To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Re: Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Έχω να ρίξω πολύ γέλιο με φίλους που αγοράζουν laptop για κανονικά μηχανήματα.

Δεν νομίζω ότι το rbi το λες κανονικό μηχάνημα μιας και ούτε τα παλιά καλά netbook δεν συναγωνίζεται σε δυνατότητες (πόσο μάλλον το νέο Asus x 250 που θα έρθει στα $199).
Ισχύει και εδώ το ότι πληρώνεις παίρνεις.
Άλλωστε νομίζω ότι θες πάνω από 100-150 ευρώ να το κάνεις κάτι σαν κανονικό μηχάνημα.

Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Το Β και εμένα μια χαρά με καλύπτει για εικόνα. Για το Α+ μίλησα που έχει 256MB ραμ και δε θα είναι ότι καλύτερο για Openelec.
Σόρυ δεν κατάλαβα ότι μιλούσες συγκεκριμένα για το Α+. Πρόσφατα απέκτησα το Β+ έχοντας από παλιά το Β με 256 και πράγματι είχε θέμα. Ειδικά μετά τη Gotham, τα κολλήματα είχαν γίνει συχνά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Δεν νομίζω ότι το rbi το λες κανονικό μηχάνημα μιας και ούτε τα παλιά καλά netbook δεν συναγωνίζεται σε δυνατότητες (πόσο μάλλον το νέο Asus x 250 που θα έρθει στα $199).
Ισχύει και εδώ το ότι πληρώνεις παίρνεις.
Άλλωστε νομίζω ότι θες πάνω από 100-150 ευρώ να το κάνεις κάτι σαν κανονικό μηχάνημα.
Βρε μία χαρά θα τους τρολαρω. Όταν μπορείς με μια τόση παπαριτσα να έχεις xbmc, mame και φουλ ίντερνετ όπου και να είσαι τους τρολαρεις κανονικά.

Από πέρυσι που αγόρασα το πρώτο μου κινητό με "φρύδια" το έχω ξεκινήσει. Έχουμε στα χέρια μας πλέον μεγάλη υπολογιστική ισχύ και την έχουμε μόνο για Facebook.

Αν έπαιζε σαν dac θα ήμουν ευτυχισμένος. Αλλά και τώρα. Θα στήσω ένα έξτρα power line στην κουζίνα και θα το δώσω στον πατέρα μου. Θα τον χαζέψω εντελώς. Streaming από το μεγάλο pc και χαζό_παιχνιδάκια στην 32άρα. Βέβαια κάποια στιγμή θα το σπάσει η μάνα μου αλλά τέλος πάντων.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο. Το plugin στο xbmc για το plex παίζει σε arm;

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Έχω σε ένα Mac ένα εξωτερικό δίσκο φορμαρισμένο σε exFAT με ξεχωριστά partitions για μουσική, βίντεο κτλ.
Το Mac είναι στο ίδιο δίκτυο με το Pi.
Πως μπορώ, αν μπορώ, να βλέπω αυτό τον δίσκο απο το Pi?

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Eχω ενα usb dac ifi και raspberry b και θελω να παιζω flac αρχεια με αντιστοιχη ποιοτητα του asio με το dac μου.Δοκιμασα με xbmc αλλα το βλεπει σαν wasapi.Εχει κανεις υποψιν τι λογισμικο θα μου δωσει bitperfect audio stream για να παιξω με οση καλυτερη ποιοτητα το dac μου.Επισης εαν μπορω να το διαχειριζομαι απο το android κινητο με remote app;

Eχω ενα usb dac ifi και raspberry b και θελω να παιζω flac αρχεια με αντιστοιχη ποιοτητα του asio με το dac μου.Δοκιμασα με xbmc αλλα το βλεπει σαν wasapi.Εχει κανεις υποψιν τι λογισμικο θα μου δωσει bitperfect audio stream για να παιξω με οση καλυτερη ποιοτητα το dac μου.Επισης εαν μπορω να το διαχειριζομαι απο το android κινητο με remote app;
Υπάρχει του δικού μας tuxx. το ARCHPHILE που θα βρεις και σχετικό νήμα στο φόρουμ καθώς και το Volumio και το runeaudio

Έχεις αρκετές επιλογές:

- Volumio (MPD Based)
- Runeaudio (MPD Based)
- PicorePlayer (Squeezelite based)
- Pi Musicbox (Mopidy (MPD fork) Based)
- Αrchphile (MPD Based)

Για όλα τα MPD based, αναφορικά με το remote control δες εδώ:

http://avclub.gr/forum/showthread.p...2S-DAC?p=1057229933&viewfull=1#post1057229933

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Παιδιά έχετε υπόψιν κάποιο αξιόπιστο usb WiFi για το b+? Δοκίμασα το tp-link 821n και δεν έπαιξε. Ευχαριστώ.

να κάνω μια noob ερώτηση;μέχρι να παραλάβω το hifiberry που παραγγειλα,αν εγκαταστησω σε μια καρτα το volumio η κάποιο άλλο απο τα σχετικά προγράμματα θα μπορέσω να παιξω audio files με το pi + πυ έχω;

και το Volumio και το Runeaudio έχουν ενεργοποιημενη την on board. Αρκεί να την επιλέξεις.

Θέλω να πάρω το B+ για να το στήσω σαν music server. Που μπορώ να το βρω με καλύτερη τιμή?

Να και κάτι σχετικό... όλα τα versions / revisions / china dupes του τόσο αγαπημένου μου RasPi...

http://www.raspberrypi.org/a-collection-of-pis/

Raspberry_Pi_Family_A-annotated-15001.jpg

Οι διαφορές που θα βρεις σε τιμές είναι πολύ μικρές.. εγώ θα ψώνιζα (και ψώνισα) από Ελλάδα μέσω σκρούτζ.

Ευχαριστώ φίλε μου. Δεν μου πήγε στο μυαλό να ψαξω στο σκρουτζ...... Έψαχνα από έξω που είχα πάρει και το άλλο μου rpi. :2thumb22sup:

και το Volumio και το Runeaudio έχουν ενεργοποιημενη την on board. Αρκεί να την επιλέξεις.

σόρυ,αλλά πως την επιλέγεις;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν ξέρω πως αλλά έπαιξε. ..

Σε ευχαριστω πολυ!Eχετε καποιο προτιμηση σε σχεση με ταχυτητα υπστηριξη αρχειων κτλ;Επισης υποστηριζει καποιο airplay ωστε να παιζω και απο το κινητο;Επισης το dac μου υποστηριζει και αρχει dsd dxd τα αντεχει το raspberry b;

Έχεις αρκετές επιλογές:

- Volumio (MPD Based)
- Runeaudio (MPD Based)
- PicorePlayer (Squeezelite based)
- Pi Musicbox (Mopidy (MPD fork) Based)
- Αrchphile (MPD Based)

Για όλα τα MPD based, αναφορικά με το remote control δες εδώ:

http://avclub.gr/forum/showthread.p...2S-DAC?p=1057229933&viewfull=1#post1057229933

Φλασαρα volumio 1.51 σε αναμονή του dac, και των δοκιμών με το archphile.εχω κάποιες ερωτήσεις, το volumio έχει επιλογή shutdown , πως το ξεκινάμε πάλι; όταν κάνω restart χάνει την database από το nas dlink 320l, υπάρχει κάποια λυση; έχω ένα wdtv live με 3 usb δίσκους, μπορεί το volumio να τους δει μέσω δικτύου;

Ειμαι παντελώς ασχετος απο raspberry και modding (θα το φτιαξει φίλος)

Οι απαιτήσεις ειναι οι ακόλουθες.

*Κουτακι για να το βαλω μεσα στο σαλόνι
*Streaming mp3 & flac μεσω wifi
*Spotify
*Stereο RCA or optical output
*Συνδυάζονται τα παραπανω με xbmc ? Αν οχι , δεν με πειράζει.
*display η και remote θα ηταν καλοδεχουμενα για συνδεση με τηλεόραση (hdmi).

Δηλαδή το θέλω σαν οικονομικο squeezebox στο σαλόνι...

Εχω επιλογες?Γινεται?Τι πρέπει να αγοράσω ?

Εκτός του 3 και 4 (που δεν ξέρω αν γίνεται) τα υπόλοιπα γίνονται. Το πετάς και πίσω απο ένα έπιπλο χωρίς κουτί για να αερίζεται καλύτερα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Με το app "music remote" δεν χρειάζεσαι ούτε οθόνη για μουσική.