To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Το έβαλα σε iMac και μου εμφάνισε παράθυρο οτι συνδέθηκε πληκτρολόγιο και ζητούσε να πατήσω το πλήκτρο δίπλα από το shift για να το αναγνωρίσει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Όλες οι τηλεοράσεις των τελευταίων 8 χρόνων το υποστηρίζουν.

Η δικιά μου Samsung LCD δεν έχει.

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Το έβαλα σε iMac και μου εμφάνισε παράθυρο οτι συνδέθηκε πληκτρολόγιο και ζητούσε να πατήσω το πλήκτρο δίπλα από το shift για να το αναγνωρίσει.

Η δικιά μου Samsung LCD δεν έχει.

Μου φαίνεται εξαιρετικά απίθανο. Τι μοντέλο είναι; Χρονολογία;

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Samsung LE32B450

από ότι έψαξα στα γρήγορα είναι απενεργοποιημένο. Ίσως να μπορεί να ενεργοποιηθεί από το service menu, θα πρέπει να το ψάξεις.

Άρα μάλλον δουλεύει.
Μήπως στέλνει περίεργους κωδικούς μη αναγνωρίσιμους απ'το kodi by default, κατέβασε το keymap editor addon απ'τα program addons του kodi repo και προσπάθησε να το προγραμματίσεις

Επιλέγεις τομέα (global, fulscreen video κτλ), λειτουργία, και μετά το πλήκτρο που θέλεις να αντιστοιχήσεις. Αν στέλνει εντολή θα το καταλάβεις.

Γενικά στα μενού.
Δοκίμασε να προγραμματίσεις πρώτα τα βελάκια στο global πχ.

Έβαλα το keymap editor. Δεν δέχεται εντολές ούτε από το τηλεκοντρόλ που προσπαθώ να φτιάξω ούτε από ένα Harmony 650 που έχω.
Αυτό σημαίνει οτι δεν δουλεύει το μάτι;

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Αρχισαν να σκανε μυτη τα πρωτα αρχεια με κωδικοποιηση hevc .Στο 1/5 του μεγεθους ενος h264. Νομιζω το pi δεν παιζει τετοια αρχεια σωστα;

Το 2Β παίζει κάποια, ανάλογα το bitrate (δεν έχει H265 hardware decoding και το αναλαμβάνει η CPU).
Τα παλαιότερα pi δεν την παλεύουν μία. Είναι και ο λόγος που το έχω ψιλοπαρατήσει, μου τρώει storage :p

Ps τα hevc με μέγεθος 1/5 ενός αντίστοιχου h264 δεν έχουν καμία σχέση ποιοτικά με τα τελευταία. Περίπου στο μισό μέγεθος είναι περίπου ίδια και η ποιότητα.

Νέο rassberry Pi Zero με 5 Ευρώ:

Ελληνική είδηση εδώ: http://www.adslgr.com/forum/threads...-5-ευρώ-και-είναι-δυνατότερο-από-το-αρχικό-Pi

Ξένη είδηση : http://arstechnica.co.uk/gadgets/2015/11/pi-zero-a-full-raspberry-pi-for-just-4/

και σύγκριση με τα άλλα rassberry : http://www.element14.com/community/...2-b-a-compute-module-dev-kit-comparison-chart

η γνώμη σας; τι λέτε; εσείς που είστε πιο έμπειροι!

μια ερώτηση σε όσους έχουν το pi2, πως τα πάει σε streaming απο δορυφορικό δέκτη SD/HD καναλιών ?

Τελεια

Απλά πρέπει να αγορασεις mpeg2 license key για να δεις τα SD. Τα HD τα βλέπεις χωρίς καμία προσθηκη