To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

τελικά έκανα ali δοκιμη μέσο δικτύου,
το αρχείων είναι αυτό που έπαιξε κανονικά μέσο usb 17gb,
αυτήν την φορα σύνδεσα τον usb hdd πάνω στον router, netgear.
το pi συνδέεται μέσο switch που πάει στο router,
το video είχε πάλι παύσης, σε ri μπορεί να οφείλεται ?
Στο μέγεθος του αρχείου ? στο δίκτυο ? καλώδιο ?

τελικά έκανα ali δοκιμη μέσο δικτύου,
το αρχείων είναι αυτό που έπαιξε κανονικά μέσο usb 17gb,
αυτήν την φορα σύνδεσα τον usb hdd πάνω στον router, netgear.
το pi συνδέεται μέσο switch που πάει στο router,
το video είχε πάλι παύσης, σε ri μπορεί να οφείλεται ?
Στο μέγεθος του αρχείου ? στο δίκτυο ? καλώδιο ?

Από τη στιγμή που η αναπαραγωγή σου έχει πρόβλημα μόνο από το δίκτυο τότε με λίγα λόγια τα θέματά σου συνοψίζονται στα εξής:
1. Το μεγάλο μέγεθος του αρχείου σου (17Gb) δηλαδή στο υψηλό του bitrate το οποίο απαιτεί gigabit ethenet πράγμα που το Pi δεν έχει.
2. Στην μικρή μνήμη cache που έχει ως αρχική ρύμιση το Pi (~20Μb)

Η λύση είναι προφανής δηλαδή να μην αναπαράγεις απαιτητικά αρχεία μέσω δικτύου.
Βέβαια υπάρχει και μια άλλη λύση η οποία απαιτεί επέμβαση στο αρχείο (advancedsettings.xml) που ορίζει τον τρόπο που αποθηκεύεται (μέσο) και το μέγεθος της μνήμης cache που χρησιμοποιείται. Περισσότερα θα βρεις εδώ
Εγώ έχω ορίσει ένα σχετικά γρήγορο usb stick ως μέσο αποθήκευσης της cache (ενδιάμεση μνήμη ή buffer) με άνω όριο τα 2/3 του μεγέθους του που είναι 8Gb (αυτό το κάνω προφανώς για να μην έχω προβλήματα όταν το υπολοιπόμενο μέγεθος του stick είναι μικρότερο από το άνω όριο που έχω θέσει) και πριν κάτσω να δω μια απαιτητική ταινία (μεγάλο μέγεθος και bitrate) μέσω δικτύου, πατώ το play και κατόπιν το pause περιμένοντας να "φορτώσει" για μερικά λεπτά η cache (συνήθως 10 λεπτά είναι αρκετά)
Το ίδιο κόλπο έχει αποδειχθεί σωτήριο και σε "αργές" διαδικτυακές αναπαραγωγές από πηγές που δεν έχουν μεγάλη ταχύτητα upload.

Last edited:
Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Από τη στιγμή που η αναπαραγωγή σου έχει πρόβλημα μόνο από το δίκτυο τότε με λίγα λόγια τα θέματά σου συνοψίζονται στα εξής:
1. Το μεγάλο μέγεθος του αρχείου σου (17Gb) δηλαδή στο υψηλό του bitrate το οποίο απαιτεί gigabit ethenet πράγμα που το Pi δεν έχει.
2. Στην μικρή μνήμη cache που έχει ως αρχική ρύμιση το Pi (~20Μb)

εγώ ψιλοδιαφωνώ, το μέγεθος από μόνο του δεν λέει τίποτα, είναι απλή ένδειξη... Αν δεν δώσει mediainfo, μόνο υποθέσεις θα κάνουμε...
και ξαναλέω, και οι χρονισμοί του RasPi παίζουν μεγάλο ρόλο στο πόσο υψηλά bitrates μπορεί να παίξει από δίκτυο... Και τέλος, υπάρχουν πολλά players που παίζουν άψογα με "μόλις" 100άρες κάρτες δικτύου...

υγ. Για την cache δεν έχω άποψη, ποτέ δεν την πείραξα στα δικά μου...

Re: Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

εγώ ψιλοδιαφωνώ, το μέγεθος από μόνο του δεν λέει τίποτα, είναι απλή ένδειξη... Αν δεν δώσει mediainfo, μόνο υποθέσεις θα κάνουμε...
και ξαναλέω, και οι χρονισμοί του RasPi παίζουν μεγάλο ρόλο στο πόσο υψηλά bitrates μπορεί να παίξει από δίκτυο... Και τέλος, υπάρχουν πολλά players που παίζουν άψογα με "μόλις" 100άρες κάρτες δικτύου...

υγ. Για την cache δεν έχω άποψη, ποτέ δεν την πείραξα στα δικά μου...

Όπως τα λες είναι. Το μέγεθος από μόνο του δεν απαντά. Παρόλα αυτά πάντως μια ταινία 17Gb 120 λεπτών, όπως και να το κάνουμε απαιτεί διαμεταγωγή κατά μέσο όρο περίπου 2,35 Mb/sec, όταν για ένα διάστημα γρήγορων σκηνών το bitrate ξεπερνά κατά πολύ το "όριο" των 12,5Μb/sec (στην πράξη ούτε 10Mb/sec) πράγμα που φτάνει στο όριό του το Fast ethenet.

Σε αυτα τα πραγματα, το κινεζικο μπορει να ειναι και καλυτερο.

σε αυτό διαφωνώ, στο νετ λέει ο κόσμος ότι τα αγγλικά (original) είναι πιο σταθερά, υπερχρονίζονται καλύτερα κλπ...

============
και κάτι άσχετο, που έχει σχέση με τις ψήκτρες... κάποιοι λέγατε ότι δεν βλέπατε να κάνουν και ιδιαίτερη δουλειά... Λοιπόν παίζει το εξής... Εχω δύο κομμάτια, και έχω αγοράσει και των δύο ειδών ψήκτρες που υπάρχουν: αλουμινένιες και χάλκινες. Οι αλουμινένιες λοιπόν είναι πολύ καλύτερες για το Pi. Μιλάω για διαφορά περίπου ~7-10C... To κομμάτι με τις χάλκινες δούλευε στους 60C+, ενώ το άλλο με τις αλουμινένιες άντε να έφτανε τα ~50C... Εβαλα λοιπόν αλουμινένιες (είχα πάρει καβάτζα) και στο δεύτερο, και κατέβηκε και αυτό στις θερμοκρασίες του πρώτου... :-)

Last edited:

Που το ξετρύπωσες? χαχ..καιρό ψάχνω..ναι σαι καλά. Μ ένα 30 ρι είμαι καλυμμένος (κάποια απ τα components τα χω) . To ερώτημα είναι αν θα βγει καλό όμως (το ψιλοφοβάμαι γμτ). Anyway thanks:guitarist:

Επίσης 2η qq: Raspbmc ή openelec?

Η Openelec RC1 παίζει καλά στο raspi? Να την περάσω ή να περιμένω για την τελική. Το φοβάμαι μια και έχω κοινή βάση για 3-4 μηχανήματα.....

Η Openelec RC1 παίζει καλά στο raspi? Να την περάσω ή να περιμένω για την τελική. Το φοβάμαι μια και έχω κοινή βάση για 3-4 μηχανήματα.....

πλάκα πλάκα μου κόλλησε το RasPi_1 μου, όταν πήγα να δω χτες σειρά... αμέσως μετά την αναβάθμιση σε RC1. Μπορεί να ήταν και τυχαίο φυσικά!!! Απλά το αναφέρω. Αν δεν βιάζεσαι, περίμενε 2-3 μέρες ακόμα. Μετά από 100άδες ώρες λειτουργίας, 100άδες προβολές, O/C'ed και λοιπά, το δικό μου έχει κολλήσει 2 φορές...

υγ. Κάποια στιγμή θέλω να κάνω αυτό που έχεις και εσύ. Κοινή βάση για όλα τα XBMCs του σπιτιού. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ όμως με το συγκεκριμένο θέμα, μέχρι τώρα. Αν έχεις πρόχειρο κανέναν δοκιμασμένο οδηγό... καλοδεχούμενος.

Ευχαριστώ για την προειδοποίηση. Θα περιμένω μερικές ακόμα μέρες για την τελική έκδοση.

Την κεντρική βάση την έβαλα στο κυρίως μηχάνημα σε win 8.1 με τον παρακάτω οδηγό:

http://wiki.xbmc.org/index.php?title=MySQL

Είναι αρκετά απλή διαδικασία και δεν θυμάμαι να συνάντησα κάποιο πρόβλημα. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!! Αν χρειαστείς κάτι, εδώ είμαστε.

Το πάω λίγο offtopic αλλά είναι μια ευκαιρία να το πούμε και αυτό!
H κοινή βάση είναι μια πολύ καλή λύση για μεσαίες εγκαταστάσεις εντός ενός (η και δύο) σπιτιού-ών. Απαιτεί όπως σχετική γνώση, ενασχόληση για το στήσιμο και ένα sql server 24/7 πράγμα που με ένα PC ... δεν συμφέρει.
Προσωπικά βρήκα απλούστερη λύση και έχω κοινή βάση χωρίς MySQL!, σε δύο σπίτια με κοινή δικτύωση (Δικό μου και του αδελφού μου) και με δύο ADSL γραμμές (ρυθμίσεις δικτύου που δεν είναι της παρούσης να αναπτυχθούν)
Το δίκτυό μου περιλαμβάνει εκτός των βασικών δικτυακών συσκευών media player με XBMC προσανατολισμό:
1. Xtreamer Ultra με Openelec 3.2.4 Frodo stable
2. Stick android 809III με Beyond XBMC beta 3.3,
3. Δύο PC με ΧΒΜC 12.3 Frodo stable
4. Δύο Rasberry Pi με Openelec 3.2.4 stable

και βέβαια ένα "ιστορικό" που ακόμη στέκεται όρθιο (φτού!!!) NAS etrayz. Το etrayz βέβαια υποστηρίζει mysql αλλά ήθελε αρκετό χρόνο και γνώσεις για να ασχοληθώ.
Η λύση ήταν να δημιουργήσω μια απλή δομή φακέλων με ταινίες local, streaming ταινιών, σειρές local και streaming σειρών στο NAS και κατόπιν να ρυθμίσω τα media player έτσι ώστε να έχουν κοινά addons (π.χ.addon lambda) και οι ρυθμίσεις τους να "δείχνουν" τους ίδιους φακέλους (streaming) ενώ οι κεντρικές βιβλιοθήκες βλέπουν στο NAS. Το αποτέλεσμα είναι βέβαια να προσθέτω ότι θέλω από όπου θέλω και να εχω κοινή βάση με αυτόματη ενημέρωση και ξεσκαρτάρισμα στοιχείων. Για μικρομεσαίες βιβλιοθήκες είναι μια άριστη λύση χωρίς μάλιστα τον περιορισμό να τρέχουν όλες οι συσκευές την ίδια έκδοση XBMC! Tο μόνο αρνητικό, αν βέβαια αυτό αποτελεί αρνητικό για κάποιον, είναι πως δεν υπάρχουν κοινές πληροφορίες για ταινίες που έχεις δει ή να συνεχίσεις μια ταινία από εκέι που την άφησες σε κάποιο άλλο player!

Last edited:

H κοινή βάση είναι μια πολύ καλή λύση για μεσαίες εγκαταστάσεις εντός ενός (η και δύο) σπιτιού-ών. Απαιτεί όπως σχετική γνώση, ενασχόληση για το στήσιμο και ένα sql server 24/7 πράγμα που με ένα PC ... δεν συμφέρει.
Προσωπικά βρήκα απλούστερη λύση και έχω κοινή βάση χωρίς MySQL!, σε δύο σπίτια με κοινή δικτύωση (Δικό μου και του αδελφού μου) και με δύο ADSL γραμμές (ρυθμίσεις δικτύου που δεν είναι της παρούσης να αναπτυχθούν)
Το δίκτυό μου περιλαμβάνει εκτός των βασικών δικτυακών συσκευών media player με XBMC προσανατολισμό:

και βέβαια ένα "ιστορικό" που ακόμη στέκεται όρθιο (φτού!!!) NAS etrayz. Το etrayz βέβαια υποστηρίζει mysql αλλά ήθελε αρκετό χρόνο και γνώσεις για να ασχοληθώ.
Η λύση ήταν να δημιουργήσω μια απλή δομή φακέλων με ταινίες local, streaming ταινιών, σειρές local και streaming σειρών στο NAS και κατόπιν να ρυθμίσω τα media player έτσι ώστε να έχουν κοινά addons (π.χ.addon lambda) και οι ρυθμίσεις τους να "δείχνουν" τους ίδιους φακέλους (streaming) ενώ οι κεντρικές βιβλιοθήκες βλέπουν στο NAS. Το αποτέλεσμα είναι βέβαια να προσθέτω ότι θέλω από όπου θέλω και να εχω κοινή βάση με αυτόματη ενημέρωση και ξεσκαρτάρισμα στοιχείων. Για μικρομεσαίες βιβλιοθήκες είναι μια άριστη λύση χωρίς μάλιστα τον περιορισμό να τρέχουν όλες οι συσκευές την ίδια έκδοση XBMC! Tο μόνο αρνητικό, αν βέβαια αυτό αποτελεί αρνητικό για κάποιον, είναι πως δεν υπάρχουν κοινές πληροφορίες για ταινίες που έχεις δει ή να συνεχίσεις μια ταινία από εκέι που την άφησες σε κάποιο άλλο player!

Ακούγεται πολύπλοκο όλο το σκηνικό που έχεις στίσει...... Ο σέρβερ μου με SQL ανοίγει μόνο όταν θέλω να δω ταινία η σειρά κάπου στο σπίτι. Και τουλάχιστον για μένα είναι μεγάλο πράγμα να ξέρω που σταμάτησα κάτι γιατί με έπαιρνε ο ύπνος... 😀

Άλλα στην τελική, καλύτερο είναι αυτό που βολευει τον καθένα 😁😁😁😁😁😁😁😁

για το ποιες ταινίες έχεις δει μπορείς να κάνεις συγχρονισμό με το trakt

@kobien

Μη επηρρεάζεσαι από το μέγεθος του οικιακού δικτύου μου. Η βασική δομή λειτουργεί πάρα πολύ απλά και χωρίς σπουδαίο κόπο με δύο players και μια πηγή (NAS) αρκεί να έχεις ρυθμίσει τα πρόσθετα να αποθηκεύουν τα streams στο NAS και τη βιβλιοθήκη να βλέπει εκεί που έχεις τις ταινίες και τα streams.

@leo06

Ενδιαφέρον το trakt αλλά δεν έχω φτάσει στο σημείο ακόμη να ... μη θυμάμαι τι έχω δεί (σε ταινίες τουλάχιστον) LOL

Καλησπερα.βοηθηστε παρακαλω γιατι εχω σπασει το κεφαλι μου δυο μερες τωρα.η hol μου εδωσε ενα zte σε αντικατασταση του μοντεμ που χαλασε.ενω συνδεεται ενσυρματα κανονικα και σε hol tv και στην panasonic tv δεν εχω internet στο xbmc.στις πληροφοριες συστηματος εχει διευθυνση ip- (κενη), συνδεσμος αποσυνδεδεμενο και μονο στο dns 127.0.0.1. Το καλωδιο ethernet ειναι οκ καθως δινει internet σε αλλες συσκευες. Το μοντεμ το εχω κανει reset. Ποια ρυθμιση πρεπει να κοιταξω παρακαλω?

Καλησπερα.βοηθηστε παρακαλω γιατι εχω σπασει το κεφαλι μου δυο μερες τωρα.η hol μου εδωσε ενα zte σε αντικατασταση του μοντεμ που χαλασε.ενω συνδεεται ενσυρματα κανονικα και σε hol tv και στην panasonic tv δεν εχω internet στο xbmc.στις πληροφοριες συστηματος εχει διευθυνση ip- (κενη), συνδεσμος αποσυνδεδεμενο και μονο στο dns 127.0.0.1. Το καλωδιο ethernet ειναι οκ καθως δινει internet σε αλλες συσκευες. Το μοντεμ το εχω κανει reset. Ποια ρυθμιση πρεπει να κοιταξω παρακαλω?

Openelec,Gotham,raspberry

Ithela na kano edit.grapho apo tilephono

Last edited:

Openelec,Gotham,raspberry

Ithela na kano edit.grapho apo tilephono

Είσαι εκτός θέματος. το καταλαβαίνεις ελπίζω!
Δοκίμασε να δώσεις σταθερή IP στο raspberry (απενεργοποίησε το DHCP στο ras) , ανάλογα με την IP του router σου (π.χ. router -> 192.168.0.1 raspberry -> 192.168.0.X όπου Χ μεταξύ 2 και 254 εκτός των ήδη δεσμευμένων από άλλες συσκευές. Συνήθως το 200 είναι ΟΚ)
Gateway θα δώσεις την IP του router σου.

πήγαινε και δες τι έχεις στις ρυθμίσεις δικτύου... system > openelec > connections