Kostas_Y
AVClub Fanatic
Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi
Sorry, ξέχασα οτι η Apple θεωρεί περιττό το SD slot
Πως;
Sorry, ξέχασα οτι η Apple θεωρεί περιττό το SD slot

Πως;
Μα δε θέλω να βάζω-βγάζω την κάρτα. Θέλω να το κάνω απο απόσταση.
MOUNT REMOTE FILE SERVERS
WebDAV:
Dropbox, iKeepInCloud, FilesAnywhere (WebAdvanced), MyDisk.se, CloudMe, other WebDAV servers
SSL security available
Select MobileMe iDisks from your Contacts
FTP
SSH (SFTP)
Automatic local cache
Μα δε θέλω να βάζω-βγάζω την κάρτα. Θέλω να το κάνω απο απόσταση.
Burning ambition:
1. Δεν έχεις κανένα λόγο να αγοράσεις Rpi πακέτο από ebay. Πάρε ένα Rpi από αξιόπιστη πηγή και μάζεψε μετά τα παρελκόμενα.
2. Το remote control δε θα σου παίξει out of the box σε καμία διανομή dedicated για ήχο. Αν έχεις smartphone έχεις αυτόματα και remote.
3. Η οθονουλα σου είναι άχρηστη και επίσης δε θα παίξει out of the box για control του mpd πχ. Για openelec θες TV και για διανομές ήχου δε θες οθόνη καν, είναι headless τα συστήματα.
Το εκανα και δεν μου εβγαζε τιποτα για /system.Είναι λίγο διαδικασία να επεξεργαστείς τα αρχεία του \system από ssh.
http://htpcbuild.com/htpc-software/raspberry-pi-openelec/openelec-overclocking/
Γιατί δεν βάζεις απλά την κάρτα σε ένα pc, το \system είναι fat32 άρα readable από windows.
Aλλιώς πιο εύκολο από putty είναι με filezilla.
Το εκανα και δεν μου εβγαζε τιποτα για /system.
Ειχε αλλα αρχεια αλλα οχι αυτα που ηθελα.
Ειχα επιλεξει να εμφανιζει και κρυφους φακελους αλλα δεν....
Τα καταφερα μεσω putty(λιγο πιο περιπλοκο ειναι αληθεια) ευτυχως!!!
Ευχαριστω παντως
Ακριβως αυτο εκανα αλλα δε μου τα εμφανισε,εβγαλε αρκετα χυμα αρχεια οπως λες αλλα οχι τα παραπανω. Θα το δοκιμασω παλι ομως για να μου φυγει η απορια(ειναι και ευκολοτερος τροπος βεβαια) γιατι δε μου τα εμφανισε.Αν την έβαλες σε pc με card reader θα έπρεπε να στην εμφανίσει στον file manager σαν μέσο αποθήκευσης με label SYSTEM. Μέσα θα είχε χύμα διάφορα αρχεία μεταξύ των οποίων τα config.txt και cmdline.txt.
Μια πολύ καλή δυνατότητα του pi είναι κ η χρησιμοποίηση του σαν dvb-t δέκτης με την χρήση εξωτερικού stick usb (εν προκειμένω χρησιμοποιήθηκε το κινέζικο wandTV ~10 με άριστα αποτελέσματα).
Μόνο πρόβλημα τα κανάλια με Mpeg2 που απαιτούν αγορά έξτρα licence.:2thumb22sup:
![]()
Προχωρώντας λίγο την ερώτηση του φίλου kougi ρωτάω και γω:
Υποθέτω πως γινεται μέσω του Live TV settings. Τι settings όμως ακριβώς χρειάζονται έτσι ώστε το openelec να "δει" το στικάκι?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.