To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Έχω φτιάξει συνολικά 6 raspberry εκ των οποίων τα 5 για openelec. Σε όλα έχω χρησιμοποιήσει αυτό το συνδυασμό κουτιού/ψύκτρας:

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=141100148048&ssPageName=ADME:L:OU:GB:3160

Την πρώτη φορά τα αγόρασα από μαγαζί στην Αθήνα με κόστος περίπου 13 ευρώ. Αποφάσισα να πάρω το παραπάνω πακετάκι για spare και αφού διαπίστωσα ότι ήταν το ίδιο με αυτό που είχα πάρει στην Αθήνα από τα αυτοκόλλητα στις ψύκτρες (εννοείται ότι ο μαγαζάτορας το είχε σπάσει στα δύο και μόνο τις ψύκτρες τις έδινε κοντα 3.5 ευρώ), έκτοτε είναι τα μόνα που χρησιμοποιώ.

Με το συνδυασμό αυτό και overclock με 1000/500/500/6, στο βασικό μου rpi/openelec το οποίο έχει να κάνει shutdown από 2 Ιανουαρίου του 14 η υψηλότερη θερμοκρασία που έχω δει είναι 57 βαθμούς Κελσίου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

To πρόβλημα του sd card corruption έχει διορθωθεί απ'τις πρώτες 13 alphas.

Κι όμως μόλις εχτες μετά απο 5 μήνες είχα το πρόβλημα που προανέφερα (Succesfully removed System/Storage). Ίσως να μην οφείλεται στην gotham αλλά στην SD card που ήταν class 10. Δεν ξέρω. Πάντως τρέχω άλλο pi με USB περισσότερο από 6 μήνες και δεν είχα ποτέ corruption, ακόμη και που είναι συνδεδεμένο σε USB port της τηλεόρασης.

Ρε παλικάρια αντιμετωπίζω δύο θέματα με το βατομουρακι μας. Το πρώτο είναι ότι μερικές φορές όταν το έχω και κάθεται στο menu κολλάει και χρειάζεται να το βγάλω από το ρεύμα για να στρώσει. Το δεύτερο είναι ότι σε 2-3 ταινίες υπάρχουν στιγμές που κολλάει για 1-2 δευτερόλεπτα αυτό βέβαια γίνεται πολλές φορές κατά τη διάρκεια αναπαραγωγής της. Κάποια βοήθεια για να λύσω; ή ζητάω πολλά από το μηχάνημα; Ευχαριστώ

Καλό φαίνεται αλλά ποιος είναι άραγε ο λόγος να κάνουμε την πλακετίτσα να "σκούζει"; Ένας από τους λόγους που το αγόρασα είναι το γεγονός πως είναι αθόρυβο! Εξάλλου με O/C και με την παθητική ψύξη, χωρίς κανένα ιδιαίτερα αεριζόμενο κουτί και με 24/7 λειτουργία δεν έχω κανένα κόλλημα εδώ και μήνες!

Ρε παλικάρια αντιμετωπίζω δύο θέματα με το βατομουρακι μας. Το πρώτο είναι ότι μερικές φορές όταν το έχω και κάθεται στο menu κολλάει και χρειάζεται να το βγάλω από το ρεύμα για να στρώσει. Το δεύτερο είναι ότι σε 2-3 ταινίες υπάρχουν στιγμές που κολλάει για 1-2 δευτερόλεπτα αυτό βέβαια γίνεται πολλές φορές κατά τη διάρκεια αναπαραγωγής της. Κάποια βοήθεια για να λύσω; ή ζητάω πολλά από το μηχάνημα; Ευχαριστώ

Κάποιος που μπορεί να με βοηθήσει; Δίνω και μια φωτογραφία από μια ταινία που μου εμφανίζει το πρόβλημα uploadfromtaptalk1402144659392.jpg

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Έχεις κάνει καθόλου OC? 97% cpu load που βλέπω στο s/s είναι πολύ για αναπαραγωγή video. Εκτός αν ήταν στιγμιαίο (τα κάνει κάτι τέτοια το pi). Παίζεις με h/a υποθέτω.
Παρακολούθα το λίγο και πες αν είναι στιγμιαίο ή αν μόνιμα είναι σε τόσο υψηλά επίπεδα (αν και το ίδιο το osd ανεβάζει αρκετά το cpu load στο pi).
Eπίσης δεν έχεις αναφέρει τίποτα για το setup σου, λειτουργικό, έκδοση pi, τροφοδοτικό, storage, συνδεμένες εξωτερικές συσκευές...

Λοιπόν στο συγκεκριμένο εκεί παίζει 97-100%.oc του έχω κάνει 1000/500/500/5.H/a ;αυτό πως το ρυθμίζω/βλέπω; τώρα στα υπόλοιπα του έχω openelec 4.0.4, τροφοδοτικό 2a, πάνω έχω ethernet κάρτα sd cl10 και έχω χωρίσει τα αρχεία σε usb. Τίποτα άλλο. Έκδοση είναι η b με τα 512mb.Τα αρχεία τα βλέπει μέσω δίκτυου όλα. Αυτό πάντως μου το κάνει και σε προηγούμενες εκδόσεις που είχα δοκιμάσει

Last edited:

System-Video-Acceleration. Αν και default είναι enabled, δεν νομίζω να είναι αυτό.
Δοκίμασε να παίξεις το ίδιο αρχείο από usb για να αποκλείσεις το ενδεχόμενο αδυναμίας λόγω δικτύου, γιατί βλέπω είναι αρκετά βαρύ το αρχείο.

Last edited:

Ναι ενερογοποιημένο είναι κανένα πρόβλημα με αυτό. Τώρα για το άλλο, με usb δεν μπορώ να το παίξω γιατί ένα έχω που είναι 32gb και το αρχείο είναι 38.5

Η ιδέα μου είναι, ή πράγματι βλέπω ~9 Μb/s audio bitrate και ~32,50 Mb/sec video bitrate.
Σύνολο 41Mb/sec δηλαδή πολύ παραπάνω από όσο αντέχει το fast ethernet του rasberry, ακόμη και αν είναι κάτι στιγμιαίο ;
Λογικό μου φαίνεται να κολλάει σε αναπαραγωγή μέσω δικτύου! Είναι ένα πολύ βαρύ αρχείο.
Αν η ταινία που είναι 38,50Gb και είναι κανά δίωρο διάρκεια, τότε έχει bitrate που μόνο gigabit ethenet μπορεί να αντεπεξέλθει!

Ααα καλά το σκέφτηκα απλά ήθελα και μια δεύτερη γνώμη. Οπότε το μόνο που μένει είναι για μια λύση που περιγράφεται που buffarei cache;

To ethernet του pi δεν είναι για πολλά, μην ξεχνάμε ότι είναι στo ίδιο τσιπ με τις usb, και βασικά δεν είναι καν κανονικό ethernet, είναι στην ουσία εσωτερικός usb-ethernet adapter.
Μπορείς όπως είπες να cacheάρεις στο usb. Aπλά θα περιμένεις να φορτώσει στην αρχή το μέγεθος που θα ορίσεις.
http://wiki.xbmc.org/index.php?title=HOW-TO:Modify_the_cache#Cache_settings

Αυτό το advancedsettings το δημιουργώ στην κάρτα μνήμης εγώ που τα έχω χωρίσει τα αρχεία;
Edit :άκυρο τώρα το είδα ότι το βάζω στο userdata
Edit 2:βλέπω ότι όταν πάω να το φορτώσω μου βγάζει αποθήκευση οπότε όλα καλά! Γενικά πόσο είναι καλό να το αφήνω;

Last edited:

Βάλε μόνο αυτό:
<advancedsettings>
<network>
<buffermode>1</buffermode>
</network>
</advancedsettings>

Αφού παίζεις τόσο μεγάλα αρχεία μην βάλεις να cachάρει στον δίσκο (cachemembuffersize 0) γιατί δεν θα σου φτάσει ο χώρος του usb. Θα cachάρει στην ram.

Καλά αλήθεια;; έβαλα πάλι το ίδιο αρχείο και δεν μου έχει κολλήσει καθόλου τώρα που το παίζω.. Πραγματικά μου φαίνεται απίστευτο. Και από εκεί που έλεγα στον εαυτό μου τόσα που έδωσα να μην περιμένω και πολλά :-). Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια. Τελικά είναι διαμάντι το εργαλείο

Τι έβαλες τελικά στο advancedsettings.xml?

Αυτό που μου πρότεινες στο SPOILER :-P

Καλό είναι επίσης να βάλεις στο config.txt gpu_mem=192

Δεν το δοκίμασα ακόμα αλλά θα το αλλάξω και θα ενημερώσω