Το Φωτογραφικό chat

Το θέμα ειναι πως στο 90% των περιπτώσεων μιλάμε για κακό HDR,το να βλέπεις μια φωτογραφία και να σου έρχεται ζαλάδα που λέει ο λόγος ε δεν ειναι ωραίο χαχα
 
Για σένα ναι , υπάρχει διαφορά και νοσταλγία , για τους υπόλοιπους όμως ;
Π.χ. εγώ δεν κατάλαβα τα περισσότερα από το κείμενό σου , διότι τα velvia & provia , ή το Ektachrome100vs δεν ξέρω καν τι είναι .
Έπειτα όλοι οι νεοασχολούμενοι με την φωτογραφία , προσπαθούμε να αποτυπώσουμε αυτό που βλέπουμε και από την στιγμή που βλέπουμε στην σκιά αυτό επιδιώκουμε και στο αποτέλεσμα .

Και τα λέω εγώ που δεν έχω βγάλει ακόμη HDR :bang:

Ναι, σωστά έχεις δίκιο να μην τα γνωρίζεις, film slides είναι.
Αφορμή για να γράψω τον παραπάνω Φιλιππικό είναι η έντονη δυσαρέσκεια που μου δημιουργήθηκε αντικρίζοντας εικόνες τόσο ψεύτικες.
Δεν επιμένω στο να μην χρησιμοποιείται η τεχνική HDR, κάθε άλλο!
Απλά το παράκαναν στο συγκεκριμένο έντυπο.
Μια τεχνική η οποία υποτίθεται ότι βελτιώνει την εικόνα, χρησιμοποιείται σαν να θέλει ντε και καλά να επιβληθεί.
Εκεί χάνεται η μπάλα.
 
Re: Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

και γιατί δεν έστειλες την κριτική σου στον υπεύθυνο έκδοσης του εντύπου ? Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να διαβάσουμε την δική τους απάντηση
 
πια μπαλα??
εχει τρυπήσει εδω και χρονια
τωρα παιζουμε σε Virtual Reality gaming:computer:
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

και γιατί δεν έστειλες την κριτική σου στον υπεύθυνο έκδοσης του εντύπου ? Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να διαβάσουμε την δική τους απάντηση

Aνοίγεις μεγάλη κουβέντα φίλε μου!!! Πολύ μεγάλη!!
Ειδικά με τα έντυπα ειδικού τύπου, τους ΟΤΑ......και κάθε είδους αρμόδιους.
Απλά τούς βαρέθηκα.....ή γέρασα.....προτιμώ να πάω για ψάρεμα!
 
Ηλεκτρονικα υπαρχει καπου; Για να δουμε κατα ποσο ηταν οντως τοσο υπερβολικο το αποτελεσμα. Γιατι το ολο θεμα ειναι και λιγο υποκειμενικο.
 
Είναι μια γενική τάση σε όλα τα μέσα, και στα microstocks πέφτει "ειδική επεξεργασία" - ανοίγουμε τις σκιές γιατί... έτσι τις θέλουν οι πελάτες. Χαρακτηριστικά σας λέω ότι όταν τυπώνω, προτιμώ τα έτοιμα jpeg που έχουν πιο φυσική τονική διαβάθμιση.
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

και γιατί δεν έστειλες την κριτική σου στον υπεύθυνο έκδοσης του εντύπου ?


Πιστεύεις θα γνωρίζει από velvia provia Ektachrome100vs ?
 
Προσωπικά το Raw όπως είπα και πριν μερικές μέρες σε άλλο thread, για το λόγο ότι σηκώνει πολύ επεξεργασία, με δυσκολεύει να το μάθω. Να το μάθω δηλαδή και να μην παρασυρθώ και ξεφύγω από την αρχική ιδέα.
 
βρε παιδες, τι τρεχει με το flickr?
εχει αλλαξει εμφανιση, και τις φωτο μου τις δειχνει 16:9, και παραμορφωμενες...
και δεν μπορω πλεον να κανω copy απο το bbcode:violent-smiley-030:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

οκ... δεν υποστηριζετε πλεον ο waterfox:tdown:
 
Βασίλη εγώ δεν γνώρισα τη φωτογραφία μέσα από velvia και slides.
Ανήκω όπως έχω ξαναπεί στο 90% των εχόντων φωτογραφική μηχανή που δεν είναι φωτογράφοι αλλά καταγραφείς της ζωής.
Η φωτογραφία είναι τέχνη όπως η ζωγραφική,η γλυπτική και άλλες.
Επειδή δεν έχω ταλέντο στα παραπάνω τα τελευταία χρόνια προσπαθώ να εκφραστώ καλλιτεχνικά μέσα από τη φωτογραφία.
Παλεύω να ζωντανέψω τις φωτογραφίες μου μπολιάζοντας τις με συναίσθημα εκφράζοντας έτσι το κάτι παραπάνω από την απλή λήψη της στιγμής.
Παρακολουθώ εδώ μέσα και άλλους που κινούνται στην ίδια γραμμή σκέψης με εμένα αλλά συναντώ συχνά εδώ μέσα αλλά και εκεί έξω και την άλλη πλευρά.
Την πλευρά της σύγχρονης αλλοιωμένης φωτογραφίας η οποία κινούμενη στο κλίμα της εποχής χαρακτηρίζεται από μία διαρκής φλυαρία με σκοπό
τον εντυπωσιασμό χωρίς καμία ουσιαστική προσφορά στο άυλο κομμάτι της φωτογραφίας αυτό που προκαλεί την εσωτερική τέρψη.
Selfies,hdr,φίλτρα και υπερβολική επεξεργασία συχνά αλληλοσυμπληρώνουν το παζλ της καταναλωτικής κοινωνίας.
Δεκανίκι αυτού του πλουραλισμού δεν είναι η πληθώρα νέων ιδεών και δημιουργιών αλλά ο ανελέητος τεχνολογικός βομβαρδισμός.
Η φωτογραφία πουλάει και ότι πουλάει σημαίνει κέρδος και το κέρδος σημαίνει πολεμικό ανταγωνισμό.
Θύμα αυτής της μάχης η φωτογραφία αλλά και οι πιστοί της στρατιώτες που δεν μπορούν πια να σταθούν στον πόλεμο με τα παραδοσιακά τους όπλα
οπότε αργά η γρήγορα θα υποχωρήσουν κάνοντας τους αναγκαίους συμβιβασμούς.
Θέλοντας και μη η ζωή προχωράει μπροστά εξελίσσεται με καλό ή κακό τρόπο και σε εμάς μένει μονάχα η επιλογή της προσαρμογής στα νέα δεδομένα.
 
Bρε παιδιά δεν έχω την απαίτηση οι νεότεροι να γνωρίζετε τα φίλμ και τις παλιές τεχνικές.
Ούτε να γνωρίζετε την φωτογραφία όπως ένας προχωρημένος φωτογράφος.
Στο φόρουμ έχουμε θέση όλοι.
Συζήτηση κάνουμε και απλώς εκφράζω την άποψή μου για μέρη που γνωρίζω και τα είδα σε ένα περιοδικό φωτογραφημένα λές και ετοιμάζεται να συγκρουστεί η Γή με τον Nibiru.

Η μαγεία κρύβεται στην απλότητα, ίσως τελικά εκεί είναι όλη η ουσία.
Προσπαθούμε να γεμίσουμε γνώση με περίπλοκα πράγματα και να το επιδείξουμε, αγνοώντας την απλότητα.
 
παιδες μην το τραβατε και πολυ, γιατι θα γινουμε ... ντιπιτζειαρ:flipout:

η φωτογραφια το εχασε το παιχνιδι εδω και χρονια, γενικα ολα γινανε πατσαβουρια..
 
Re: Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

Η μαγεία κρύβεται στην απλότητα, ίσως τελικά εκεί είναι όλη η ουσία.
Προσπαθούμε να γεμίσουμε γνώση με περίπλοκα πράγματα και να το επιδείξουμε, αγνοώντας την απλότητα.

Βασίλη μην ξεχνάς ότι οι περισσότεροι εδώ είμαστε πρώτα γκατζετάκηδες - ή από εκεί ξεκινήσαμε -, χωρίς ουσιαστική φωτογραφική παιδεία. Η δουλειά και η σκέψη των μεγάλων μαστερς παραμένει άγνωστη και, το χειρότερο, αδιάφορη στους περισσότερους!
Αν τύχει και δούμε καμιά φωτο του Μπρεσόν ή του Κερτέζ η πρώτη ερώτηση είναι "τι φακό φόραγε" ή "τι μηχανή είχε", λες και αυτό είναι το μόνο που μας εμποδίζει από το να βγάλουμε σπουδαίες φωτογραφίες.

Παναγιώτη σχετικά με τα όπλα κλπ, που είναι το μόνιμο άγχος σου, να πω κάτι τελευταίο: βγάλε σήμερα έγχρωμες φωτογραφίες σαν αυτές που έβγαζε ο Manos πριν 20 χρόνια, όταν πρωτοξεκινούσε το digital, και κανείς δεν πρόκειται να σου πει "α, εδώ έχεις θόρυβο" ή "αυτή δεν είναι αρκετά sharp"! Γιατί απλά, δεν είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που λείπουν από τις φωτογραφίες μας! Λείπουν πολλά περισσότερα.
 
Αν και οι γνώσεις μου για τη φωτογραφία είναι κυρίως θεωρητικές και σε βρεφικό επίπεδο θα συμφωνήσω ως θεατής με τον Billy...Ωραίο το HDR ειδικά σε φθηνές φωτογραφικές για καλύτερες νυκτερινές λήψεις (λόγω υστέρησης του εξοπλισμού για καλύτερη λήψη με άλλο τρόπο), αλλά αυτό που κάνουν να είναι ΟΛΕΣ με HDR, ενώ οι μηχανές προσφέρουν πολλές ακόμη δυνατότητες είναι κουραστικό και δεν μοιάζει καθόλου αληθινό.
Επίσης αν υπάρχει κάποιος που φοβάται την κριτική μπορεί να ποστάρει στην κατηγορία των ταξιδίων ταξιδιωτικές φωτογραφίες, όπου η κριτική στο μεγαλύτερο βαθμό πάει στο τι δείχνεις και όχι στο πως το δείχνεις :flipout: