τελικά το πρόβλημα με το update λύθηκε μονο του
αλλα συνεχίζω να έχω πρόβλημα με την αναπαραγωγή μέσο δικτύου, κολλάει συχνά και είναι αδύνατη η παρακολούθηση,
μέσο usb είναι ok...
αλλα δεν ξέρω τι να κάνω
Κυκλοφόρησε η 4.0.2 αλλά κάτι δεν πάει καλά μετά το update. Ξαναδοκίμασα και με clean install αλλά τα ίδια.
Τα προβλήματα συνοψίζονται στην προβληματική αναπαραγωγή ορισμένων αρχείων SD αλλά και στην αναπαραγωγή μέσω wifi. Πιθανώς και το ίδιο το wifi εμφανίζει πρόβλημα με άρνηση στην σύνδεση δικτυακών πόρων και παγώματα στην αναπαραγωγή.
Επιστρέφω στην 4.0.0 και αναμένω κάτι καλύτερο. Δυστυχώς η gotham είναι ακόμα Beta στην rasberry built
Χρησιμοποιά κανένας το HDMI-CEC για να ελέγχει το XBMC με το remote control της TV; Μάλλον υπάρχει conflict με τον PACE PVR γιατί όποτε τον έχω και αυτόν συνδεδεμένο, δεν μου αναγνωρίζει το XBMC μέσω του HDMI-CEC.... Κάποια λύση;
έβαλα την sd στο pc μου και μου λέει ότι πρέπει να την σκανάρει, όντως μου δείχνει μονο 120MB, στο Pi δεν έχει θέμα όμως, να αφήσω το pc να κάνει το fix η θα μου την χαλάσει ?
Κοιτάξτε αυτό το thread
Είχα κιεγώ το πρόβλημα ότι έχανε την σύνδεση στο δίκτυο μετά από λίγα λεπτά, είτε με wifi είτε με καλώδιο (μέσω powerplugs). H 4.0 το διόρθωσε κατά πολύ αυτό. Με την 4.0.1 δεν μου το εμφάνισε καθόλου το πρόβλημα.
Ουσιαστικά μάλλον το νέο openelec είναι πιο απαιτητικό σε hardware resources και χρειάζεστε dedicated power supply 2.0A. Αν το pi είναι συνδεδεμένο στην τηλεόραση ξεσυνδέστετο, βάλτε ένα τροφοδοτικό κινητού με microUSB 2Α και δείτε τι παίζει. Λογικά θα λυθεί.
Αν δεν λυθεί δοκιμάστε και με άλλη SD card. Παίζει να είναι και αυτό. Ιδανικά όχι με class 10 αλλά με μικρότερο class και ιδανικά USB 3.0 stick. Τέλος κάθε φορά που κάνετε δοκιμές πρέπει να είναι clean install διότι τα addons του frodo μπορεί να παρουσιάζουν προβλήματα στην gotham (κυρίως λόγω αλλαγής version python).
Σχετικά με τα αρχεία SD αυτά έπαιζαν σωστά στην 3.2.4?
Λοιπόν έχουμε και λέμε:
Με την 3.2.4 δεν είχα κανένα πρόβλημα με κανένα από τα αρχεία μου και αναπαραγωγή τοπικά ή μέσω Wifi και βέβαια streaming.
Όταν δοκίμασα μερικές beta gotham (πριν την 4.0) είχα άρνηση αναπαραγωγής σε ορισμένα SD και διάσπαρτα προβλήματα με αρχεία και streaming.
Ξαναγύρισα στην 3.2.4 έως που κυκλοφόρησε η 4.0. Έκανα update (όχι clean) και όλα έπαιζαν καλά. Μέχρι και τα addons λειτουργούσαν. Αντίθετα στο htpc μου (Xtreamer Ultra) η 4.0 δεν κατάφερε ποτέ να "καθήσει" επάνω στην 3.2.4 και έτσι επέστρεψα πίσω άρον-άρον στην Frodo που όλα λειτουργούσαν άψογα!
Επιστρέφοντας στο Rasberry, όταν έκανα update στην 4.0.1 άρχισαν τα προβλήματα με την αναπαραγωγή συγκεκριμένων αρχείων. Το πρόβλημα θύμιζε τις πρώτες beta gotham. Εκτός αυτού όμως το ras έχανε τακτικά την σύνδεση με το δίκτυο με αποτέλεσμα ενώ έβλεπα streaming ήταν αδύνατο να δω δικτυακούς πόρους αλλά ούτε μπορούσα να το βλέπω από το δίκτυο.
Πλήρης άρνηση σύνδεση με οικιακό δίκτυο. Έπερνε κανονικά IP αλλά για κάποιο λόγο δεν μπορούσα να το δώ στο τοπικό δίκτυο!
Μάζεψα δυνάμεις και έκανα ένα clean install την 4.0 από την άρχή. Το δίκτυο μοιάζει πλέον σταθερό και μπορώ να κάνω streaming, αν και έχω την αίσθηση πως το buffering πλέον είναι πολύ πιο αργό. Υπάρχει όμως πλέον πλήρης άρνηση αναπαραγωγής πολλών τοπικών αρχείων από το NAS ενώ όσα τα αναπαράγει, αυτά αργούν πολύ στην εκκίνηση και κάνουν συνεχώς buffering.
...πως βλέπουμε 3D με Gotham από gomovies π.χ.;
δυστυχώς συνεχίζω να έχω πρόβλημα με την αναπαραγωγή μέσο δικτύου, έκανα overclock στο 900mhz, έφτιαξα και το advancesettings για μεγαλύτερο buffer
advancedsettings.xml
<advancedsettings>
<network>
<buffermode>1</buffermode>
<cachemembuffersize>0</cachemembuffersize>
<readbufferfactor>4.0</readbufferfactor>
</network>
</advancedsettings>
αλλα τίποτα...
είμαι έτοιμος να το βάλω στην άκρη μου φαίνεται
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.