σε εμένα τουλάχιστον, έχει πρόβλημα. Συνολικά πάντως οι υπότιτλοι λειτουργούν μια χαρά και σε streaming και σε local μορφή!!

Αν προέρχεστε από frodo build κάντε ένα force refresh το xbmc.org repo.

Μήπως επειδή έχει αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας των subtitles addons?
Για να έχεις πλέον πρόσβαση σε subtitle downloader πρέπει να μπείς στις ρυθμίσεις να επιλέξεις την advance εμφάνισή τους και στh θέση βίντεο/υπότιτλοι να επιλέξεις από εκεί το addon αφού πρώτα έχεις ορίσει τις επιθυμητές γλώσσες αναζήτησης. Πλέον ο lambda έχει προσθέσει 2-3 ελληνικά addon αν και το subtitles.gr, σε εμένα τουλάχιστον, έχει πρόβλημα. Συνολικά πάντως οι υπότιτλοι λειτουργούν μια χαρά και σε streaming και σε local μορφή!!

Είχες δίκιο... Είχα μεν πάει εκεί, είχα δει ότι έχω ελληνικά σαν preferred, άλλα στην πρώτη επιλογή για το τι γλώσσα να κατεβάσει είχε μόνο αγγλικά... Προστέθηκαν λοιπόν!!! 😁

Re: Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

αυτό μου κάνει για εναλλαγή συχνότητας... πείραξες τίποτα στα settings τώρα τελευταία?

Ναι κατι πειραξα στο μενου πριν καμποσες μερες με την εμφανιση του μενου να ειναι 1920χ κατι (??) .Σε τι συχνοτητα πρεπει να ειναι?? Δεν πειραξα παντως τιποτα αλλο! Το εκανα γιατι μονο του μου ριχνει την ποιοτητα στο μενου !

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Ναι κατι πειραξα στο μενου πριν καμποσες μερες με την εμφανιση του μενου να ειναι 1920χ κατι (??) .Σε τι συχνοτητα πρεπει να ειναι?? Δεν πειραξα παντως τιποτα αλλο! Το εκανα γιατι μονο του μου ριχνει την ποιοτητα στο μενου !

εναλλαγή συχνότητας ή ανάλυσης ήθελα να γράψω... Τέσπα, φαντάζομαι όταν ξεκινάει, το XBMC αλλάζει ανάλυση ή/και συχνότητα εξόδου (π.χ. πάει να συγχρονίσει με την ανάλυση ή/και συχνότητα του υλικού), οπότε η τηλεόραση αλλάζει και αυτή και σου κάνει αυτήν την "αναζήτηση"...

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Το παραξενο ειναι οτι αλλαξα την αναλυση στο menu χωρις να πειραξω την συχνοτητα που ειναι 60. Οταν κανει την"αναζητηση" μερικες φορες χανεις καποια δευτερολεπτα απο την αρχη μιας σειρας και ειναι ενοχλητικο. Πριν δεν το εκανε και το γελοιο της υποθεσης ειναι οτι τωρα μερικες φορες γυρναει απο μονο του την αναλυση του μενου στην παλια στο 720 κατι !!!!!

Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει την αδυναμία αναπαραγωγής sd XVID και AVC1 (σε h.264 container) με την νέα beta της Gotham;
Αν ναι, να γυρίσω ευχαρίστως στην Eden και να αναμένω την μέχρι την νέα stable, αλλιώς να ψάξω τις πταίει!

Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει την αδυναμία αναπαραγωγής sd XVID και AVC1 (σε h.264 container) με την νέα beta της Gotham;
Αν ναι, να γυρίσω ευχαρίστως στην Eden και να αναμένω την μέχρι την νέα stable, αλλιώς να ψάξω τις πταίει!

Δεν έχω δεί κάτι παρόμοιο. Μήπως τα συγκεκριμένα αρχεία σου έχουν προβλήματα? Τι είδους αδυναμία έχουν? Τι μύνημα έχεις? Και βασικά μήπως μπορείς να ανεβάσεις κάπου κάποιο δείγμα να το τσεκάρουμε οι υπόλοιποι?

Εγώ έχω πρόβλημα με το openelec. Έχω την νέα beta της gotham και μόλις κάνει εκκίνηση το openelec μετά από λίγο δεν έχω ίντερνετ καθόλου. Σαν να κολλάει το lan! Κάνω επανεκκίνηση και έρχεται για λίγο και μετά πάλι τα ίδια με σκοπό να μην μπορώ να δω κανένα plugin η να κατεβάσω κανένα νέο! Άλλαξα lan στoν router μου αλλά πάλι τα ίδια. Άλλαξα ρουτερ τα ίδια. Άλλαξα κάρτα sd τα ίδια. Τελικά έβαλα raspbmc και δουλεύει μια χαρά! Τι λέτε να φταίει?

Δεν έχω δεί κάτι παρόμοιο. Μήπως τα συγκεκριμένα αρχεία σου έχουν προβλήματα? Τι είδους αδυναμία έχουν? Τι μύνημα έχεις? Και βασικά μήπως μπορείς να ανεβάσεις κάπου κάποιο δείγμα να το τσεκάρουμε οι υπόλοιποι?

Για να μη σας πρίζω με αρχεία ας δοκιμάσει κάποιος ένα stream από το simple player του lambda και ας αναφέρει. Σε εμένα βγάζει σφάλμα αναπαραγωγής!

Πάντως τώρα που επέστρεψα στην eden όλα τα μη αναπαραγόμενα αρχεία και τα stream από την beta2 gotham , παίζουν κανονικότατα, άρα το συμπέρασμα που έβγαλα έχει κάποια βάση, τουλάχιστον για το δικό μου configuration το οποίο περιλαμβάνει SD+USB, δυναμικό O/C στα 950 με σταθερότητα στην λειτουργία, wifi σύνδεση, και αναπαραγωγή από NAS και internet!

Αν προέρχεστε από frodo build κάντε ένα force refresh το xbmc.org repo.

και αυτό το χρειάστηκα τελικά, όχι όμως στο RasPi (ούτε στο laptop)... αλλά εκεί που με καίει περισσότερο από όλα, στο htpc μου...!!!

Τέλος για μένα το Ρας ως media player. Έβαλα τον υπολογιστή στο σσαλόνι και προτίμησα λόγω καλύτερης ταχύτητας ένα android για την κρεβατοκάμαρα.σκέφτομαι το Ρας να το χρησιμοποιήσω ως network server. Έχει κάνεις εμπειρία καθώς καιτον τρόπο που θα ππρέπει να το κάνω; θα καταφέρει το μικρό να σηκώσει έναν δίσκο 2 τερα και να κάνει stream 1080 ταινίες;

Είχα το mk808b Πριν πάρω το Ρας, το οποίοιτο προτίμησα λόγω εικόνας. Τα μενού του όμως με κούρασαν.

Εγω με το ras με sd+usb δεν έχω πρόβλημα σε ταχύτητα, αλλά παρατηρω ότι σε video streaming
η κίνηση δεν είναι ομαλή από lambda ενώ από icefilms δεν έχω τέτοιο πρόβλημα. Προφανώς η κωδικοποίηση του lambda είναι διαφορετική.
Το έχει παρατηρήσει κανείς άλλος;

Δεν νομίζω πως είναι θέμα κωδικοποίησης του addon, αν δεις το info στα streams που δεν έχουν ομαλή κίνηση θα δεις ότι είναι 25fps ενώ η πηγή ως γνωστόν είναι 23,976 ή 24. Μάλλον κάποια μ@λ@κία γίνετε απ'τα hosting sites ή απ'τους uploaders. Πάντως δεν συμβαίνει σε όλα, τα περισσότερα από VKHD πχ είναι οκ.

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Δεν νομίζω πως είναι θέμα κωδικοποίησης του addon, αν δεις το info στα streams που δεν έχουν ομαλή κίνηση θα δεις ότι είναι 25fps ενώ η πηγή ως γνωστόν είναι 23,976 ή 24. Μάλλον κάποια μ@λ@κία γίνετε απ'τα hosting sites ή απ'τους uploaders. Πάντως δεν συμβαίνει σε όλα, τα περισσότερα από VKHD πχ είναι οκ.

στο simply player συμβαίνει σε όλες τις σειρές,στο much movies hd παίζουν κανονικα

Νομίζω και εκεί το κάνει αλλα όχι τόσο εμφανές, μόνο στο icefilms δεν το έχω δει, ασε που στις σειρές έχει και 5.1 ήχο