Το Φωτογραφικό chat

Επειδή αυτά που διαβάζετε τώρα στο νήμα της ΝΧ1, ΔΕΝ είναι ΟΛΑ τα posts, καθώς έχουν διαγραφεί ΑΡΚΕΤΑ από αυτά, καλό είναι να κρατάτε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μια επιφύλαξη πριν εκφράσετε τις κρίσεις σας οσον αφορα στις ενέργειες της Διαχείρισης.

Οποτε εγω κραταω επιφυλαξη γιατι μολις το διαβασα το topic. Ηταν πολυ ξαφνικο το κλεισιμο, λεω και γω... Αυτα παω να δω πως πηγε το φωτογραφικο ψαρεμα μου του σκ που περασε.

Last edited:
Θα μπορούσε η Διαχείριση να μας δώσει μερικά δείγματα των ποστ που διαγράφηκαν, για να έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τον λόγο που έγινε κλείδωμα του νήματος, γιατί ακόμη αναρωτιέμαι αν θα έπρεπε ή όχι να συμβεί αυτό, αλλά και το γιατί...

αυτο συμβαινει σε ολα τα νηματα , αρκετα μελη δεν εχουν fuji η nikon αλλα συμμετεχουν σε αυτα ... δλδ ειναι παρασιτα??
μαλλον σε λαθος φορουμ εισαστε, ισως κατι σε μοδα η πιτσι πιτσι να σας βολευε καλυτερα...

Ανάλογα, αν συμμετέχεις για να τρολάρεις και να σιγοντάρεις τον tiniako που λέει ότι δεν βρίσκει τον λόγο να αγοράσει κάποιος την κάμερα και απαιτούνται δείγματα για να αποδείξουμε ότι αγοράσαμε κάτι καλό κατ´εσάς (λες και περιμένουμε κάποια έγκριση/επιβεβαίωση από την ιερά σύνοδο των φωτογράφων του AVCLUB) που έχετε Fuji/Nikon ντε και καλά, ενώ ο ίδιος μιλάει ταυτόχρονα με τον Tzo για να την αγοράσει επειδή την θέλει εδώ και καιρό τότε...

Θα μπορούσες σε παρακαλώ να γίνεις πιο συγκεκριμένος; Να να το λάβω ως προσωπικό, δεδομένου ότι είμαι νέο μέλος σχετικά; Είναι κάποιος άλλος που ευθύνεται; Γιατί δεν μιλάτε ανοιχτά, πιο ακριβώς είναι το πρόβλημα που χαλάει την "μια χαρά παρέα" και ποιοι ευθύνονται γι αυτό; Από που πηγάζει αυτή η αντιπαλότητα; Επειδή το "μια χαρά παρέα" μου αρέσει πολύ, θέλω και εγώ, όπως και εσύ, να ξεκαθαρίσει το θέμα, να βρεθεί η αιτία που το προκαλεί και να μη έχουμε στο μέλλον ανάλογα προβλήματα.

Με όλο το θάρρος μια και βρισκόμαστε στο chat η NX1 υπάρχει στην αγορά σαν μηχανή για να την αγοράσει κάποιος (την αγοράζουν μάλιστα συνεχώς όπως φάνηκε και από τα τελευταία μηνύματα) οπότε το να κλειδώσει το νήμα της οριστικά είναι υπερβολικό αρχηγέ (Billy εσυ "χρεώθηκες" το κλειδωμα αν κάνω λάθος sorry προκαταβολικά). Πριν λίγο καιρό απάντησα σε απορία χρήστη της pentax K-5 που έχει παψει εδώ και χρόνια να πουλιέται (εκτός μεταχειρισμένων)

Για τα υπόλοιπα (και δεν εννοω το μπαν αλίμονο αν δεν αρέσει σε κάποιον η διαχείρηση ενός φόρουμ η πόρτα ανοικτή που λένε και στο χωριό μου) αν και έχω άποψη θα προτιμούσα από κοντά σε κάποια συνάντηση, στο νετ η παρεξήγηση είναι μέρος της καθημερινόητας.

Λυπάμαι που το ακούω αυτό. Θα ήθελα να ήσουν πιο συγκεκριμένος. Όπως είπα είμαι νέο μέλος και με όλο το σεβασμό δεν γνωρίζω γι αυτή σου τη στάση. Όλο αυτό το κλίμα που επικρατεί, τις ειρωνείας με τα μισόλογα και τις επιθέσεις που δυναμιτίζουν την κατάσταση, το μόνο πετυχαίνουν είναι η απαξίωση του φόρουμ. Το κλείσιμο του νήματος δεν χτυπάει το πρόβλημα στο κόκκαλο, κάθε άλλο μάλιστα... Σε παρακαλώ για μια φορά ακόμη να γίνεις πιο συγκεκριμένος...

Αν είχα το δικαίωμα να κοινοποιήσω κάποια pm που μου στάλθηκαν απανωτά, δεν θα είχε κανείς απορία.
Τουλάχιστον σεβαστειτε την απόφαση της Διαχείρισης.
Αυτά και δεν πρόκειται να επανέλθω στο ζήτημα αυτό.

Θα μπορούσε η Διαχείριση να μας δώσει μερικά δείγματα των ποστ που διαγράφηκαν, για να έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τον λόγο που έγινε κλείδωμα του νήματος, γιατί ακόμη αναρωτιέμαι αν θα έπρεπε ή όχι να συμβεί αυτό, αλλά και το γιατί...

αυτά είναι θέματα της διαχείρισης και δεν αφορούν τα απλά μέλη, όπως είμαστε όλοι οι υπόλοιποι. Δεν θα κρίνουμε ....

Δεν αφορούν τα απλά μέλη Βλάση αλλά 7 μέλη στερούνται της ενημέρωσης και της ανταλλαγής πληροφοριών για τις μηχανές που έχουν. Και όχι μόνον οι 7 αλλά και κάθε υποψήφιος αγοραστής (και ας το γελάνε κάποιοι). Για ύστατη φορά παρακαλώ για το άνοιγμα του νήματος της ΝΧ1 προς χάριν της ενημέρωσης και ζητώ συγνώμη αν έγινα κουραστικός.

Δεν αφορούν τα απλά μέλη Βλάση αλλά 7 μέλη στερούνται της ενημέρωσης και της ανταλλαγής πληροφοριών για τις μηχανές που έχουν. Και όχι μόνον οι 7 αλλά και κάθε υποψήφιος αγοραστής (και ας το γελάνε κάποιοι). Για ύστατη φορά παρακαλώ για το άνοιγμα του νήματος της ΝΧ1 προς χάριν της ενημέρωσης και ζητώ συγνώμη αν έγινα κουραστικός.

αυτό που αναφέρεις τώρα, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που διατύπωσες προηγουμένως. Σου θυμίζω

για να έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τον λόγο που έγινε κλείδωμα του νήματος, γιατί ακόμη αναρωτιέμαι αν θα έπρεπε ή όχι να συμβεί αυτό, αλλά και το γιατί...

άλλο θέμα η ενημέρωση, που αποτελεί και τον πρωταρχικό σκοπό λειτουργίας του φόρουμ, άλλο θέμα να κρίνουμε ή απλώς να κατανοήσουμε για ποιό λόγο κλειδώθηκε.

Λογικα κλειδωθηκε μεχρι να ηρεμησουν τα πνευματα και να γινουν οι απαραιτητες συστασεις.

Μα αναφερθηκε κατι για παγος...Ο παγος φανταζομαι καποια στιγμη λιωνει...Εκτος κ αν μπηκε στην καταψυξη που νομιζω δεν το θελει κανεις :)

Ζήτησα απαντήσεις αλλά δεν τις έλαβα. Εσύ μου λες ότι δεν πρέπει να κρίνουμε. Αφού δεν είναι δικό μας θέμα το αν έγιναν οι ενδεδειγμένες κινήσεις τουλάχιστον να μην στερήσουμε το νήμα από τα μέλη.

δεν ειμαστε με τα καλα μας... θα καθιση τωρα η διαχειριση να απολογειται στον καθενα μας για τις αποφασεις που πηρε??:ADFADF1:
οποιος δεν γουσταρη, ο δρομος ανοιχτος και σκυλια ψοφια
...και εχειι και παραπανω αφεντικα

Θα ήταν πολύ βολικό αυτό σε κάποιους. Οποίοι μας διαβάζουν και έχουν την αίσθηση του δικαίου, μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Το νήμα όμως έχει προσφέρει πολλά και έχει ακόμη περισσότερα να δώσει, πολύ περισσότερα από συμβουλές για "λουράκια".

Ας ξαναπάρουμε το θέμα και πάλι από την αρχή. Μιλώ ως απλό μέλος και δεν έχω καμιά σχέση με τη διαχείριση. Είμαι όμως από τα ιδρυτικά μέλη του σωματείου στο οποίο ανήκει το φόρουμ και έκανα διαχείριση και γενική διαχείριση, αν υπολογίσουμε και το avforum.gr από το οποίο προερχόμαστε σχεδόν 8,5 χρόνια.

Μπορεί εμάς να μας φάνηκε ότι δεν κάηκε ούτε ένα κάστανο, μπορεί όμως την ίδια ώρα να συνέβαιναν πολλά. Δεν γνωρίζω τί συνέβη αυτή τη φορά, αλλά άλλες φορές, μέλη που βρίσκονταν σε αντιδικία μέσα σε ένα θέμα, την ίδια ώρα βρίσκονταν σε επικοινωνία με τους διαχειριστές μέσω ΠΜ και τους εγκαλούσαν να πάρουν θέση ή ακόμα και τους απειλούσαν με δικηγόρους, δικαστικά κλπ. Φυσικά όλες τις φορές που κάποιος απειλούσε μέσω ΠΜ να προβεί σε ενέργειες, αν προειδοποιούνταν ότι το ΠΜ του θα γίνει γνωστό, ζητούσε να μην γίνει γνωστό. Ταυτόχρονα αρχίζουν τα τηλεφωνήματα. Είτε μεταξύ των μελών, είτε και προς τους διαχειριστές. Αρχίζει να συγκεντρώνεται και το ενδιαφέρον από μέλη που σπανίως πατούν σε μια κατηγορία. Αν αυτό διαρκέσει 1-2 24ωρα, όλα καλά. Αν όμως κοιμηθούμε και ξυπνήσουμε 1-2 φορές και το πράγμα παραμένει εν θερμώ, τότε είμαστε σε διαφορετική φάση. Αν τα μέλη παραμείνουν σε κόσμια πλαίσια και αντιδικούν μόνο για τον εξοπλισμό και σέβονται τις προειδοποιήσεις της διαχείρισης, τότε η διαδικασία συνεχίζεται και τσουλάει. Εν θερμώ, αλλά τσουλάει. Τις περισσότερες φορές αυτό συμβαίνει και κάπου κοπάζει η κίνηση και χαμηλώνουν οι τόνοι.

Σε άλλες περιπτώσεις όμως κάποιος θα το γυρίσει σε προσωπική επίθεση σε άλλο μέλος, ή θα επικαλεστεί το επιχείρημα "εσύ δεν το έχεις χρησιμοποιήσει" (συνήθως ένα καλώδιο ρεύματος ή ιντερκονέκτ, ή τα τουβλάκια τα απορροφητικά, ή το πλυντήριο δίσκων, ή κάτι παρόμοιο) ή θα ρίξει το σφάλμα στη διαχείριση, είτε αυτή εμφανιστεί αυστηρή και προειδοποιώντας μέσα στα θέματα, είτε επειδή δεν ήταν αυστηρή και δεν έριξε τις προειδοποιήσεις.

Φυσικά η αντιδικία κλείνω το θέμα ή μπανάρω είναι μόνιμο θέμα, μετά τη λήψη μέτρων. Κάνετε μια θεματική αναζήτηση στο παρελθόν και θα δείτε ότι κάθε φορά που κλείνει ένα θέμα, όλοι ζητούν το μπαν και όταν πέφτει το μπαν και είναι ανοιχτό το θέμα, γιατί έπεσε το μπαν και δεν έκλεισε το θέμα. Δεν υπάρχει σημείο αναφοράς, κάθε φορά που υπάρχουν μέτρα, θα υπάρχει και αντίδραση. Ακόμα και στην περίπτωση που μέλος του φόρουμ και της κατηγορίας μας (με έδρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού) μας έβρισε σε τέτοιο βαθμό, που άνετα υφίστατο θέμα μηνυτήριας αναφοράς, βρέθηκε μέλος το οποίο μας έψεγε επί 22 μέρες, με διαλείμματα βέβαια, γιατί φερθήκαμε σκληρά και τον μπανάραμε. Όταν όμως κλήθηεκ το μέλος αυτό να απευθύνει τη διαμαρτυρία του για την περίπτωση αυτού του μπαναρισμένου μέλους και προς το insomnia, προς το dpgr και προς ένα ακόμη τοπικό φόρουμ της δυτικής Μακεδονίας για να μην γίνουν δεκτά τα μπαναρίσματα που εισέσπραξε αυτό το μέλος κι από εκεί, τότε απλώς είπε ότι δεν τον αφορά. Και στο insomnia ηταν μέλος.

Σε καμιά περίπτωση δεν υπονοώ ότι πρόκειται για παρόμοια περίπτωση. Όμως όταν ξεκινά ένα θέμα να θερμαίνεται, δεν γνωρίζει ο διαχειριστής πού θα καταλήξει και πώς . Κι αν εκείνη την ώρα που αυτός εργάζεται και δεν έχει πρόσβαση στο φόρουμ, μέσα στο φόρουμ γίνουν όλα λαμπόγυαλο. Γι αυτό και υπάρχουν οι προειδοποιήσεις. Όταν αγνοούνται συστηματικά ή κατά περίπτωση από κάποιο μέλος, κάποιες φορές θα εμφανιστεί και η προειδοποιητική δράση.

Μπορεί να μη μας αρέσει. Μπορεί να μας θίγει. Μέλη που ήταν μαζί 10 χρόνια, είδαν το ένα να διαγράφει τον άλλο δια παντός και να μην ξαναμιλούν. Όταν ανοίγει τυχαία η συζήτηση κάποια χρόνια μετά (π.χ. 5-6) το πρώτο ερώτημα του θιγμένου είναι: Μα έπρεπε να με μπανάρει; δεν μπορούσε να κλειδώσει το νήμα;

Ψάξτε στον κατάλογο των μπαναρισμένων μελών. Αυτών που δεν μπορούν να ξαναμπουν, να γράψουν, καθώς κάποιοι από αυτούς, συνεχίζουν να παρακολουθούν. Γνωρίζω 12 από αυτούς, που έχουν αυτή την απορία: γιατί δεν το κλείδωσε το ρημάδι;

Τώρα το ερώτημα εδώ είναι : Γιατί δεν αφήσαμε τους άλλους από έξω να ηρεμήσουν 3 ημέρες και εμείς να ασχολούμαστε με την αγαπημένη μηχανή.

Η προσωπική μου απάντηση είναι τα παραπάνω.

Όλα καλά και κατανοώ και τα δύο. Στο forum που είμαι mod σπάνια κλείνουμε νήματα, σπάνια κάνουμε Ban ολίγων ημερών, αλλά όταν τα πράγματα παρεκτραπούν πέφτει Ban μια και καλή. Τα νήματα σκουπίζονται από τα ποστ που πρέπει να φύγουν, ιδίως όταν υπάρχουν αντιδικίες, διχογνωμίες και εκτός θέματος ποστ. Πριν από λίγο δέχθηκα εδώ χλευασμό και ειρωνεία για τις φωτογραφίες μου από τον partisan και επικαλέστηκα την προστασία της διαχείρισης. Το αποτέλεσμα ήταν να διαγραφούν τα ποστ και των δύο μας. Είναι οφθαλμοφανές ότι κάποια μέλη τυγχάνουν την εύνοια συντονιστών και διαχειριστών. Θα ήταν ανόητο να ζητήσω ίση μεταχείριση αλλά υπάρχουν και όρια. Ας φροντίσουν λοιπόν να τους επαναφέρουν και αυτό δεν είναι απαίτηση αλλά παράκληση.