Το Φωτογραφικό chat

Βασίλη Περαστικά και να επανέλθεις δριμύτερος με υγεία ,πάντα καλά.

Σε καταλαβαίνω Βασίλη μιας και μέσα στο χρόνο τσακισα και το δικό μου πόδι.
Γρήγορα να σταθεις όρθιος και με τους λιγότερους πόνους.

δεν υπαρχει νημα για την canon eos m??
τοσο χαλια ειναι τελικα αυτη η μηχανη???
κατεβασα κατι raw , και εφαγα απογοητευση της αρκουδας...
και να φανταστεις πουλησε κατι χιλιαδες στην Ιαπωνια:chinscratch:

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

δεν υπαρχει νημα για την canon eos m??
τοσο χαλια ειναι τελικα αυτη η μηχανη???
κατεβασα κατι raw , και εφαγα απογοητευση της αρκουδας...
και να φανταστεις πουλησε κατι χιλιαδες στην Ιαπωνια:chinscratch:

Έχουμε νήμα γενικώς για τις ακάθρεπτες της Canon. Ο αισθητήρας είναι ο κλασικός 18ρης του 2009. Τόσο χάλια σου φάνηκε το raw; Προσωπικώς δεν είχα πρόβλημα.... μια χαρά βολική και με killer φακούς. Της έχω φορεμένο και το magic lantern. Αυτά για τη Μ και Μ2. Η Μ3 είναι εντελώς νέα μηχανή.

την εβαλα στο ματι, με την τιμη που εχει (184) θα δοκιμαζα πολυ ευχαριστως και γω στην ζωη μου μια canon
δυστυχος κατι raw που κατεβασα απο εδω http://www.photographyblog.com/reviews/canon_eos_m_review/sample_images/

εφαγα τετοια απογοητευση... ανυπαρκο dr ακομα και στα 100 iso στα σκοτεινα, μου θυμησε αισθητηρα sigma
καλο γραψιμο στο χρωμα, αλλα μην διανοηθης να το πειραξεις, και δεν ξερω πως τα παει στα highlights
εψαξα να βρω νημα για την m αλλ δεν τοξερα οτι ειναι σε γενικο για μιρολες κανον

βρε ,μπας και αγοραζει απο την σιγμα αισθητηρες η κανον:slapface:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κώστα επειδή με ενδιαφέρει η σειρά Μ γράψε αν θέλεις τις εντυπώσεις σου,πιστεύω ότι θα βοηθήσουν,υπάρχει νήμα για τις canon mirrorless http://avclub.gr/forum/showthread.php/97522-Canon-mirrorless/page17

περα απο τα raw samples που κατεβασα δεν εχω καμια εμπειρια απο canon Tιμ

Απλά φοράει τον αισθητήρα που βγήκε με την 7D πριν 7 χρόνια. Έκθεση χρώμα έχει καλά, θόρυβο απλά αξιοπρεπή, τουλάχιστον στα 1600iso δεν τη φοβάμαι (πολύ καλύτερο αρχείο από αυτά που είδαμε προχθές από LX100), εννοείται δεν μπορείς εύκολα να σηκώσεις σκιερά σε πιο ψηλά iso αν υποεκθέσεις (βέβαια πετυχαίνει πολύ καλή έκθεση είπαμε). Λίγοι (5 μέχρι στιγμής) και πολύ καλοί έως άριστοι φακοί, συμβατότητα με όλο το σύστημα EOS μέσω μανίσιου αντάπτορα, ποιότητα κατασκευής απλά εξαιρετική (κράμα μαγνησίου), εστίαση που σε πηγαίνει χαλαρά 6-7 χρόνια πίσω (σε αυτά που τη χρησιμοποιώ δεν έχω προσωπικά πρόβλημα), δυνατότητα για σοβαρό πείραγμα μέσω magic lantern, νομίζω τα είπα περιληπτικά όλα. Λόγω εμπορικής αποτυχίας πριν 2 χρόνια ξεπουλήθηκε μεγάλο μέρος του στοκ στο 1/3 της τιμής στην οποία είχε πλασαριστεί (900 ευρώ αρχική!), και πήρε κόσμος και κοσμάκης, κυρίως ήδη κάτοχοι συστήματος Canon. Στα χρήματα αυτά είναι ανπέχταμπλ ευκαιρία κατά την ταπεινή μου γνώμη, και μόνο λόγω της κατασκευής και των φακών.
Τη χρησιμοποιώ ως δεύτερο σώμα (δεν έχω άλλο κροπ), και ως φορητή λύση, στην δεύτερη περίπτωση κατά 90% με τον εξαιρετικό 22ρη φ/2.

lenses, iso 3200 test by S_end, on Flickr

Παραπάνω είναι ένα τεστ σε iso3200, εσωτερικού χώρου στο χέρι (1/13, στο όριο του κουνημένου) με τον 22ρη, το έχω ανεβάσει σε πλήρες μέγεθος. Όχι βέβαια jpeg της μηχανής, αλλά δεν έχει φάει παρά το στάνταρ πέρασμα από το ACR. Προφανώς υπάρχει θόρυβος, αλλά κρατάει και αρκετή λεπτομέρεια. Προσωπικώς μπορώ να ζήσω με αυτό το επίπεδο σε ένα 2ο φορητό σώμα. Αρκεί να το έχει, τουλάχιστον αυτό.

ναι , για καποιον που την εχει για 2ο σωμα και ξερει τα "κουσουρια" τις canon , να ειναι μια καλη λυση, μια και απο οτι διαβαζω εχει εξαιρετο φακο
αλλα με μια fuji x100t, μια GR και μια coolpix a νομιζω οτι μια eos m δεν "χωραει" αν και σε αυτα τα χρηματα αγοραζεις μονο τον φακο....

δεν την προλαβα την φωτο...

μια χαρα την βλεπω,

αριστερα πανω ειναι ο 20mm UD?

Αν έχεις την Coolpix A, όχι, δεν τη χρειάζεσαι. Τώρα που είχαν βγει κάτι "κοψοχρονιές" για την Coolpix A, είχα ακριβώς τον ίδιο προβληματισμό απ' την αντίθετη, καθώς η αυτόνομη χρήση της Μ (πέραν από 2ο σώμα δλδ ή όπου θέλω κροπ) είναι αυτή ακριβώς, της κόμπακτ με σταθερό ημιευρυγώνιο. Αλλά είπα πως δεν χρειάζομαι και άλλη, και ας τη λιγουρευόμουν τη Νίκον.

Ναι ο UD είναι!

Τάσο ευχαριστώ που μου έλυσες τα ερωτήματα σχετικά με την Canon M και τούς φακούς,αναρωτιέμαι αν ισχύει αυτό που επισημαίνει ο Κώστας για το πείραγμα των αρχείων και την ελαστικότητα στη διαχείριση τους στην καινούργια Μ3 με τον καλύτερο αισθητήρα και επεξεργαστή,είμαι στο ψάξιμο.Οποίος γνωρίζει ας μας διαφωτίσει σχετικά στο κατάλληλο νήμα.

Εξαρτάται πάντα τι έχεις ως μέτρο σύγκρισης. Αν έχεις τους 24ρηδες αισθητήρες των σημερινών APS Νίκον, θα σου κακοφανεί, όχι τόσο ο θόρυβος στα ψηλά, αλλά η δυνατότητα πουσαρίσματος των υποεκτεθημένων σκιερών. To dxomark, δίνει μέτρηση high ISO 827 για την EOS M, όταν η Nikon 7200 παίρνει 1333. Η Μ έχει πρακτικά ίδια εικόνα με τις 600-650-700D & 60D. Η Μ3 έχει εντελώς καινούργιο 24ρη αισθητήρα (το dxo του δίνει σκορ 1169 σε high iso), όπως επίσης και εντελώς καινούργιο υποσύστημα εστίασης.

Xο, χο, χο μικρά μου παιδιά....
Φέτος επειδή κατάθεσα τις πινακίδες των ταράνδων μου, σκέφτηκα να σας κάνω δώρο μια μικρή εφαρμογή που υπολογίζει τη θέση του ήλιου ώστε να προγραμματίζετε τις φωτογραφικές σας εξορμήσεις.
http://photoephemeris.com/
Για iOS, Android και Desktop άμα λάχει
Χο χο χο.....:108:

Ωραίος Billy ευχαριστούμε πολύ!

Ήθελα καιρό να ρωτήσω το εξής: Έχει δοκιμάσει κανείς σας να βάλει focus screen? Μιας και χρησιμοποιώ αρκετά manual φακούς, το μικρό οφθαλμοσκόπιο της D3200 δεν έχει καλή απόδοση και συχνά παρατηρώ ότι κάποιες φωτογραφίες είναι αρκετά "out of foucs". Αξίζει λέτε να παραγγείλω ένα;