To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Re: Απάντηση: To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Εύκολες λύσεις για να κλείνετε το Rpi:

1) καλώδιο με διακόπτη:
https://www.skroutz.gr/s/8376190/OE...icro-USB-B-male-1-5m-K-1470.html?from=catspan
ή απ'εξω:
https://www.aliexpress.com/item/Ras...32506209791.html?spm=2114.13010608.0.0.YHSf6L

2) Αντάπτορας ρεύματος με διακόπτη:
https://www.skroutz.gr/s/4645605/SAS-100-15-031.html

Σε περίπτωση που σας βολεύει το άνοιξε-κλείσε απλά αποσυνδέοντας το καλώδιο παροχής ρεύματος, κάντε το απο την πριζα και όχι απο την micro USB του Rpi, για να αποφύγετε τη φθορά της.

http://grobotronics.com/on-off-power-switch-for-the-raspberry-pi.html

Ακριβή λύση! Λιγότερο από τα μισά μου κόστισε για να υλοποιήσω δική μου κατασκευή με τον 328 μ/ε της Atmel, που εκτός από εντολές από το button, μπορεί να δεχτεί IR εντολές για PowerToggle, PowerOn, Shutdown, Reboot, Reset,... κλπ.

Όποιος ασχολείται με μικροκοντρόλερς, μπορεί πολύ εύκολα να υλοποιήσει έλεγχο τάσης στο raspberry.

όχι και τόσο, λειτουργεί με RF, είναι πολύ σπαστικο να βλέπεις καμία ταινία και να πατήσει ο γείτονας το τηλεκοντρόλ του γκαράζ ή του συναγερμού του αυτοκινήτου και ξαφνικά να μαυρίσει η οθόνη γιατί έκλεισε ο διακόπτης

Δεν είναι και το καλύτερο να κλείσεις με την βία κάτι χωρίς να έχει κλείσει το λειτουργικό κανονικά.
Θα πρεπει να στείλετε την εντολή πρώτα και μετά να κόψετε το ρεύμα

Καλησπέρα!!
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής:
- στο σπίτι που ειμαι(καινούργια μονοκατοικία) έχω κάνει εγκατάσταση σε όλα τα δωμάτια Ethernet...στο σαλόνι που δίνω Ίντερνετ σε τηλεόραση κ ΟΤΕ ΤV το Ίντερνετ δεν έχει απολύτως κανένα θέμα...στριμαρει μια χαρά στο replay tv του ΟΤΕ κ ανοίγει μια χαρά τις εφαρμογές της τηλεόρασης...όταν βάζω το raspberry πάει πολύ αργά σε σημείο να μην ανοίγει καν μια επιλογή που θέλει Ίντερνετ...για ασύρματο δεν το συζητώ ούτε στον αιώνα των αιώνων....
Ξέρει κανένας φίλος τι μπορεί να παίζει;
Ευχαριστώ

Sent from my iPhone using Tapatalk

Βασικά δοκίμασε με Pi πάνω στο router απ' ευθείας μήπως και έχει πρόβλημα. Μετά κοιτάς σε άλλη πρίζα ethernet και αν δουλεύει κι εκεί σωστά τότε κάτι παίζει με την καλωδίωση της πρίζας που δεν παίζει σωστά.

Βασικά δοκίμασε με Pi πάνω στο router απ' ευθείας μήπως και έχει πρόβλημα. Μετά κοιτάς σε άλλη πρίζα ethernet και αν δουλεύει κι εκεί σωστά τότε κάτι παίζει με την καλωδίωση της πρίζας που δεν παίζει σωστά.
Αρχικά ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!!
Λοιπόν αυτό ξέχασα να το πω...
Έχεις δίκιο!!!
Στο δωμάτιο που είναι το ρουτερ εάν το raspberry το κουμπωσω πάνω του τότε πάει μια χαρά!!!
Αν επίσης μπω μέσω wifi στο ίδιο δωμάτιο επίσης κανενα απολύτως πρόβλημα...
Δεν είναι όμως περίεργο που οι άλλες συσκευές δουλεύουν κανονικά;

Αρχικά ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!!
Λοιπόν αυτό ξέχασα να το πω...
Έχεις δίκιο!!!
Στο δωμάτιο που είναι το ρουτερ εάν το raspberry το κουμπωσω πάνω του τότε πάει μια χαρά!!!
Αν επίσης μπω μέσω wifi στο ίδιο δωμάτιο επίσης κανενα απολύτως πρόβλημα...
Δεν είναι όμως περίεργο που οι άλλες συσκευές δουλεύουν κανονικά;

Κάποιο μπέρδεμα στον τερματισμό του καλωδίου πρέπει να έχει γίνει. Πρέπει να ανοίξεις την πρίζα/ες

Παιδιά παρατήρησα μια περίεργη συμπεριφορά στο Pi3 μου το οποίο τρέχει osmc. Κάποιες φορές χάνει την ημερομηνία ή/και την ώρα. Δεν μπορώ να βρω κάποιο συγκεκριμένο λόγο που το κάνει, μιας και είναι always on. Αν κάνω restart την επαναφέρει κανονικά.

Καμιά ιδέα;

Το φτιάχνεις από κονσόλα ρυθμίζοντας τον ntp client.
Αλλιώς έγκατασταση από την αρχή.

Οδηγίες για την ρύθμιση θα βρεις στο ιντερνέτ

Το φτιάχνεις από κονσόλα ρυθμίζοντας τον ntp client.
Αλλιώς έγκατασταση από την αρχή.

Οδηγίες για την ρύθμιση θα βρεις στο ιντερνέτ

Ευχαριστώ για την υπόδειξη. Το έψαξα και το βρίσκω λίγο χαοτικό και όχι κάτι συγκεκριμένο. Οι περισσότεροι έχουν θέμα με ημερομηνία Wednesday December 31st 1969. Σε μένα πάλι πάει μερικές μέρες πίσω.

Δύσκολο δεν είναι μία γραμμή εντολή είναι. Τεσπα. Το πρόβλημα υπήρχε σε παλιό version του osmc νομίζω κάπου στις αρχές του χρονου, μέχρι τον Μάιο.

Δύσκολο δεν είναι μία γραμμή εντολή είναι. Τεσπα. Το πρόβλημα υπήρχε σε παλιό version του osmc νομίζω κάπου στις αρχές του χρονου, μέχρι τον Μάιο.

Θα το σετάρω από την αρχή. Ευχαριστώ για την απάντηση

Σε μια LG έχω βάλει ένα raspberry pi 3 και ένα mk808b φορτωμένα και τα 2 με libreelec. Και τα δύο μηχανήματα τα έχω με kodi 16.1 και ενώ το HDMI CEC δούλευε άψογα για πολύ καιρό, ξαφνικά τους τελευταίους 2-3 μήνες μου είναι σχετικά αδύνατον να το δουλέψω. Εκεί που δουλεύει χάνει την σύνδεση ή αν πατήσω κουμπιά γρήγορα, π.χ. να πλοηγηθώ σε μια λίστα, η TV κλείνει! Επίσης αν πατήσω ένα πλήκτρο συνεχόμενα, η TV κλείνει και ανοίγει.

Έχω δοκιμάσει άλλα καλώδια, έβαλα kodi 17, πείραξα τις ρυθμίσεις του CEC αλλά δεν είδα αποτέλεσμα. Έψαξα για παρόμοια προβλήματα στο forum του libreelec, αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό. Εδώ να πω ότι το HDMI CEC το δουλεύω χρόνια από raspberry pi 1 B+ χωρίς προβλήματα.

Αν έχει κάποιος να προτείνει κάποια λύση θα το εκτιμούσα.

Είναι θέμα με τις lg και τις τελευταίες εκδόσεις του cec.

Κάνε reset τις ρυθμίσεις του cec από το kodi μέσα.
Σβήσε το kodi.
Σβήσε την τηλεόραση και βγάλε την από το ρεύμα για κάνα 2λεπτο.
Και δες πώς πάει.
Αν δεν δοκίμασε και άλλο καλώδιο hdmi.
Αν ενδιάμεσα έχεις ενισχυτή βάλε απευθείας στην tv να δεις πως πάει.

Είναι θέμα με τις lg και τις τελευταίες εκδόσεις του cec.

Κάνε reset τις ρυθμίσεις του cec από το kodi μέσα.
Σβήσε το kodi.
Σβήσε την τηλεόραση και βγάλε την από το ρεύμα για κάνα 2λεπτο.
Και δες πώς πάει.
Αν δεν δοκίμασε και άλλο καλώδιο hdmi.
Αν ενδιάμεσα έχεις ενισχυτή βάλε απευθείας στην tv να δεις πως πάει.
Ότι και να δοκίμασα δεν δούλεψε.... Κρίμα, μία και βόλευε πολύ και δούλευε εδώ και πολλά χρόνια χωρίς πρόβλημα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το χαλάσανε.......

Θα ψάξω για remote

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk