To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

1.5 ευρώ θα σου παει αισθητήρας για να παίξεις με το lirc

Ευχαριστώ για το tip. Με μια γρήγορη ματιά είδα ότι έχει ενδιαφέρον αν και αναφέρουν αρκετά προβλήματα με librelec 8......

Κανένα πρόβλημα δεν έχω. Κανονικά δουλεύει και έχω κάνει πολλά τηλεκοντρόλ.

Υπάρχει κανένας εύκολος οδηγός για να κάνω ρύθμιση ένα νέο τηλεχειριστήριο στο osmc με lirc; Το έχω ρυθμίσει σαν samsung remote από τα έτοιμα που έχει το osmc. Πώς μπορώ να κάνω το δικό μου; Είναι δύσκολο; Ευχαριστώ πολύ

Στάλθηκε από το ZTE V967S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μια βοηθεια παρακαλω:

Ενώ στο myosmc δειχνει να κάνει download κανονικά και μπόρεσα να συνδεσω με terhering το κινητό μου, καθε προσπάθεια ασύρματη ή ενσύρματη με το ZTE ZHXN H367N εχει αποβεί άκαρπη.
Μου βγάζει στη mac address και στο network την ένδειξη busy. Και μετά not connected. Check network settings
Αυτα απο περιβάλλον kodi
Καμμία ιδέα κανεις;

Υπάρχει κανένας εύκολος οδηγός για να κάνω ρύθμιση ένα νέο τηλεχειριστήριο στο osmc με lirc; Το έχω ρυθμίσει σαν samsung remote από τα έτοιμα που έχει το osmc. Πώς μπορώ να κάνω το δικό μου; Είναι δύσκολο; Ευχαριστώ πολύ

Έχω περάσει δύο δικά μου άσχετα remote με το lirc. Ψάξε στο google. Υπάρχει πλήρης οδηγός για την διαδικασία. Δεν είναι δύσκολο. Φυσικά θα χρειαστεί να κάνεις σύνδεση με κονσόλα (SSH) για να μπορείς να δώσεις εντολές.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Θα το ψάξω. Το είχα κάνει παλιά αλλά δεν θυμάμαι. Νομίζω με openelec.

Καλησπέρα και καλή χρονιά να έχουμε.

Σκέφτομαι την αγορά ενός rpi3 με κυρία χρήση την προβολή ταινιών (kodi και ταινίες απο σκληρό δίσκο) και κανένα arcade παιχνιδάκι μέσω emulator.

Το kodi θα το χρησιμοποιώ κυρίως μέσω wifi και όχι wired. Θα έχω θέμα με το μηχάνημα; με το κινητό που το έχω δοκιμάσει δεν έχω πρόβλημα στην ταχύτητα. Απο την άλλη εχει και μια USB wifi κεραία που θα μπορούσα να συνδέσω.

Θα ήθελα να μου προτείνετε δοκιμασμένες λύσεις σε τροφοδοτικό, θήκη, μνήμη και ψυκτρα. Επειδή έχω διαβάσει ότι το 3 έχει θέμα με την θερμοκρασία, προτείνονται οι πλαστικές θήκες που κυκλοφορούν;

Να πω ότι είμαι νέος στο χώρο του rpi μιας και πρώτη φορά θα ασχοληθώ.

Ευχαριστώ.

Τροφοδοτικό το official στα 2.5Α είναι σούπερ και φτηνό.

Μια μικρή ψήκτρα. Και ένα κουτι που η να ανοίγει από πάνω αν χρειαστεί η να έχει καμία τρυπουλα να φεύγει λίγη ζεστασιά.

Το wifi αν θα είναι εντάξει δεν μπορεί να στο πει κανείς
Καλό θα είναι αν μπορείς είτε με powerline είτε κανονικα με καλώδιο να το αποφύγετε

Μια χαρά είσαι. Αν τα παιχνίδια που λες τα φορτώνεις από αλλου σου φτάνει η κάρτα απλά η 16αρα σε συμφέρει οικονομικά περισσότερο.
Τροφοδοτικό θα βρεις πιο φτηνό το ίδιο κάπου στα 8 ευρώ.

Μια χαρά είσαι. Αν τα παιχνίδια που λες τα φορτώνεις από αλλου σου φτάνει η κάρτα απλά η 16αρα σε συμφέρει οικονομικά περισσότερο.
Τροφοδοτικό θα βρεις πιο φτηνό το ίδιο κάπου στα 8 ευρώ.

Οι θήκες κάνουν και οι 2? Έχω την εντύπωση ότι η πρώτη που πόσταρα πάνω κάνει για το rpi1 και όχι για το 3. Ισχύει?

Όντως η 16αρα συμφέρει καλύτερα οπότε πάω γι αυτήν. Τα παιχνίδια πόσο χώρο χρειάζονται? Αν είναι να πάω σε 32gb (αν δεν φτάνουν τα 16).

To αποθηκευτικό μέσο του rpi (sd) είναι ίσως το πιο αδύναμο σημείο του. Μην τσιγκουνευτείς σε αυτό, από εκεί θα τρέχει το λειτουργικό. Πάρε μια με καλά random 4Κ reads/writes.
Παραδοσιακά οι samsung τα πάνε καλύτερα από όλες εκεί.

Re: Απάντηση: To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

To αποθηκευτικό μέσο του rpi (sd) είναι ίσως το πιο αδύναμο σημείο του. Μην τσιγκουνευτείς σε αυτό, από εκεί θα τρέχει το λειτουργικό. Πάρε μια με καλά random 4Κ reads/writes.
Παραδοσιακά οι samsung τα πάνε καλύτερα από όλες εκεί.

Έχεις να μου προτείνεις κάποια; Από eshop αν ειναι δυνατόν μιας και δεν έχω έξοδα αποστολής και θα τα πάρω όλα απο κει.

Απάντηση: Re: To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Οι θήκες κάνουν και οι 2? Έχω την εντύπωση ότι η πρώτη που πόσταρα πάνω κάνει για το rpi1 και όχι για το 3. Ισχύει?

Όντως η 16αρα συμφέρει καλύτερα οπότε πάω γι αυτήν. Τα παιχνίδια πόσο χώρο χρειάζονται? Αν είναι να πάω σε 32gb (αν δεν φτάνουν τα 16).
Οι θήκες του B και B+ δεν κάνουν στο 2 και 3