To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Για openelec ίσως είναι αντίστοιχα το pc και το πι 2. Αν και το pc σκρολλάρει πιο γρήγορα τα εξώφυλλα και τα ινφο στις 90 ταινίες που έχω. Η αλήθεια είναι πάντως πως δεν νιώθω ενοχλημένος από την ταχύτητα του πι 2. Ίσως με μια πιο γρήγορη καρτούλα να βελτιωθεί αυτό.

Σαν γενικότερο κόστος προς απόδοση όμως και πάλι θεωρώ πως ένα πιπο χ7 είναι καλύτερη επένδυση. Όπως και να το κάνουμε είναι πλήρης υπολογιστής. Μπορεί να τρέξει το kodi, παράλληλα να τρέξει emulators πιο ανεβασμένους από ότι το πι και πιο γρήγορα και πιο εύκολα. Μπορεί να τρέξει steam in home streaming για να παίζεις τα παιχνίδια σου απο τον καναπέ σου και αν θέλεις μπορείς να κάνεις όλες τις δουλειές γραφείου και πολύ άνετο σερφάρισμα.

Το πι2 με τροφοδοτικό, κουτάκι και ένα hdmi των 5Ε, χωρίς την κάρτα μνήμης μου κόστισε 70Ε. Ένα pipo x7s είναι στα 90Ε αυτή την στιγμή. Φυσικά το pi2 αν το ψάξεις σε ebay μπορείς να το βρεις λίγο φτηνότερα.

Δεν λέω πως δεν είναι καλό το πι2. Για την δουλειά που το θέλω είναι υπεραρκετό. Με καλύπτει πλήρως και κάνει ακριβώς αυτό που ήθελα. Όπως και ένα πι1 που έχω σε άλλη τηλεόραση. Όπως όμως και το πιπο που έχω σε άλλη θέση και το θέλω για πιο πλήρες entertainment center. Όπως και ένα πιο μεγάλο HTPC που εκτελεί και χρέη server. Αν όμως με ρωτούσε κάποιος ποια είναι η πιο καλή λύση για ένα πρώτο htpc μαλλον θα πρότεινα ένα τύπου pipo.

Θα χρειαστείς μια κάρτα μνήμης που θα φορτώσεις το λειτουργικό, καλώδια hdmi/ethernet/micro usb κι ένα φορτιστή 2A/5V, αλλά είναι πιθανό να έχεις ήδη κάποια από αυτά. Για να χειριστείς το kodi αν δε μπορείς απο το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, θα κατεβάσεις το yatse ή το kore στο τηλέφωνό σου ή το ταμπλετ και είσαι έτοιμος. Από κεί και πέρα βάζεις ένα σκληρό πάνω και αν δεις οτι σε βολεύει, μετά μπορείς να πάρεις ενα wifi dongle και μια θήκη ή ενα dedicated τροφοδοτικό σταθεροποιημένο για να είσαι σίγουρος οτι δε θα έχεις προβλήματα τροφοδοσίας.

Ρευμα παιρνει μεσω usb; μπορει να παρει απο την usb της τηλεορασης;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κουτι που βρισκω;

Ρεύμα μπορεί να πάρει μέσω της usb, τουλάχιστον το Pi to 1 αλλά μου έκανε corrupt την κάρτα. Τώρα τυχαίο ήταν, από το άνοιξε κλέισε ήταν θα σε γελάσω.

Κουτί ή το αγοράζεις, ή το τυπώνεις σε εκτυπωτή και το συναρμολογείς με χαρτοκοπτική-κόλλα-σελοτέιπ.

Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Σαν htpc το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να θες να δεις 3d bluray iso, εκεί πάω πάσο και δεν κάνει το openelec γενικότερα.
Και όμως, εκεί το pi είναι πιο μπροστά από όλες τις πλατφόρμες (όσον αφορά το kodi) μιας και είναι το μόνο που μπορεί να παίξει 3d mvc natively μέσω kodi. Απλά όχι από δισκάκι/.ISO ακόμα, αλλά μετά από μετατροπή του σε .mkv με το makemkv - κάτι που εξακολουθεί να είναι lossless.

Ρευμα παιρνει μεσω usb; μπορει να παρει απο την usb της τηλεορασης;

Κουτι που βρισκω;

Το δικό μου κουτί το πήρα απο το ebay 1 ευρώ - ένα διάφανο plexiglass που το συναρμολογείς εσύ πολύ εύκολα κι έχει κι αεραγωγούς στη θέση του επεξεργαστή για αερισμό.

Δεν πιστεύω ότι βγάζει καμμία USB τηλεόρασης 2Α οπότε ψαχνεις και φορτιστη

Οκ. Αρα το παιρνω, το βαζω στο κουτι και δινω ρευμα και hdmi και wifi με εξτρα dongle.
Μπορω να το bootαρω κατευθειαν με ενα στικακι με openelec η πρεπει να μπει αλλο λειτουργικό για τις ρυθμισεις κλπ;
Μπορω να κανω μετα install το λειτουργικο σε μια sd κατευθειαν;

http://wiki.openelec.tv/index.php/HOW-TO:Installing_OpenELEC/Creating_The_Install_Key#tab=Windows

εδω εισαι για οδηγιες

και εδω

http://openelec.tv/get-openelec
για το image. Προσεχε να διαλεξεις για RPi2 γιατι του 1 δεν δουλευει. Αν σκοπευεις να αγορασεις καινουρια καρτα παρε "SanDisk Ultra Class 10 MicroSD" γιατι εγω την πατησα με μια kingston που ειχα παρει (γινεται corrupt καποιες φορες).

Γενικα, ετοιμαζεις την καρτουλα σε αλλο υπολογιστη και την βαζεις στο πι για να μπουταρει και να παιξει. Το λειτουργικο μπαινει μονο στην καρτα και οχι σε στικακι.

Δηλαδη μπορω απο την αρχη να εχω μονο openelec; πως θα ρυθμισω πχ το wifi η ασυρματο πληκτρολογιο; εχω την εντυπωση οτι το openelec ειναι μονο kodi.

τα συμβατα περιφερικα ειναι plug n play. Τα πληκτρολογια "απλα παιζουν" και το wifi dongle θα το ρυθμισεις μεσα απο το μενου του openelec. To openelec ειναι ενα kodi πανω σε ελαφρυ λινουξ, οποτε εχει κονσολα μεσω ssh, αν χρειαστουν παραπανω ρυθμισεις.

Ναι, θα φορτωσει απο την αρχη openelec. Αν θελεις θα μπορουσες να βαλεις raspian και μετα εκει πανω να βαλεις kodi, αλλα δεν υπαρχει ο παραμικρος λογος.

Σε προβληματιζει κατι;

Ακουγεται απλο. Αυτο το ssh δεν εχω ιδεα πως να το χειριστω αλλα θα με βοηθησετε οι φιλοι του φορουμ!

Για το ssh μπορείς να το κάνεις χρησιμοποιώντας το lemon ssh απο το ταμπλετ ή το κινητό. Γενικά ειναι πολύ εύχρηστο σαν μηχάνημα/λειτουργικό, αλλά αρκετά ευαίσθητο στις διακυμάνσεις του ρεύματος, οπότε αν θέλεις να βάλεις μεγάλους σκληρούς συν το wifi dongle θα πρέπει να πάρεις καλώδια για τους σκληρούς με y usb, έτσι ώστε να βάλεις το ένα στο pi και το άλλο σε hub με εξωτερική τροφοδοσία για να μην έχεις προβλήματα.

Ακουγεται απλο. Αυτο το ssh δεν εχω ιδεα πως να το χειριστω αλλα θα με βοηθησετε οι φιλοι του φορουμ!

Είναι απλό! Μιλάμε για δουλειά το πολύ 5 λεπτών. Πιο πολύ χρόνο θέλει ή εγκατάσταση των προγραμμάτων κ το κατέβασμα του image

Για openelec ίσως είναι αντίστοιχα το pc και το πι 2. Αν και το pc σκρολλάρει πιο γρήγορα τα εξώφυλλα και τα ινφο στις 90 ταινίες που έχω. Η αλήθεια είναι πάντως πως δεν νιώθω ενοχλημένος από την ταχύτητα του πι 2. Ίσως με μια πιο γρήγορη καρτούλα να βελτιωθεί αυτό.

Σαν γενικότερο κόστος προς απόδοση όμως και πάλι θεωρώ πως ένα πιπο χ7 είναι καλύτερη επένδυση. Όπως και να το κάνουμε είναι πλήρης υπολογιστής. Μπορεί να τρέξει το kodi, παράλληλα να τρέξει emulators πιο ανεβασμένους από ότι το πι και πιο γρήγορα και πιο εύκολα. Μπορεί να τρέξει steam in home streaming για να παίζεις τα παιχνίδια σου απο τον καναπέ σου και αν θέλεις μπορείς να κάνεις όλες τις δουλειές γραφείου και πολύ άνετο σερφάρισμα.

Το πι2 με τροφοδοτικό, κουτάκι και ένα hdmi των 5Ε, χωρίς την κάρτα μνήμης μου κόστισε 70Ε. Ένα pipo x7s είναι στα 90Ε αυτή την στιγμή. Φυσικά το pi2 αν το ψάξεις σε ebay μπορείς να το βρεις λίγο φτηνότερα.

Δεν λέω πως δεν είναι καλό το πι2. Για την δουλειά που το θέλω είναι υπεραρκετό. Με καλύπτει πλήρως και κάνει ακριβώς αυτό που ήθελα. Όπως και ένα πι1 που έχω σε άλλη τηλεόραση. Όπως όμως και το πιπο που έχω σε άλλη θέση και το θέλω για πιο πλήρες entertainment center. Όπως και ένα πιο μεγάλο HTPC που εκτελεί και χρέη server. Αν όμως με ρωτούσε κάποιος ποια είναι η πιο καλή λύση για ένα πρώτο htpc μαλλον θα πρότεινα ένα τύπου pipo.

Μα για HTPC έγραψες... όλα λοιπόν καλά και δίκιο έχεις αλλά τα παραπάνω για τα παιχνίδια και τους emilators, τι δουλειά έχουν με HTPC? αν θες gaming τότε ναι πάρε ένα pc όπως λες, εγώ θεωρώ με το "HTPC" ότι μιλάμε για ταινίες/σειρές και μόνο :)

Και όμως, εκεί το pi είναι πιο μπροστά από όλες τις πλατφόρμες (όσον αφορά το kodi) μιας και είναι το μόνο που μπορεί να παίξει 3d mvc natively μέσω kodi. Απλά όχι από δισκάκι/.ISO ακόμα, αλλά μετά από μετατροπή του σε .mkv με το makemkv - κάτι που εξακολουθεί να είναι lossless.

Για το MVC mkv το έγραψα ήδη:) (δες ξανά τι έγραψα) λέω συγκεκριμένα για 3d iso ότι είναι ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ σαν HTPC ότι υστερεί (μαζί φυσικά με τον πολυκάναλο ήχο αν κάποιος τον θέλει native σε DTS-MA κτλ). Άντε να προσθέσω κάνα τρελό bitrate (χωρίς να ξέρω μέχρι πόσο αντέχει.. 120mbps πάντως σίγουρα απ όσο είδα σε test αρχείο), h265 αρχεία και κάνα 4k αν θέλει κανείς τέτοια πράγματα που τότε όντως το raspberry δεν είναι για αυτόν

Τι limitation υπάρχουν στο pi?
Πχ HD ήχο βγάζει κανονικά στην HDMI?
Σκεφτομαι να το πάρω να το κάνω ενα είδος Nas αλλα θέλω να τρέχει torrent client... (Deluge)
Τέλος απο που αγοράζω ?
Αυτό εδώ αξίζει σαν πακετάκι?
http://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00T638EFA?vs=1

ΥΓ: Playback φυσικα με kodi και dsplayer...

Last edited:
Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Τι limitation υπάρχουν στο pi?
Πχ HD ήχο βγάζει κανονικά στην HDMI?
Σκεφτομαι να το πάρω να το κάνω ενα είδος Nas αλλα θέλω να τρέχει torrent client... (Deluge)
Τέλος απο που αγοράζω ?
Αυτό εδώ αξίζει σαν πακετάκι?
http://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00T638EFA?vs=1

ΥΓ: Playback φυσικα με kodi και dsplayer...
χμμμμμ Τώρα NAS, με 100αρι δίκτυο, και usb2 …. Δεν το λες ακριβώς
Θα είναι ένα πολύ αργό nas
Οκ θα είναι φθηνό, αλλά όταν λεμέ NAS συνήθως μας νοιάζει και η ταχύτητα, και η υποστήριξη RAID και άλλων διατάξεων δίσκων.