To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Δεν θα δεις καμιά διαφορά με την ρύθμιση αυτή, απλά δίνει στην gpu λίγη παραπάνω μνήμη. Default είναι 128mB. Επειδή παίζεις βαριά αρχεία ίσως κάποια στιγμή σου χρειαστεί.

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Έχω φτιάξει συνολικά 6 raspberry εκ των οποίων τα 5 για openelec. Σε όλα έχω χρησιμοποιήσει αυτό το συνδυασμό κουτιού/ψύκτρας:

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=141100148048&ssPageName=ADME:L:OU:GB:3160

Την πρώτη φορά τα αγόρασα από μαγαζί στην Αθήνα με κόστος περίπου 13 ευρώ. Αποφάσισα να πάρω το παραπάνω πακετάκι για spare και αφού διαπίστωσα ότι ήταν το ίδιο με αυτό που είχα πάρει στην Αθήνα από τα αυτοκόλλητα στις ψύκτρες (εννοείται ότι ο μαγαζάτορας το είχε σπάσει στα δύο και μόνο τις ψύκτρες τις έδινε κοντα 3.5 ευρώ), έκτοτε είναι τα μόνα που χρησιμοποιώ.

Με το συνδυασμό αυτό και overclock με 1000/500/500/6, στο βασικό μου rpi/openelec το οποίο έχει να κάνει shutdown από 2 Ιανουαρίου του 14 η υψηλότερη θερμοκρασία που έχω δει είναι 57 βαθμούς Κελσίου.

Εγώ με το συνδυασμό αυτό βλέπω χαλαρά 70+ βαθμούς Κελσίου με openelec 3.2.4

ΓΙα να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω ασχοληθεί να δω αν μπορώ με κάποιο shortcut να βλέπω τη θερμοκρασία real time ενώ παίζει. Θερμοκρασία κοιτάω πχ, αμέσως μετά μια πολύωρη αναπαραγωγή.

Επίσης οι απαιτήσεις μου σταματούν σε αναπαραγωγή 720p μέσω fusion, δεν ξέρω τι γίνεται πχ με αναπαραγωγή ενός απαιτητικού αρχείου 1080p μέσω τοπικού δικτύου κλπ.

Όλα αυτά στην 3.2.4 στην οποία και παραμένω.

Αντιμετώπισα το πιο γελοίο πρόβλημα που θα μπορούσα να φανταστώ με το pi μου. Ξαφνικά εδώ και δύο μέρες σταμάτησε να λειτουργεί το HDMI cec, σταμάτησε να συνδέεται με το xbmc remote app του κινητού, και όταν με τα ζόρια κατάφερνα να προχωρήσει στα μενού, με το που διάλεγα κάποιο αρχείο για αναπαραγωγή, έκανε επανεκκίνηση... Αφού έσπασα το κεφάλι μου (καθώς δεν είχα πειράξει τίποτα στο ίδιο το pi) , αναίρεσα την μοναδική αλλαγή που είχα κάνει γενικότερα: είχα αλλάξει καλώδιο στην άλλη (δεύτερη) HDMI που έχω το android stick (το οποίο κιόλας το έχω εκτός ρεύματος). Το αποσυνδεσα εντελώς και όλα έγιναν πάλι φυσιολογικά...!!! Αν μου το έλεγε άλλος δεν θα τον πίστευα....

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Αντιμετώπισα το πιο γελοίο πρόβλημα που θα μπορούσα να φανταστώ με το pi μου. Ξαφνικά εδώ και δύο μέρες σταμάτησε να λειτουργεί το HDMI cec, σταμάτησε να συνδέεται με το xbmc remote app του κινητού, και όταν με τα ζόρια κατάφερνα να προχωρήσει στα μενού, με το που διάλεγα κάποιο αρχείο για αναπαραγωγή, έκανε επανεκκίνηση... Αφού έσπασα το κεφάλι μου (καθώς δεν είχα πειράξει τίποτα στο ίδιο το pi) , αναίρεσα την μοναδική αλλαγή που είχα κάνει γενικότερα: είχα αλλάξει καλώδιο στην άλλη (δεύτερη) HDMI που έχω το android stick (το οποίο κιόλας το έχω εκτός ρεύματος). Το αποσυνδεσα εντελώς και όλα έγιναν πάλι φυσιολογικά...!!! Αν μου το έλεγε άλλος δεν θα τον πίστευα....
Μάλιστα! :coool: αφού το έφτιαξες όλα κομπλέ!

Καλημέρα στην παρέα. Αφού έχω λύσει όλα τα προβλήματα με το raspberry και μιας και το Hdmi cec της τηλεόρασης σέρνεται μου πέρασε η ιδέα να πάρω ένα τηλεκοντρόλ. Οπότε θα ήθελα να ακούσω προτάσεις για δέκτη και τηλεκοντρόλ. Η και τηλεκοντρόλ all in one μήπως και αντικαταστησει και τα υπόλοιπα τηλεκοντρόλ που έχω στο χώρο

εδω https://www.massdrop.com εαν μαζευτουν τα ατομα που χρειαζονται για την χαμηλοτερη τιμη,βγαινει με εξοδα αποστολης 100 δολαρια.
καντε μια εγγραφη και ριξτε μια ματια..

Αν βρεις χειριστήριο από xbox 1ης γενιάς τότε με πολύ μικρή μετατροπή είσαι ΟΚ. Αν σε ενδιαφέρει έχω ένα άλλο windows media remote + ir receiver για πώληση. Στείλε pm για λεπτομέρειες.

Αχα θα τα κοιτάξω και θα σου πω αν είναι . Thx

Δες και αυτό το πολύ φτηνο χειριστήριο. Βγήκε κυρίως για pc που τρέχουν xbmc αλλά δουλεύει κανονικά και σε raspi. Στα θετικά του ότι υποστηρίζει και έλεγχο ποντικιού.
ir_remote_control_for_raspberry_pi_.jpg

Αλλιώς αν έχεις android, μπορείς να κατεβάσεις μια αντίστοιχη εφαρμογή για το κινητό σου και να το κάνεις έτσι remote control...

Last edited:

Έχω πάρει δύο τέτοια PC remote. Την δουλειά τους την κάνουν απλά θα προτιμούσα να είναι λίγο μεγαλύτερα (έχω χαλασμένα μάτια και χοντρά δάκτυλα) για να είναι περισσότερο εργονομικά. Στα συν τους ο χειρισμός του ποντικιού, η απλούστατη εγκατάσταση και η τιμή του. Στα μείον εκτός του μεγέθους η απουσία κάποιων πλήκτρων για εξειδικευμένες λειτουργίες (πιθανώς να επαναπρογραμματίζεται με επέμβαση σε αρχεία των xbmc αλλά το βλέπω φασαριόζικο)
Προσωπικά προτείνω την αγορά ενός φτηνού κινέζικου RF πληκτολόγιου ή airmouse .
PS. Οι εφαρμογές για κινητά παρά την ευκολία που δίνουν δε θεωρώ πως υποκαθιστούν ένα τηλεχειριστήριο. Σκέψου να έχεις την εφαρμογή στο κινητό, να λείπεις και να θέλει να το χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος (το παιδί σου, η σύζυγος κλπ)

Αλλιώς αν έχεις android, μπορείς να κατεβάσεις μια αντίστοιχη εφαρμογή για το κινητό σου και να το κάνεις έτσι remote control...
Θα τα κοιτάξω όλα μόλις βρω χρόνο και θα αποφασίσω. Έχει δοκιμάσει κανένας κανέναν all in one που να είναι και σε λογική τιμή;
Προφανώς και χρησιμοποιώ από την πρώτη στιγμή κιόλας το yatse. Και είναι τέλειο, απλά άψογο και με υπερκαλύπτει. Αλλά το θέμα δυστυχώς δεν βρίσκεται στην ίδια την εφαρμογή αλλά στο κινητό. Όπως είπε και ο @xamurabi δεν είναι το ίδιο για κάθε μέλος της οικογένειας ειδικά όταν απουσιάζω γίνεται χρήση μόνο της cec. Είναι πολύ πιο βολική η χρήση τηλεχειρηστηριου. Επίσης άλλο ένα προσωπικό θέμα που έχω και δεν με καλύπτει το κινητό αλλά και ένα φθηνό χειριστήριο είναι η αίσθηση της αφής χωρίς να χρειάζεται να το κοιτάξω ή να έχω ανοιχτό το φως να μπορώ να βρω το κουμπί που θέλω χωρίς να ψάχνομαι. Για κάτι τέτοιο ψάχνω είναι η αλήθεια. Μπορεί να καταλήξω σε κανένα all in one καμιας εταιρείας αλλά θα το δω μιας και δεν θέλω να δώσω τόσα πολλά λεφτά.

Έχω πάρει δύο τέτοια PC remote. Την δουλειά τους την κάνουν απλά θα προτιμούσα να είναι λίγο μεγαλύτερα (έχω χαλασμένα μάτια και χοντρά δάκτυλα) για να είναι περισσότερο εργονομικά. Στα συν τους ο χειρισμός του ποντικιού, η απλούστατη εγκατάσταση και η τιμή του. Στα μείον εκτός του μεγέθους η απουσία κάποιων πλήκτρων για εξειδικευμένες λειτουργίες (πιθανώς να επαναπρογραμματίζεται με επέμβαση σε αρχεία των xbmc αλλά το βλέπω φασαριόζικο)
Προσωπικά προτείνω την αγορά ενός φτηνού κινέζικου RF πληκτολόγιου ή airmouse .
PS. Οι εφαρμογές για κινητά παρά την ευκολία που δίνουν δε θεωρώ πως υποκαθιστούν ένα τηλεχειριστήριο. Σκέψου να έχεις την εφαρμογή στο κινητό, να λείπεις και να θέλει να το χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος (το παιδί σου, η σύζυγος κλπ)

Ερώτηση πάνω σε αυτό το θέμα. Σκέφτομαι (μιας και το rasp πλέον περιλαμβάνει hdmi cec) να χρησιμοποιήσω το τηλεκοντρολ της τv μου (μια Samsung Smart tv 22inch). Ένα απ τα βασικά πλήκτρα ειναι το c ως γνωστόν που σου βγάζει το contextual menu. Στο τηλεκοντρολ μου (βλέπε εικόνα που ανεβάζω πιο κάτω) υπάρχει αυτό το κουμπί ή αν προγραματίζεται? Αν ξέρει κανεις μου λέει..

http://www.2shared.com/photo/igfLMeYi/20140614_112925.html το τηλεκοντρολ

Ποιό εννοείς το πολύχρωμο που ανοίγει το smart hub? Δεν νομίζω. Αν σου ανοίγει το smart hub ενώ το active source είναι το pi δεν προγραμματίζετε.
Επόμενη επιλογή βλέπω το tools, αυτό όταν το πατάς τι κάνει? Αν ανοίγει κάποια λειτουργία της τηλεόρασης ούτε αυτό προγραμματίζετε.

Καλό το cec, αλλά έχει τους περιορισμούς του, όπως περιγράφονται παραπάνω. Μόνο οι βασικότερες λειτουργίες παίζουν και αυτό εξαρτάται από την τηλεόραση. Γι' αυτό εγώ προτείνω για εξειδικευμένη χρήση ένα mini keyboard.

Eξαρτάται από την τηλεόραση, ακριβώς. Στην panasonic πχ δεν μου λείπει τίποτα, αλλά ήθελε λίγο modding στο keyboard.xml, το είχα ποστάρει αρκετές σελίδες πίσω. Και στις samsung νομίζω λειτουργεί ικανοποιητικά. Στις lg όχι.

Καλησπερα ειμαι σε αναμονη για να το παραλαβω και ειπα να αρχισω να μαζευω σιγα σιγα οτι χρειαζεται : εχω μια verbatim premium shd hc 16gb class 10 kai 3 στικακια. τα στικακια δινουν τις παρακατω ταχυτητες κουμπωμενα σε usb 2:
b36b.png

ειναι οκ η καρτα και ποιο στικακι να χρησιμοποιησω;

Last edited:

επισης να επιβεβαιωσει και καποιος αλλος οτι τα λινκ στο αρθρο απο την υπογραφη του lykman δεν δουλευουν. Αν δεν, απο παιρνουμε οδηγιες για την διαδικασια του Usb??

Eξαρτάται από την τηλεόραση, ακριβώς. Στην panasonic πχ δεν μου λείπει τίποτα, αλλά ήθελε λίγο modding στο keyboard.xml, το είχα ποστάρει αρκετές σελίδες πίσω. Και στις samsung νομίζω λειτουργεί ικανοποιητικά. Στις lg όχι.
ποια pany εχεις; εγω εχω την g10, αν θες στειλε μου το σχετικο αρχειο.

Last edited:

Προς το παρών δες εδώ. Το έχω τροποποιήσει/βελτιώσει ελαφρώς, θα το ποστάρω την Δευτέρα γιατί είμαι μακριά απ'το pi τώρα.
Εκεί που έχει <teletext>RunScript(script.xbmc.subtitles)</teletext> αντικατέστησέ το με <teletext>ActivateWindow(subtitlesearch)</teletext> αν τρέχεις gotham build.

Δύο κακά που έχει το cec στην panasonic: μερικές φορές στέλνει double presses (έχει διορθωθεί στις τελευταίες test builds, πιθανόν να ενσωματωθεί στην επόμενη stable), και αν κάνεις reboot το pi πρέπει να κάνεις μετά restart και την tv για να λειτουργήσουν κάποια πλήκτρα.

οΚ περιμενω ουτως η αλλως δεν εχω ακομα το rpi