To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

με το update τα settings παραμένουν η χάνονται ?

Πάτησα να κάνει το update, κατέβασε τα αρχεία, έσβησε και μετά δεν άναψε ποτε, έβγαλα το τροφοδοτικό και όταν το έβαλα δεν bootari...
Τι συνέβη ?

Κυκλοφόρησε η 4.0.2 αλλά κάτι δεν πάει καλά μετά το update. Ξαναδοκίμασα και με clean install αλλά τα ίδια.
Τα προβλήματα συνοψίζονται στην προβληματική αναπαραγωγή ορισμένων αρχείων SD αλλά και στην αναπαραγωγή μέσω wifi. Πιθανώς και το ίδιο το wifi εμφανίζει πρόβλημα με άρνηση στην σύνδεση δικτυακών πόρων και παγώματα στην αναπαραγωγή.
Επιστρέφω στην 4.0.0 και αναμένω κάτι καλύτερο. Δυστυχώς η gotham είναι ακόμα Beta στην rasberry built

τελικά το πρόβλημα με το update λύθηκε μονο του
αλλα συνεχίζω να έχω πρόβλημα με την αναπαραγωγή μέσο δικτύου, κολλάει συχνά και είναι αδύνατη η παρακολούθηση,
μέσο usb είναι ok...
αλλα δεν ξέρω τι να κάνω

τελικά το πρόβλημα με το update λύθηκε μονο του
αλλα συνεχίζω να έχω πρόβλημα με την αναπαραγωγή μέσο δικτύου, κολλάει συχνά και είναι αδύνατη η παρακολούθηση,
μέσο usb είναι ok...
αλλα δεν ξέρω τι να κάνω

Κυκλοφόρησε η 4.0.2 αλλά κάτι δεν πάει καλά μετά το update. Ξαναδοκίμασα και με clean install αλλά τα ίδια.
Τα προβλήματα συνοψίζονται στην προβληματική αναπαραγωγή ορισμένων αρχείων SD αλλά και στην αναπαραγωγή μέσω wifi. Πιθανώς και το ίδιο το wifi εμφανίζει πρόβλημα με άρνηση στην σύνδεση δικτυακών πόρων και παγώματα στην αναπαραγωγή.
Επιστρέφω στην 4.0.0 και αναμένω κάτι καλύτερο. Δυστυχώς η gotham είναι ακόμα Beta στην rasberry built

Κοιτάξτε αυτό το thread

Είχα κιεγώ το πρόβλημα ότι έχανε την σύνδεση στο δίκτυο μετά από λίγα λεπτά, είτε με wifi είτε με καλώδιο (μέσω powerplugs). H 4.0 το διόρθωσε κατά πολύ αυτό. Με την 4.0.1 δεν μου το εμφάνισε καθόλου το πρόβλημα.
Ουσιαστικά μάλλον το νέο openelec είναι πιο απαιτητικό σε hardware resources και χρειάζεστε dedicated power supply 2.0A. Αν το pi είναι συνδεδεμένο στην τηλεόραση ξεσυνδέστετο, βάλτε ένα τροφοδοτικό κινητού με microUSB 2Α και δείτε τι παίζει. Λογικά θα λυθεί.
Αν δεν λυθεί δοκιμάστε και με άλλη SD card. Παίζει να είναι και αυτό. Ιδανικά όχι με class 10 αλλά με μικρότερο class και ιδανικά USB 3.0 stick. Τέλος κάθε φορά που κάνετε δοκιμές πρέπει να είναι clean install διότι τα addons του frodo μπορεί να παρουσιάζουν προβλήματα στην gotham (κυρίως λόγω αλλαγής version python).

Σχετικά με τα αρχεία SD αυτά έπαιζαν σωστά στην 3.2.4?

Last edited:

Χρησιμοποιά κανένας το HDMI-CEC για να ελέγχει το XBMC με το remote control της TV; Μάλλον υπάρχει conflict με τον PACE PVR γιατί όποτε τον έχω και αυτόν συνδεδεμένο, δεν μου αναγνωρίζει το XBMC μέσω του HDMI-CEC.... Κάποια λύση;

Χρησιμοποιά κανένας το HDMI-CEC για να ελέγχει το XBMC με το remote control της TV; Μάλλον υπάρχει conflict με τον PACE PVR γιατί όποτε τον έχω και αυτόν συνδεδεμένο, δεν μου αναγνωρίζει το XBMC μέσω του HDMI-CEC.... Κάποια λύση;

Είχα αντίστοιχο πρόβλημα με το δέκτη της cyta. Του άλλαξα καλώδιο (του δέκτη, όχι του raspi) και το CEC άρχισε να παίζει ξανά.
Άρα μάλλον είναι θέμα TV και όχι raspi.

έβαλα την sd στο pc μου και μου λέει ότι πρέπει να την σκανάρει, όντως μου δείχνει μονο 120MB, στο Pi δεν έχει θέμα όμως, να αφήσω το pc να κάνει το fix η θα μου την χαλάσει ?

έβαλα την sd στο pc μου και μου λέει ότι πρέπει να την σκανάρει, όντως μου δείχνει μονο 120MB, στο Pi δεν έχει θέμα όμως, να αφήσω το pc να κάνει το fix η θα μου την χαλάσει ?

Δεν έχει σημασία ότι και να κάνεις επειδή τα windows πάντα βλέπουν το πρώτο partition της κάρτας (εξού και τα 120ΜΒ μόνο). Το ext4 partition δεν μπορεί να το πειράξει έτσι κιαλλιώς. Άρα είτε την κάνεις fix είτε όχι το ίδιο είναι. Εγώ πάντα επιλέγω όχι για πιο γρήγορα.

Κοιτάξτε αυτό το thread

Είχα κιεγώ το πρόβλημα ότι έχανε την σύνδεση στο δίκτυο μετά από λίγα λεπτά, είτε με wifi είτε με καλώδιο (μέσω powerplugs). H 4.0 το διόρθωσε κατά πολύ αυτό. Με την 4.0.1 δεν μου το εμφάνισε καθόλου το πρόβλημα.
Ουσιαστικά μάλλον το νέο openelec είναι πιο απαιτητικό σε hardware resources και χρειάζεστε dedicated power supply 2.0A. Αν το pi είναι συνδεδεμένο στην τηλεόραση ξεσυνδέστετο, βάλτε ένα τροφοδοτικό κινητού με microUSB 2Α και δείτε τι παίζει. Λογικά θα λυθεί.
Αν δεν λυθεί δοκιμάστε και με άλλη SD card. Παίζει να είναι και αυτό. Ιδανικά όχι με class 10 αλλά με μικρότερο class και ιδανικά USB 3.0 stick. Τέλος κάθε φορά που κάνετε δοκιμές πρέπει να είναι clean install διότι τα addons του frodo μπορεί να παρουσιάζουν προβλήματα στην gotham (κυρίως λόγω αλλαγής version python).

Σχετικά με τα αρχεία SD αυτά έπαιζαν σωστά στην 3.2.4?

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

Με την 3.2.4 δεν είχα κανένα πρόβλημα με κανένα από τα αρχεία μου και αναπαραγωγή τοπικά ή μέσω Wifi και βέβαια streaming.
Όταν δοκίμασα μερικές beta gotham (πριν την 4.0) είχα άρνηση αναπαραγωγής σε ορισμένα SD και διάσπαρτα προβλήματα με αρχεία και streaming.
Ξαναγύρισα στην 3.2.4 έως που κυκλοφόρησε η 4.0. Έκανα update (όχι clean) και όλα έπαιζαν καλά. Μέχρι και τα addons λειτουργούσαν. Αντίθετα στο htpc μου (Xtreamer Ultra) η 4.0 δεν κατάφερε ποτέ να "καθήσει" επάνω στην 3.2.4 και έτσι επέστρεψα πίσω άρον-άρον στην Frodo που όλα λειτουργούσαν άψογα!
Επιστρέφοντας στο Rasberry, όταν έκανα update στην 4.0.1 άρχισαν τα προβλήματα με την αναπαραγωγή συγκεκριμένων αρχείων. Το πρόβλημα θύμιζε τις πρώτες beta gotham. Εκτός αυτού όμως το ras έχανε τακτικά την σύνδεση με το δίκτυο με αποτέλεσμα ενώ έβλεπα streaming ήταν αδύνατο να δω δικτυακούς πόρους αλλά ούτε μπορούσα να το βλέπω από το δίκτυο. Πλήρης άρνηση σύνδεση με οικιακό δίκτυο. Έπερνε κανονικά IP αλλά για κάποιο λόγο δεν μπορούσα να το δώ στο τοπικό δίκτυο!
Μάζεψα δυνάμεις και έκανα ένα clean install την 4.0 από την άρχή. Το δίκτυο μοιάζει πλέον σταθερό και μπορώ να κάνω streaming, αν και έχω την αίσθηση πως το buffering πλέον είναι πολύ πιο αργό. Υπάρχει όμως πλέον πλήρης άρνηση αναπαραγωγής πολλών τοπικών αρχείων από το NAS ενώ όσα τα αναπαράγει, αυτά αργούν πολύ στην εκκίνηση και κάνουν συνεχώς buffering. Σημειώνω πως έχω σύστημα με usb και χρησιμοποιώ τροφοδοσία 2A και έχω ρυθμίσει στο advanced.xml να χρησιμοποιεί την usb ως προσωρινή μνήμη.
Μου έχει σπάσει τα νεύρα. Αν δεν βρεθεί λύση θα γυρίσω και στο rasberry (όπως και στο htpc) στο παλιό καλό 3.2.4!!

Last edited:

και τα υπόλοιπα πως μπορώ να τα δω, θέλω να αλλάξω κάποια πράματα στο advanced.xml μπας και λύσω το πρβλημα που έχω με την αναπαραγωγή από το δίκτυο

και τα υπόλοιπα πως μπορώ να τα δω, θέλω να αλλάξω κάποια πράματα στο advanced.xml μπας και λύσω το πρβλημα που έχω με την αναπαραγωγή από το δίκτυο

Για παρέμβαση στην video cache εδώ. Για περαιτέρω μελέτη και παρεμβάσεις του advancedsettings.xml εδώ

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

Με την 3.2.4 δεν είχα κανένα πρόβλημα με κανένα από τα αρχεία μου και αναπαραγωγή τοπικά ή μέσω Wifi και βέβαια streaming.
Όταν δοκίμασα μερικές beta gotham (πριν την 4.0) είχα άρνηση αναπαραγωγής σε ορισμένα SD και διάσπαρτα προβλήματα με αρχεία και streaming.
Ξαναγύρισα στην 3.2.4 έως που κυκλοφόρησε η 4.0. Έκανα update (όχι clean) και όλα έπαιζαν καλά. Μέχρι και τα addons λειτουργούσαν. Αντίθετα στο htpc μου (Xtreamer Ultra) η 4.0 δεν κατάφερε ποτέ να "καθήσει" επάνω στην 3.2.4 και έτσι επέστρεψα πίσω άρον-άρον στην Frodo που όλα λειτουργούσαν άψογα!

Μέχρι εδώ μου ακούγεται θέμα incompatibility των addons. To Xtreamer είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο αλλά αν θες την ταπεινή μου άποψη έπρεπε να κάνεις clean installation. Τα προβλήματά σου μπορεί να έχουν και κοινή αιτία μπορεί και όχι. Πάντως όσο αναφορά την αναπαραγωγή αρχείων, στην gotham παίζουν πολύ καλά και αρχεία που πρίν δεν έπαιζαν σωστά. Με μια εξαίρεση που ανακάλυψα και την είπα σε προηγούμενο post ότι κάποια αρχεία xvid avi με πολλά Β-frames και packed bitstream (κυρίως releases απο majestic) πρίν έπαιζαν σωστά μόνο με interlaced on ενώ τώρα δεν παίζουν σωστά. Άρα τα διάσπαρτα προβλήματα αναπαραγωγής που αναφέρεις μπορεί να σχετίζονται με αυτό το φαινόμενο. Το streaming στα nightly gotham ήταν νωρίς τότε για υλοποίηση διότι η gotham χρησιμοποιεί άλλο τρόπο διαχείρησης addons και άλλη version python. ΜΟΝΟ με clean install θα μπορείς να διαχειριστείς το streaming σωστά όπως και έπραξες παρακάτω.

Επιστρέφοντας στο Rasberry, όταν έκανα update στην 4.0.1 άρχισαν τα προβλήματα με την αναπαραγωγή συγκεκριμένων αρχείων. Το πρόβλημα θύμιζε τις πρώτες beta gotham. Εκτός αυτού όμως το ras έχανε τακτικά την σύνδεση με το δίκτυο με αποτέλεσμα ενώ έβλεπα streaming ήταν αδύνατο να δω δικτυακούς πόρους αλλά ούτε μπορούσα να το βλέπω από το δίκτυο.

Καθαρά θέμα update και addons. Χρειαζόταν clean install για streaming.

Πλήρης άρνηση σύνδεση με οικιακό δίκτυο. Έπερνε κανονικά IP αλλά για κάποιο λόγο δεν μπορούσα να το δώ στο τοπικό δίκτυο!

Αυτό είναι άλλο θέμα του δικτύου σου. Μήπως χρησιμοποιείς powerline ή wifi?

Μάζεψα δυνάμεις και έκανα ένα clean install την 4.0 από την άρχή. Το δίκτυο μοιάζει πλέον σταθερό και μπορώ να κάνω streaming, αν και έχω την αίσθηση πως το buffering πλέον είναι πολύ πιο αργό. Υπάρχει όμως πλέον πλήρης άρνηση αναπαραγωγής πολλών τοπικών αρχείων από το NAS ενώ όσα τα αναπαράγει, αυτά αργούν πολύ στην εκκίνηση και κάνουν συνεχώς buffering.

Υπάρχει περίπτωση να κάνουν fail οι σκληροί σου στο NAS? Μπορείς να τους ελέγξεις? Έχω και γω αλλά το σύστημα πετάει με 4.0.2 (και με powerline ενδιάμεσα). Δοκίμασε να αντιγράψεις κάποια αρχεία που σου κάνουν fail σε στικάκι και να τα παίξεις τοπικά.

Έχω την εντύπωση ότι τα προβλήματά σου θέλουν αντιμετώπιση ένα ένα για να δεις τι γίνεται γιατί σίγουρα η openelec 4.0 δεν φταίει. Άλλη είναι η αιτία. Δοκίμασε να γυρίσεις σε 3.2.4 τώρα και πες μου αν όλα παίζουν ρολόι ακόμη.

Ευχαριστώ για την ενδιαφέρον σου να απαντήσεις τόσο αναλυτικά!

Μερικές φορές το πρόβλημα είναι κάτω από τη μύτη σου χωρίς να το ξέρεις.

Και clean install έκανα και σωστές ρυθμίσεις είχα και τα addon συμβατά είναι και το NAS λειτουργεί μια χαρά. Το πρόβλημα ήταν το ίδιο το wifi και μάλιστα όχι του rasberry. Ένα απλό restart του modem router απεκατέστησε την ομαλή λειτουργία. Το μυαλό μου δεν πήγε στο router διότι όλες οι άλλες ασύρματες συσκευές (και έχω αρκετές) λειτουργούσαν καλά, μέχρι που η κόρη μου διαμαρτυρήθηκε για αδυναμία σύνδεσης του PC της και αναγκάστηκα να κάνω restart

Τα αρχεία, τοπικά ή όχι αναπαράγονται άψογα, μέχρι και 1080p (όχι υψηλών bitrate βέβαια) ενώ η έναρξη αναπαραγωγής των video είναι πολύ σύντομη. Κανένα κόλλημα στο buffering και μάλιστα με τη χρήση του usb ως μέσο προσωρινής μνήμης αναπαραγωγής, το streaming είναι άψογο από streaming addons.
Συμπερασματικά λοιπόν η 4.0 και η 4.0.2 που δοκίμασα δεν παρουσιάζουν κανένα πρόβλημα στο rasberry.
To μόνο που πρέπει να προσχωρήσει άμεσα από την κοινότητα είναι η ανανέωση των addons για gotham!

Υ.Γ.
Όσο αφορά στο Xtreamer το πρόβλημα έχει να κάνει με το στήσιμο του μηχανήματος μου και τις συσκευές που έχω επάνω του (ασύρματο πληκτρολόγιο, air mouse, usb dvb-t, ) Προφανώς και χρειάζεται clean install για ναμην έχω προβλήματα!

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

δυστυχώς συνεχίζω να έχω πρόβλημα με την αναπαραγωγή μέσο δικτύου, έκανα overclock στο 900mhz, έφτιαξα και το advancesettings για μεγαλύτερο buffer
advancedsettings.xml

<advancedsettings>
<network>
<buffermode>1</buffermode>
<cachemembuffersize>0</cachemembuffersize>
<readbufferfactor>4.0</readbufferfactor>
</network>
</advancedsettings>

αλλα τίποτα...
είμαι έτοιμος να το βάλω στην άκρη μου φαίνεται

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

δυστυχώς συνεχίζω να έχω πρόβλημα με την αναπαραγωγή μέσο δικτύου, έκανα overclock στο 900mhz, έφτιαξα και το advancesettings για μεγαλύτερο buffer
advancedsettings.xml

<advancedsettings>
<network>
<buffermode>1</buffermode>
<cachemembuffersize>0</cachemembuffersize>
<readbufferfactor>4.0</readbufferfactor>
</network>
</advancedsettings>

αλλα τίποτα...
είμαι έτοιμος να το βάλω στην άκρη μου φαίνεται

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να το βάλεις στην άκρη. Εγώ δουλεύω από wifi και δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα ίδια ακριβώς settings που έχεις και εσύ.
Δοκίμασε να κάνεις ένα clean install. Πίστεψέ με, συνήθως το πρόβλημα κρύβεται εκεί που δεν το περιμένεις. Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως με clean install θα λυθεί το προβλημά σου.

Να το δοκιμάσω και αυτό, αλλα επειδή η κάρτα εμενα είχε έρθει ήδη σεταρισμενι με διαφορα video sources και Ελληνικά, αυτά πως θα τα ξαναβρώ ?
Υπάρχει τρόπος να κάνω backup ?

υ.γ. παρατήρησα ότι η cpu φτάνει στα 75c είναι ok ?

Thanks
raf