To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Ερώτηση: Με το κλασσικό 5V 2.1Α αντάπτορα του pi2 θα είναι οκ το pi3? Υπόψιν, μιλάω ΜΟΝΟ για την περίπτωση που απλά του χεις πάνω ethernet cable, καρτούλα sd και το openelec σε usb στικ.

Σε δοκιμή που κάναμε με φίλο με openelec, με τον φορτιστή του oneplus one έβγαζε το τετράγωνο πολύχρωμο εικονίδιο πάνω δεξιά που σημαίνει προβληματική τροφοδοσία.

Βέβαια μπορεί να έφταιγε ο συγκεκριμένος φορτιστής.

Πολλές φορές φταίει το καλώδιο. Εγώ στην αρχή χρησιμοποιούσα ένα ξεχασμένο που βρήκα σε ένα συρτάρι μαζί με φορτιστή από κινητό, και μου έβγαζε το τετραγωνάκι ενώ την ίδια στιγμή έδινα ρεύμα στον σκληρό από άλλη τροφοδοσία. Τελικά αγόρασα ένα καλό usb καλώδιο και δεν το έχω ξαναδεί από τότε.

Με φορτιστη 1+1 και εγω ειχα προβλημα, οποτε δεν φταιει το καλωδιο. Στα χαρτια ειναι 2Α, αλλα δεν ξερω τι παιζει στην πραγματικοτητα. Τελικα το εχω συνδεσει πανω σε εναν samsung απο το eshop και ειμαι οκ.

Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Στο Kodi υπάρχουν κάποιες περίεργες ρυθμίσεις για το encoding, ποιον player να χρησιμοποιεί και διάφορα τέτοια περίεργα. Από αυτά δεν έχω πειράξει κάτι και τα έχω όλα στο default. Το μόνο που είναι πειραγμένο είναι να αλλάζει το refresh rate της τηλεόρασης αναλόγως το περιεχόμενο.

Υπάρχουν τίποτε ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να υπάρχει καλύτερη απόδοση. Όχι ότι έχω κάποιο παράπονο, απλά ρωτάω...

Δεν χρειάζεται να πειράξεις τίποτα άλλο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ερώτηση: Με το κλασσικό 5V 2.1Α αντάπτορα του pi2 θα είναι οκ το pi3? Υπόψιν, μιλάω ΜΟΝΟ για την περίπτωση που απλά του χεις πάνω ethernet cable, καρτούλα sd και το openelec σε usb στικ.

Ναι θα δουλέψει κανονικά.
Μπορείς να του δώσεις ρεύμα και από κάποια θύρα USB της τηλεόρασης.

Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Σε δοκιμή που κάναμε με φίλο με openelec, με τον φορτιστή του oneplus one έβγαζε το τετράγωνο πολύχρωμο εικονίδιο πάνω δεξιά που σημαίνει προβληματική τροφοδοσία.

Βέβαια μπορεί να έφταιγε ο συγκεκριμένος φορτιστής.

Με φορτιστη 1+1 και εγω ειχα προβλημα, οποτε δεν φταιει το καλωδιο. Στα χαρτια ειναι 2Α, αλλα δεν ξερω τι παιζει στην πραγματικοτητα. Τελικα το εχω συνδεσει πανω σε εναν samsung απο το eshop και ειμαι οκ.

το έχω αναφέρει και στο παρελθόν για τον φορτιστή του ΟΡΟ, δεν κάνει για RasPi, υποθέτω με τα λίγα που είχα δει ότι προσαρμόζει την τάση του ανάλογα με το ρεύμα που ζητείται από την συσκευή που είναι συνδεδεμένη πανω του...

Έφυγε παραγγελιά και απο μένα για το Pi 3 απο NetOp που εχει κάποιες προσφορές και επίσης μια SanDisk 8GB απο e-shop..

Σε πρώτη φάση χωρίς τροφοδοτικό αφού έχω έναν Asus 5V - 2.0A (Nexus 7 - 2012) και κάθετε, οπότε θα δοκιμάσω πρώτα με αυτόν..

Το Σ/Κ θα έχω παιχνίδι.

Last edited:
Εχω μερικες ερωτησεις:
Μια καρτα που χρησιμοποιουσα σε RPI2 με OSMC ξαφικα μας αφησε. Μαυρη οθονη, τιποτα
Βαζω μια αλλη καρτα με OpenElec, ολα ΟΚ.
Η πρωτη καρτουλα ειναι τωρα για πεταμα?

To RPI2 ειναι συνδεδεμενο με ενισχυτη AV και βλεπω ταινιες που εχουν πολλες φορες δικαναλο ηχο.
Στις ρυθμισεις ηχου, τι ειναι καλυτερο να βαζουμε στον αριθμο καναλιων, αν θελουμε 5.1 ηχο?

2 και μετα να κανει το 5.1 ο ενισχυτης
ή το 5.1 να γινεται στο RPI?

Υπαρχει καποια ρυθμιση που το RPI να στελνει τον ηχο στον AV passthrough
ωστε να μην αλλαζω καθε φορα τις ρυθμισεις ηχου (οταν εχω πχ βιντεο με Dolby ή DTS)?

ευχαριστω

Πως θεωρώ ότι είναι καλύτερα...
Επιλέγεις 5.1 ηχεία, ενεργοποιείς το passthrough (βρίσκεται στο ίδιο σημείο του μενού) και απενεργοποιείς το Stereo Upmix.
Το τελευταίο το κάνεις διότι αν παίξει ταινία με δικάναλο ήχο, τότε το Raspberry θα περάσει τον δικάναλο και στα πίσω σου ηχεία, και θα ακούς τα πάντα από παντού (aka η ομιλία θα ακούγεται από παντού). Αν απενεργοποιήσεις το Stereo Upmix τότε μπορείς εσύ να βάλεις τον ενισχυτή σου να μετατρέψει τον δικάναλο σε πολυκάναλο, κάτι το οποίο μπορεί να το κάνει πάρα πολύ καλύτερα, μη φέρνοντας τις ομιλίες σε όλα τα ηχεία.

Χμ... Ενδιαφέρουσα η τελευταία παρατήρηση. Thanks από μένα, δεν το είχα σκεφτεί αυτό

Πως θεωρώ ότι είναι καλύτερα...
Επιλέγεις 5.1 ηχεία, ενεργοποιείς το passthrough (βρίσκεται στο ίδιο σημείο του μενού) και απενεργοποιείς το Stereo Upmix.
Το τελευταίο το κάνεις διότι αν παίξει ταινία με δικάναλο ήχο, τότε το Raspberry θα περάσει τον δικάναλο και στα πίσω σου ηχεία, και θα ακούς τα πάντα από παντού (aka η ομιλία θα ακούγεται από παντού). Αν απενεργοποιήσεις το Stereo Upmix τότε μπορείς εσύ να βάλεις τον ενισχυτή σου να μετατρέψει τον δικάναλο σε πολυκάναλο, κάτι το οποίο μπορεί να το κάνει πάρα πολύ καλύτερα, μη φέρνοντας τις ομιλίες σε όλα τα ηχεία.

Αυτο ακριβως ειχα παθει!
με ενεργοποιημενα στο RPI το 5.1, το passthrough και Upmix ακουγα περιεργα: τα παντα απο παντου, αλλα οχι ακριβως οπως κανει το All chanels του AV
ευχαριστω για τη λυση του προβληματος

Έφυγε παραγγελιά και απο μένα για το Pi 3 απο NetOp που εχει κάποιες προσφορές και επίσης μια SanDisk 8GB απο e-shop..

Σε πρώτη φάση χωρίς τροφοδοτικό αφού έχω έναν Asus 5V - 2.0A (Nexus 7 - 2012) και κάθετε, οπότε θα δοκιμάσω πρώτα με αυτόν..

Το Σ/Κ θα έχω παιχνίδι.
Το μηχανάκι στήθηκε και όλα κομπλέ..
Ο φορτιστής του Nexus μια χαρά το οδηγεί χωρίς να έχω δοκιμάσει και με εξωτερικές συσκευές (πχ hdd)

Μια μόνο ερώτηση σε όσους το έχουν επιχειρήσει...

Θέλω να αλλάξω fonts στους υπότιτλους και να βάλω δικούς μου πχ OpenSans Semibold.ttf τα οποία και έχω βάλει επιτυχώς σε Windows Kodi.

Σε Openelec δεν γίνεται με τίποτα!!
Και αυτό που λένε ότι δουλεύει αν μπει στο /storage/.kodi/media/fonts δεν ισχύει.
Δοκίμασα πολλούς συνδυασμούς αλλά φεύ..

Sent from my A0001 using Tapatalk

Αν την μεταφορά του αρχείου της γραμματοσειράς προσπαθείς να την κάνεις με FTP client, δοκίμασε να το αντιγράψεις κάπου αλλού και μετά μέσω putty μετέφερέ το εκεί. Αν και κάπου διάβασα ότι με το πρώτο update του Kodi, η γραμματοσειρά θα σβηστεί.

Ο φορτιστής του Nexus μια χαρά το οδηγεί χωρίς να έχω δοκιμάσει και με εξωτερικές συσκευές (πχ hdd)

Θέλω να αλλάξω fonts στους υπότιτλους και να βάλω δικούς μου πχ OpenSans Semibold.ttf τα οποία και έχω βάλει επιτυχώς σε Windows Kodi.

Και αυτό που λένε ότι δουλεύει αν μπει στο /storage/.kodi/media/fonts δεν ισχύει.

είναι Fonts όχι fonts

Το έκανα και αυτό..

Έβαλα την γραμματοσειρά στο downloads με samba απο win7 και μετά μέσω putty δημιούργησα το φάκελο fonts (.kodi/media/fonts) και μετακίνησα το αρχείο .ttf απο το downloads αλλά δεν...

Δεν ισχύει αυτό.

Στο δικό μου Kodi επειδή δεν μου άρεσε η γραμματοσειρά arial που είχε από την μάνα του, έβαλα στο φάκελο /storage/.kodi/media/Fonts την γραμματοσειρά arial των Windows, και για να ξεχωρίζει την έκανα rename σε my_arial.ttf.

Τι να πω ρε παιδιά ότι και να κάνω δεν μπαίνουν με τίποτα.. Ειλικρινά δεν ξέρω τι κάνω λάθος..
Να είναι corrupted το αρχείο αποκλείεται αφού το πήρα από την εγκατάσταση του Kodi στα Windows 10 που έχω..

Το έκανες μέσω putty?

Edit: @leo06 τώρα είδα το ποστ σου.. Δεν θυμάμαι αν δοκίμασα με κεφάλαιο. Θα το κάνω μόλις γυρίσω σπίτι.
Μακάρι να είναι αυτό γιατί με έχει τρελάνει από χτες βράδυ

Last edited:
Αφού άλλαξα από wd live tv σε rsp pi3 είχα την αίσθηση ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την εικόνα στις ταινίες. Επειδή είχα μαζέψει το wd livetv βαριόμουν να το βγάλω να δω αν όντως έχει διαφορά. Όχι μόνο έχει διαφορά αλλά μιλάμε έχει τρομερή διαφορά ειδικά στο μαύρο της οθόνης.

Εδώ είναι το wd livetv

και εδώ το pi3

Μήπως έχω κάνει εγώ κάποια λάθος ρύθμιση ή έτσι είναι?
Μπορώ να κάνω κάτι εγώ?

Είναι λάθος το color range που δίνει το pi σε σχέση με αυτό που περιμένει η TV.
Τι λειτουργικό έχεις περάσει?