Το Φωτογραφικό chat

Ζόρικα δείχνουν τα πράγματα για το μέλλον του flikr: https://www.dpreview.com/news/7876524743/flickr-ceo-sends-out-email-asking-users-to-help-keep-the-flickr-dream-alive

...και ιδού το δίλημμα, πας σε pro με 40 τον χρόνο ή φεύγεις για κάποια άλλη πλατφόρμα? Η αλήθεια είναι ότι η ευκολία και η διαδραστικότητα με άλλα social media κάνουν το flckr μοναδικό - κακά τα ψέματα. Ενδιαφέροντα και τα σχόλια που ακολουθούν...

Το flckr μπορούμε να το δούμε επίσης σαν backup για τα αρχεία μας, έτσι το μελέτησα πριν μερικούς μήνες κι τους τα δίνω.

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Το παρακολουθώ Βασίλη και έχει σπαράξει η καρδιά μου ! Μακάρι να μπορούσαμε να βοηθήσουμε.

Οι επιστήμονες λέγανε (με στοιχεία) ότι η γη το 2050 θα είναι κόλαση, μάλλον πέσανε έξω μερικές δεκαετίες... :bigcry:

Re: Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Το παρακολουθώ Βασίλη και έχει σπαράξει η καρδιά μου ! Μακάρι να μπορούσαμε να βοηθήσουμε.

Δεν μπορει να κανει κανεις τιποτα Κωστα.

Ειναι περα των ανθρωπινων δυνατοτητων.

Aπολύτως τίποτα δεν μπορεί να γίνει...
Οι φωτιές θα σβήσουν όταν δεν έχουν πλέον τίποτα να κάψουν.
Το μόνο παρήγορο είναι πως τα δάση ευκαλύπτου αποκαθίστανται σχετικά εύκολα από μόνα τους.
Τα εκατομμύρια ζωάκια όμως......:bawling:

Αν το σκεφθει κανεις ως μερος της φυσικης αναδημιουργιας (που εμεις βεβαια δεν προλαβαινουμε να δουμε και για αυτο και ποναμε στην θεα αυτη) δεν ειναι τοσο λυπηρο.

Who has the best shutter sound!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Πωλήσεις μηχανών στην Ιαπωνία τον Δεκέμβριο.

Canon 33,6%
Nikon 19,2%
Sony 17,5%
Olympus 16,1%
Fuji 6,9%
Panasonic 5,9%

Κλασικά η Canon παίζει μπάλα μόνη της, η Nikon λογικά θα πάρει την δεύτερη θέση που δικαιωματικά της άνηκε. Η Sony πλέον τρίτη με υψηλό μερίδιο, άλλα δεν νομίζω πλέον ότι μπορεί να πάρει παραπάνω. Η Olympus για μένα έκπληξη που γενικά παραμένει τόσο ψηλά με τις ''αναιμικές'' κινήσεις που κάνει εδώ και 1-2 χρόνια. Αρνητική εντύπωση η fuji που με τόσα καλά προϊόντα που βγάζει την περίμενα πιο ψηλά και τέλος η Pnasonic που δεν αξίζει κάτι παραπάνω από την τελευταία θέση.

https://www.mirrorlessrumors.com/december-japan-sales-rankings-nikon-conquers-second-spot-and-sony-share-drops/

Απάντηση: Fujifilm X-T200

.... να μην είσαι σε θέση να φτιάξεις επιτέλους ένα αξιοπρεπές μενού όπως π.χ. κάνει η Sony...
Παιδιά επιτρέψτε μου να πω σχετικά με το menu της Sony υπερβαλετε λίγο. Θεωρώ προσωπικά πως το menu της μια χαρά είναι. Είχα την Nikon d7100 4 χρόνια και το μενού δεν ηταν και τόσο πια ευκολότερο από αυτό που ήδη έχω στην a6400 που για να πω την αλήθεια πολλοί με τρόμαζαν για το τι θα συναντήσω, και πως θα την δουλέψω και, και... Μια χαρά είναι το μενού (τουλάχιστον της α6400 που έχω ) το έχω μάθει σχετικά εύκολα και γρήγορα, να μην είναι και καλυτερο.. 🤔

Re: Απάντηση: Fujifilm X-T200

Παιδιά επιτρέψτε μου να πω σχετικά με το menu της Sony υπερβαλετε λίγο. Θεωρώ προσωπικά πως το menu της μια χαρά είναι. Είχα την Nikon d7100 4 χρόνια και το μενού δεν ηταν και τόσο πια ευκολότερο από αυτό που ήδη έχω στην a6400 που για να πω την αλήθεια πολλοί με τρόμαζαν για το τι θα συναντήσω, και πως θα την δουλέψω και, και... Μια χαρά είναι το μενού (τουλάχιστον της α6400 που έχω ) το έχω μάθει σχετικά εύκολα και γρήγορα, να μην είναι και καλυτερο.. 🤔

Κατά γενική ομολογία τα μενού της Olympus και τις Sony είναι τα 2 χειρότερα της αγοράς, πολύς κόσμος γκρινιάζει για αυτά, από εκει και πέρα όλα συνηθίζονται και όλα μαθαίνονται και φυσικά μπαίνει και το θέμα προσωπικό γούστο του καθενός. Και εγώ με το μενού της olympus em1 που είναι ίσως το χειρότερο μενού της αγοράς το έχω συνηθίσει και το έχω μάθει, και λίγο πολύ το είχα συνηθίσει και στην Α6400 όταν την είχα (την κούτσικη οθόνη βέβαια και την απουσία δεύτερης ροδέλας πάνω στο σώμα δεν τα συνήθισα ποτέ!!) άλλα με το που πιάνω την fuji μου ή την Panasonic μου βλέπω αμέσως την διαφορά και πόσο πιο εύκολα γίνεται κάποια πράγματα ή πόσο καλύτερα οργανωμένα είναι. Βέβαια περί ορέξεως

Re: Απάντηση: Fujifilm X-T200

Το menu της Sony δεν είναι δύσκολο όποιος θέλει το μαθαίνει όποιος δεν... λυπάμαι δε μπορούμε να τα φυτέψουμε στο μυαλό σας.