To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Παίδες ερώτηση: Με ενδιαφέρει αυτό http://thepihut.com/products/7-port-usb-hub-for-the-raspberry-pi το χαμπάκι. Γράφει πως έχει 12 ευρώ. Ξέρει κανέις τα μεταφορικά του πόσο πάνε περίπου ?(από Αγγλία είναι). Τους έχω στείλει μαιλ και δεν έχουν απαντήσει βασικά. Αν το χει πάει κάποιος ας μου πει.

Αν πάλι όχι προτείνετε μου ένα hubάκι (έως 10-12 ευρώ) που ναι παίζει απροβλημάτιστα στο pi. Θενκς!

Μου παρουσίασε πρόβλημα με την 4.0.0. Χάνει το calibration της οθόνης κάθε φορά που κάνω επανεκκίνηση. Και επιπλέον, πρέπει να κάνω διαφορετικό calibration για μενού και όταν παίζει.....

Καμία ιδέα?

Τελικά το πρόβλημα με το oversan το έλυσα γράφοντας τις τιμές στο config αρχείο. Το πρόβλημα δημιουργείτε κάθε φορά που άλλαζα προφίλ η έκανα επανεκκίνηση, αλλά τώρα ξεπεράστηκε.:BDGBGDB55:

Αλλά, μου δημιουργήθηκαν άλλα προβλήματα... Ο επεξεργαστής δουλεύει πολύ, με αποτέλεσμα να κολλάει αρκετά συχνά το μηχάνημα. :furious3:

Μετά από όλα τα παραπάνω, έκανα καινούργια εγκατάσταση στην ίδια sd (format) και σε άλλο usb και όπως αναμενόταν τα μενού ήταν αρκετά ποιο γρήγορα. Το πρόβλημα με το overscan δεν διορθώθηκε, οπότε η αλλαγή στο config είναι μονόδρομος για μένα που έχω πολλά προφίλ. Το παράξενο είναι ότι το playback ήταν αρχικά για κλάματα..... Όλο σπασίματα και κόντεψα να τρελαθώ με στις αλλαγές στις ρυθμίσεις του ήχου μια και σε passthrough στην LG δεν άκουγα ήχο. Χωρίς passthrough, η κίνηση ήταν για κλάματα και για γέλια :flipout:

Τελικά όλα φτιάξανε με 2-3 restart......:chinscratch: Το όλο σκηνικό μου θύμισε το πρόβλημα στην κίνηση που είχε αναφέρει κάποιος φίλος σε προηγούμενα μηνύματα...

Κανένας άλλος δεν είχε προβλήματα?

Last edited:
Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

@Ηaris1977 Aυτό το χρησιμοποιώ εγώ, όχι μόνο σαν hub αλλά και για την τροφοδοσία του pi. To είχα πάρει από εδώ μαζί με το pi. Μεταφορικά δεν θυμάμαι πόσα είχα δώσει.
Δεν το έχω μετρήσει ούτε ζορίσει ιδαίτερα, τροφοδοτεί απλά το pi (highly o/c), ένα ανεμιστηράκι και έναν εξωτερικό δίσκο με δική του όμως τροφοδοσία. Προβλήματα πάντως που να οφείλονταν στην τροφοδοσία δεν είχα ποτέ.

Last edited:

Μετά από χρόνια απραξίας το έστησα.

Raspbmc + plexbmc. Overclocking στο Fast, όλα κομπλέ, δεν ξέρω μήπως χρειαστεί ψύκτρες.... του κάρφωσα και ένα bluetooth usb που είχα πεταμένο, και με πολύ κόπο είδε και το BD remote του PS3. Φαίνεται να παίζει καλά.

Περισσότερα την επόμενη εβδομάδα που θα έχω χρόνο να ασχοληθώ ξανά μαζί του...

φίλε Χάρη έχω 2 απο αυτά τα οποία τα αγόρασα απο fasttech. Παίζει μια χαρά, έχει και εξωτερική τροφοδοσία (not incuded) αλλά να ξέρεις πως είναι αρκετά ψεύτικο. Αυτή την στιγμή πάντως κάθονται και τα 2 στο κουτί μιας και το pi το ξήλωσα.

guys χρειαζεται ψηκτρες/ανεμηστηρακι το Rpi για overcloking στο fast profile? Πρεπει οποσδηποτε να τρεχεις το Raspbmc απο usb stick? Εγω μολις το εβαλα στο fast κολησε το συμπαν,με το που μπουταρε στον xbmc κολουσε.

Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

έχει και εξωτερική τροφοδοσία (not incuded)

Από modmypi πάντως που το πήρα εγώ - αλλά και από thepihut.com που κοιτά ο Χάρης - έχει τροφοδοτικό 5V2A, γι'αυτό άλλωστε και το επέλεξα γιατί είναι τροφοδοτικό και hub 2 σε 1.

guys χρειαζεται ψηκτρες/ανεμηστηρακι το Rpi για overcloking στο fast profile? Πρεπει οποσδηποτε να τρεχεις το Raspbmc απο usb stick? Εγω μολις το εβαλα στο fast κολησε το συμπαν,με το που μπουταρε στον xbmc κολουσε.

από SD το τρέχω εγώ, βέβαια για overclocking διάβασα ότι προτείνεται από usb γιατί είναι ταχύτερο και ασφαλέστερο. Με overclocking είναι πιθανό να χαλάσει η SD

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

@Ηaris1977 Aυτό το χρησιμοποιώ εγώ, όχι μόνο σαν hub αλλά και για την τροφοδοσία του pi. To είχα πάρει από εδώ μαζί με το pi. Μεταφορικά δεν θυμάμαι πόσα είχα δώσει.
Δεν το έχω μετρήσει ούτε ζορίσει ιδαίτερα, τροφοδοτεί απλά το pi (highly o/c), ένα ανεμιστηράκι και έναν εξωτερικό δίσκο με δική του όμως τροφοδοσία. Προβλήματα πάντως που να οφείλονταν στην τροφοδοσία δεν είχα ποτέ.

Βασικά μου φαίνεται ακριβό. Βρήκα ένα αντίστοιχο πχ (προφανώς όχι ίδιας ποιότητας) στο ebay πχ : http://www.ebay.com/itm/7-Port-High..._USB_Cables_Hubs_Adapters&hash=item23324e5306

Το θέμα είναι θα δουλεύει? Ή θα πρέπει αναγκαστικά να πάω στο πιο ακριβό. Δεν έχω σκοπό να βάλω σκληρούς κλπ. Μόνο ενα usb bluetooth dongle και ένα στικάκι usb.

Διαβάζοντας λίγο παραπάνω, προτείνεται για overclocking το USB. βασικά προτείνεται γενικά όντας ταχύτερο σε σχέση με την SD σε διεργασίες που εφαρμόζονται από το λειτουργικό. Οι ταχύτητες που αναφέρουν οι SD είναι για sequential writing.

Προτείνεται ακόμα καλύτερα USB-3 stick, παρόλο των USB-2 port του raspberry θα έχει καλύτερη απόδοση από ένα απλό USB-2 stick.

ενώ διαβάζω πως μπορεί να πάει και στο 1ghz... για την ψύξη τι παίζει;

Tι να σου πω, ίδιο φαίνετε αλλά δεν λέει τι τροφοδοτικό έχει και για o/c pi και να έχεις και έναν αέρα για εξωτερικές συσκευές καλό είναι να δίνει 2Α.
To ίδιο πάντως στο fasttech που λέει ο gotthard έχει 1Α.
Aυτό στο thepihut & modmypi διαφημίζετε ως πλήρως συμβατό με το pi, μερικά hub κάνουν backfeed στις usb ports του.

Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Διαβάζοντας λίγο παραπάνω, προτείνεται για overclocking το USB. βασικά προτείνεται γενικά όντας ταχύτερο σε σχέση με την SD σε διεργασίες που εφαρμόζονται από το λειτουργικό. Οι ταχύτητες που αναφέρουν οι SD είναι για sequential writing.

Προτείνεται ακόμα καλύτερα USB-3 stick, παρόλο των USB-2 port του raspberry θα έχει καλύτερη απόδοση από ένα απλό USB-2 stick.

ενώ διαβάζω πως μπορεί να πάει και στο 1ghz... για την ψύξη τι παίζει;

Στο usb πάει ο userfolder, οι ρυθμίσεις δλδ, fanart, thumbs,dbs κλπ.
Αν έχεις γρήγορο usb προτίμησέ το, αν όχι και έχεις γρήγορη κάρτα μείνε με την κάρτα.
Εγώ είδα μεγάλη διαφορά όταν κατάργησα το σχετικά αργό usb3 stick μου και τα περασα όλα στην sandisk ultra (uhs1).
Για το oc δεν έχει σημασία πλέον αν χρησιμοποιείς sd ή sd + usb εφόσον μιλάμε για xbmc 13. Πιο παλιά υπήρχαν προβλήματα με sd corruption, αλλά όχι πως χάλαγε η κάρτα, αλλά η εγκατάσταση.

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Tι να σου πω, ίδιο φαίνετε αλλά δεν λέει τι τροφοδοτικό έχει και για o/c pi και να έχεις και έναν αέρα για εξωτερικές συσκευές καλό είναι να δίνει 2Α.
To ίδιο πάντως στο fasttech που λέει ο gotthard έχει 1Α.
Aυτό στο thepihut & modmypi διαφημίζετε ως πλήρως συμβατό με το pi, μερικά hub κάνουν backfeed στις usb ports του.

Δοκίμασα και με ένα απλό hubάκι, χωρίς εξωτερική τροφοδοσία, και συνέδεσα έναν μετασχηματιστή κινητού 5V 2A με έξοδο θηλυκο usb, με ένα male/male usb καλώδιο το οποίο κάρφωσα σε μια από τις θέσεις του hub. Το μηχανάκι τροφοδοτήθηκε και λειτουργησε κανονικά, και μπορώ να συνδέσω στις υπόλοιπες θέσεις και άλλα περιφερειακά, χωρίς να χρειάζεται να συνδέσω το βύσμα microusb της κανονικής τροφοδοσίας.

Υπάρχει τρόπος στην καρτέλα με τις πληροφορίες της ταινίας να έχει την περίλιψή της στα Ελληνικά και όχι στα Αγγλικά;

Υπάρχει τρόπος στην καρτέλα με τις πληροφορίες της ταινίας να έχει την περίλιψή της στα Ελληνικά και όχι στα Αγγλικά;

Στις ταινίες που κάνουμε streaming εννοώ (muchmoviesHD κτλ)

υπαρχει ελληνικο καταστημα που φερνει Rpi ?Ξερουμε καποιο η να ξαναψαχνω στο ebay?

Το δικό μου που το πήρα από το E shop πριν από μερικούς μήνες είναι made in China