To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

καπου εδω ειχε αναφερθει συμβατο remote control αλλα δεν το βρησκω.
Μπορει καποιος να μου το θυμίσει;;

Αν εννοεις usb τοτε απο προσωπικη εμπειρια σου λεω οτι δουλευουν τα
1. hama mce remote
2. hp mce remote

Αν εννοεις usb τοτε απο προσωπικη εμπειρια σου λεω οτι δουλευουν τα
1. hama mce remote
2. hp mce remote

Ναι usb εννοω απλα να πω πως εχω το rasp 1 με openelec 5.0.8
Στο σκοταδι πληκτρολογιο και ποντικι δε βολευουν...

Θα δουλέψουν κ τα 2. Δοκίμασε κ απο κινητό να δεις αν σε βολευει το yatse.

Θα δουλέψουν κ τα 2. Δοκίμασε κ απο κινητό να δεις αν σε βολευει το yatse.

Το yatse ειναι σταθερη αξια αλλα θελω κατι σε remote..

ευχαριστω για τη βοηθεια

Καλησπερα σε ολους!

Θελω να φτιαξω ενα htpc με βαση ενα raspberry pi που να παιζει m2ts-mkv 1080p και dts-ma 5.1 χωρις να κολλαει.
Εχω A/V Receiver για το dts-ma (Yamaha RX-V465) + wireless keyboard (logitech K400r) + καλωδια παντως τυπου + Memory Card (Samsung sdxc 64gb Class 10 UHS-1 EVO)

Tι αλλο χρειαζεται να αγορασω; (επιγραμματικα)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

πια εκδοση του raspberry pi? πια θηκη; κτλ

Last edited:

To pi2 θα πάρεις. Ένα φορτιστη που να βγάζει 2Α χρειαζεσαι επίσης. Το DTS HD ma το ξεχνάς όμως. Openelec που χρησιμοποιούμε όλοι μας που το έχουν για media centre, δεν υποστηριζει DTS HD pass through. Ας με διορθώσει καποιος αν υπάρχει καμια εξέλιξη σε αυτό το θέμα

Τhanks avpap. Ελεγα να παιζω τα αρχεια με εξ. σκληρο συνδεδεμενο με το raspberry pi 2 και να στελνω τον ηχο για decode στον receiver για να μην το ζοριζω. Αν δεν γινεται δεν με ενδιαφερει το ολο θεμα. Ευχαριστω και παλι.

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Ή αυτό
http://webshop.openelec.tv/
Οποίος θέλει μόνο openelec και όχι και άλλα πράγματα που κάνει το raspberry , αυτή είναι πολύ καλή λύση
Έχει οπτική έξοδο (για όποιον έχει παλιό ενισχυτή που δεν έχει HDMI είσοδο), έχει ασύρματο δίκτυο, το openelec είναι optimized ειδικά για το κουτί αυτό και καταναλώνει ελάχιστη μνήμη, παίζει mpeg 2 κανονικά χωρίς την αγορά plug in. Επίσης το openelec το τρέχει από εσωτερική μνήμη nand που πέρα από την ταχύτητα είναι δύσκολο να γίνει corrupt και επίσης μπορεί κάποιος να βάλει στην εξωτερική SD android και να έχει διπλό boot (άχρηστο κατά τη γνώμη μου). Σαν μειονέκτημα θα πω ότι στην beta έκδοση του 6.0 που έρχεται δεν υποστηρίζει ακόμα cec (βέβαια δίνουν και τηλεχειριστήριο μαζί).
Από την άλλη όμως με το raspberry μπορεί να κάνει κάποιος ένα σωρό πράγματα...

To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Όταν λες ένα σωρό πράγματα. Τι εννοείς;
Ποιο από τα 3 που δείχνει στο link πρέπει να πάρω;

Μπορείς να πας σε κάτι τετοιο που παίζει τα πάντα, αλλα η τιμή ξεφεύγει....

https://osmc.tv/product/vero/

Tο συγκεκριμένο πρέπει να έιναι ένα cubox-i σε custom χρώμα. Επειδή το έχω και το χρησιμοποιώ για άλλο λόγο, θεωρώ ότι για Openelec/OSMC το RPi2 είναι αχτύπητο και δεν αξίζουν τα επιπλέον λεφτά.

Μιας και είμαι σε αναζήτηση για multi-room Audio και τα Sonos μου πέφτουν πολύ βαριά 💶 βρήκα αυτό το πρότζεκτ και θα το δοκιμάσω. Έχει ασχοληθεί κανείς με παρόμοιο θέμα ; υπάρχει ένα model b+ που κάθεται, ηχεία, οπότε μόνο τους transmitter - receiver θα αγοράσω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μιας και είμαι σε αναζήτηση για multi-room Audio και τα Sonos μου πέφτουν πολύ βαριά 💶 βρήκα αυτό το πρότζεκτ και θα το δοκιμάσω. Έχει ασχοληθεί κανείς με παρόμοιο θέμα ; υπάρχει ένα model b+ που κάθεται, ηχεία, οπότε μόνο τους transmitter - receiver θα αγοράσω.
http://www.instructables.com/id/Raspberry-Pi-Multi-Room-Music-Player/?ALLSTEPS

Καλησπέρα σας. Έχω το rpi b+ με openelec και αντιμετωπίζω πρόβλημα με τους υπότιτλους σε βίντεο από stream.. Όταν πάω να κατεβάσω υπότιτλους, η λίστα δε φορτώνει ποτέ.. (subtitles.gr)...καμία ιδέα;;

Χτες παρέλαβα ένα pi 2 απο Nettop. Αρκετά πιο γρήγορο με openelec από το model b που είχα. Του έβαλα και έναν usb δέκτη για microsoft media center remote που έχω και δουλεύει άψογα!

Μερικες φορες εμφανιζεται ενα προβλημα στο πι2 μου με openelec. Δεν εχω διαβασει κανενας σας να το εχει αναφερει και ηθελα να δω αν ειναι μονο δικο μου θεμα. Πρωτα απο ολα να αναφερω τη συνδεσμολογια μου. Πι2 -> marantz avr -> samsung tv (ολες οι συνδεσεις ειναι hdmi). To pi2 δεν κλεινει ποτε. Καποιες φορες, οχι πολυ συχνα (περιπου 1 φορα / 3-4 εβδομαδες), οταν ανοιγω ενισχυτη-τηλεοραση εχω την ενδειξη "no signal". Αφου τρομαξα την 1η φορα και το εψαξα, καταλαβα οτι προκειτα για προβλημα hdmi handshake. Η λυση μου ηταν να σβησω τα παντα, να αποσυνδεσω τα καλωδια hdmi και να τα ξανασυνδεσω. Το προβλημα ειναι οτι οταν το κανω αυτο, για λογο που δεν εχω καταλαβει, συνηθως η αναλυση που βλεπω ειναι 1080i. Μετα απο 2ο γυρο αποσυνδεσεων, restart κτλπ συνηθως ξαναγυρναω σε 1080ρ. Googlαροντας βρηκα αυτα

http://kodi.wiki/view/Raspberry_Pi_FAQ#TV_is_not_detected_unless_powered_on_first
http://openelec.tv/forum/124-raspberry-pi/76817-problem-with-raspberry-pi-1-2-as-htpc

Εχει κανεις αλλο αυτο το θεμα; αν ναι, εχετε δοκιμασει την λυση με την τροποποιηση του config.txt? Αν οχι, υπαρχει καποια αλλη λυση;

Ευχαριστω πολυ!

ΥΓ: εχω παθει το ιδιο θεμα και με το chromecast, αλλα εκει δεν μπορω να "βαλω χερι" σε ρυθμισεις, οποτε επανεκκινησεις και αποσυνδεσεις καλωδιων ειναι μονοδρομος.

Ωραίο το pi2. Πάντως πιστεύω για HTPC είναι καλύτερο ένα PCάκι από αυτά που κυκλοφορούν με bay trail ή cherry trail τύπου pipo x7 στα 100-120 . Το pi είναι καλό για πιο φτηνή και αργή λύση κρεβατοκάμαρας και τέτοια. Ίσως πάρω μια πιο γρήγορη sd κάρτα. Ποια προτείνετε;

Έχω πάει σε pi2 από Nuc (openelec το nuc, openelec το pi2) και σου λέω πως δεν βλέπω την παραμικρή διαφορά πέρα απ τον ήχο ίσως (που με την επιλογή της internal αποκωδικοποίησης DTS-MA σε πολυκάναλο και αυτό οκ είναι) .. μέχρι και στην 3d τηλεόραση στα MVC mkv και τα SBS κτλ αρχεία μια χαρά την γυρνάει μόνο του σε αυτόματα 3d mode στην τελευταία έκδοση του kodi οπότε δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς ότι ένα pc είναι καλύτερο για media player (μιλώντας καθαρά για kodi) καθώς δεν λείπει πραγματικά τίποτα. Σαν htpc το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να θες να δεις 3d bluray iso, εκεί πάω πάσο και δεν κάνει το openelec γενικότερα.
Απο κάρτες έχω στα 2 raspberry που έχω στο ένα μια evo class 10 και στο άλλο μια sandisk class 10. Την sandisk την είχα πάρει αφού τότε που είχα στήσει το πρώτο υπήρχε θέμα με τις evo στην τότε έκδοση του raspberry και γινόταν corrupt στα reboot.
Τώρα πλέον δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα οπότε είτε μια EVO (που συνήθως την βγάζει και προσφορά το eshop) είτε μια sandisk είναι μια χαρά και οι 2 και δεν θα δεις κάποια διαφορά.
Μάλιστα στο ένα pi2 έχω στήσει σε μια άλλη καρτούλα (evo πάλι) raspbian και εκεί έχω στήσει το motion το οποίο το χω σετάρει (με αρκετό κόπο να κάνει όσα θέλω) με την IP Camera του σπιτιού σαν security camera ώστε όταν λείπω να στέλνει email και να παίζει συγκεκριμένο Mp3 αν πιάσει συγκεκριμένη κίνηση.. μηχανάκι λοιπόν στα 45 ευρώ που να μπορείς να κάνεις τόσα πράγματα δεν μπορώ να του βρώ κάτι μείον :) Επόμενο βήμα.. Windows 10 IoT για πειραματισμό σε ένα τρίτο pi2 που σκοπεύω να πάρω κάποια στιγμή και σαν προγραμματιστής που είμαι θα είναι καλό παιχνίδι.

Παιδια σκεφτομουν να δοκιμασω ενα raspb με openelec. Εκτος απο το rasp τι αλλο χρειαζομαι να αγορασω;