To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Burning ambition:

1. Δεν έχεις κανένα λόγο να αγοράσεις Rpi πακέτο από ebay. Πάρε ένα Rpi από αξιόπιστη πηγή και μάζεψε μετά τα παρελκόμενα.

2. Το remote control δε θα σου παίξει out of the box σε καμία διανομή dedicated για ήχο. Αν έχεις smartphone έχεις αυτόματα και remote.

3. Η οθονουλα σου είναι άχρηστη και επίσης δε θα παίξει out of the box για control του mpd πχ. Για openelec θες TV και για διανομές ήχου δε θες οθόνη καν, είναι headless τα συστήματα.

Last edited:

Μα δε θέλω να βάζω-βγάζω την κάρτα. Θέλω να το κάνω απο απόσταση.

Κάτι τέτοιο ίσως; https://itunes.apple.com/us/app/air-sharing-hd/id365541415?mt=8

MOUNT REMOTE FILE SERVERS
WebDAV:
Dropbox, iKeepInCloud, FilesAnywhere (WebAdvanced), MyDisk.se, CloudMe, other WebDAV servers
SSL security available
Select MobileMe iDisks from your Contacts
FTP
SSH (SFTP)

Automatic local cache

φιλε σε ευχαριστω για τις παρατηρησεις σου
ειπα να παρω απο εναν το πακετο για να ξεμπερδευω. αλλωστε δεν νομιζω οτι χανω σε λεφτα, ισα ισα τα μεταφορικα θαναι πιο λιγα αφου τα παιρνω ολα μαζι και ο πωλητης εχει 100% στο ιμπει.

οταν λες οτι το τηλεκοντρολ δεν θα παιξει σε καμια διανομη για ηχο τι εννοεις? openelec με xbmc θα εχω. το τηλεκοντρολ θα δουλευει υποτιθεται για τις ταινιες γιατι να μην δουλευει για να βαζω μουσικη? δεν καταλαβαινω τι εννοεις. οταν λες διανομη για ηχο εννοεις να εχω κατεβασει ειδικο προγραμμα για να παιζει μουσικη, ή να εχω εγκαταστησει στη θεση του ελιτουργικου οπενελκ, καποιο αλλο που ειναι μονο για ηχο? επισης σμαρτφον εχω αλλα εχει windows phone οποτε δεν νομιζω οτι θα υπαρχει καποια τετοια εφαρμογη. ασε που δεν βολευει γενικα εμενα κατι τετοιο...

οταν λες οτι η οθονη δεν θα παιζει μολις την συνδεσω, εννοεις οτι θελει καποιες ρυθμισεις στα σεττινγ? ε να τις κανω. επισης οσον αφορα το οτι λες οτι μου ειναι αχρηστη, δεν ειναι. δεν θελω να εχω το ρασπμπερι αναγκαστικα συνδεδεμενο σε μια τηλεοραση. θελω να μπορω να το εχω να παιζει και μονο του μουσικη. αρα θα θελω καποια οθονη γιοα να διαλεγω τα τραγουδια. αλλιως πως θα γινει?
ευχαριστω

Burning ambition:

1. Δεν έχεις κανένα λόγο να αγοράσεις Rpi πακέτο από ebay. Πάρε ένα Rpi από αξιόπιστη πηγή και μάζεψε μετά τα παρελκόμενα.

2. Το remote control δε θα σου παίξει out of the box σε καμία διανομή dedicated για ήχο. Αν έχεις smartphone έχεις αυτόματα και remote.

3. Η οθονουλα σου είναι άχρηστη και επίσης δε θα παίξει out of the box για control του mpd πχ. Για openelec θες TV και για διανομές ήχου δε θες οθόνη καν, είναι headless τα συστήματα.

Για xbmc δεν ξέρω να σου πω. Εγώ αναφέρθηκα σε διανομές ήχου όπως volumio, runeaudio, archphile, picoreplayer κλπ.

φιλε ημουν λιγο αδιαβαστος.
τωρακαταλαβα οτι θα πρεπει να εχω 2 sd cards. μια που θα εχω openelec για να βλεπω ταινιες, και μια που θα εχω το volumio για να ακουω μουσικη. καλα δεν τα λεω? ειναι σαν να εχω 2 ξεχωριστ λειτουργικα αν καταλαβα καλα, και το τηλεκοντρολ δουλευει μονο στο Openelec. στο οποιο προφανως δεν εχει νοημα η οθονιτσα γιατι το ρασπμπερι θα ειναι ουτως ή αλλως συνδεδεμενο στην τηλεοραση.
οταν ομως εγω θελω να ακουσω μουσικη χωρις να εχω συνδεδεμενο το ρασπμπερι στην τηλεοραση, τι γινεται? με windows phone μπορω να το ελεγξω και να μου δειχνει στο κινητο τους φακελους του σκληρου δισκου που θα εχω πανω στο ρασπμπερι κτλ κτλ? σε αντροιντ και Ios τι εφρμογη χρησιμοποιειτε? για να ψαξω να δω αν υπαρχει καποια διαθεσιμη και στα γουιντοους... επισης οταν λες οτι στις διανομες ηχου δεν υποστηριζεται η οθονουλα γιατι συμβαινει αυτο, αν η οθονουλα συνδεοταν με hdmi δεν θα την αναγνωριζε? ιδια φαση με την οθονη τηλεορασης δεν ειναι? εναλλακτικα αν τα καλωδια που ειχε η οθονουλα τα συνεδεα με hdmi με καποιον ανταπτορα θα δουλευε?

Last edited:

Δεν είναι απαραίτητο να έχεις δύο sdcards. Μπορείς να κάνεις τα πάντα και από το openelec. Εσύ θα το επιλέξεις αυτό.

Εγώ από Android χρησιμοποιώ το yatse για openelec και mpdroid, raspi ssh για το archphile.

Οι διανομές ήχου που σου ανέφερα δεν έχουν γραφικό περιβάλλον. Είναι headless. Αρκεί ένας υπολογιστής στο ίδιο δίκτυο και τις χειρίζεσαι μέσα από Web interface ή από εφαρμογές στο κινητό. Η οθονουλα σου είναι άχρηστη.

σε ευχαριστω φιλε για τις απαντησεις σου. αν το οπενελεκ μπορει να παιξει μουσικη, τοτε, μπορω να μην βαλω βολουμιο, μονο εαν η ποιοτητα ειναι εφαμιλλη. μιας και το βολουμιο ειναι ολοκληρο συτημα φτιαγμενο μονο για αναπαραγωγη μουσικης, φοβαμαι μην βγαζει καλυτερο ηχο. αν δεν, τοτε δεν χρειαζεται να το βαλω.εκτος και αν με βολουμιο, το ντακ δουλευει καλυτερα?
το θεμα μου ειναι οτι αν δεν υπαρχει αντιστοιχη εφαρμογη σε windows phone (οο εψαξα δεν υπαρχει), τοτε αν εγω δεν θελω να μπλεξω με δικτυα και υπολογιστες, αλλα απλα θελω να καθομαι στον καναπε μου και να ακουω μουσικη τι κανω?...

θέλω να πάρω ενα usb-dac για το raspberry pi b, χαμηλού κόστους,με αναλογικες εξοδους rca για σύνδεση με στέρεο ενισχυτή,κάποια πρόταση;, βασικά ebay η amazon

ψαχνοντας καταλαβα τι παιζει με το volumio. δεν εχει καν γραφικο περιβαλλον. ενδιαφερον, αλλα μαλλον δεν ειναι για μενα...
οποτε μου μενει μονο μια ερωτηση.
το openelec εχει μεσα του τους I2S drivers ετσι ωστε το dac που θα βαλω πανω του να δουλευει σωστα?
ευχαριστω

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Είναι λίγο διαδικασία να επεξεργαστείς τα αρχεία του \system από ssh.
http://htpcbuild.com/htpc-software/raspberry-pi-openelec/openelec-overclocking/

Γιατί δεν βάζεις απλά την κάρτα σε ένα pc, το \system είναι fat32 άρα readable από windows.
Aλλιώς πιο εύκολο από putty είναι με filezilla.
Το εκανα και δεν μου εβγαζε τιποτα για /system.
Ειχε αλλα αρχεια αλλα οχι αυτα που ηθελα.
Ειχα επιλεξει να εμφανιζει και κρυφους φακελους αλλα δεν....
Τα καταφερα μεσω putty(λιγο πιο περιπλοκο ειναι αληθεια) ευτυχως!!!
Ευχαριστω παντως

Μια πολύ καλή δυνατότητα του pi είναι κ η χρησιμοποίηση του σαν dvb-t δέκτης με την χρήση εξωτερικού stick usb (εν προκειμένω χρησιμοποιήθηκε το κινέζικο wandTV ~10 με άριστα αποτελέσματα).
Μόνο πρόβλημα τα κανάλια με Mpeg2 που απαιτούν αγορά έξτρα licence.:2thumb22sup:

pi_zps4ffe34cc.jpg

Το εκανα και δεν μου εβγαζε τιποτα για /system.
Ειχε αλλα αρχεια αλλα οχι αυτα που ηθελα.
Ειχα επιλεξει να εμφανιζει και κρυφους φακελους αλλα δεν....
Τα καταφερα μεσω putty(λιγο πιο περιπλοκο ειναι αληθεια) ευτυχως!!!
Ευχαριστω παντως

Αν την έβαλες σε pc με card reader θα έπρεπε να στην εμφανίσει στον file manager σαν μέσο αποθήκευσης με label SYSTEM. Μέσα θα είχε χύμα διάφορα αρχεία μεταξύ των οποίων τα config.txt και cmdline.txt.

Αν την έβαλες σε pc με card reader θα έπρεπε να στην εμφανίσει στον file manager σαν μέσο αποθήκευσης με label SYSTEM. Μέσα θα είχε χύμα διάφορα αρχεία μεταξύ των οποίων τα config.txt και cmdline.txt.
Ακριβως αυτο εκανα αλλα δε μου τα εμφανισε,εβγαλε αρκετα χυμα αρχεια οπως λες αλλα οχι τα παραπανω. Θα το δοκιμασω παλι ομως για να μου φυγει η απορια(ειναι και ευκολοτερος τροπος βεβαια) γιατι δε μου τα εμφανισε.

To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Μια πολύ καλή δυνατότητα του pi είναι κ η χρησιμοποίηση του σαν dvb-t δέκτης με την χρήση εξωτερικού stick usb (εν προκειμένω χρησιμοποιήθηκε το κινέζικο wandTV ~10 με άριστα αποτελέσματα).
Μόνο πρόβλημα τα κανάλια με Mpeg2 που απαιτούν αγορά έξτρα licence.:2thumb22sup:

pi_zps4ffe34cc.jpg

Άλλο ένα USB stick εκτός αυτού που ήδη έχουμε;
Πως το βάζουμε;

Προχωρώντας λίγο την ερώτηση του φίλου kougi ρωτάω και γω:

Υποθέτω πως γινεται μέσω του Live TV settings. Τι settings όμως ακριβώς χρειάζονται έτσι ώστε το openelec να "δει" το στικάκι?

Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Προχωρώντας λίγο την ερώτηση του φίλου kougi ρωτάω και γω:

Υποθέτω πως γινεται μέσω του Live TV settings. Τι settings όμως ακριβώς χρειάζονται έτσι ώστε το openelec να "δει" το στικάκι?

Τι στικάκι είναι αυτό;