Το Φωτογραφικό chat

Ακριβώς έτσι, όσο οργανωμένο και να είναι, χωρίς την ενεργή συμμετοχή σας δεν έχει λόγο ύπαρξης! Οπότε βουρ... στα νήματα! :flipout:

Καταρχάς πολύ καλή δουλεία κάνατε στην τακτοποίηση των νημάτων. Μπράβο!

Ασχετο με το θέμα, άλλα δείτε εδώ μια σύγκριση μεγέθους του νέου και ποιο μικρού φακού Canon 18-55mmf4-5,6 με τον Olympus 9-18....η διαφορά είναι τεράστια, αν σκεφτούμε και το γεγονός ότι ο Canon είναι με διαφορά ο ποιο μικρός κιτ φακός τους συστήματος της Canon.

Attachments

• IMG_1498.jpg
    IMG_1498.jpg
    80.5 KB · Views: 274
Last edited by a moderator:
Βρε παιδιά μια βοήθεια. Είμαι σχεδόν συνέχεια απο κινητό και θέλω να μοιραστώ φωτογραφίες με εσάς αλλά δεν μπορώ να παρω bbcode ούτε απο τη Android εφαρμογή αλλά ούτε απο την desktop version στο Chrome. Εσείς πως το κάνετε?

Από την σελίδα της φωτογραφίας πας στο share (βέλος προς τα δεξιά κάτω δεξιά), το πατάς και στο παράθυρο που ανοίγει επιλέγεις BBCode, επιθυμητό μέγεθος και copy-paste.

Τα post για την προβληματική Sony 6000 μεταφέρθηκαν στο νέο σχετικό νήμα εδώ: http://avclub.gr/forum/showthread.php/104579-%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%8E%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%80%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/page23

...το οποίο έγινε sticky. Όποιος είχε ανοίξει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν, παρακαλούμε να επικοινωνήσει με τους διαχειριστές για να μεταφέρουμε το σχετικό νήμα σε αυτό.

Δεν ξέρω σε ποιο θέμα θα ταίριαζε αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω την απογοητευτική ποιότητα των δειγμάτων του νέου iPhone από το dpreview.
Χρώματα, Wb, Dr και άλλα πολλά που όχι απλά δεν πλησιάζουν μια dslr αλλά ούτε μπορούν να σταθούν δίπλα σε μια compact με 1" αισθητήρα.
https://m.dpreview.com/samples/1713583606/iphone-8-plus-sample-gallery

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Δεν ξέρω σε ποιο θέμα θα ταίριαζε αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω την απογοητευτική ποιότητα των δειγμάτων του νέου iPhone από το dpreview.
Χρώματα, Wb, Dr και άλλα πολλά που όχι απλά δεν πλησιάζουν μια dslr αλλά ούτε μπορούν να σταθούν δίπλα σε μια compact με 1" αισθητήρα.
https://m.dpreview.com/samples/1713583606/iphone-8-plus-sample-gallery

Βάλτο εδώ: http://avclub.gr/forum/showthread.php/157162-Επίσημο-iPhone-8-και-8-Plus

Δεν τρωμε κανενα! Ασε που δεν εχω τωρα iphone

Και απο μετρησεις παντως και απο τη προσφατη εμπειρία μου με το 8 plus, εχει μια απο τις καλύτερες καμερες σε κινητο.

Κανενα κινητό φυσικα δεν αντικαθιστα καμια dslr...την υποκαθιστα.
Στις περιπτωσεις που δεν εχεις μαζι σου μιαμηχανη, τα καλα κινητα πια βγαζουν αξιοπρεπεις φωτο, ειδικα την ημερα.

Το iphone επισης εχει 2 μοναδικες δυνατοτητες...4κ 60p και slow sync flash, ιδανικο για βραδυνα πορτραιτα.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Άσε που εκεί μέσα αν πεις κακό λόγο για το iPhone θα πέσουν να σε φάνε.

εδω ομως δεν ασχολουμαστε με κινητα,
ενω εκει θα βρεις να σου απαντησουνε, εφοσον υπαρχουν μελη εκει που ασχολουνται με την φωτογραφια,

Δεν τρωμε κανενα! Ασε που δεν εχω τωρα iphone

Και απο μετρησεις παντως και απο τη προσφατη εμπειρία μου με το 8 plus, εχει μια απο τις καλύτερες καμερες σε κινητο.

Κανενα κινητό φυσικα δεν αντικαθιστα καμια dslr...την υποκαθιστα.
Στις περιπτωσεις που δεν εχεις μαζι σου μιαμηχανη, τα καλα κινητα πια βγαζουν αξιοπρεπεις φωτο, ειδικα την ημερα.

Το iphone επισης εχει 2 μοναδικες δυνατοτητες...4κ 60p και slow sync flash, ιδανικο για βραδυνα πορτραιτα.

Γιαννη, τι το κανες το 8?

Εμένα μου έκανε εντύπωση ότι μου φαίνονται χειρότερες από iPhone 7 και Samsung galaxy s7.

Εχοντας δοκιμασει και τα 2, σαφως το iPhone 8 plus βγαζει καλυτερες φωτο.
Κοντραρεται στα σημεια με το note 8 και το νεο pixel xl 2.

Δυστυχως, αναγκάστηκα να το αποχωριστω!

Μερικα πολυ ωραια δειγματα και τεστ του iPhone 8 plus...

http://austinmann.com/trek/iphone-8-camera-review-india

9196eadb690bb7c5d718d03c5b61199d.jpg

Πάντως τα κινητά έχουν βελτιωθεί πλέον πάρα πολύ, έχω στην κατοχή μου ένα Microsoft 950xl που τα βρίσκεις πλέον μεταχειρισμένα σε τιμές χώμα, και έχω εντυπωσιαστεί ειδικά με το βίντεό του. Σε φώτος μάλιστα έχει μια λειτουργία για νυχτερινή φωτογράφηση που συνδυάζει λήψεις με και χωρίς Flash και ύστερα με ένα slider επιλέγεις πόσο έντονο και μη θα είναι το αποτέλεσμα του Flash στην φώτο. Είναι πράγματι εντυπωσιακό και απορώ πως δεν το έχουν βάλει ακόμα σε μηχανές.
Παρακάτω μια φώτο τραβηγμένη με το αυτό το κινητό και σε σχεδόν ανύπαρκτο φωτισμό με την χρήση αυτής της τεχνολογίας.

37652883922_94176cfacd_b.jpg
[/URL]950xl by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

Ερώτηση...

Συνήθως τραβάω σε Aperture priority

Το πρόβλημα που έχω σε κοντινές λήψεις σε σκοτεινά περιβάλλοντα είναι ότι δεν μπορεί να εστιάσει η μηχανή. Αν γυρίσω την μηχανή στο No-flash mode τότε κατά την διαδικασία του focus ανάβει ένα φως ώστε να βοηθήσει την μηχανή να εστιασει. Αυτό δεν ανάβει στο Aperture priority, υπάρχει τρόπος να το ενεργοποιήσω;

Nikon D5300

Ευχαριστώ!!!!!