Το Φωτογραφικό chat

Υπάρχουν αρκετά πάρκα στην Αφρική που πάσχουν από υπερπληθυσμό σε κάποια είδη - λογικό αφού η ισορροπία της φύσης έχει διαταραχθεί. Έτσι λοιπόν δίνουν την δυνατότητα σε κάποιους φερέλπιδες "κυνηγούς" να σκοτώσουν κάποια ζώα έναντι αδρής (αδρότατης) αμοιβής, χρησιμοποιώντας τα χρήματα που αποκομίζουν για την συντήρηση του πάρκου. Αμφιλεγόμενη κατά κάποιους πρακτική, αλλά "για καλό σκοπό". Το θέμα είναι η ύβρις προς τα νεκρά ζώα, τύπου "έλα μωρέ, πλάκα κάναμε"...

60535034_10156870123069818_8746980152782618624_n.jpg

Kαλημερες στους φωτογραφους :D

Πράγματι... Έχουμε πάντως κανά - δυό (επιεικώς) εδώ μέσα που τραβάνε "παπάδες" με εξοπλισμό πενταετίας και βάλε...

Re: Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

Μη σπρώχνεστε - όλοι θα πάρετε! https://www.dpreview.com/news/8640603678/leica-and-lenny-kravitz-produce-limited-edition-drifter-m-monochrom-with-snakeskin-finish

...ή αλλιώς, η επιτομή του "δεν έχω τι να κάνω τα λεφτά μου" κάγκουρα! :bigcry::flipout:

Κυριολεκτικά όμως δεν έχω τι να κάνω τα λεφτά μου, και να είχα ένα σκασμό λεφτά να πω την αλήθεια ''αυτό'' δεν θα το αγόραζα.

Δεν θα ήταν politically correct - ενώ τα βιντεοπαιχνίδια και τα παράγωγά τους έργα και σειρές που εκπαιδεύουν μελλοντικούς δολοφόνους και αναλώσιμα στρατιωτάκια είναι!

Αυτά είναι... βρήκα την Ρωσίδα θεία της Γιόχανσον από το 80, αλλά ακόμη σημαντικότερο είναι πως έμαθα ότι οι Zenit ήταν...
Μanufactured by the order of Lenin και όχι μόνο (!?! WTF !!!) :flipout:

ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.JPG

Η Θεία απ' την Ρωσία όλα τα λ7! Για την "ερυθρά ταινία της εργασίας Κρασνογκόρσκ μηχανικό εργοστάσιο" τι λέτε?

Re: Sony a7R IV φωτογραφία

Αν δεν επεξεργαστείς θα παραμείνεις στις απλώς αδιάφορες φωτογραφίες σου .. άψυχες..., ξεκίνα θα με ευχαριστείς αργότερα...το υιοθετώ...... Από την εποχή του φιλμ το κάνουν.
... να σημειώσω ότι τα jpg της Sony δέχονται επεξεργασία εξίσου καλά με τα raw.

... τα χρήματα είναι πολλά; όχι βέβαια κάνε σύγκριση με τις αντίστοιχες κάμερες.
... αν δεν μπαίνεις στο gallery δε θα γίνεις ποτέ φωτογράφος όλοι μας παλεύουμε να γίνουμε καλύτεροι κάθε μέρα. Κάποιοι έχουν φτάσει Ψηλά βλέπε....Anon... και το παλεύουν συνέχεια κάθε φορά κάτι του λείπει ή το βλέπει κάπως διαφορετικά είμαι σίγουρος. Εξέλιξη λέγεται.
... στα χόμπι στο πάθος δεν υπάρχει χρόνος υπάρχει κ@@λα.

Ναι δεν είσαι ειδικός Βασιλή όπως λες άλλα την χαρακτηρίζεις ''μπάζο'' την έχεις δουλέψει και έχεις προσωπική άποψη??? Αν ναι θα ήθελα να την ακούσω, γιατί αυτό που έχω εισπράξει από αυτήν την μηχανή από έναν τύπο που ξέρω και έχει την GFX50R για studio φωτογράφηση είναι ότι σε ποιότητα εικόνας είναι απίστευτη και δεν έχει σχέση με οτιδήποτε σε FF, άλλη κλάση εντελώς.

Ο Φωτογράφος της δίνει αξία... έναντι Sonya7riv μίλησα.

.....

Υ.Γ. Προτείνω και το παρακάτω βιβλιαράκι, θα αλλάξει πολλά πράγματα στον τρόπο που σκέφτεστε ή πιστεύετε για τα RAW και σίγουρα θα σας γλιτώσει χρόνο!!
https://www.cameralabs.com/in-camera/

Ο Gordon Laing καλός φωτογράφος ο οποίος επεξεργάζεται τα έργα του.

Τις φωτογραφίες τις βγάζω για μένα, για να ευχαριστιέμαι εγώ πάνω από όλα, δεν με ενδιαφέρει ούτε να πάρω μέρος σε διαγωνισμούς ούτε να κερδίσω επαίνους, ούτε θέλω να γίνω ''φωτογράφος''' όπως το εννοείς εσύ....για μένα η φωτογραφία είναι χόμπι, να περνάω καλά την ώρα που φωτογραφίζω και να το ευχαριστιέμαι...την επεξεργασία δεν την απολαμβάνω ούτε στο ελάχιστο, οπότε αν είναι να έχω ''άψυχες'' φώτος όπως λες άλλα χωρίς επεξεργασία ναι αξίζει αυτή η θυσία και με το παραπάνω.....!!!
Τώρα για το αδιάφορες φώτος και άψυχες, είναι το λιγότερο προσβλητικό εκ μέρους σου, ειδικά από την στιγμή που δεν με ξέρεις και δεν ξέρεις τι φώτος τραβάω και κρίνεις από δείγματα JPEG που βάζω στο εκάστοτε νήμα της μηχανής για να βοηθήσω χρήστες για το τι μπορεί να κάνει μια μηχανή, κάτι που δεν το έχεις κάνει ποτέ εσύ. Αν το θες έτσι, το να βλέπω συνεχώς χιλιοεπεξεργασμένες φώτος με ζωάκια και λουδουδάκια Macro κυρίως από το Ζωολογικό κήπο με πανάκριβους GM Master φακούς και την πανάκριβη Α9, χωρίς ίχνος φαντασίας, ειδικά στο καδράρισμα πέρα από ότι είναι κουραστικό, ελάχιστα έχουν να μου προσφέρουν πέρα ότι είναι sharp οι φακοί.

Ώπα πάμε ένα βήμα πίσω.
Απλά για κάποιους το κομμάτι επεξεργασίας είναι κομμάτι της φωτογραφίας. Όπως κάποιοι απολάμβαναν το darkroom και χρησιμοποιούν φιλμ ακόμα και σήμερα, έτσι και καποιοι χρησιμοποιούν Lightroom και λοιπές εναλλακτικές.

Δεν μιλάω για ποιότητα φωτογραφικής ικανότητας εγώ. Προφανώς και κάποιος με jpeg μπορεί να τραβήξει τέλεια φωτογραφία με τέλειο καδράρισμα.
Μιλάω για τον επαγγελματία όμως που οφείλει με έχει τα raw στο πλάι, και ας τραβάει jpeg παράλληλα. Θα πάει σε γάμο, θα του ζητήσει ο πελάτης να δώσει το τάδε mood η να εκτυπωσει μια που έχει κάτι ψιλοκαμενο και δε θα έχει raw?
Αυτό το μηχάνημα απευθύνεται σε επαγγελματίες και αφοσιωμένους χομπίστες.
Ειναι μια λιμουζίνα. Δεν είναι φιατακι να κόβει άνετα βόλτες μέσα στα στενά δρομακια. Το κάθε τι στη χρήση του.

Όσον αφορά τα Jpeg tis Fuji...λυπάμαι αλλά δε συμφωνώ.
Τα ίδια μου έλεγαν στις πρώτες γενιές. Και αν τώρα είναι πιο εγκυρο οκ αλλά μόνο στα νέα μοντέλα. Πήγα και πήρα μια με την ίδια μηχανή JPEG πριν καιρό που έλεγαν το ίδιο στορυ. Μια x70 ωραίο μηχανάκι.
Αλλά τρώει σκόνη. Υπερβολικά πορτοκαλί και αφύσικο το χρώμα στην επιδερμίδα. Ειδικά αν πέσει το βράδυ εκεί γίνεται σαν να έχει φίλτρο ομορφιάς το κινητό. Σε αλλά προφίλ γίνονται ολα πράσινα. Και τέλος τα προφίλ που έχει είναι πλέον τετριμμένα.
Καλύτερα με τα δικά μου preset.
Τα ενεργοποιώ στο import.
Πάω στην πρώτη κάνω κάποιες αλλαγές ίσως με βάση το mood και μετά κάνω copy setting και το εφαρμόζω σε όλες.
Τρία λεπτά και έχω χρωμα μοναδικό και όχι Fuji κονσέρβα.

Δεν είσαι ενημερωμένος, κάποτε σκεφτόμουν όπως εσύ.
https://avclub.gr/forum/showthread.php/144054-Φωτογραφία-δίχως-επεμβάσεις

Σε πρόσβαλα δε σε ξέρω; Μην ανεβάζεις μη κριθείς όλοι εκτιθέμεθα. Κάποτε μου την έλεγαν χοντρά για τις φωτογραφίες μου κι είχαν δίκιο, τώρα τη λέω εγώ σε μένα.
Ένα είναι γεγονός παλεύω να βελτιωθώ πολλές φορές δίχως επιτυχία κι ας έχω πανάκριβο εξοπλισμό.... που δε τον πλήρωσες εσύ ... και τον απολαμβάνω.
Ναι δίχως φαντασία πλην μερικές εξαιρέσεις ίσως.
Τέλος τα of topic από μένα. Εύχομαι η διαχείριση μη τα σβήσει ... θέλω τα μέλη να βλέπουν τον άσχημο χαραχτήρα μου κι να μη μου μοιάσουν.

Τις φωτογραφίες τις βγάζω για μένα, για να ευχαριστιέμαι εγώ πάνω από όλα, δεν με ενδιαφέρει ούτε να πάρω μέρος σε διαγωνισμούς ούτε να κερδίσω επαίνους, ούτε θέλω να γίνω ''φωτογράφος''' όπως το εννοείς εσύ....για μένα η φωτογραφία είναι χόμπι, να περνάω καλά την ώρα που φωτογραφίζω και να το ευχαριστιέμαι...την επεξεργασία δεν την απολαμβάνω ούτε στο ελάχιστο, οπότε αν είναι να έχω ''άψυχες'' φώτος όπως λες άλλα χωρίς επεξεργασία ναι αξίζει αυτή η θυσία και με το παραπάνω.....!!!
Τώρα για το αδιάφορες φώτος και άψυχες, είναι το λιγότερο προσβλητικό εκ μέρους σου, ειδικά από την στιγμή που δεν με ξέρεις και δεν ξέρεις τι φώτος τραβάω και κρίνεις από δείγματα JPEG που βάζω στο εκάστοτε νήμα της μηχανής για να βοηθήσω χρήστες για το τι μπορεί να κάνει μια μηχανή, κάτι που δεν το έχεις κάνει ποτέ εσύ. Αν το θες έτσι, το να βλέπω συνεχώς χιλιοεπεξεργασμένες φώτος με ζωάκια και λουδουδάκια Macro κυρίως από το Ζωολογικό κήπο με πανάκριβους GM Master φακούς και την πανάκριβη Α9, χωρίς ίχνος φαντασίας, ειδικά στο καδράρισμα πέρα από ότι είναι κουραστικό, ελάχιστα έχουν να μου προσφέρουν πέρα ότι είναι sharp οι φακοί.

Ώπα πάμε ένα βήμα πίσω.
Απλά για κάποιους το κομμάτι επεξεργασίας είναι κομμάτι της φωτογραφίας. Όπως κάποιοι απολάμβαναν το darkroom και χρησιμοποιούν φιλμ ακόμα και σήμερα, έτσι και καποιοι χρησιμοποιούν Lightroom και λοιπές εναλλακτικές.

Δεν μιλάω για ποιότητα φωτογραφικής ικανότητας εγώ. Προφανώς και κάποιος με jpeg μπορεί να τραβήξει τέλεια φωτογραφία με τέλειο καδράρισμα.
Μιλάω για τον επαγγελματία όμως που οφείλει με έχει τα raw στο πλάι, και ας τραβάει jpeg παράλληλα. Θα πάει σε γάμο, θα του ζητήσει ο πελάτης να δώσει το τάδε mood η να εκτυπωσει μια που έχει κάτι ψιλοκαμενο και δε θα έχει raw?
Αυτό το μηχάνημα απευθύνεται σε επαγγελματίες και αφοσιωμένους χομπίστες.
Ειναι μια λιμουζίνα. Δεν είναι φιατακι να κόβει άνετα βόλτες μέσα στα στενά δρομακια. Το κάθε τι στη χρήση του.

Όσον αφορά τα Jpeg tis Fuji...λυπάμαι αλλά δε συμφωνώ.
Τα ίδια μου έλεγαν στις πρώτες γενιές. Και αν τώρα είναι πιο εγκυρο οκ αλλά μόνο στα νέα μοντέλα. Πήγα και πήρα μια με την ίδια μηχανή JPEG πριν καιρό που έλεγαν το ίδιο στορυ. Μια x70 ωραίο μηχανάκι.
Αλλά τρώει σκόνη. Υπερβολικά πορτοκαλί και αφύσικο το χρώμα στην επιδερμίδα. Ειδικά αν πέσει το βράδυ εκεί γίνεται σαν να έχει φίλτρο ομορφιάς το κινητό. Σε αλλά προφίλ γίνονται ολα πράσινα. Και τέλος τα προφίλ που έχει είναι πλέον τετριμμένα.
Καλύτερα με τα δικά μου preset.
Τα ενεργοποιώ στο import.
Πάω στην πρώτη κάνω κάποιες αλλαγές ίσως με βάση το mood και μετά κάνω copy setting και το εφαρμόζω σε όλες.
Τρία λεπτά και έχω χρωμα μοναδικό και όχι Fuji κονσέρβα.

Εχω εντελώς διαφορετική άποψη σχεδόν σε όλα όσα γράφεις άλλα δεν θα τα αναλύσω άλλο, κουράσαμε. Καλή τύχη με την sony σου.

Δεν είσαι ενημερωμένος, κάποτε σκεφτόμουν όπως εσύ.
https://avclub.gr/forum/showthread.php/144054-Φωτογραφία-δίχως-επεμβάσεις

Σε πρόσβαλα δε σε ξέρω; Μην ανεβάζεις μη κριθείς όλοι εκτιθέμεθα. Κάποτε μου την έλεγαν χοντρά για τις φωτογραφίες μου κι είχαν δίκιο, τώρα τη λέω εγώ σε μένα.
Ένα είναι γεγονός παλεύω να βελτιωθώ πολλές φορές δίχως επιτυχία κι ας έχω πανάκριβο εξοπλισμό.... που δε τον πλήρωσες εσύ ... και τον απολαμβάνω.
Ναι δίχως φαντασία πλην μερικές εξαιρέσεις ίσως.
Τέλος τα of topic από μένα. Εύχομαι η διαχείριση μη τα σβήσει ... θέλω τα μέλη να βλέπουν τον άσχημο χαραχτήρα μου κι να μη μου μοιάσουν.

Βασίλη τραβάω με dslr φώτος από το 2005, 14 χρόνια, στην αρχή έκανα ότι κάνεις τώρα, RAW και ατελείωτη επεξεργασία, αρκετές φώτος μάλιστα τις είχα πουλήσει, κάποιες είχαν μπει σε περιοδικά και είχα βγάλει και κάποια χρήματα από δουλειές....άλλα με κούρασε και δεν το ευχαριστιόμουν, δεν ήταν αυτό που ήθελα από την φωτογραφία και δεν ήταν αυτό που με τράβηξε εξαρχής στην φωτογραφία, έπρεπε να κάνω μια αλλαγή για να μην το κάψω εντελώς....το γύρισα λοιπόν μόνο σε jpeg βρήκα μηχανές που είναι καλές σε αυτό και βρήκα την υγειά μου, βρήκα νόημα στο χόμπι μου, άρχισα πάλι να απολαμβάνω την φωτογραφία, μείωσα αισθητά το κόστος του εξοπλισμού μου και έκανα μόνο αυτό που μου αρέσει....δεν υπάρχει πλέον γυρισμός στο RAW για μένα...καλή συνέχεια.

Sony a7R IV φωτογραφία

Γιατί προσπαθούμε να πείσουμε τους άλλους γι αυτο που μας αρέσει ?

Ο καθένας έχει άλλα γούστα, άλλες ανάγκες, αλλά πιστεύω.
Και μάλιστα αυτά αλλάζουν με το χρόνο....

Όποτε δεν έχει νόημα αυτή η κουβέντα.

Είναι σα να ρωτάς αν σ αρέσουν οι μελαχρινές ή οι ξανθιές....και μετά προσπαθείς να πείσεις τους άλλους για την επιλογή σου!

Εντελώς άσκοπο...

Εμένα πχ μ αρέσει να επεξεργάζομαι τα raw , μου δίνει ευχαρίστηση η επεξεργασία , όσο και η ίδια η διαδικασία φωτογράφησης.

Όμως μερικές φορές, βρίσκω την ίδια ευχαρίστηση στο να τραβάω έτοιμα jpg και να τα κοιτάω κατευθείαν στην οθόνη μου.

Μ αρέσουν οι μελαχρινές κυρίως....αλλά δε θα πω όχι σε μια καυτή ξανθιά! :p

Sent from my iPad using Tapatalk Pro