Το Φωτογραφικό chat

Μια ερωτηση στους... θαμωνες.
Επειδή ειμαι προς αναζήτηση φωτογραφικής μηχανής, ειπα να περάσω και απο το dpgr.
Με μεγάλη λύπη καταλαβα οτι πλέον το φορουμ ειναι σχεδον παρατημένο με ελαχιστους συμμετέχοντες. Οι πιο ενεργοι δε και αξιόλογοι, ειναι οι... δικοί μας :SFGSFGSF:
Δεν υπάρχει καν νημα για την fuji x-e3, και ουτε καν συζητήσεις για τις πιο δημοφιλείς cannon, nikon κλπ κλπ.

Εχει ανοιξει καποιο αλλο φωτογραφικό φορουμ που εχω χάσει ή απλά το αντικειμενο εχει χάσει πλέον την αίγλη του εξαιτίας των κινητών?

Σε κάθε περίπτωση, η φωτογραφική μας γωνιά, δειχνει να ειναι ανώτερη απο οτιδήποτε αλλο υπάρχει στον ελληνικό χώρο και απο εμενα ολοι οι υπευθυνοι και συμμετέχοντες εχουν τα ειλικρινή συγχαρητήρια μου.

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Μέσα από το dpgr έχουν περάσει πολλοι καλοί φωτογράφοι και πολλά αξιόλογο μέλη και υπάρχει τεράστιος πλούτος γνώσεων αν κάποιος θελήσει να αντλήσει πληροφορίες. Δυστυχώς το Facebook και άλλα κοινωνικά μέσα δικτύωσης έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον και έχουν μειώσει σημαντικά τη συμμετοχή σημαντικών μελών που ανέβαζαν το επίπεδο της συζήτησης και το forum συνολικά. Υπήρξαν και άλλοι λόγοι βέβαια που δεν είναι της ώρας να αναλυθούν όπως και ότι πολλοι άφησαν τις συζητήσεις κατά μέρος και ασχολήθηκαν με τον επιούσιον :violent-smiley-030:

Έτσι είναι, όταν σφίγγεις το ζωνάρι και τρέχεις, δεν περισσεύει χρόνος για τέτοια. Το βλέπουμε κι εδώ μέσα άλλωστε: πολλοί μπαίνουν - λίγοι "μιλάνε"...

Όλα είναι σχετικά.
Πάντως το dpgr είναι πάρα πολύς καιρός που είναι... νέκρα.

Άνοιξε θεματάκι εδώ να το συζητήσουμε για την αγορά νέας μηχανής ( κάτι που βλέπω να κάνω κι εγω σύντομα γιατί χρειάζομαι απόψεις για ένα θεματάκι που μέχρι πρότινως δεν με είχε απασχολήσει )

Ανακοίνωσε το LensRental τις ενοικιάσεις φακών και μηχανών στην Αμερική, η Canon όπως ήταν λογικό κυριαρχεί, θετικά πάει και η Sony, σημαντική αύξηση για την Panasonic, ενώ η Nikon χαμηλά νούμερα για το μέγεθός της. Ολοι οι υπόλοιποι σε χαμηλές πτήσεις.

https://www.pttl.gr/lensrentals-aytos-einai-o-fotografiko-exoplismos-poy-kinithike-perissotero-to-2018/?fbclid=IwAR0khafqq-zyV_xl5zlnegsgmhLYIZxSe62dJaYkqFWyI-WHNyWaHgTuIVA

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

παιδιά προτάσεις για βιβλία έντυπα και ηλεκτρονικά στο νήμα εδώ όπου και μετέφερα την πρόταση του karamela.

Επιτέλους καιρός ήταν, το σημαντικό δεν είναι μόνο να το βάζουν στα συν και πλην αλλά να τεστάρουν τις επιδόσεις της σταθεροποίησης σε φωτό και βίντεο ώστε να μην είναι μια απλή και πιθανόν άχρηστη αναφορά στα specs μιας μηχανής.

Μια και συνεχίζω στο flickr είπα να το ξεσκονίσω λίγο, οπότε έκανα unfollow καμιά εκατοστή άτομα που είχαν πάνω από χρόνο να ανεβάσουν φωτογραφία (έστω μια). Αν είναι κανείς σας ανάμεσα σε αυτούς μην παρεξηγηθείτε ο.κ.?

Προσωπικά το έχω καταργήσει εδώ και καιρό το Flickr. Στη σελίδα μου ή στο azsportsimages.com ανεβαίνει όλο το υλικό από τους αγώνες, στο thecyclingjournal.gr κάποιες ποδηλατικες όταν δεν βαριέμαι να γράψω και τα αντίστοιχα άρθρα και στο ινσταγκραμ οι αγαπημένες μου από κάθε event.

Καλά κάνω και διακρίσεις, Έλληνες που τους ξέρουμε δεν τους έσβησα

Χρήσιμα τα λινκς, να σε βλέπουμε...

Οι ετήσιες "συμβουλές" του dpreview προς τους κατασκευαστές: https://www.dpreview.com/opinion/7637649961/2019-manufacturers-new-year-resolutions

Ως πιο πετυχημένο θεωρώ το πακετάκι της olympus:

- Start making small cameras again. Maybe an updated PEN-F?
- Update the OM-D E-M5 II.
- Simplify your cameras' menu systems, please!
- Add PDAF to your lower-end PEN and OM-D cameras.
- Add a large sensor to the TOUGH range. You already make the best rugged cameras, why not go one step further?

Με έμφαση από πλευράς στο πρώτο και το τελευταίο...

Καλη χρονια παιδια!

Γνωριζετε οτι (και) το Flickr απαιτει συνδρομη πλεον για να φιλοξενησει και να διατηρησει τις συλλογες φωτο των χρηστων αλλιως σβηνονται ολες εκτος απο τις 1000 τελευταιες.

Αναγκαστικά λοιπον πληρωσα συνδρομη για το 2019 για να μεινουν ενεργα τα λινκ των φωτο που εχω ποσταρει στο φορουμ μας και να μην υπαρξει αυτο το αχαρο θεαμα των dead links στις αναρτησεις.

Εχει κανεις να προτεινει καποια δωρεαν λυση? Εαν οχι, τι να κανουμε θα πληρωνουμε το Flickr που για να πω την αληθεια με εχει βολεψει πολυ.
Προς το παρον εχω ανοιξει νεο λογαριασμο στο Flickr για να εκμεταλλευτω τις δωρεαν 1000 φωτο.