panos_adgr
Supreme Member
Last edited:
Ερώτηση...
Συνήθως τραβάω σε Aperture priority
Το πρόβλημα που έχω σε κοντινές λήψεις σε σκοτεινά περιβάλλοντα είναι ότι δεν μπορεί να εστιάσει η μηχανή. Αν γυρίσω την μηχανή στο No-flash mode τότε κατά την διαδικασία του focus ανάβει ένα φως ώστε να βοηθήσει την μηχανή να εστιασει. Αυτό δεν ανάβει στο Aperture priority, υπάρχει τρόπος να το ενεργοποιήσω;
Nikon D5300
Ευχαριστώ!!!!!
O minolta από λάδια πως πάει? 20-30-40 χρονών φακοί ακόμη και σχεδόν να μην φαίνεται είναι επόμενο να έχουν παραδώσει το...γράσο.
Είναι πολλοί φακοί εποχής που λειτουργούν πολύ καλά. Όμως είναι φυσικό "φαινόμενο" το γράσο να χωρίζει σε λάδι και σαπούνι (και ομαλά να λειτουργεί το πράγμα)
Το λάδι μετά πάει όπου βρει, με εμφανή ή λιγότερο εμφανή τρόπο. Στο τέλος κάθεται και επάνω στους φακούς. Όποιος αγοράζει παλιούς φακούς πρέπει αυτό να το ξέρει και να μην νομίζει πως έτσι έφυγαν από το εργοστάσιο. Σε καμία περίπτωση.
Δες αρχικά στο μενού των ρυθμίσεων. Πρέπει να είναι το a2. ( στην d5000 είναι στο a2)
Δες αν είναι στο on. Αν είναι στο on δοκίμασε τα autofocus modes. δες το af-s ή το af-a με το κεντρικό σημείο εστίασης επιλεγμένο.
με αγχωσες τωρα...δεν θα κοιμηθω το βραδυ:chinscratch:
πριν λιγο παραγγειλαμε τον Nikon AF-S 17-35mm f/2.8D 1240,00 ευρω, 1910,00 στο ελλαντα....
και γ@μωτω ειχα μια υποψια οτι το κρατος ειναι ο κλεφτης (ενφια, φπα,26% για τους ε.ε,προκαταβολη φορου, και τ....της μαριας)
Δεν είμαστε off topic απλά να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα για να μην προκαλείται σύγχυση σε όσους μας διαβάζουν.
Καλά οκ παιδιά αν νομίζετε ότι δεν είναι κλεψιά για να έχετε την συνείδησή σας ήσυχη πάω πάσο δεν υπάρχει λόγος να το αναλύσουμε περαιτέρω....ας κάνει ο καθένας ότι πιστεύει και ότι θέλει, άλλα δεν δέχομαι προσφωνήσεις της χώρας μας ως ''ελλαντα'' και να αρχίζουμε να ανεβάζουμε και να κατεβάζουμε κλέφτες το Ελληνικό κράτος επειδή δεν συμφωνούμε την πολιτική του.
Συμφωνεις εσυ δηλαδή ετσι?
Να στο θέσω αλλιώς, όσο κλέφτες είναι αυτοί άλλο τόσο είμαστε και εμείς ως πολίτες (οι περισσότεροι τουλάχιστον). Δεν ξέρω αν σε κάλυψα, ''ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω''.
Δεν έχει σημασία αν κλέβεις λίγο η πολύ άλλα σχεδόν όλοι μας συνεχώς ψάχνουμε να βρούμε πατέντες πως να γλιτώσουμε λεφτά από το κράτος, από ένα μαγαζί που πάμε και ζητάμε να μην μας κόψει απόδειξη για να γλιτώσουμε μερικά ευρώ, μέχρι αδήλωτα κέρδη στην εφορία.
Και μιας και είμαστε και σε φωτογραφικό Thread θα ήθελα να ήξερα πόσοι επαγγελματίες φωτογράφοι κόβουν απόδειξη για τις υπηρεσίες τους στο 100% αυτών που θα εισπράξουν? Γιατί όσους ξέρω προσωπικά εγώ που είναι και πολλοί σχεδόν όλοι ή δεν κόβουν απόδειξη ή κόβουν μια χαμηλότερου χρηματικού ποσού.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.