Re: Απάντηση: Sony a7R IV φωτογραφία
Και εγώ έχω σταματήσει να τραβάω σε raw + jpeg πλέον μόνο σε jpeg το να βγαλω μια κακή φωτογραφία και μετά να παλεύω με διάφορα προγράμματα να την διορθώσω για να γίνει καλή δεν λέει.
Έτσι πιστεύω πως βαδίζω σε λάθος δρόμο, τον εαυτό μου πρέπει να βελτιώσω να βγάζει καλύτερες φωτογραφίες όχι τις φωτογραφίες με διάφορα προγράμματα.
Ακριβώς αυτό που λές είναι όλο το ζουμί...προσωπικά δεν είμαι αρνητικός να βελτιώσει κάποιος κάποιες φώτος που του άρεσαν, ή να δώσει μια διαφορετική αισθητική σε κάποιες άλλες, άλλα μέχρι εκει. Και εγώ πιστεύω ότι η επεξεργασία των φώτος απλά ''κρύβει'' κάτω από το χαλί τις ελλείψεις μας και ειδικά με τους σύγχρονους αισθητήρες κάνεις παπάδες στην επεξεργασία, ακόμα και μια κακή φώτο την σώζεις...οπότε το έχουμε ρίξει όλοι σε πανάκριβους φακούς, τέρμα επεξεργασία, ψάχνομε τις γωνίες για το πόσο sharp είναι, άλλα μηδέν φαντασία και προσπάθεια την ώρα των λήψεων, το αποτέλεσμα?? βαρετές συνηθισμένες λήψεις χωρίς κάποιο ενδιαφέρον, μονότονα κάδρα και φώτος που επαναλαμβάνονται συνεχώς άλλα άριστες σε sharpness λόγω ακριβών γυαλιών και ρηχό βάθος πεδίου μέχρι να σβήσει ο ήλιος.....
Το βλέπω και εδώ στο Gallery βάζοντας μέσα και τον εαυτό μου....
Βλέπω μετά φώτος π.χ. την παρακάτω από τον Keith Lau (μιας και έπεσα πάνω της) με ένα ποταπό 7artisans 7,5mm φακό του κατοστάρικου και νιώθω ότι υπάρχει ελπίδα εκει έξω για όλους μας...
Υ.Γ. Το ίδιο εισπράττω και από το βίντεο, 4κ, 60p, bitrates στον θεό, sharpness που ξυρίζει, slog και πράσινα άλογα άλλα από ουσία λίγο πάνω από το μηδέν, βλέπω πολλές φορές βιντεάκια, ταινίες, ντοκιμαντέρ στα 480p Και ποιότητα VHS και μένεις με το στόμα ανοικτό...δυστυχώς έχουμε χάσει οι περισσότεροι το νόημα. Αυτό φαίνεται και στις σύγχρονες ταινίες, super παραγωγές, εφεδάρες, φακουδάρες, 4κ κλπ...άλλα βαρετό αποτέλεσμα, και μετά βλέπεις π.χ. το It's a Wonderful Life του Frank Carpa, και ''γεμίζει'' η καρδιά σου και ας είναι ασπρόμαυρη με άθλια ποιότητα εικόνας.