To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Re: Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

πήγαινε και δες τι έχεις στις ρυθμίσεις δικτύου... system > openelec > connections

ευχαριστω για την απαντηση!δεν μου εμφανιζει κατι.επειδη η ενδειξη lan στο montem δεν ειναι ενεργη και καθως η δεη εκανε καποιες διακοπες ρευματος πιστευω οτι κατι εχει χαλασει

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

έχει δοκιμάσει κανείς streaming απο δορυφορικό δέκτη?

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

@leo
Ναι μια χαρα απο τον σολο2 απλα επειδη εχω ετοιμες λιστες πολλων δορυφορων μου σπαει τα νευρα καθε φορα για να τα φορτωσει κ ετσι το αποφευγω.

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

@leo
Ναι μια χαρα απο τον σολο2 απλα επειδη εχω ετοιμες λιστες πολλων δορυφορων μου σπαει τα νευρα καθε φορα για να τα φορτωσει κ ετσι το αποφευγω.

ευχαριστώ Λευτέρη,για 1080i ήθελα να ρωτήσω κυρίως

Ανέβηκε το openelec 4.0!!!

ευχαριστώ Λευτέρη,για 1080i ήθελα να ρωτήσω κυρίως

Ενσύρματα είναι ΟΚ. Και εγώ με dm800 επειδή έχω πολλά μπουκέτα μου σπάει τα νεύρα κατά την ανανέωση του EPG!

Ενσύρματα είναι ΟΚ. Και εγώ με dm800 επειδή έχω πολλά μπουκέτα μου σπάει τα νεύρα κατά την ανανέωση του EPG!

ευχαριστώ

Έχω δυο απορίες όσον αφορά το rpi και το openelec. Έχω την 4άρα έκδοση αλλά δεν μπορώ να βρω την επιλογή clean library. Επίσης ενώ κάποια αρχεία τα παίζει κανονικά κάποια άλλα ανά τακτά χρονικά διαστήματα κολλάει για κάποια δευτερόλεπτα το playback. Σε αυτό τι μπορεί να φταίει;

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Εμένα έχει μείνει στην 3.95.6.
Πως πάει στην 4;

αυτόματα πήγαινε εμένα σε κάθε νεότερη... και τώρα στην 4

πατα του μια από το μενού να ψάξει για νεες εκδόσεις

Μου παρουσίασε πρόβλημα με την 4.0.0. Χάνει το calibration της οθόνης κάθε φορά που κάνω επανεκκίνηση. Και επιπλέον, πρέπει να κάνω διαφορετικό calibration για μενού και όταν παίζει.....

Καμία ιδέα?

εχω και γω προβλημα με τη 4.0.0.καταρχας την εγκατεστησα σε καινουρια sd.το raspberry ειναι συνδεδεμενο με ενισχυτη μεσω hdmi,και ο ενισχυτης στη τηλεοραση μεσω hdmi,ε λοιπον οτι και να κανω δε παιζει ηχο μεσω του ενισχυτη,ο μονος τροπος να ακουσω ηχο ειναι να κλεισω τον ενισχυτη και τοτε αρχιζουν να παιζουν τα ηχεια της τηλεορασης.καμια ιδεα?

Η μέχρι τώρα εμπειρία μου με το 4.0 είναι άριστη. Κανένα διαπιστωμένο προβλημα μέχρι στιγμής.
Σταθερό, πληρέστερο και συμβατότερο με ότι έχω δοκιμάσει σε xbmc στο rasberry. Καμιά σχέση με τα προβλήματα των beta 3.9.Χ σε SD Xvid και AVC. Streaming αβίαστο με πολύ πιο γρήγορο buffering και χρόνο έναρξης. Ένα σκαλοπάτι επάνω από την σταθερότατη 3.2.4. Εύγε!

Γεια σας και εδω,πηρα και εγω ενα Rpi να επεκτηνω τον xbmc HTPC που εχω στο σαλονι,και στα αλλα δωματια.Εχοντας λιγο εμπειρια απο το openelec ηταν το πρωτο που σκεφτηκα.Το εγκατεστησα σε μια sd 8g class10 που ηδη ειχα και καθοταν.Απελπιστηκα.Ενω ειχα καλη εμπειρια απο το openelec σε χαμηλης ισχυος μηχανακια(pc) που το εβαζα παλια....στο Rpi δεν μου καθησε καλα.Κοληματα,και freezαρισματα που απαιτουσαν restart για να στρωσουν,ακομα και κατα το αρχικο setup wizard και οταν διαβαζε την library απο το server πραγμα που επερνε πολυυυ χρονο αν και δεν διατηρω πολλα αρχεια.Ακομα και idle η χρηση του cpu εδειχνε μονιμα 100%.Δοκιμασα διαφορες ρυθμησεις αλλα τιποτα.Μονο (ειρωνια) κατα την αναπαραγωγη ,λιγο που δοκιμασα,ακομα και μεγαλων σε μεγεθος αρχειων,δεν ειχε το παραμικρο προβλημα,επαιξε τα παντα και πολυ γρηγορα.Μονο στο περιβαλον του xbmc ειχε κοληματα,σπασιματα κ.τ.λ και ολα αυτα με το αρχικο skin,που να θες να βαλεις και κατι λιγο πιο συνθετο/βαρυ.
Απελπιστηκα λοιπον και ειπα να δοκιμασω κατι αλλο οπως το Raspbmc,το οποιο δεν μου προξενισε κανενα προβλημα και παει σφαιρα παντου προς το παρον.Θεωρω ομως (μπορει να κανω και λαθος) οτι το openelec ειναι ανωτερο απο τα υπολοιπα και εχω περιεργεια γιατι δεν παει καλα.

1. Έχεις κάνει overclock?
2. Δοκίμασες με άλλη κάρτα? Class 10 με class 10 έχουν μεγάλες διαφορές.
3. Πως τροφοδοτεις το Rpi?

oχι δεν εχω κανει (ακομα) overclock
ναι δοκιμασα και με αλλη καρτα ,τα ιδια (χαλια) αποτελεσματα
με ενα τροφοδοτικο 5v 2A.

δεν ξερω αν εννοειτε πλεον αλλα ξεχασα να πω πως εχω το RASPBERRY PI FOUNDATION MODEL B 512 mb Ram.

Last edited:

εννοειται κανεις overclock πρωτα απο ολα.

επισης, στις επιλογες video εχεις επιλεγμενο 1080p ή 1080i; Ακομα και στον q6600 μου, για καποιο λογο οταν επιλεγω 1080p δεν ειναι απολυτα ομαλη η κινηση.

ενδιαφερομαι να παρω ενα (ακομα) raspi. Το πρωτο το εστησα με openelec και το εδωσα σε φιλο για να βλεπει local content (usb) και να στρημαρει μεσω των add on του λαμβδα. Το 2ο το θελω να δουλεψει ως Plex client. Το εχει δουλεψει κανενας ετσι; βολευει καλυτερα openelec + plexbmc ή rasplex;

Ευχαριστω πολυ!