To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Ποιό εννοείς το πολύχρωμο που ανοίγει το smart hub? Δεν νομίζω. Αν σου ανοίγει το smart hub ενώ το active source είναι το pi δεν προγραμματίζετε.
Επόμενη επιλογή βλέπω το tools, αυτό όταν το πατάς τι κάνει? Αν ανοίγει κάποια λειτουργία της τηλεόρασης ούτε αυτό προγραμματίζετε.

Ψάχνοντάς το λίγο βρήκα αυτό το site:

http://blog.jl42.de/2013/01/changed-remote-layout-for-my-samsung-tv-with-raspbmc/#comment-312900

Με λίγο tweek (απ ότι κατάλαβα) στο remote.xml αρχείο το οποίο βρίσκεται στο "/home/pi/.xbmc/userdata/keymaps/". Αν κάνω λάθος διορθώστε με..
Με λίγα λόγια "φτιάχνω" ένα remote.xml αρχείο (με την βοήθεια του notepad++) αντιγράφοντας το περιεχόμενο που λέει ο τύπος στην σελίδα (εκει που λεει This is how my config looks like at the moment)?? Και μετά το αντικαθιστώ στο path /home/pi/.xbmc/userdata/keymaps??

Haris1977
δοκίμασε να πατήσεις το return πάνω στο addon που θέλεις για να σου βγάλει το contex menu.
'εχω το ίδιο samsung remote.

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Βρε παιδια εχω ενα περιεργο προβλημα...με απασχολει παρα πολυ η ποιοτητα της εικονας το Pi μου...
πιο συγκεκρημένα, εχω μια samsung 46f8000 , οταν παιζω μια ταινια 1080p yify απο το Pi βλεπω παρα πολλα compression artifacts στις σκουρες σκηνες και γενικα η ποιοτητα της εικονας δεν ειναι καλη,
τωρα οταν παιζω την ιδια ταινια απο τον player της τηλεόρασης δεν εχει ουτε compression artifacts και η ποιοτητα ειναι πολυ καλυτερη..
Τι μπορει να φταιει? το καλωδιο HDMI? το Pi? δεν ξερω...εχω απογοητευτει γιατι διαβαζω οτι το Pi βγαζει καταπληκτικη εικονα...και εγω δεν την εχω δει ποτε....
Please help...

Last edited:

Haris1977
δοκίμασε να πατήσεις το return πάνω στο addon που θέλεις για να σου βγάλει το contex menu.
'εχω το ίδιο samsung remote.

Με το return δηλαδή πάνω σε οποιοδήποτε φάκελο-addon δουλεέυει το context menu?Ακόμα δεν έχω το pi για να το δοκιμασω (έρχεται σε 10 μερες..)

Ναι ετσι γινετε με samsung f8000 series,anynet cec ενεργοπιοιμενο και raspy με openelec.τι τηλεοραση εχεις?
αντε και καλες δοκιμες.

Ναι ετσι γινετε με samsung f8000 series,anynet cec ενεργοπιοιμενο και raspy με openelec.τι τηλεοραση εχεις?
αντε και καλες δοκιμες.

Το μηχανημα θα μπει σε μια Samsung UE22ES5400W. Θα το δοκιμάσω και θα πράξω ανάλογα. Πάντως έχω ετοιμο το πειραγμένο remote.xml αν χρειαστεί να το περάσω. Το θέμα ομως ειναι το εξής: Έχω σκοπό να περάσω το raspbmc σε sd-card και στικάκι. Δεν έχω καταλάβει τα αρχεία του xbmc (userdata κλπ) που θα περαστούν τελικά? Στο στικάκι? ή στην sd? Η μεταφορά των αρχείων θα γίνει μέσω filezilla και αν ναι ποιο είναι το path?

Πήρα ένα usb 3.0 στικάκι, προκειμένου να το συνδέσω στο ρασπι για να το χρησιμοποιεί σαν φάκελο storage στο openelec αντί του αντίστοιχου της sdcard μήπως και δω καποια διαφορά στην ταχύτητα.
Το διαμόρφωσα κατάλληλα, αλλά δεν ξέρω ποια διαδικασία να ακολουθήσω ώστε να μεταφέρω όλον τον ήδη υπάρχοντα κατάλογο με τους subfolders και τα permissions τους από την κάρτα στο στικάκι. Κάτι μου λέει ότι ένα απλό cp δεν αρκεί.

Δοκίμασε κανείς την 4.0.6?

Εγώ επέμενα στην 3.2.4 μέχρι που καταστράφηκε το installation (θεωρώ λογω fail της sdcard από κακή τροφοδοσία και ζέστη) και πριν λίγο έβαλα 4.0.6 ελπίζοντας να δω κάτι σχετικά stable. Αυτό που αντιμετωπίζω είναι ότι συνεχώς επανεκκινεί η εικόνα και μου εμφανίζει η τηλεόραση το "1920x1080 - 60hz". Έχετε καμιά ιδέα;

False alarm. Ήταν πρόβλημα της sdcard. Με παίδεψε πολύ. Τελικά της έριξα μια dd με μηδενικά και έστρωσε.

Δοκιμάζω την 4.0.6 τώρα και γενικά έχπντας σκίσει την 3.2.4 σε καθημερινή χρήση, μπορώ να πω ότι δεν άξιζε καθόλου τον κόπο η αναβάθμιση. Δεν βρίσκω καμία ενδιαφέρουσα αλλαγή.

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Eιδικά στο pi όταν πήγα από frodo σε gotham build είδα τεράστια διαφορά. Έχουν γίνει πολλά optimisations, και εκτός των άλλων έχει βελτιωθεί δραματικά η ποιότητα εικόνας με τον νέο scaling kernel (βρίσκω το scaling από sd & 720p ανώτερο από nvidia), και επίσης έχει διορθωθεί το πρόβλημα του sdcard corruption που αντιμετώπισες.

Ετοιμαζόμουν να γράψω να αγνοήσετε το μήνυμά μου.

Από τα τεστς που έχω κάνει είναι φανερό ότι τα έχει φτύσει η sdcard εντελώς. Θα δοκιμάσω ξανά σε λίγο με καινούρια.

Μιας που λέτε για sdcards και corruptions ήθελα να ρωτήσω..Αξίζει ή όχι τελικά να βάλω στικάκι + sdcard για ποιο γρήγορη χρήση? Πχ αν παω σε μια τέτοια sd http://www.ebay.com/itm/INTEGRAL-8G...AsAccessories_MemoryCards&hash=item232b45903b (τωρα έχω μια πολύ παλιά class 4 δυστυχώς) θα είμαι οκ? 'Εχω μείνει στο γεγονός ότι οι κάρτες χαλάνε (corrupt) μετά από συνεχή χρήση κλπ. Τα φώτα σας..

Aναλόγως την κάρτα ή τον συνδιασμό κάρτας/στικ που θα χρησιμοποιήσεις. Αν έχεις πχ αυτό το στικ που έχει επιδόσεις ssd σαφώς και θα το αξιοποιήσεις.
O κρισιμότερος παράγοντας είναι η απόδοση στο 4Κ read/write test. Γι'αυτό και η κάρτα πχ που έρχετε σε πολλές bundle εκδόσεις μαζί με το pi αν και class 6 έχει καλύτερες επιδόσεις από πολλές class 10. Οπότε δες πως αποδίδουν εκεί αυτά που έχεις/θέλεις να πάρεις.

Last edited:

Εμένα τελικά η κάρτα μου δεν είχε χαλάσει. Παρόλα αυτά έκανα εγκατάσταση σε καινούρια και από χτες δοκιμαζω την 4.0.6.

Ακόμα δεν έχω καταληξει αν άξιζε τον κόπο, παρόλα αυτά αντιμετωπίζω ένα πολύ ενοχλητικό bug.

Ανά μερικές ώρες, είτε παίζει είτε κάθεται, χάνεται το σήμα από την τηλεόραση και νεκρωνει, αφού δεν ακούει ούτε στο ssh.

Το έχει κανένας από σας το παραπάνω;

Tι τροφοδοτικό έχεις? OC?

Τροφοδοτικό modmypi 5V/2A και 1000/500/500/6 όπως και στην 3.4.2.

Εμένα τελικά η κάρτα μου δεν είχε χαλάσει. Παρόλα αυτά έκανα εγκατάσταση σε καινούρια και από χτες δοκιμαζω την 4.0.6.

Ακόμα δεν έχω καταληξει αν άξιζε τον κόπο, παρόλα αυτά αντιμετωπίζω ένα πολύ ενοχλητικό bug.

Ανά μερικές ώρες, είτε παίζει είτε κάθεται, χάνεται το σήμα από την τηλεόραση και νεκρωνει, αφού δεν ακούει ούτε στο ssh.

Το έχει κανένας από σας το παραπάνω;

Μου το έκανε και εμένα με 4.0.5 με OC στα 900 οπότε ξαναγύρισα σε 3.2.4 μιας και δεν έχει κάτι χρήσιμο για μένα η 4.0.x

Έχω βγάλει το overclock και δείχνει να έστρωσε. Λογικά και γω πάω για 3.2.4.

Τελικά επέστρεψα σε 3.4.2.

To βασικό πρόβλημα πέρα από την αδυναμία στο γνωστό overclock (1000/500/500/6), είναι το νέο σύστημα υποτίτλων. Δεν ξέρω πως ήταν μέχρι την 4.0.5, αλλά στην 4.0.6 σε συνδυασμό με fusion είναι τραγικά αργό. Θέλει πάνω από λεπτό να βγάλει τη λίστα υποτίτλων κάτι που μου τσάκισε τα νεύρα στην πράξη.

Tι εννοείς σε συνδιασμό με fusion? Είσαι σίγουρος πως με το παλιό σύστημα υποτίτλων σου φόρτωνε πιο γρήγορα για το συγκεκριμένο αρχείο? Γιατί ο χρόνος φορτώματος της λίστας εξαρτάται από τον αριθμό των υπότιτλων που υπάρχει διαθέσιμος.
Πάντως εγώ με 1050/500/500/6 δεν έχω κανένα πρόβλημα. Μάλλον έχει να κάνει και με τις ανοχές της κάθε πλακέτας.