Το Φωτογραφικό chat

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Παιδιά ενημερωθείτε για την κοπή πίττας 2020 και δηλώστε συμμετοχή όσοι έχετε όρεξη να τα πούμε απο κοντά : https://avclub.gr/forum/showthread....-πίτας-2020-Αθήνα?p=1058440574#post1058440574

Up! Επειδή οι συμμετοχές είναι πολλές φέτος και σε λίγο φθάνουμε στα όρια χωρητικότητας της αίθουσας, αν θέλετε να έρθετε κλείστε θέση σύντομα για να μην μείνετε απέξω :a0210:

Έχοντας τον υπέροχο Sony FE 70-200mm f4 αντιμετώπιζα το ίδιο πρόβλημα, σήμερα με τον fe 100-400mm κροπάρω και αποζητώ πολλά περισσότερα.

Originally Posted by tiniakos View Post
Και εμένα μου κάνει απορία που δε σου φτάνουν τα 200mm Γιάννη.
Εύχρηστη η fz300 αλλά μου θυμίζει η ποιότητα αρχείο από καλό φωτογραφικό κινητό.

Τα 200 σε FF είναι πολύ λίγα Παναγιώτη.

Από 300 και πάνω....ο Τάκης το ΣΚ δανείστηκε τον δικό μου 70-200 και τον χρησιμοποίησε στην α6500 που γίνεται 300mm και πάλι του φάνηκαν λίγα!
Για παρόμοια κατάσταση κι αυτός.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

ετσι θα τα προιοντα θα ανακοινωνονται απο τα social .

Παρελαβα δεμα χτες απο κινα και καλου κακου το εβαλα σε ενα παραθυρι για καμια εβδομαδα να μου φυγει η ιδεα....

Kανονικά οποιοδήποτε προιόν φτάνει με κούριερ, αν υποθέσουμε ότι ισχύει αυτό, ανεξαρτήτως προέλευσης. Οι μεταφορείς πιάνουν 100άδες δέματα καθημερινά στα hub.

Πάντως είναι κρίμα να θάβουν το σύστημα λέγοντας πως δεν έχει να προσφέρει iq από την στιγμή που πολύς κόσμος χρησιμοποιεί κινητά πολύ κατώτερης ποιότητας με ίδιο η μεγαλύτερο κόστος κτίσης.

Η κρατούσα άποψη είναι bigger is better, αλλά ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί οπαδοί των "ακριβών αρωμάτων" :cool4:

...Καινούριος μου φίλος που τραβάει ημι-επαγγελματικά macro στα χωράφια, τα βουνά και τα λαγκάδια με μια Nikon DF + tamron 90+τρίποδα κ.λ.π. , είδε και έπιασε, έμαθε για τα 6 στοπ σταθεροποίηση και το in camera stacking και είναι έτοιμος - όπως και πολλοί άλλοι επαγγελματίες που μπορούν να ζήσουν χωρίς το ρηχό βάθος πεδίου και βαρέθηκαν να ζαλώνονται "μπουριά"...

...κι εγώ κοιτάω FF αλλά με 2-3 μικρά φακουδάκια για βραδυνές εξορμήσεις, για τελε ούτε που το συζητάω!

Εγω ουτε ΦΦ γλυκοκοιτώ για φωτογραφική αποτοξίνωση :smash:,

δοκίμασα ένα απο τα κορυφαία FF πακέτα που κυκλοφόρησε το 2019 αξίας 5000ευρώ (Lumix S1/R + PanaLeica 50mm/1.4), δεν τού έλειπε τίποτε εμφανές, ούτε ανάλυση, ούτε IBIS, ουτε hires, ουτε γενικά ΙQ, ούτε καλό βίντεο. Xωρίς να βάλω τον παράγοντα χρήματα ως κριτήριο στην εξίσωση και κάνοντας το συγκριτικό τότε με την G9 ένιωσα μια χαρά με αυτό που έχω για τις δικές μου ανάγκες, μόνο για σύστημα MF σε λίγο μικρότερο πακέτο όγκου-βάρους θα έκανα πιθανόν μελλοντικά κάποια κίνηση.