Το Φωτογραφικό chat

ασε τον Τονάκο ...εχει κανει master στα click-bait videos.

10:35: "the sensor size has a big impact on image quality"

12:00 "bigger sensors provide better results, a lie"

12:42 "the smaller sensor produces equivalent results"

:laugh:

Συμφωνώ μαζί σου. Κοίτα να δεις που αυτός ο τύπος (για μένα μεγάλο παπαγαλάκι) έχει (και πιθανώς επηρεάζει) 1.1 εκ. subscribers.

Ασχετο άλλα γιατί έχω την εντύπωση ότι έχει αδειάσει το Forum των φωτογραφικών και ελάχιστοι ασχολούνται/γράφουν πλέον?

Είναι γενικό το φαινόμενο και δεν αφορά μόνο τα φωτογραφικά. Ακόμα και σε άλλα πολύ δημοφιλή φόρουμς και νήματα η συμμετοχή είναι μειωμένη παγκοσμίως. Για Ελλάδα δεν το συζητώ καν, μπήκα πρόσφατα σε παραπλήσιο με το δικό μας, όπου στο φωτογραφικό τμήμα ανοίγει νήματα ο (φίλος) συντονιστής και τα replies είναι 0 (μηδέν) - και δεν μιλάω για μεμονωμένες περιπτώσεις αλλά για την απόλυτη πλειοψηφία!

Προφανώς τα προβλήματα και η τρεχάλα για τον άρτο τον επιούσιο δεν αφήνουν ιδιαίτερα περιθώρια...

Ισχύει Δημήτρη, αν πας βέβαια σε Forum κινητών π.χ. εδώ στην Ελλάδα το Myphone, γίνεται ο κακός χαμός με χιλιάδες χρήστες, από ότι φαίνεται ο κόσμος ενδιαφέρεται μόνο για τα κινητά δυστυχώς...τέλος πάντων όσοι μείνουμε ας γράφουμε τουλάχιστον τις σκέψεις μας/απόψεις μας.

Όταν πρωτομπήκα πριν λίγα χρόνια στο forum γινόταν χαμός, μάλιστα είχαμε βρεθεί και στην Αθήνα για συνάντηση φωτογραφική και είχαμε περάσει πάτα πολύ καλά.
Μετά δημιουργήθηκαν κάποιες παρεξηγήσεις μεταξύ των μελών και κάποιοι αποχώρησαν από τη γραπτή τους συμμετοχή.
Για αυτό που λέει ο Δημήτρης δεν ξέρω αλλά στο forum του dpreview έχει ακόμη αρκετή κίνηση.
Πάντως δεν είναι ευχάριστο το ότι έχουμε μείνει ελάχιστοι.

Παρεξηγήσεις δυστυχώς πάντα υπάρχουν άλλα ας βάζουμε νερό στο κρασί μας και ας πάμε παρακάτω, με το να θυμώνουμε και να αποχωρούμε από το Forum εμείς χάνουμε και κανένας άλλος.
Ας γράφουμε 2 λογάκια για το Hobby που αγαπάμε και ας μην συμφωνούν μαζί μας οι άλλοι.
Πάντως και στο Dpgr.gr έχει πέσει νέκρα και 2-3 άτομα γράφουν και εκει.

Υ.Γ.Και όπως λέει μια παροιμία '''Θυμός είναι μια τιμωρία που επιβάλουμε στον εαυτό μας για το λάθος κάποιου άλλου''....

Χώρος για παρεξηγήσεις σε μια μικρή κοινότητα δεν περισσεύει αλλά δυστυχώς συμβαίνουν - και ο γραπτός λόγος + η έλλειψη eye contact συντελούν αρνητικά. Οπότε νομίζω πρέπει να βάζουμε στην άκρη εγωισμό κ.λ.π και να συνεχίζουμε την ανταλλαγή απόψεων.
Για το dpreview και άλλα αγγλόφωνα ναι μεν υπάρχει κίνηση - λογικό μια και συμμετέχει όλος ο πλανήτης - αλλά κι εκεί τα νούμερα είναι πεσμένα.

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Η επισκεψιμότητα στο δικό μας site έχει αυξηθεί, αντίθετα η συμμετοχή έχει μειωθεί, τι σημαίνει αυτό ? ότι διαθέτουμε λϊγο ή πολύ χρόνο να μπούμε, να διαβάσουμε κάτι αλλά δεν μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας, τους προβληματισμούς μας και τις ελάχιστες ή πολλές γνώσεις μας στην κοινότητα Παρεξηγήσεις πάντα θα δημιουργούνται στις ανθρώπινες σχέσεις και λύνονται εν τη γεννεση τους αν υπάρχει διάθεση και σεβασμός στον συνομιλητή.

Βασικά πιστεύω ότι συμβαίνει αυτό που αναφέρει και ο Κώστας, κόσμος μπαίνει άλλα λόγω έλλειψης χρόνου, βαρεμάρας, παρεξηγήσεων κλπ. δεν κάθονται να γράψουν 2 λόγια για τις σκέψεις τους, για τον εξοπλισμό τους κλπ.

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Τί θα λέγατε να βάλουμε μια δημοσκόπηση ? πόσο geartographers ειμαστε ? σε με κλίμακα από 1-10 ? :drummer:

Αν κρίνω τον εαυτό μου (και όχι πολύ αυστηρά) θα έβαζα αρκετά πάνω από την βάση, τον τελευταίο χρόνο έχω κάνει σημαντικά βήματα απεξάρτησης αλλά έχω βουνό να ανέβω ...

Την ορολογία την δανείστηκα βλέποντας το σχετικό βίντεο :

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

είμαι αρκετά geartographer. Δε ξέρω πόσο.
Με επηρεάζει ψυχολογικά ο εξοπλισμός μου.
Είχα και έχω πολύ καλύτερο εξοπλισμό σχετικά με το πόσο καλές φωτό μπορώ να βγάλω.
ΠΧ είχα τον 20ρη τον πανασόνικ και δεν αισθανόμουν καλά επειδή ήταν αργός στην εστίαση.
Πήρα τον 17ρη της ολύμπους και....έχω πετάξει! "κούμπωσε" επάνω μου καταπληκτικά για να μη τα πολυλογώ.
Αυτό με έχει κάνει...άλλο άνθρωπο φωτογραφικά!

Σαν να έχω "ολοκληρωθεί", δε ξέρω αν καταλαβαίνετε τι εννοώ!

Ενα 85αρης ή εναν 105αρη θα προτιμούσατε για (κατά 70-80%) χρήση σε πορτραίτο ?

Ειχα τον 85αρη 1,8 της νικον και μου άρεσε πάρα πολύ, αλλά τώρα που δεν τον έχω, μήπως να δω κάτι άλλο ?

Ενα 85αρης ή εναν 105αρη θα προτιμούσατε για (κατά 70-80%) χρήση σε πορτραίτο ?

Ειχα τον 85αρη 1,8 της νικον και μου άρεσε πάρα πολύ, αλλά τώρα που δεν τον έχω, μήπως να δω κάτι άλλο ?

Προσωπικά με τον 40-150 σε m43 (80-400eq) εχω βρει την χρυσή τομή κάπου στα 100-120mm eq.

Οι αναλογίες του προσώπου ειναι πλέον φυσικές, ωραίο ξεφοντάρισμα και μια σωστή απόσταση απο το θέμα σου χωρίς να του προκαλείς camera-stress :p

Οποτε θα αγοραζα κάτι περισσότερο απο 80mm σίγουρα ;)