To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Δεν έχω δουλέψει με το openelec, αλλά αν το dac είναι usb δεν φαντάζομαι να μην παίζει.. ούτε αν είναι I2S εδώ που τα λέμε..

Απλά δεν ξέρω αν παίζουν όλα out-of-the-box. Λογικά θα χρειαστεί κάποια παραμετροποίηση. Κυκλοφορούν πια πολλές πλακέτες με DAC για RPi. Δε νομίζω να είναι δύσκολο να παίξουν με οποιοδήποτε distribution.

Για καλό και για κακό και αν θέλεις το καλύτερο δυνατό support, επέλεξε κάποια που να είναι ήδη δοκιμασμένη με το openelec, π.χ. από Hifiberry.

Re: Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Έχεις πάρει Dac για το Pi?
οχι φιλε ακομα. θα τα παραγγειλω ολα μαζι συντομα. θα παρω αυτο το ντακ
[h=2]Ιqaudio Pi-Dac+ PCM5122 Based Ι2s DAC για Raspberry Pi B+[/h]

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Εγώ πάντως δεν έχω δει σαφή αναφορά επιτυχίας συνδυασμού dac με openelec. Μόνο με κάποια beta 4.1.5 ή 4.1.6 και όχι out of the box, με τροποποίηση κάποιων αρχείων drivers.

αρα για ηχο ειναι μονοδρομος καποιο αλλο λογισμικο στυλ volumio?

Καλημερα σε ολο το φορουμ.
Συμβαινει μονο σε μενα η πραγματι υπαρχει μεγαλη σχετικα καθυστερηση στο να περιηγηθεις στα μενου του Genesis πχ και στο να φορτωσει τις πηγες; Με πουσαρισμενο rpi εχω αρκετα μεγαλες καθυστερησεις(2λεπτα)!! Να φταιει το ιντερνετ(τροφοδοτειται με παουερλαιν); Ετσι λειτουργει σε ολους;

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Είναι κάτι που όλοι μας λίγο πολύ το έχουμε παρατηρήσει. Οφείλεται κυρίως στις απαιτήσεις του Genesis σε σχέση με το hardware του ras. Σε intel based mini htpc που τρέχω ίδια έκδοση openelec τα πράγματα είναι πιο γρήγορα.

Κάπου είχε πάρει το μάτι μου ένα post για το πως θα κάνουμε ενα Usb hub να μην στέλνει ρεύμα πίσω στο pi, κόβωντας κάποια καλώδια κτλ. Το έχει δει κανείς;

Είναι κάτι που όλοι μας λίγο πολύ το έχουμε παρατηρήσει. Οφείλεται κυρίως στις απαιτήσεις του Genesis σε σχέση με το hardware του ras. Σε intel based mini htpc που τρέχω ίδια έκδοση openelec τα πράγματα είναι πιο γρήγορα.

Για ποιο "γρήγορο" genesis υπάρχει και αυτό

http://forums.tvaddons.ag/threads/26985-An-idea-for-making-Genesis-Faster

Έχει διαφορα limitations. Προσωπικά δεν είδα κάποια διαφορά να πω την αλήθεια αλλά μπορείτε να το δοκιμάσετε..

είναι επίσημο...

http://www.raspberrypi.org/blog/#raspberry-pi-model-a-plus-on-sale

Εγώ βασικά διαφωνώ στις αλλαγές σχήματος - μεγέθους, έτσι "ακύρωσε" τα κουτάκια που έχουμε πάρει για τα μη "+", και θα πρέπει να ξαναγοράζουμε...

Φυσικά για όποιον αγοράζει τώρα, σαφώς και να προτιμήσει τα "+" μοντέλα, και ειδικά το Β+ (το Α+ θεωρώ ότι παραείναι low end κατάσταση, μόνο μια usb?!?! τι να πρωτοβάλεις εκεί πέρα... )

... να είχαν και κάποιο λίιιιιγο πιο δυνατό επεξεργαστή...

Συμφωνώ απόλυτα με τον lykman. Προσωπικά θεωρώ πως αν καποιος θελει ενα καλο home media center πάει σε άλλη λύση (πχ nuc, ή ακόμα και σ ένα full pc). Ο λόγος προφανής πέρα των άλλων: low cpu power + low memory :( + το ότι έχεις sd card (και οχι ssd/hdd) κάτι που με την βοήθεια κακου τροφοδοτικου δημιουργει συχνα sd corruptions..

Ας ελπισουμε πως στο επομενο (rasp pi 2) θα βαλουν καποιον 2 πύρηνο (τουλαχιστον) με 1 gb ram..Ίδωμεν..

Ο σκόπός δημιουργίας των RPi, απέχει πολύ από τη χρήση τους ως media players. Το A+ το βρίσκω μια χαρά εφόσον παράλληλα υπάρχει και το B+. Υπάρχουν ένα σωρό embedded εφαρμογές για τις οποίες είναι ταμάμ. Απλά δεν κάνει για μας (για εικόνα, γιατί για ήχο μια χαρά θα κάνει και αυτό)!

Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Ο σκόπός δημιουργίας των RPi, απέχει πολύ από τη χρήση τους ως media players. Το A+ το βρίσκω μια χαρά εφόσον παράλληλα υπάρχει και το B+. Υπάρχουν ένα σωρό embedded εφαρμογές για τις οποίες είναι ταμάμ. Απλά δεν κάνει για μας (για εικόνα, γιατί για ήχο μια χαρά θα κάνει και αυτό)!

μωρέ μια χαρά την κάνει την δουλειά του στο playback... όσο είναι έξω είναι αργό (μενού, media scraping, φόρτωμα, addons...)

εντωμεταξύ νομίζω ότι η τρελή αυτή επιτυχία που έχει, είναι ακριβώς επειδή "έκατσε" καλά το XBMC πάνω του...

Διαβάζω ότι το έχετε μετατρέψει σε dac. Δουλεύει κανονικά σαν όλα τα άλλα dac της αγοράς ή απλά είναι ένα media player που έχει ψηφιακή έξοδο.

Επειδή ψάχνομαι να δω τι θα αγοράσω τα Χριστούγεννα. Ήμουν σχεδόν 100% έτοιμος να αγοράσω το ifi idsd nano το οποίο θα κουμπωνε πάνω στο pc με Windows.

Τώρα όμως με προβληματισατε. Αν μπορεί να κάνει το ίδιο και το raspberry και την ίδια στιγμή να μπορώ να παίζω μαζί του έχει καλώς. Αν όχι τότε να το αφήσω για αργότερα.

Διαβάζω ότι το έχετε μετατρέψει σε dac. Δουλεύει κανονικά σαν όλα τα άλλα dac της αγοράς ή απλά είναι ένα media player που έχει ψηφιακή έξοδο.

Βασικά το μόνο που δεν κάνουμε με το RPi είναι να το χρησιμοποιούμε ως DAC. ;)

Αυτό που κάνουν κάποιοι είναι να αγοράζουν πρόσθετη πλακέτα DAC ειδικά για αυτό ή να το χρησιμοποιούν ως transport αυτοί που ήδη έχουν κάποιο USB DAC.

Απάντηση: Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Βασικά το μόνο που δεν κάνουμε με το RPi είναι να το χρησιμοποιούμε ως DAC. ;)

Αυτό που κάνουν κάποιοι είναι να αγοράζουν πρόσθετη πλακέτα DAC ειδικά για αυτό ή να το χρησιμοποιούν ως transport αυτοί που ήδη έχουν κάποιο USB DAC.

Αυτές οι πρόσθετες πλακέτες θα κάνουν αυτό που θέλω; Δηλαδή να παίρνουν την έξοδο του foobar από USB και να την δίνουν στον ενισχυτή μου;

Όχι,

δε θα συνδέσεις το rpi στο pc σου για να ακουσεις. Θα ακούσεις από το raspberry pi απευθείας. Όπου Rpi σκέψου ένα pc και όπου πλακετάκι σκέψου ένα dac.

Όχι,

δε θα συνδέσεις το rpi στο pc σου για να ακουσεις. Θα ακούσεις από το raspberry pi απευθείας. Όπου Rpi σκέψου ένα pc και όπου πλακετάκι σκέψου ένα dac.

Οπότε τσάμπα η χαρά. Βέβαια είδα τιμές στο internet και καράφλιασα. Ήξερα ότι ήταν φτηνό αλλά όχι και τόσο. Θα δώ τα Χριστούγεννα τι θα αγοράσω και με τα ρέστα με βλέπω να χτυπάω ένα τέτοιο για παιχνίδι.

Έχω να ρίξω πολύ γέλιο με φίλους που αγοράζουν laptop για κανονικά μηχανήματα.

Εμένα μια χαρά με καλύπτει και από εικόνα.

Το Β και εμένα μια χαρά με καλύπτει για εικόνα. Για το Α+ μίλησα που έχει 256MB ραμ και δε θα είναι ότι καλύτερο για Openelec.