Το Φωτογραφικό chat

Θα ρωτήσω κάτι . Η d7200 με την d5600 θα δώσουν το ίδιο αρχείο? Ναι η μικρή έχει χειρότερη εστίαση αλλά σε ενα πορτραίτο ( οχι στούντιο) θα παρω τα ίδια αποτελέσματα έστω με παραπάνω κόπο? Το ρωτάω γιατί διαβάζω τα καλύτερα για d7200 και μπορω να πω με την μικρή επαφή 3 ημερών που είχα με την d5600 δεν είδα τις διαφορές που φαντάζομουνα με τη d7000 που έχω. Ευχαριστώ
Κανείς ρε παιδιά?

Last edited:
Ήθελα μια ποιο μικρή και ελαφριά. Και αφού δεν μου έκατσε οι mirrorless ξανά πήγα στην nikon d5****
Αυτό με το af tuning ούτε που θέλω να το σκέφτομαι. Στα ίδια χρήματα βρήκα d600 ( δεν είναι μικρη αλλά είναι ff), αλλά με φοβησε το θέμα με τις λαδιες και οτι είναι πολυ αργή σε εστίαση "λενε"
Όταν πηρα δανική d700 μου φάνηκε βαριά. Υπόψιν οτι την θέλω για μόνιμα στο αμάξι με 1-2 φακούς έτσι για τα γούστα.

Έλαβα πρόσκληση στο flickr να λάβω μέρος σε μια ομάδα, όπου διαφημίζεται η πιο κάτω ιστοσελίδα.
http://photography-jobs.info
Δεν πιστεύω σε τέτοιες 'ευκαιρίες´, αλλά ειλικρινά διερωτώμαι τι κρύβεται πίσω από αυτές.

Ήθελα μια ποιο μικρή και ελαφριά. Και αφού δεν μου έκατσε οι mirrorless ξανά πήγα στην nikon d5****
Αυτό με το af tuning ούτε που θέλω να το σκέφτομαι. Στα ίδια χρήματα βρήκα d600 ( δεν είναι μικρη αλλά είναι ff), αλλά με φοβησε το θέμα με τις λαδιες και οτι είναι πολυ αργή σε εστίαση "λενε"
Όταν πηρα δανική d700 μου φάνηκε βαριά. Υπόψιν οτι την θέλω για μόνιμα στο αμάξι με 1-2 φακούς έτσι για τα γούστα.

Την D600 την κράτησα 3 μέρες.
Πρόλαβε και γέμισε σκουπίδια ο αισθητηρας.

Για μικρή μηχανή για να την παίρνεις παντού καλύτερα να πας σε μια mirroless μικρή.
Είχα με σειρά nx-300, Olympus omd em10, sony a6000. Μόνο σε fuji δεν πήγα σε mirrorless....

Αυτά φοβήθηκα για την d600. Μιας και η πρώτη d5600 είχε θέμα με την οθόνη στα χρώματα θα περιμένω την δεύτερη για να της δώσω μια δίκαιη ευκαιρία. Αλλιώς d610 η το θηρίο d700.... Πάντως ο ήχος του κλείστρου είναι εθισμός και το ηλεκτρονικό κλικ δεν μου έκανε αίσθηση, όπως και το πλαστικό κλικ της d5600. Η κούκλα d7000 την χαίρομαι να την ακουω και να την νιώθω καθε φορά που πυροβολεί

Είχα με σειρά nx-300, Olympus omd em10, sony a6000. Μόνο σε fuji δεν πήγα σε mirrorless....

Αυτά φοβήθηκα για την d600. Μιας και η πρώτη d5600 είχε θέμα με την οθόνη στα χρώματα θα περιμένω την δεύτερη για να της δώσω μια δίκαιη ευκαιρία. Αλλιώς d610 η το θηρίο d700.... Πάντως ο ήχος του κλείστρου είναι εθισμός και το ηλεκτρονικό κλικ δεν μου έκανε αίσθηση, όπως και το πλαστικό κλικ της d5600. Η κούκλα d7000 την χαίρομαι να την ακουω και να την νιώθω καθε φορά που πυροβολεί

Πριν 3 μήνες ήμουν κ εγώ στο ψάξιμο για μια δεύτερη μηχανή που να μπορώ να ην παίξω παντού. Κατέληξα στην α6000 και με έχει βολέψει απίστευτα λόγο φορητότητας. Από ποιοτητα ικόνας τα παπί περίφημο με εξαίρεση τις πορτοκαλί αποχρώσεις και το κίτρινο που καμιά φορά είναι πιο έντονα παρόν και λίγο banding σε λευκά φωτεινά κυρίως στον ουρανό που είναι κλασικό θέμα τις α6000 από την μαμά της και αν πιέσεις πολύ το αρχείο σε επεξεργασία.

Εχω στείλει την πρώτη d5600 για επιστροφή με τα χαρτιά που μου έδωσε το Amazon. Και μετά απο μια μέρα ζήτησα να μου ξαναστείλουν μια με γρήγορη μεταφορά ( έξοδα δικά μου) για να προλάβω τις διακοπές. Την έστειλαν χωρίς να χρεώσουν κάτι σε εμένα. Το περίεργο είναι ότι είδα η αποστολή επιστροφής έχει άρνηση παραλαβή εδω και 3 μέρες και σήμερα πήρε τον δρόμο της επιστροφής στην Ελλάδα. Τι να υπολογίσω?
Να έκανε λάθος ο υπάλληλος και να εχω δύο? Κάτι με το δέμα και μα εχω τρεχάματα? Άπαξ και έρθει τι να κάνω?

Όπου να ´ναι θα εκραγεί ο Betelgeuse ( ο κόκκινος γίγαντας του Ωρίωνα θα γίνει υπερκαινοφαινής-supernova ) , η λάμψη του θα είναι τόσο μεγάλη, σαν δεύτερη Σελήνη στον νυκτερινό ουρανό, που κανένα NR δεν θα τον σβήνει....:p:p

Αν έχεις κλειστό το nr εξακολουθεί να συμβαίνει;

Ναι για αυτό μαζεύουν κ υπογραφές για αίτημα προς την Sony. Αλλά εγώ στις δικές μου δεν έχω δει κάτι τέτοιο. Βέβαια δεν έχω πάει πάω από 25" σε αστροφωτογραφιση αλλά άλλοι αναφέρουν ότι συμβαίνει ακόμη κ στα 4"

Αυτο που αναφέρω πιο πάνω δημιουργείται από το phase detection του af και είναι κλασικό θέμα της a6000 με 100´αδες αναφορές από χρήστες. Η Sony κάθε φορά τοποθετείται λέγοντας ότι εντός των προδιαγραφών αυτό το φαινόμενο. Όπως έγινε και με την δική μου περίπτωση. Την χωρις στείλει και στο εξωτερικό για check μέσω εγγύησης με επίσημη τοποθέτηση από την Sony και τον international customer service manager στον οποίο απέστειλα επικοινωνίες με δείγματα. Παρατηρήται σε φωτό με έντονο φως λευκό.
Δεν έχω κάνει δοκιμές χωρίς το nr.

Πάντως συμβαίνει και υπάρχει το συγκεκριμένο φαινόμενο και σε raw αρχεία που έχω βρει στο internet από αλλες a6000.

Αυτο που αναφέρω πιο πάνω δημιουργείται από το phase detection του af και είναι κλασικό θέμα της a6000 με 100´αδες αναφορές από χρήστες.

Εγώ γιατί δεν βρίσκω σε τι αναφέρεσαι...;;