Το Φωτογραφικό chat

Είμαι στον θείο μου. Ο άνθρωπος που με ενέπνευσε να ασχοληθώ με την φωτογραφία. Πολλές διακρίσεις στο ιστορικό του και χρόνια μέλος της ΕΦΕ.

Κοιτάζουμε μηχανές τους παρελθόντος από την συλλογή του.

Minolta SRT 101με τον Rokkor 50mm f/1.7

20171021_201530.jpg

Last edited:
Κακάσχημη αλλά "τραβηχτική"... :grinning-smiley-043

edit: Κλέαρχε, ρώτα στο νήμα της μηχανής - κάποιος καλός άνθρωπος θα βρεθεί...

Ερώτηση...

Συνήθως τραβάω σε Aperture priority

Το πρόβλημα που έχω σε κοντινές λήψεις σε σκοτεινά περιβάλλοντα είναι ότι δεν μπορεί να εστιάσει η μηχανή. Αν γυρίσω την μηχανή στο No-flash mode τότε κατά την διαδικασία του focus ανάβει ένα φως ώστε να βοηθήσει την μηχανή να εστιασει. Αυτό δεν ανάβει στο Aperture priority, υπάρχει τρόπος να το ενεργοποιήσω;

Nikon D5300

Ευχαριστώ!!!!!

Δες αρχικά στο μενού των ρυθμίσεων. Πρέπει να είναι το a2. ( στην d5000 είναι στο a2)

Δες αν είναι στο on. Αν είναι στο on δοκίμασε τα autofocus modes. δες το af-s ή το af-a με το κεντρικό σημείο εστίασης επιλεγμένο.

O minolta από λάδια πως πάει? 20-30-40 χρονών φακοί ακόμη και σχεδόν να μην φαίνεται είναι επόμενο να έχουν παραδώσει το...γράσο.

O minolta από λάδια πως πάει? 20-30-40 χρονών φακοί ακόμη και σχεδόν να μην φαίνεται είναι επόμενο να έχουν παραδώσει το...γράσο.

Ο Rokkor ήταν άψογος. Το δαχτυλίδι εστίασης είχε μοναδική αίσθηση κατά την περιστροφή. Η διαδρομή του δαχτυλιδιού ήταν 'μεταξένια' χωρίς διαφορές στην αίσθηση, κατά την περιστροφή, σε όλο το μήκος. Το ίδιο καλά δούλευε και το διάφραγμα. Μου προκάλεσε έκπληξη κι εμένα. Πολύ φωτεινός φακός.

Ήταν η εποχή που στην Ιαπωνία επικρατούσε ακόμα η προσέγγιση ότι πρέπει να δίνουμε στον πελάτη πολύ περισσότερα από αυτό που περιμένει...

Είναι πολλοί φακοί εποχής που λειτουργούν πολύ καλά. Όμως είναι φυσικό "φαινόμενο" το γράσο να χωρίζει σε λάδι και σαπούνι (και ομαλά να λειτουργεί το πράγμα)

Το λάδι μετά πάει όπου βρει, με εμφανή ή λιγότερο εμφανή τρόπο. Στο τέλος κάθεται και επάνω στους φακούς. Όποιος αγοράζει παλιούς φακούς πρέπει αυτό να το ξέρει και να μην νομίζει πως έτσι έφυγαν από το εργοστάσιο. Σε καμία περίπτωση.

Είναι πολλοί φακοί εποχής που λειτουργούν πολύ καλά. Όμως είναι φυσικό "φαινόμενο" το γράσο να χωρίζει σε λάδι και σαπούνι (και ομαλά να λειτουργεί το πράγμα)

Το λάδι μετά πάει όπου βρει, με εμφανή ή λιγότερο εμφανή τρόπο. Στο τέλος κάθεται και επάνω στους φακούς. Όποιος αγοράζει παλιούς φακούς πρέπει αυτό να το ξέρει και να μην νομίζει πως έτσι έφυγαν από το εργοστάσιο. Σε καμία περίπτωση.

+1

Είναι γνωστό αυτό που γράφεις. Γι αυτό και πολύ πωλητές παλιών manual φακών που αναφέρουν ότι έχουν υποστεί service και λύπανση.

Δες αρχικά στο μενού των ρυθμίσεων. Πρέπει να είναι το a2. ( στην d5000 είναι στο a2)

Δες αν είναι στο on. Αν είναι στο on δοκίμασε τα autofocus modes. δες το af-s ή το af-a με το κεντρικό σημείο εστίασης επιλεγμένο.

Ευχαριστώ, θα το κοιτάξω και θα ενημερώσω!

Re: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώτο pos

με αγχωσες τωρα...δεν θα κοιμηθω το βραδυ:chinscratch:
πριν λιγο παραγγειλαμε τον Nikon AF-S 17-35mm f/2.8D 1240,00 ευρω, 1910,00 στο ελλαντα....
και γ@μωτω ειχα μια υποψια οτι το κρατος ειναι ο κλεφτης (ενφια, φπα,26% για τους ε.ε,προκαταβολη φορου, και τ....της μαριας)

Ζεις σε αυτή την χώρα που λέγεται Ελλάδα και όχι ''ελλαντα'' αν δεν σου αρέσει το πως λειτουργεί μπορείς πολύ απλά να πας σε τόσες άλλες χώρες της Ευρώπης, άλλα σκέψου λίγο ότι πολλά από αυτά που μας χρεώνει το κράτος είναι αυτά που πολύ απλά εμείς δεν του δίνουμε με την τεράστια παραοικονομία, τις κλεψιές μας και τις απάτες μας....πολύ εύκολα στοχοποιείς και εκφράζεσαι έτσι την στιγμή που εδώ μέσα έχουμε γεμίσει posts με grey market που στόχος τους είναι να ''κλέψουμε'' λεφτά από το Ελληνικό κράτος να τα τσεπώσουμε εμείς και καμαρώνουμε κιόλας για αυτό...τέτοιοι πολίτες είμαστε τέτοιο κράτος έχουμε, στην ζωή σχεδόν πάντα παίρνεις αυτό που σου αξίζει, και το Ελληνικό κράτος και οι πολιτικές του είναι αυτές που αξίζουμε σαν λαός...Sorry για το Of topic.

Re: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώτο pos

Τα Grey Market δεν είναι κλεψιά, ούτε κυριολεκτικά ούτε μεταφορικά.
Αν ήταν κάτι παράνομο σύμφωνα με τους νόμους του κράτους μας θα διωκόμασταν ποινικά.
Αυτό δε συμβαίνει.
Δε θα νιώσω τύψεις για κάτι που αγοράζω νόμιμα με τα χρήματα μου και νόμιμα παραδίδεται στο σπίτι μου. Γνωρίζω τις διαφορές (εγγύηση κτλ) σε σχέση με μια αγορά από φυσικό μαγαζί στη χώρα και λόγω κόστους επιλέγω την αγορά από το εξωτερικό.

Ζητώ συγγνώμη για το off topic .. Αν ψωνίσει κάποιος από grey market δε σημαίνει ότι κλέβουμε το κράτος, όλα γίνονται νόμιμα σύμφωνα με το γράμμα του νόμου. Αν το ψάξουμε πιο βαθιά ας φροντίσουν κάποιοι άλλοι να μην υπάρξει συνέχεια στη παγκοσμιοποίηση. .. δεν έκλεψα το κράτος πληρώνω κανονικά τους φόρους μου και ότι άλλο μου φεσώσει.

Δεν είμαστε off topic απλά να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα για να μην προκαλείται σύγχυση σε όσους μας διαβάζουν.

Καλά οκ παιδιά αν νομίζετε ότι δεν είναι κλεψιά για να έχετε την συνείδησή σας ήσυχη πάω πάσο δεν υπάρχει λόγος να το αναλύσουμε περαιτέρω....ας κάνει ο καθένας ότι πιστεύει και ότι θέλει, άλλα δεν δέχομαι προσφωνήσεις της χώρας μας ως ''ελλαντα'' και να αρχίζουμε να ανεβάζουμε και να κατεβάζουμε κλέφτες το Ελληνικό κράτος επειδή δεν συμφωνούμε την πολιτική του.

Δεν είμαστε off topic απλά να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα για να μην προκαλείται σύγχυση σε όσους μας διαβάζουν.

Ναι βέβαια το να εκμεταλευτείς ''τρύπες'' της νομοθεσίας, αποθήκες στην Ευρώπη για να μην περάσει τελωνείο, παράκαμψη του τοπικού αντιπρόσωπου που θα πλήρωνε ΦΠΑ για την μηχανή που θα σου πούλαγε και ένα σωρό άλλες πατέντες, φυσικά και είναι ''σωστά'' όλα αυτά,....καλά κάνετε και τα κάνετε άλλα οκ μην μας τρελαίνετε κιόλας περί ηθικής του όλου θέματος.

Υ.Γ. Δεν αναφέρομαι καθόλου και στο γεγονός ότι ψωνίζοντας κάτι από το εξωτερικό αυτομάτως πλήττεις την ήδη σακατεμένη Ελληνική αγορά. Ναι και εγώ το κάνω άλλα εδώ θα είμαστε και μπροστά μας θα το βρούμε αυτό....

Καλά οκ παιδιά αν νομίζετε ότι δεν είναι κλεψιά για να έχετε την συνείδησή σας ήσυχη πάω πάσο δεν υπάρχει λόγος να το αναλύσουμε περαιτέρω....ας κάνει ο καθένας ότι πιστεύει και ότι θέλει, άλλα δεν δέχομαι προσφωνήσεις της χώρας μας ως ''ελλαντα'' και να αρχίζουμε να ανεβάζουμε και να κατεβάζουμε κλέφτες το Ελληνικό κράτος επειδή δεν συμφωνούμε την πολιτική του.

Συμφωνεις εσυ δηλαδή ετσι?

Αγαπητέ τα περισσότερα grey market έχουν ως βάση τους την Αγγλία. Ο λόγος είναι ότι μέσω Χόνγκ Κόνγκ - πρώην μέλος της "κοινοπολιτείας", υπάρχει ειδικό καθεστώς συναλλαγών μεταξύ τους. Μετά συνεχίζεται η πορεία του προϊόντος κανονικά, μια και η Αγγλία είναι μέλος της Ε.Ε. (προς το παρόν τουλαχιστον). Όλα νόμιμα και καλά - τώρα αν είναι και ηθικά είναι μια άλλη ιστορία. Υπάρχουν βέβαια και άλλες "ηθικές" χώρες εντός και εκτός Ε.Ε. όπως η Ολανδία (σε συγκεκριμένο κτίριο του Ρότερνταμ εδρεύουν περίπου 750 off shore), η Σουηδία. η Γαλλία κ.λ.π. που κάνουν τα στραβά μάτια, προκειμένου να τραβήξουν "επενδύσεις": ένα άτομο που είναι μοναδικός υπάλληλος μιάς εταιρείας που είναι "μαμά" για καμιά 50αριά άλλες, και αλάνες που στοιβάζονται containers μέχρι να ανέβουν στο τραίνο...

Εμείς προς το παρόν είμαστε "μωρές παρθένες" σε σύγκριση - και το κακό (για εμάς) είναι ότι αν μη τι άλλο αυτές οι χώρες προσφέρουν πολύ περισσότερα στους πολίτες τους (προς το παρόν κι αυτό)...

edit (εντελώς off topic): συμφωνώ? Όχι αλλά πρέπει να πάιζουν όλοι με τους ίδιους κανόνες, κράτη, πολίτες (όχι υπήκοοι - έχει διαφορά) και λοιποί "παίκτες", πρέπει να λειτουργούν με συγκεκριμένους κανόνες και όρους και όχι να αλλάζουν την σημαδεμένη τράπουλα κατά πώς τους βολεύει...

Last edited:

Συμφωνεις εσυ δηλαδή ετσι?

Να στο θέσω αλλιώς, όσο κλέφτες είναι αυτοί άλλο τόσο είμαστε και εμείς ως πολίτες (οι περισσότεροι τουλάχιστον). Δεν ξέρω αν σε κάλυψα, ''ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω''.
Δεν έχει σημασία αν κλέβεις λίγο η πολύ άλλα σχεδόν όλοι μας συνεχώς ψάχνουμε να βρούμε πατέντες πως να γλιτώσουμε λεφτά από το κράτος, από ένα μαγαζί που πάμε και ζητάμε να μην μας κόψει απόδειξη για να γλιτώσουμε μερικά ευρώ, μέχρι αδήλωτα κέρδη στην εφορία.
Και μιας και είμαστε και σε φωτογραφικό Thread θα ήθελα να ήξερα πόσοι επαγγελματίες φωτογράφοι κόβουν απόδειξη για τις υπηρεσίες τους στο 100% αυτών που θα εισπράξουν? Γιατί όσους ξέρω προσωπικά εγώ που είναι και πολλοί σχεδόν όλοι ή δεν κόβουν απόδειξη ή κόβουν μια χαμηλότερου χρηματικού ποσού.

Να στο θέσω αλλιώς, όσο κλέφτες είναι αυτοί άλλο τόσο είμαστε και εμείς ως πολίτες (οι περισσότεροι τουλάχιστον). Δεν ξέρω αν σε κάλυψα, ''ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω''.
Δεν έχει σημασία αν κλέβεις λίγο η πολύ άλλα σχεδόν όλοι μας συνεχώς ψάχνουμε να βρούμε πατέντες πως να γλιτώσουμε λεφτά από το κράτος, από ένα μαγαζί που πάμε και ζητάμε να μην μας κόψει απόδειξη για να γλιτώσουμε μερικά ευρώ, μέχρι αδήλωτα κέρδη στην εφορία.
Και μιας και είμαστε και σε φωτογραφικό Thread θα ήθελα να ήξερα πόσοι επαγγελματίες φωτογράφοι κόβουν απόδειξη για τις υπηρεσίες τους στο 100% αυτών που θα εισπράξουν? Γιατί όσους ξέρω προσωπικά εγώ που είναι και πολλοί σχεδόν όλοι ή δεν κόβουν απόδειξη ή κόβουν μια χαμηλότερου χρηματικού ποσού.

Ξεκινας θεωρωντας οτι πρωτα φταίει ο πολίτης. Στην πράξη γίνεται το αντίθετο. Τοτε να κατηγορούσες. Οχι φυσικα για τα grey (που ευχομαι να σε κάλυψαν οι παραπανω), αλλα για θεματα αποδείξεων κλπ.