Το Φωτογραφικό chat

Ειμαι πολυ νεος στο φορουμ, και μπηκα μετα απο προταση καποιου απο αλλο φορουμ, καθως εψαχνα καποιους με λιγο περισσοτερες γνωσεις απο εμενα στο ΝΧ συστημα, και να μιλω τη γλωσσα της πατριδος μου, για καποιους λογους που πραγματικα δεν καταλαβα, εκλεισε το νημα, εντελως φασιστικα κατα τη γνωμη μου, και αν το δει καποιος αντικειμενικα (που πιστευω ετσι λειτουργει η κριτικη ικανοτητα/σκεψη/λογικη μου), χωρις να υπαρχει συγκεκριμενος λογος.

Τωρα, αν εχετε προσωπικα μεταξυ σας, ή δεν ξερω και εγω τι, το ιντερνετ ξεπερναει τη μικροτητα σας, και χρησιμοποιειται σαν ενα εργαλειο βοηθειας και αλληλουποστηριξης, και οχι για επιλυση προσωπικων ή αλλων διαφορων (δεν πιστευω καν οτι συζηταμε τετοια πραγματα!!).

Εμενα προσωπικα με ειχε βοηθησει το φορουμ, ακομα και με τη μπαταρια Jupio που προτεινε καποιος (19.60 απο Ελλαδα, η ιδια μπαταρια διπλη τιμη απο το καταστημα που πηρα την ΝΧ1).

Επισης το παραπανω σχολιο για "λουρακι", δεν καταλαβαινω αν ειναι ειρωνικο ή οχι, αν ειναι, ειναι ατυχεστατο και προσβλητικοτατο, και θα ηθελα να δω τους κανονες του φορουμ να εφαρμοζονται. Αν ειναι, γιατι οπως ειπα ειμαι νεος, οποτε δεν ξερω αν εχετε και "εσωτερικα αστειακια" μεταξυ σας.

Τα ποιο ασχετα πραγματα και φυτιλι και μπαρουτι, εβαζαν ανθρωποι στο ΝΧ1 που δεν ειχαν καν τη καμερα, και απο οτι καταλαβα, εχουν επιρροη στους mods.του φορουμ, δηλαδη απιστευτη προβοκατσια! Εχω μεινει αναυδος με το ποση γελοιοτητα μπορει να χωρεσει σε ενα απλο νημα για μια καμερα!

Το μονο που χρειαζεται, ειναι ενα ΝΧ1 νημα οπως υπηρχε, και οσοι δεν εχουν ΝΧ1, και δεν ενδιαφερονται να παρουν,ας μην ενοχλουν τους υπολοιπους που ενδιαφερονται να χρησιμοποιουν τις μηχανες τους και λογικα εχουν καποιες ερωτησεις χρηστικες ή ακομα και αγορων εντος Ελλαδας.

Αυτες ειναι οι σκεψεις μου, και ελπιζω να ειναι υπερβολικες, αλλα αν καποιοι κλεινουν ενα νημα τοσο ακομψα και αποτομα, μαλλον δεν ειμαι εγω ο υπερβολικος.

Ως απλό μέλος και εσύ όπως και εμείς σεβάσου τους συντονιστές της κατηγορίας οι οποίοι μέχρι τώρα κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους.

ε τοτε σιγουρα θα ξερεις καλυτερα απο μενα τους κανονες του φορουμ
εδω στο chat , μπορεις να κανεις οποιαδηποτε ερωτηση
τωρα αν θες να ανοιξεις νεο νημα για την nx1 ....εξας!!!

σεβομαι ολους και δεν παρεμβαίνω πουθενα.
αν όμως ανοιξω νεο θεμα είναι σαν να χλευάζω του διαχειριστες που εκλεισαν το προηγουμενο.
το να ρωτησω στο chat είναι τουλάχιστον αστειο.
πραγματικα δεν ξερω τι να κανω....
τεσπα, παμε για αλλα....

εκλεισε το νημα, εντελως φασιστικα
το ιντερνετ ξεπερναει τη μικροτητα σας
και απο οτι καταλαβα, εχουν επιρροη στους mods.του φορουμ, δηλαδη απιστευτη προβοκατσια

Kisaha τρείς μέρες εκτός.

Την καραμέλα των "φασιστικών" γενικώς και αορίστως έτσι επειδή τονίζει τον όποιον εκνευρισμό όχι εδώ.

Επίσης πολύ καλή οθόνη έχει το 8αρι xiaomi 2 αλλά στοιχίζει περίπου 200 ευρώ. Βέβαια έχει κορυφαία ποιότητα κατασκευής και δεν δείχνει καθόλου κινεζικο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Φαντάζομαι ότι μπορείς να καταλάβεις ότι αν έγραφες τα ίδια σε διεθνές φορουμ θα είχε κλείσει ο λογαριασμό ς σου με την πρώτη φορά. Εδώ γιατί θέλεις κάτι διαφορετικό?

Last edited by a moderator:
κοιταξε, εγω είμαι συντονιστης αλλου και δεν θα συμμετάσχω στις κοντρες σας...
ως απλο μελος εδω, εχω μια απορια για το gammadr της nx1 και ρωταω, να ανοιξω νέο νημα με τιτλο nx1?

ρώτα το στο thread της ΝΧ500. το ίδιο πράγμα είναι. ίδιο μενού έχουν άλλωστε ως επί το πλείστον.
κι εγώ δεν κατάλαβα γιατί έκλεισε το νήμα της ΝΧ1. παρατηρώ, όχι μόνο εδώ μέσα, αλλά και γενικά.. στην οδήγηση, στο δρόμο, παντού, ότι λόγω των γενικότερων δυσκολιών, οικονομικών και μή, το μεγαλύτερο μέρος των συνανθρώπων μας βγάζει μια έντονη επιθετικότητα προς τους άλλους. κι εδώ μέσα φυσικά είναι πολύ πιο ευκολο να το κάνει λόγω απόστασης και ανωνυμίας. να δούμε που θα φτάσει αυτό το κακό...

εγω δεν βλεπω καμια επιθετικοτητα, αλλα μια ακαταπαυστη φλυαρια για το τιποτα , και επιδηξει πλουτισμου -φυσικα οχι φωτογραφικου η καλλιτεχνικου- αλλα ενα σοου κατι σαν σοου μοδας , μα το καθε που βγαινει κατι καινουργιο,
και για την ταμπακιερα...παπαλα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

το να ψαχνεις λουρακι για την μηχανη σου, δεν ειναι προσβλητικο η ειρωνικο
αλλα το να ποσταρεις λουρακια τον 100 ευρω και φρου φρου και αρωματα και να μην παραγεις εργο... ε τι στο διατανο, αυτο κιαν δεν ειναι προσβολη κατα τις νοημοσυνης μας

Sorry αλλά έκατσα και έγραψα το πρόβλημα μου σε ενα μεγάλο μυνημα και στην αποστολή κολλήσε και το έχασα .......έσκασα τώρα. .

δυστυχώς απο κινητό είμαι. ...θα ξαναγράψω αλλά θα κανω μια αποθήκευση πριν την αποστολή. ...

Δηλαδή επειδή τυχαίνει ένα μέλος να ενοχλεί με τα γραπτά του μια παρέα άλλων μελών θα πρέπει σε κάθε νήμα που είναι κάτοχος φωτογραφικής μηχανής να γίνεται επίθεση ώστε να φτάσουν σε σημείο οι διαχειριστές να το κλείσουν αντί να κάνουν συστάσεις σε αυτούς που θεωρούν ότι ξεφεύγουν για να υπάρχει συμόρφωση από όλες τις πλευρές.

Πονάει το δάχτυλο, κόβουμε το χέρι...

Αν κατάλαβα καλά, σύμφωνα με τα λεγόμενα του S. Moderator το νήμα έκλεισε γιατί "έκανε τον κύκλο του " και ότι θεωρεί ότι ασχοληθήκαμε πάρα πολύ με την NX1, περισσότερο από άλλες κάμερες και όταν και αν η εταιρεία βγάλει αντικαταστάτη θα τα ξαναπούμε. Και σαν επίλογο έθεσε την παράβαση της υπόδειξης προς τη συντονιστική ομάδα. Εγώ δεν το πιστεύω αυτό. Πιστεύω ότι θέλησε να φρενάρει τη συζήτηση και λειτούργησε πυροσβεστικά με το να κλείσει προσωρινά το νήμα και όταν ηρεμήσουν τα πνεύματα θα το επαναφέρει. Αυτό μπορώ να φανταστώ ότι ήταν το σκεπτικό του. Κατανοητό αν και δεν συμφωνώ απόλυτα.
Μιας και εδώ μπορούμε να πλατιάζουμε τη συζήτηση χωρίς τον κίνδυνο του off topic, να πω ότι και εγώ είμαι mod σε άλλο μεγάλο forum, με διαφορετικό αντικείμενο από αυτό. Εκεί δεν κλείνουμε τα νήματα έτσι απλά, αλλά κάνουμε ban, προσωρινό ή και μόνιμο αυτούς που βγάζουν το forum από τη σωστή λειτουργία και πιστέψτε με υπάρχουν πολλοί μπαχαλάκηδες.
Δεν ξέρω τι άλλες ενέργειες έγιναν, αν έγιναν, πριν κλείσει το νήμα. Εγώ δεν θα λειτουργούσα έτσι, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Είναι αστείο να ψάχνουμε δημοκρατικές διαδικασίες σε ένα forum, όταν τους κανόνες τους θέτει ο/οι ιδρυτές. Αν συμφωνείς μένεις, αν όχι φεύγεις. Αυτό που όμως με ενοχλεί είναι ότι υπάρχει μια διαρκείς πρόκληση, διακριτική και μη, από μέλη προς άλλα μέλη, με έναν τόνο ειρωνείας, που δεν βοηθάει, συχνά υπό την ανοχή της ΣΟ. Δεν λέω ότι πρέπει να είναι απόλυτοι και με το παραμικρό να ρίχνουν ban. Το αν κάποιος έχει μια μηχανή και έναν φακό ή πολλά και τα έχει και, σύμφωνα με λεγόμενα, απλά τα κοιτάει είναι δικός του λογαριασμός. Το αν θέλει να δείξει τις φωτογραφίες ή τα video του είναι δικαίωμα του και δεν τον υποχρεώνει κανένας κανόνας του forum για το αντίθετο, ούτε αυτό τον κάνει επιδειξία πλουτισμού. Αν σε κάποιους αυτό δεν αρέσει να το προτείνουν στον administrator να το αλλάξει και όχι να προκαλούν συνέχεια. Είμαι λίγο καιρό στο forum αλλά δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου να αποτρέπονται τέτοιες ενέργειες. Σκοπός του forum είναι η μετάδωση πληροφοριών μεταξύ των μελών και ζητώ από την διαχείριση να ανοίξει πάλι το νήμα της NX1 και αν κρίνει ότι υπάρχουν γραφόμενα σε αυτό που είναι off topic, να πέσει σκούπα, και αν υπάρχουν και δικά μου, ζητώ συγνώμη από τη ΣΟ που τους έβαλα σε κόπο. Επίσης ζητώ συγνώμη και για το σεντόνι αλλά αυτή η κατάσταση, κατά τη γνώμη, πρέπει να σταματήσει. Ευχαριστώ.

Last edited:
Εγώ χρησιμοποιώ το Galaxy Tab Pro 8.4 και από τότε που άρχισα να ασχολούμαι με τη φωτογραφία, κατάλαβα την αξία της οθόνης του. Όσο ήταν στα ~200ε αποτελούσε εξαιρετική προσφορά μιας και είναι πραγματικά εργαλείο για όλες τις δουλειές!(ειδικά η λειτουργία usb otg για προβολή φωτογραφιων). Αν θα το άλλαζα θα ήταν με το Note 10.1 με την ίδια ανάλυση, μόνο και μόνο για το πενάκι. Τα καινούρια iPad δεν τα έχω δει από κοντά αλλά πρέπει να είναι και αυτά εξαιρετικά για προβολή φωτογραφιών, ειδικά το iPad Pro!

Το μόνο που θα ήθελα να έχω είναι μια αξιόποιστη εφαρμογή για επεξεργασία φωτογραφίας, μιας και η εφαρμογή Photoshop για Android μου φαίνεται πολύ προχειροφτιαγμένη.

Όσο για τις έριδες μεταξύ μελών ένα έχω να πω..Keep calm & shoot. :ernaehrung004:

Και εγώ το tab pro 8.4 έχω και για να προλάβω αυτούς που θα με κατηγορήσουν fun της Samsung να πω ότι το tablet προήγηθηκε. Κινητό έχω Sony, οθόνη στον υπολογιστή LG, TV Philips και HC Pioneer.

Δεν έχω σκοπό να απολογηθώ, θα δώσω όμως μερικά στοιχεία σε όσους αρέσουν τα νούμερα και ξεχνούν εύκολα.
Στα οκτώ χρόνια που είμαι διαχειριστής στο AVclub έχω μπανάρει μέλη δύο φορές.
Η δεύτερη μάλιστα ήταν σήμερα στον Kisaha που μας αποκάλεσε φασίστες, πως είμαστε μικροί και προβοκάτορες, ελαφρά τη καρδία.
Στα οκτώ λοιπόν αυτά χρόνια έχω κλειδώσει νήμα δύο φορές, το δεύτερο είναι το σημερινό.

Εφόσον λοιπόν ξέρετε από φόρα μιας και βλέπω πως πολλοί απο εσάς είναι mods αλλού, θα γνωρίζετε πως είμαστε υπέρ του δέοντος ανεκτικοί μιάς και δεν αποβάλλουμε κόσμο έτσι απλά.
Θα γνωρίζετε επίσης πως μεγάλα διεθνή φωτογραφικά φόρα έχουν αυστηρότατους κανονισμούς συμπεριφοράς και οι αποβολές εκτός απο τακτικές είναι και μόνιμες.

Αυτά για όσους κόπτονται και επαναλαμβάνουν τα περί δημοκρατικότητας του φόρουμ.

Εάν τα στοιχεία που σας θεωρείτε ότι είναι αναληθή και υπερβολικά και κρίνετε πολύ αυστηρή τη στάση μου, υπάρχει η Γενική Διαχείριση του φόρουμ στη οποία μπορείτε να απευθυνθείτε και να παραπονεθείτε.
Αυτό κι αν είναι δημοκρατικό.

Κανένας δεν σε κάλεσε σε απολογία, συζήτηση κάνουμε. Η κόσμια και σωστή συμπεριφορά επιβάλλεται. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, η ένσταση μου είναι στο ότι αν η συζήτηση είχε παρεκτραπεί και έβγαινε εκτός θέματος όφειλε ο συντονιστής πρώτιστα να την επαναφέρει και κατόπιν να να προειδοποιείσει τα μέλη που το προκαλούν. Μονίμως υπάρχουν μέλη "κομήτες " που εισβάλουν στα νήματα και προκαλούν και επιφέρουν εκνευρισμό, δεν προσφέρουν τίποτα στην ενημέρωση και δεν έχουν επιπτώσεις γι αυτό. Αν ως διαχειριστής αυτό δεν σε ενοχλεί πάω πάσο...

Last edited:
ναι είναι όντως τραγικό... παράσιτα θα τους έλεγα εγώ. ενώ δεν έχουν την ΝΧ1, ούτε και ενδιαφέρονται να την πάρουν, παρολαυτά εισβάλλουν μονίμως στο νήμα με παρατηρήσεις και υποδείξεις

Διαβασα απο περιεργεια το topic της nx1. Πιστευω δεν ειχε κανενα λογο να κλεισει, η μηχανη υπαρχει κανονικα μπορει καποιος να θελησει βοηθεια/υποστηριξη, οτιδηποτε. Καποιες συστασεις σε μελη θα εκανα που εβγαλαν (και) σε αυτο το topic την κακια τους (επιεικης λεξη). Αυτη ειναι η γνωμη μου απο κει και περα φιλοξενουμενοι ειμαστε ολοι, οποτε σε οποιον απο μας δεν αρεσει αυτη η φιλοξενια απλα την κανει...

αυτο συμβαινει σε ολα τα νηματα , αρκετα μελη δεν εχουν fuji η nikon αλλα συμμετεχουν σε αυτα ... δλδ ειναι παρασιτα??
μαλλον σε λαθος φορουμ εισαστε, ισως κατι σε μοδα η πιτσι πιτσι να σας βολευε καλυτερα...