Απλά φοράει τον αισθητήρα που βγήκε με την 7D πριν 7 χρόνια. Έκθεση χρώμα έχει καλά, θόρυβο απλά αξιοπρεπή, τουλάχιστον στα 1600iso δεν τη φοβάμαι (πολύ καλύτερο αρχείο από αυτά που είδαμε προχθές από LX100), εννοείται δεν μπορείς εύκολα να σηκώσεις σκιερά σε πιο ψηλά iso αν υποεκθέσεις (βέβαια πετυχαίνει πολύ καλή έκθεση είπαμε). Λίγοι (5 μέχρι στιγμής) και πολύ καλοί έως άριστοι φακοί, συμβατότητα με όλο το σύστημα EOS μέσω μανίσιου αντάπτορα, ποιότητα κατασκευής απλά εξαιρετική (κράμα μαγνησίου), εστίαση που σε πηγαίνει χαλαρά 6-7 χρόνια πίσω (σε αυτά που τη χρησιμοποιώ δεν έχω προσωπικά πρόβλημα), δυνατότητα για σοβαρό πείραγμα μέσω magic lantern, νομίζω τα είπα περιληπτικά όλα. Λόγω εμπορικής αποτυχίας πριν 2 χρόνια ξεπουλήθηκε μεγάλο μέρος του στοκ στο 1/3 της τιμής στην οποία είχε πλασαριστεί (900 ευρώ αρχική!), και πήρε κόσμος και κοσμάκης, κυρίως ήδη κάτοχοι συστήματος Canon. Στα χρήματα αυτά είναι ανπέχταμπλ ευκαιρία κατά την ταπεινή μου γνώμη, και μόνο λόγω της κατασκευής και των φακών.
Τη χρησιμοποιώ ως δεύτερο σώμα (δεν έχω άλλο κροπ), και ως φορητή λύση, στην δεύτερη περίπτωση κατά 90% με τον εξαιρετικό 22ρη φ/2.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
lenses, iso 3200 test by
S_end, on Flickr
Παραπάνω είναι ένα τεστ σε iso3200, εσωτερικού χώρου στο χέρι (1/13, στο όριο του κουνημένου) με τον 22ρη, το έχω ανεβάσει σε πλήρες μέγεθος. Όχι βέβαια jpeg της μηχανής, αλλά δεν έχει φάει παρά το στάνταρ πέρασμα από το ACR. Προφανώς υπάρχει θόρυβος, αλλά κρατάει και αρκετή λεπτομέρεια. Προσωπικώς μπορώ να ζήσω με αυτό το επίπεδο σε ένα 2ο φορητό σώμα. Αρκεί να το έχει, τουλάχιστον αυτό.