Τις φωτογραφίες τις βγάζω για μένα, για να ευχαριστιέμαι εγώ πάνω από όλα, δεν με ενδιαφέρει ούτε να πάρω μέρος σε διαγωνισμούς ούτε να κερδίσω επαίνους, ούτε θέλω να γίνω ''φωτογράφος''' όπως το εννοείς εσύ....για μένα η φωτογραφία είναι χόμπι, να περνάω καλά την ώρα που φωτογραφίζω και να το ευχαριστιέμαι...την επεξεργασία δεν την απολαμβάνω ούτε στο ελάχιστο, οπότε αν είναι να έχω ''άψυχες'' φώτος όπως λες άλλα χωρίς επεξεργασία ναι αξίζει αυτή η θυσία και με το παραπάνω.....!!!
Τώρα για το αδιάφορες φώτος και άψυχες, είναι το λιγότερο προσβλητικό εκ μέρους σου, ειδικά από την στιγμή που δεν με ξέρεις και δεν ξέρεις τι φώτος τραβάω και κρίνεις από δείγματα JPEG που βάζω στο εκάστοτε νήμα της μηχανής για να βοηθήσω χρήστες για το τι μπορεί να κάνει μια μηχανή, κάτι που δεν το έχεις κάνει ποτέ εσύ. Αν το θες έτσι, το να βλέπω συνεχώς χιλιοεπεξεργασμένες φώτος με ζωάκια και λουδουδάκια Macro κυρίως από το Ζωολογικό κήπο με πανάκριβους GM Master φακούς και την πανάκριβη Α9, χωρίς ίχνος φαντασίας, ειδικά στο καδράρισμα πέρα από ότι είναι κουραστικό, ελάχιστα έχουν να μου προσφέρουν πέρα ότι είναι sharp οι φακοί.