Το Φωτογραφικό chat

Ναι είναι καλύτερα εδώ, και πρέπει να σου πω ότι γενικώς συμφωνώ! Λίγη κριτική ποτέ δεν έβλαψε κανέναν, και το τηρώ - κατά το δυνατό.

Ελάχιστοι έχουν την ωριμότητα να δεχτούν την κριτική και το ξαναγράφω.
Όταν δεν είναι αρεστή αυτή χαρακτηρίζεται ως κακοπροέραιτη.
Αυτό γενικά συμβαίνει στη ζωή και όχι μόνο στη φωτογραφία.
Απλά εδώ μέσα στο γραπτό λόγο δεν υπάρχει η άμεση επαφή οπότε συχνά υπάρχουν και παρεξηγήσεις.
Πάντως Νάσσο μια καλή μηχανή βοηθάει στη φωτογραφία κάτι που ανακάλυψα με τη fuji.

Ας απαντησω και γω ο ανωριμος (την πρωτη φορα ειπα δε θα απαντησω, αλλα συνεχιζει τις προκλησεις) προς τον "ωριμο" τινιακο.

Θα συμφωνησω απολυτα με τον φιλο Νασο. Η κριτικη αρνητικη - θετικη ειναι παντα οχι απλα δεκτη αλλα αναγκαια, ειδικα για ενα forum. Αρκει οπως εχω τονισει να ειναι καλοπροαιρετη και οχι κακοπροαιρετη γιατι την εχουμε δει και αυτη! (τινιακε βρες τα συνεχομενα μηνυματα σου στις φωτο μου του στυλ - α εχει παλι θορυβο κτλ, χωρις κανενα αλλο σχολιο, και μετα κρινε αν ησουν καλοπροαιρετος ή όχι. Συνεχιζω βεβαια οπως σου ειχα πει και ευτυχως τηρεις, να μη θελω κανεναν σχολιο απο σενα)

Επισης θα συμφωνησω ακομη περισσοτερο στο κομματι που απαιτει "καλη" μηχανη για καλες φωτογραφιες. Ποσες φορες παιζει να εχω πει αλλωστε οτι τα ρασα δεν κανουν τον παπα;! Για μενα πρωτα πρεπει καποιος να μαθει να βγαζει σωστες φωτογραφιες, κατι που προσπαθω και ο ιδιος να καταφερω. Το να δινεις λεφτα σε εξοπλισμους δε προκειται να σε κανει να βγαλεις καλυτερες φωτογραφιες.

Βασίλη δεν γυρνάει όλος ο κόσμος γύρω σου και καμία πρόσκληση δεν είχαν τα γραφόμενα μου απλά θες να πιαστείς από κάπου.
Αν η καλή μηχανή δε βοηθάει τότε ας πάρουν όλοι οι επαγγελματίες φωτογράφοι μία compact των 50 ευρώ και ας τραβάνε με αυτή
θα έχουν και κέρδος.
Ας μην είμαστε των άκρων και η φωτογραφική ματιά χρειάζεται αλλά και η καλή μηχανή.

Τα γραφομενα σου ηταν συνεχεια της προχθεσινης συζητησης. Ειπαμε ειμαι ανωριμος αλλα οχι χαζος.

Επισης ακριβως ας μην ειμαστε των ακρων. Δε μιλαμε για 50ε vs 5000ε μηχανες προφανως.

Αυτα από μενα, χαρηκα, Δημητρης

Ωραία αφορμή για κουβέντα...
Εδώ μέσα ξεκίνησα να γράφω και να ανεβάζω φωτο πριν χρόνια,
τότε που οι φωτο μου ''έπασχαν''...περάσαν πολλά ποστ και φώτο, όπου με κριτική άλλοτε καλοπροαίρετη
και άλλοτε λιγότερη αποδεκτή,έφτασα σε ενα επίπεδο να μου αρέσουν οι φώτο μου,και να είμαι πιο σίγουρος για τι
τραβάω με την μηχανή μου.
Γενικά το επίπεδο διάλογου και ευγενείας είναι υψηλό,έτσι δεν πολύ δίνω σημασία στα όποια φάλτσα προκύπτουν.
Βέβαια όπως είπε παραπάνω ο Παναγιώτης κάποιες φορές το πληκτρολόγιο βλάπτει σοβαρά τον διάλογο.
Μεγάλο ρόλο παίζουν οι συναντήσεις κατά καιρούς όπου βλέπεις με σάρκα και οστά τον ιντερνετικο σου φίλο.
Συμπέρασμα φωτογραφίστε,μοιραστείτε την χαρά του δικού σας κλικ και αυξήστε την ανοχή σας στους φίλους φωτογράφους.

Η δικη μου αποψη, και παρακαλω να μην με παρεξηγησετε μιας και ειλικρινα δεν φωτογραφιζω κανεναν, ειναι οτι για να μπορεις να κανεις κριτικη πανω στο οτιδηποτε, πρεπει να εισαι γνωστης του αντικειμένου. Ειτε αυτο λεγεται φωτογραφια, ειτε ... μπαλέτο.

Πιστευω οτι πολλοι πεφτουμε στην λουμπα, οπου συγχέουμε την κριτική με την γνώμη

"ΟΥΑΟΥ ΤΕΛΕΙΑ, ΤΡΟΜΕΡΟΑΠΙΘΑΝΗ φωτο".
Σαν γνωμη/αποψη/γουστο περισσοτερο μου κανει παρα κριτικη. Το κανω και εγω φυσικα κατα κορον.

Πολυ φιλικα
:ernaehrung004:

δλδ ποσο να το εμβαθυνουμε περισσοτερο??
εγω κανα 2 φορες που το επραξα... τι δεν ακουσα...
για αυτο καλα ειναι τα παλαμακια και τα ουαου, αν το παμε αλλου σε λιγο δεν θα ποσταρη κανενας:ernaehrung004:

(το καλυτερο σχολειο ειναι ο δρομος, εξω)

Για μένα η κριτική έχει δυο σκέλη, το ένα είναι καθαρά τεχνικό και το άλλο είναι η ματιά. Το πρώτο είναι αρκετά αντικειμενικό ενώ το δεύτερο σηκώνει συζήτηση. Νομίζω ότι είναι μια αρχή για να το συμμαζέψουμε λίγο και βλέπουμε.

Δύσκολη συζήτηση πάντως ... με πολλές πτυχές.
Προσωπική άποψη είναι πως μέσα από την κριτική, τη ματιά ή όπως άλλως ονομάστε την μόνο κερδισμένοι μπορεί να είμαστε.
Σίγουρα είναι ωραία τα παλαμάκια, σε ποιον άλλωστε δεν αρέσουν, αλλά εγώ περιμένω πώς και πώς να δω βαθύτερη ανάλυση (είτε για δική μου φωτογραφία είτε κάποιου άλλου).
Γι' αυτό Κώστα, κι όχι μόνο, προχώρα κι αστους να λένε. Τουλάχιστον στις δικές μου φωτογραφίες έχεις το ελεύθερο, τόσο εσύ όσο και τα υπόλοιπα μέρη, να εμβαθύνετε.
Οφείλω να ομολογήσω πως αρκετές φορές άρχισα να γράφω και εγώ κριτική, αλλά σταματούσα, γιατί δεν είμαι και τόσο βέβαιος για τις γνώσεις μου.
Ελπίζω ο 'δαίμονας του πληκτρολογίου´, στον οποίο οφείλονται αρκετές παρεξηγήσεις, να μην κτύπησε και τώρα.

ισα-ισα Πανο,
σχεδον καθημερινα ο Βασιλης, ο Κωστας, ο Δημητρης, και πιο αραια ,εγω , ο Ιωσηφ ,εσυ.....
διπλα στο dp εχει ξεραιλα:smokin:

δλδ ποσο να το εμβαθυνουμε περισσοτερο??
εγω κανα 2 φορες που το επραξα... τι δεν ακουσα...
για αυτο καλα ειναι τα παλαμακια και τα ουαου, αν το παμε αλλου σε λιγο δεν θα ποσταρη κανενας:ernaehrung004:

(το καλυτερο σχολειο ειναι ο δρομος, εξω)
Εντάξει, όπως επιθυμητή είναι η κριτική, αντίστοιχα ανεκτή πρέπει να είναι και η απάντηση στην κριτική ή κάποια αντίθετη άποψη. Εκτός αν θεωρεί κάποιος τον εαυτό του αυθεντία.

(Μου αρέσει η άποψη του Νίκου. ) Θα έλεγα ότι η γραπτή διατύπωση ενός σχολίου, μιας γνώμης καθώς ακόμα και του χιούμορ ή και της κριτικής είναι στο Ιντερνετ αρκετά εύκολο να μετατραπεί (διαβαστεί) με άλλη ερμηνεία (το ξέρετε πολύ καλά).

Για αυτόν τον λόγο και η αξία της ανθρώπινης επαφής και της παρέας είναι 1000 φορές ποιό ουσιαστική επικοινωνιακά και ζεστή (λέω Ναι στις συναντήσεις) από το ολιγόλογο ή λακωνικό σχόλιο ( να μην αναφερθώ στα icons). Η φωτογραφία ως hobby και εραστιεχνική δραστηριότητα έχει έντονο εκφραστικό χαρακτήρα αλλά και αυθορμητισμό καθώς και τεχνικά λάθη ή πειραματικό χαρακτήρα, οπότε η ματιά του καθενός μας που είναι εκ των πραγμάτων υποκειμενική γίνεται και αυστηρή και η διατύπωσή της είναι ακόμα ποιο δύσκολη. Οχι ομως η κριτική να γίνεται παρεξήγηση και το πείραγμα να φουντώνει καβγάδες. Με άλλα λόγια θα πρότεινα μεγαλύτερη ελαστικότητα και δεκτικότητα ακόμα και στα λάθη που όλοι κάνουμε ή και στις χοντράδες που μπορεί να μας ξεφεύγουνε.

Ως προς την συμμετοχή, την βρίσκω υποτονική και περίμενα για το επίπεδο των τακτικών μελών που βλέπω τις φωτογραφίες τους ότι θα υπήρχαν αρκετοί νεο-ενδιαφερόμενοι που θα έδιναν μεγαλύτερη δραστηριότητα σε αυτήν την ενότητα. Τέλος, θεωρώ απόλυτα γόνιμη και χρήσιμη κάθε τέτοια συζήτηση ή ανταλλαγή απόψεων και διαπιστώνω ότι δίνει μια ενδιαφέρουσα δυναμική.

Καλή συνέχεια να έχουμε και πάντα με υγεία

Μακάρι όντως να βλέπαμε ακόμη περισσότερες φωτογραφίες εδώ μεσα. Ίσως κάποιοι βαριούνται την διαδικασία. Ίσως κάποιοι φοβούνται μην γίνουν clopy-paste. Ίσως κάποιοι άλλοι φοβούνται ότι οι φωτογραφίες τους δεν είναι καλές (εγώ προσωπικά δίνω θάρρος όπου μπορώ, και ο ίδιος άλλωστε ανεβαζω καλες και κακες φωτογραφιες).

Η κυριοτερη αιτία όμως που δε φερνει και νέο (ηλικιακά αλλά όχι απαραίτητα) κόσμο όμως εδώ μεσα και έχει πλήξει και πολλα αλλα forums, δυστυχως ειναι αλλη. Το facebook.

Βασικά καμιά γυναίκα ανάμεσά μας έχουμε; :flipout:

Το facebook.

Βασικά καμιά γυναίκα ανάμεσά μας έχουμε; :flipout:

εχεις απολυτο δικαιο για το φειςμπουκ... εκει ειναι και οι γυναικες που ψαχνεις:BDGBGDB55:

Είχαμε μια αν θυμάμαι καλά, αλλά εξαφανίστηκε - μάλλον ένοιωθε "κάπως" με τόση βαρβατίλα εδώ μέσα... :flipout:

Για να επανέλθουμε, γενικώς έχουν πέσει ακεφιές (δεν νομίζω να είναι κανείς στα καλύτερά του με αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας), αλλά κι ο κόσμος αρπάζεται με το παραμικρό :slapface:. Οπότε ψυχραιμία αγαπητοί φίλοι, προσωπικά δέχομαι κάθε κριτική και εδώ μέσα την θεωρώ εκ προοιμίου καλοπροαίρετη! Όσο για το ανέβασμα, η μέθοδος 2 σε 1 μέσω flikr (ας πούμε) μάλλον είναι η πλέον κατάλληλη - για την ακρίβεια είναι πολλά σε 1, μια και από εκεί μπορείς να την "στείλεις" σε πολλά social media...

Last edited:
Οι γυναικες αναφέρονται μόνο στο topic για αναζητηση νεας φωτογραφικης μηχανης, από προτάσεις ανδρών του στυλ:

"Είχα στο μυαλό μου την τάδε μηχανή αλλά την είδε η γυναίκα μου και δε της άρεσε, οπότε τι άλλο προτείνετε;" :flipout:

Δε κάνω πλακα τοχω διαβάσει πολλες φορες!

Selfies αγαπητοί!
Βγάλτε selfies και κατακτήστε τον κόσμο της φωτογραφίας! :flipout:

Οι μοδίτσες ευτυχώς είναι σύντομες.

Η μαγεία της συλληψης της στιγμής, όταν ερωτοτροπεί το φως με τη σκιά παραμένει αξία ανεκτίμητη.
Μην μασάτε λοιπόν απο το τι επιτάσσουν οι καιροί, αφήστε την φαντασία να ταξιδέψει και να δημιουργήσει.

Όσο για την κριτική, αυτή είναι το ζητούμενο σε ένα φόρουμ, προσπαθούμε να γίνουμε καλυτεροι μέσα απο υποδείξεις, γνώμες.
Πάντα όμως πρέπει να είναι καλοπροαίρετη.
Τότε είναι σεβαστή.