To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Να το θέσω αλλιως λοιπον...
Θα τρεχει επ άπειρον torrent client και θα ανεβοκατεβαζει συνέχεια...
Ποιο πολύ σαν seedbox - media player θα ειναι...
Usb 2 δεν φταμει για να παιξει 1080p ??

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Φτάνει.
Για τις δουλειές που περιγράφεις μια χαρά θα είναι.
Διατηρώ μια επιφύλαξη αν μπορείς να τις κάνεις ΤΑΥΤΌΧΡΟΝΑ

Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Τι limitation υπάρχουν στο pi?
Πχ HD ήχο βγάζει κανονικά στην HDMI?
Σκεφτομαι να το πάρω να το κάνω ενα είδος Nas αλλα θέλω να τρέχει torrent client... (Deluge)
Τέλος απο που αγοράζω ?
Αυτό εδώ αξίζει σαν πακετάκι?
http://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00T638EFA?vs=1

ΥΓ: Playback φυσικα με kodi και dsplayer...

Αν αυτό είναι απαραίτητο για σένα τότε ξέχνα το, οι dsplayer kodi builds είναι μόνο για windows...

Με το τελευταίο Genesis μου κολλάει στην αναζήτηση πηγών και πρέπει να βγει από το ρεύμα για να συνέλθει. Το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο όταν πάω να επιλέξω ταινία/σειρά από την βιβλιοθήκη. Αν επιλέξω ταινία /σειρά μέσα από το Genesis παίζει κανονικά.

Έχει εμφανιστεί και σε άλλον το πρόβλημα?

Με το τελευταίο Genesis μου κολλάει στην αναζήτηση πηγών και πρέπει να βγει από το ρεύμα για να συνέλθει. Το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο όταν πάω να επιλέξω ταινία/σειρά από την βιβλιοθήκη. Αν επιλέξω ταινία /σειρά μέσα από το Genesis παίζει κανονικά.

Έχει εμφανιστεί και σε άλλον το πρόβλημα?

στο changelog της 5.1.0 αναφέρει οτι έχει αλλάξει η δημιουργία των strm αρχείων και χρειάζεται re-bulid τα tv shows απο αν χρισημοποιεις την library

στο changelog της 5.1.0 αναφέρει ότι έχει αλλάξει η δημιουργία των strm αρχείων και χρειάζεται re-bulid τα tv shows απο αν χρισημοποιεις την library

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Πως γίνετε το rebuild? Σβήνω τα παλιά αρχεία και τα φτιάχνω από την αρχή?

Edit: Το πρόβλημα εμφανίστηκε μόνο στο raspi και όχι σε android που έχω....... εκτός και αν δεν πέρασε η 5.1 στο android. :smash:

Last edited:

To έχουν αναφέρει πολλοί αυτό το πρόβλημα με το pi, ειδικά το 1st gen.

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Πως γίνετε το rebuild? Σβήνω τα παλιά αρχεία και τα φτιάχνω από την αρχή?

Edit: Το πρόβλημα εμφανίστηκε μόνο στο raspi και όχι σε android που έχω....... εκτός και αν δεν πέρασε η 5.1 στο android. :smash:
ναι,μετά κάνεις clean library για να φύγουν και απο την βιβλιοθήκη
μάλλον δεν έχεις isengard στο android?

ναι,μετά κάνεις clean library για να φύγουν και απο την βιβλιοθήκη
μάλλον δεν έχεις isengard στο android?
Ναι, δεν έχω isengard αλλά την 13.2.

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

To έχουν αναφέρει πολλοί αυτό το πρόβλημα με το pi, ειδικά το 1st gen.

Αν και έφτιαξα την βιβλιοθήκη από την αρχή, το πρόβλημα του κολλήματος παραμένει και έχει αναφερθεί πολλές φορές στο forum του Genesis. Ο lambda το έχει φτιάξει και θα έχουμε καινούργιο update σύντομα.

Μου πρωτοπαρουσιάστηκε σε ras με openelec 5.0.8. Ήθελε διακοπή από την τροφοδοσία για να ξεκολλήσει. Έκανα rebuild αλλά συνεχίζει να το κάνει σποραδικά.
Εμφανίστηκε και σε htpc με openelec 5.0.8 με την ίδια συμπεριφορά μετά το rebuild. Είναι σίγουρο πλέον ότι φταίει η τελευταία αναβάθμιση του genesis.
Περιμένουμε λοιπόν την διορθωτική έκδοση!

Ξερει καποιος να μας πει αν το pi 2 με openelec 5.0.8 αναπαραγει ηχο DTS-HD ;

Ρωταω γιατι το pi 1 που εχω δε μπορει..

Επειδή το ψάχνω και εγώ το θέμα αυτό, έχω διαβάσει στο επίσημο forum του kodi ότι με την επίσημη τελευταία version 5.0.8 δεν έχει υποστήριξη, αλλά με τις δοκιμαστικές versions 6-Milhouse (τουλάχιστον στις τελευταίες) δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς έχει ξεκινήσει και στο να υποστηρίζει 3D ISO και 3D MVC MKV.

Σε raspberry pi 1 έτρεξα το retropie,δεν έχω χειριστήριο αλλά ένα usb keyboard,αρχίζω να κάνω configure το keyboard και να αντιστοιχω τα πλήκτρα,στο τέλος έχει κουτάκι με οκ,τι πρέπει να πατήσω για να συνεχίσω;εννοώ ποιο πλήκτρο ειναι το οκ;

Πως γίνετε η εγκατάσταση saba; Είμαι με openelec και θέλω να βλέπω τα αρχεία του pc μου.

Σίγουρα δεν είναι ήδη ενεργοποιημένο;
Αν όχι, πας σύστημα - openELEC - υπηρεσίες και είναι το πρώτο στη λίστα

Σίγουρα δεν είναι ήδη ενεργοποιημένο;
Αν όχι, πας σύστημα - openELEC - υπηρεσίες και είναι το πρώτο στη λίστα

Αυτό το έχω κάνει του έδωσα και όνομα για να το γνωρίζω π.χ saloni. Από εδώ και πέρα τι κάνουμε ρωτάω πρέπει να στήσω κάποιο δίκτυο για να βλέπει το pi τον υπολογιστή μου;

Αυτό το έχω κάνει του έδωσα και όνομα για να το γνωρίζω π.χ saloni. Από εδώ και πέρα τι κάνουμε ρωτάω πρέπει να στήσω κάποιο δίκτυο για να βλέπει το pi τον υπολογιστή μου;

Προϋπόθεση η σύνδεση pi και pc στο ίδιο δίκτυο (modem-router-switch) γι'άυτό απλά συνδέεις με ενεργό το dhcp και στα δύο στο δίκτυό σου.
Η ενεργοποίηση της smb στο pi, είναι το επόμενο βήμα όπως σε συμβούλεψαν παραπάνω. Στο PC ενεργοποιείς τον εντοπισμό μέσω δικτύου και την κοινή χρήση αρχείων και εκτυπωτών από τις ρυθμίσεις κοινής χρήσης για προχωρημένους, ενώ ενεργοποιείς και την κονή χρήση ώστε όλα τα άτομα να έχουν πρόσβαση στους Δημόσιους φακέλους (ρυθμίσεις των windows 7,8,10). Τέλος θέτεις σε κοινή χρήση το φάκελο που θέλεις να βλέπει το pi.

Προϋπόθεση η σύνδεση pi και pc στο ίδιο δίκτυο (modem-router-switch) γι'άυτό απλά συνδέεις με ενεργό το dhcp και στα δύο στο δίκτυό σου.
Η ενεργοποίηση της smb στο pi, είναι το επόμενο βήμα όπως σε συμβούλεψαν παραπάνω. Στο PC ενεργοποιείς τον εντοπισμό μέσω δικτύου και την κοινή χρήση αρχείων και εκτυπωτών από τις ρυθμίσεις κοινής χρήσης για προχωρημένους, ενώ ενεργοποιείς και την κονή χρήση ώστε όλα τα άτομα να έχουν πρόσβαση στους Δημόσιους φακέλους (ρυθμίσεις των windows 7,8,10). Τέλος θέτεις σε κοινή χρήση το φάκελο που θέλεις να βλέπει το pi.

Τα έχω κάνει όλα αυτά που μου είπες και πάω:Βίντεο-Αρχεία-Προσθηκη βινττεο-Προσθηκη πηγης βιντεο εδώ δεν ξέρω τη βάζουμε στη εισαγωγή διαδρομών όπως και από κάτω που λέει εισαγωγή ονόματος για τη πηγή πολυμέσων.Στη συνέχεια αν πατήσω αναζήτηση εκεί δεξιά και πάω Δίκτυο windows (SMB) μου βγάζει το WORKGROUP πατώντας εκεί μου εμφανίζει το όνομα του pi(που το ονόμασα σαλόνι) και το user-pc που είναι του υπολογιστή.Πατάω όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης και δεν κάνει τίποτα για κλείδωμα ρυθμίσεων smb//user-pc/.

Δεν μπορώ άλλο μπαΐλντισα!! :help: