Το πάω λίγο offtopic αλλά είναι μια ευκαιρία να το πούμε και αυτό!
H κοινή βάση είναι μια πολύ καλή λύση για μεσαίες εγκαταστάσεις εντός ενός (η και δύο) σπιτιού-ών. Απαιτεί όπως σχετική γνώση, ενασχόληση για το στήσιμο και ένα sql server 24/7 πράγμα που με ένα PC ... δεν συμφέρει.
Προσωπικά βρήκα απλούστερη λύση και έχω κοινή βάση χωρίς MySQL!, σε δύο σπίτια με κοινή δικτύωση (Δικό μου και του αδελφού μου) και με δύο ADSL γραμμές (ρυθμίσεις δικτύου που δεν είναι της παρούσης να αναπτυχθούν)
Το δίκτυό μου περιλαμβάνει εκτός των βασικών δικτυακών συσκευών media player με XBMC προσανατολισμό:
1. Xtreamer Ultra με Openelec 3.2.4 Frodo stable
2. Stick android 809III με Beyond XBMC beta 3.3,
3. Δύο PC με ΧΒΜC 12.3 Frodo stable
4. Δύο Rasberry Pi με Openelec 3.2.4 stable
και βέβαια ένα "ιστορικό" που ακόμη στέκεται όρθιο (φτού!!!) NAS etrayz. Το etrayz βέβαια υποστηρίζει mysql αλλά ήθελε αρκετό χρόνο και γνώσεις για να ασχοληθώ.
Η λύση ήταν να δημιουργήσω μια απλή δομή φακέλων με ταινίες local, streaming ταινιών, σειρές local και streaming σειρών στο NAS και κατόπιν να ρυθμίσω τα media player έτσι ώστε να έχουν κοινά addons (π.χ.addon lambda) και οι ρυθμίσεις τους να "δείχνουν" τους ίδιους φακέλους (streaming) ενώ οι κεντρικές βιβλιοθήκες βλέπουν στο NAS. Το αποτέλεσμα είναι βέβαια να προσθέτω ότι θέλω από όπου θέλω και να εχω κοινή βάση με αυτόματη ενημέρωση και ξεσκαρτάρισμα στοιχείων. Για μικρομεσαίες βιβλιοθήκες είναι μια άριστη λύση χωρίς μάλιστα τον περιορισμό να τρέχουν όλες οι συσκευές την ίδια έκδοση XBMC! Tο μόνο αρνητικό, αν βέβαια αυτό αποτελεί αρνητικό για κάποιον, είναι πως δεν υπάρχουν κοινές πληροφορίες για ταινίες που έχεις δει ή να συνεχίσεις μια ταινία από εκέι που την άφησες σε κάποιο άλλο player!