Το Φωτογραφικό chat

Εγώ αναγκαστικά την συγκρίνω με την D750 (πιο πριν μεν την D600), και πιστεύω ότι το κινητό μου βγάζει πολύ αξιοπρεπεις φωτός.

Και έτσι ξεκίνησε ο καυγάς

Εντάξει μιλάμε για pure photography όχι τη χαρά της επεξεργασίας.
Εγώ έβαλα φωτογραφία από τη sony με hdr όπως βγήκε από την κοιλιά της μηχανής.

πριν λιγα χρονια γελουσαμε με αυτους τους τυπους που φωτογραφιζαν με κινητα... που πασ ωρε κιτσο!
τωρα ομως γελανε αυτοι με μας.... κοιτα τουβλο ο θειος!
:flipout:

Μπα έχω άλλα στο κεφάλι μου για αύριο άσε που έχω και ένα προβληματισμό για την νέα αγορά.
Γιορτές (υπεύθυνος και εκφώνηση ομιλίας), γιορτή μεγάλης κόρης (φώτο και βίντεο) και παρέλαση μικρής κόρης.

ενοχλητικο δεν ειναι καθολου, υπαρχουν αυτες οι μετρησεις για τα ισοδυναμα διαφορετικον αισθητηρων

κ απο την αναγνωση διαβαζουμε οτι η em1 βγηκε.... νοκ αυτ:flipout:

η 750 εχει καλυτερο dr, iso,Color Depth .το τελικο σκορ 93/73 λεει πολλα, αλλα σε καποιους ισως και τιποτα....:smash:

Ντίνο πάρε την em-1 με κλειστά μάτια (μόνο έτσι θα την έπαιρνε ένας κάτοχος D750 :flipout: ).
Όταν χρειάζεται θα κάνουμε ανταλλαγή για ένα Σ/Κ. ...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κακά τα ψέμματα. Η em-1 είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ γι αυτά που μπορεί να κάνει. Και αν αυτά συμπίπτουν με αυτά που θέλεις κι εσύ (με αρκετές θυσίες στην τελική ποιότητα αρχείου) τότε πιστεύω είναι SUPER. Κι εγώ όταν έδωσα την D610 ήμουν έτοιμος για την em-1. Τελικά κρατήθηκα γιατί δεν είμαι τόσο extreme τύπος.

Ντίνο πάρε την em-1 με κλειστά μάτια (μόνο έτσι θα την έπαιρνε ένας κάτοχος D750 :flipout: ).
Όταν χρειάζεται θα κάνουμε ανταλλαγή για ένα Σ/Κ. ...

- Δεν ξερω αν αξιζει φωτογραφικα η μεταβαση. ΞΕρω οτι και οι δυο ειναι πολυ πανω απο τις γνωσεις/επιπεδο μου.
- Δεν "κανει" να παρω την EM-1 και να εχω και την D750
- Aν παρω την EM-1 μαλλον θα παροπλιστει η D750
- Δεν μου περισσευουν 1500 ευρω για EM1 + 12-40 2.8

Δουλεια δεν ειχε το μνι και μαθαινε τσαγγαρης...

"μαθε τεχνη κι αστηνε κι αμα πεινασεις πιαστηνε"

το νουμερο 4 αναιρει την 2 και 3 , εννοειτε οτι πρεπει να πουλησεις την 750...
φωτογραφικα στγουρα δεν αξιζει αλλα και παλι - μονο σου το λες - δεν χανεις και τιποτα

http://www.stevehuffphoto.com/2015/02/23/mirrorless-battle-micro-43-vs-aps-c-vs-full-frame/

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

"μαθε τεχνη κι αστηνε κι αμα πεινασεις πιαστηνε"

το νουμερο 4 αναιρει την 2 και 3 , εννοειτε οτι πρεπει να πουλησεις την 750...
φωτογραφικα στγουρα δεν αξιζει αλλα και παλι - μονο σου το λες - δεν χανεις και τιποτα

Ειμαι στην "φαση" που με ελκει το μαζεμενο μεγεθος του εξοπλισμου...

Το κακο ειναι οτι εχω ξαναδει το εργο, οταν απο dslr (canon 40D) μεταπηδησα σε Sony NEX-5, κατι το οποιο και μετανιωσα μολις μου περασε το "καινουργιο κοσκινακι μου και που να σε κρεμμασω"

(θα συνεννοηθουμε με παροιμιες στο τελος να δεις :D )

o steve λεφτα βγαζει και οτι θελει γραφει....:flipout:

πλακα κανω... απλα το τεστ του δεν εχει και τοσο σημασια

τι τεσταρη???
το τριποδο??
τα α/μ?? (στο α/μ δεν υπαρχουν συγκριτικα νουμερα)

και οπως ειπαμε dr,iso, cd η σονυ ριχνει σφιαλιαρες... (αν και για το cd, εχω αμφιβολιες)

(προσωπικα θα διαλεγα την fuji xt1, οπως και εκανα)

καμια σχεση η nex με την em1 που ειναι μηχαναρα μπροστα της...
η em1 ειναι πολυ καλη μηχανη, αλλα με μειονεκτημα το iso, και το dr
αν δεν ειχα την xt1 , αυτη θα αγοραζα

Last edited:
Εμένα με φόβισαν περισσότερο το shutter shock ( που το αντιμετώπισε η μαμά εταιρεία με γιατροσοφια ) και το iso (θόρυβος και μειωμένο DR στα ψηλά)
Το μέγεθος η ταχυτητα η κατασκευη και το layout της (παρόλο το ψυχοπαθητικο UI της) είναι πειρασμος.
Απελθετω απ εμου. ..

Μου έκανε κλικ ένα σχόλιο του καλού φίλου NassosT στο νήμα "paparazzi" και το μεταφέρω αυτούσιο εδώ για περαιτέρω κουβέντα, μια και παρουσιάζει γενικότερο ενδιαφέρον:

"Πανο, 99 στις 100 φώτο του παροντος τοπικ είναι ακριβώς αυτό που λες : "τραβάω τον κόσμο και τέλος". Πρόκειται με διαφορά για το πλεον αδύναμο τοπικ της φωτογραφικής κατηγορίας (μαζί με τη Street). Οπότε, ας μην είμαστε αυστηροί με τον νέο φίλο μας ενώ χαϊδεύουμε τα αυτιά των παλιων.
Γενικά, τελευταία τα σχόλια στις φωτογραφίες έχουν... ξεφύγει λιγο, με την έννοια ότι έχει χαθεί το μέτρο. Πολλές φωτογραφίες που δε λένε απολύτως τίποτα σχολιαζονται με διθυραμβους. Δε βοηθιεται κάνεις έτσι όμως.

Το δε σχόλιο για τη μηχανή είναι εντελώς άκυρο. Ήμαρτον πια με την εμμονή στην αναγκαιοτητα της "καλης μηχανής" ως προϋπόθεση για καλές φωτογραφίες!
Φιλικά πάντα, οι σκέψεις μου για την κατηγορία που την αγαπάω και με έχει βοηθήσει πολύ!"