Έχω φτιάξει συνολικά 6 raspberry εκ των οποίων τα 5 για openelec. Σε όλα έχω χρησιμοποιήσει αυτό το συνδυασμό κουτιού/ψύκτρας:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=141100148048&ssPageName=ADME:L:OU:GB:3160
Την πρώτη φορά τα αγόρασα από μαγαζί στην Αθήνα με κόστος περίπου 13 ευρώ. Αποφάσισα να πάρω το παραπάνω πακετάκι για spare και αφού διαπίστωσα ότι ήταν το ίδιο με αυτό που είχα πάρει στην Αθήνα από τα αυτοκόλλητα στις ψύκτρες (εννοείται ότι ο μαγαζάτορας το είχε σπάσει στα δύο και μόνο τις ψύκτρες τις έδινε κοντα 3.5 ευρώ), έκτοτε είναι τα μόνα που χρησιμοποιώ.
Με το συνδυασμό αυτό και overclock με 1000/500/500/6, στο βασικό μου rpi/openelec το οποίο έχει να κάνει shutdown από 2 Ιανουαρίου του 14 η υψηλότερη θερμοκρασία που έχω δει είναι 57 βαθμούς Κελσίου.
Μάλιστα! :coool: αφού το έφτιαξες όλα κομπλέ!Αντιμετώπισα το πιο γελοίο πρόβλημα που θα μπορούσα να φανταστώ με το pi μου. Ξαφνικά εδώ και δύο μέρες σταμάτησε να λειτουργεί το HDMI cec, σταμάτησε να συνδέεται με το xbmc remote app του κινητού, και όταν με τα ζόρια κατάφερνα να προχωρήσει στα μενού, με το που διάλεγα κάποιο αρχείο για αναπαραγωγή, έκανε επανεκκίνηση... Αφού έσπασα το κεφάλι μου (καθώς δεν είχα πειράξει τίποτα στο ίδιο το pi) , αναίρεσα την μοναδική αλλαγή που είχα κάνει γενικότερα: είχα αλλάξει καλώδιο στην άλλη (δεύτερη) HDMI που έχω το android stick (το οποίο κιόλας το έχω εκτός ρεύματος). Το αποσυνδεσα εντελώς και όλα έγιναν πάλι φυσιολογικά...!!! Αν μου το έλεγε άλλος δεν θα τον πίστευα....
Θα τα κοιτάξω όλα μόλις βρω χρόνο και θα αποφασίσω. Έχει δοκιμάσει κανένας κανέναν all in one που να είναι και σε λογική τιμή;Αλλιώς αν έχεις android, μπορείς να κατεβάσεις μια αντίστοιχη εφαρμογή για το κινητό σου και να το κάνεις έτσι remote control...
Έχω πάρει δύο τέτοια PC remote. Την δουλειά τους την κάνουν απλά θα προτιμούσα να είναι λίγο μεγαλύτερα (έχω χαλασμένα μάτια και χοντρά δάκτυλα) για να είναι περισσότερο εργονομικά. Στα συν τους ο χειρισμός του ποντικιού, η απλούστατη εγκατάσταση και η τιμή του. Στα μείον εκτός του μεγέθους η απουσία κάποιων πλήκτρων για εξειδικευμένες λειτουργίες (πιθανώς να επαναπρογραμματίζεται με επέμβαση σε αρχεία των xbmc αλλά το βλέπω φασαριόζικο)
Προσωπικά προτείνω την αγορά ενός φτηνού κινέζικου RF πληκτολόγιου ή airmouse .
PS. Οι εφαρμογές για κινητά παρά την ευκολία που δίνουν δε θεωρώ πως υποκαθιστούν ένα τηλεχειριστήριο. Σκέψου να έχεις την εφαρμογή στο κινητό, να λείπεις και να θέλει να το χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος (το παιδί σου, η σύζυγος κλπ)
ποια pany εχεις; εγω εχω την g10, αν θες στειλε μου το σχετικο αρχειο.Eξαρτάται από την τηλεόραση, ακριβώς. Στην panasonic πχ δεν μου λείπει τίποτα, αλλά ήθελε λίγο modding στο keyboard.xml, το είχα ποστάρει αρκετές σελίδες πίσω. Και στις samsung νομίζω λειτουργεί ικανοποιητικά. Στις lg όχι.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.