Το Φωτογραφικό chat

Το ps6 νομίζω δέχεται κανονικά έκδοση του raw που να υποστηρίζει τα αντίστοιχα αρχεία των σειρών 3xxx,5xxx,7xxx. Εμένα μου φάνηκε λίγο βαρύ για το pc μου οπότε γύρισα σε ps5.1 και συμβιβάζομαι με τη λύση που είπα μιας και δεν τραβάω συχνά αρχεία raw. Dskopa δοκιμασε να ξαναπερασεις το ps από την αρχή και ύστερα βάλε την έκδοση που θες, λογικά θα δουλέψει.
Και εγώ τα win 7 64bit ultimate έχω, ίσως και γιαυτό να μην σηκώνει το ps6 το pc μου μιας και είναι αρκετά βαριά για τα specs του.

Kαλημερα
καμερα νικον D3200 φακος Νικον 18-300
αξιζει να παρω φιλτρο για τον φακο ?
ποια η διαφορα skylight με UV
καποια προταση για κατι οικονομικο
δεν εχω μεγαλες απαιτησεις
ευχαριστω

Re: Landscape Photography

Εξαιρετικά ενδιαφέρον το τοπίο τής Μάνης,έχω μελετήσει τον μέγιστο λόγιο της Σωκράτη Κουγεα και ονειρεύομαι να δω αυτόν τον τόπο,να τον περπατησω και να τον φωτογραφίσω,φίλε perfomergr εάν θέλεις ανέβασε μερικές φωτογραφίες και από μέσα από τα χωριά και την πόλη,έχει απίστευτη ιστορία ο τόπος και εντυπωσιακά κτίσματα,οι φωτογραφίες πολύ καλές,το www.stavmast.gr δεν ανοίγει,να δούμε τα exif.Για τον Σ.Κουγεα μιας και καλό είναι να μαθαίνουμε και για τον τόπο πού φωτογραφιζουμε έχει δώσει πολλά για την Πατρίδα μας μεγαλος Ανθρωπος και αληθινος δημοκρατης κοσμοπολιτηςΕλληνας με τεραστια προσφορα.https://el.m.wikipedia.org/wiki/Σωκράτης_Κουγέας

Από το 1923 και μέχρι τον θάνατο του 1966(πολλά χρονια προσφορας)υπήρξε ΑΜΙΣΘΟΣ διευθυντής τού Τμήματος Χειρογραφων της Εθνικής Βιβλιοθήκης,πέρα από Καθηγητής σε διάφορα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα καί στο Εξωτερικό,αναρωτιέμαι πόσοι σύγχρονοι Έλληνες είναι Εθελοντές αμισθοι την σημερινή εποχή των Αρπακτικών?

Last edited:

Τιμ, ο Κουγεας ειναι γνωστος απο τα "Τραγουδια του κατω κοσμου" τουλαχιστον εδω ,σε μας τους ηπειρωτες που εχουμε μια ταυτηση, θα ελεγα ιστορικη με τα μοιρολογια
αλλα θα διαφωνησω καθετα με των "εθελοντισμο" που στην εποχη μας ειναι η συνχρονη πανουκλα τις αμισθης εκμεταλλευσεις...

ωραια χρωματα στην τελευταια , αλλα και μεγαλη παραμορφωση...

Κώστα ο Σ.Κουγεας είχε μισθό από την δουλειά του σαν καθηγητής ,αλλά ήταν άνθρωπος με ρίζες βαθιές στον τόπο του πού αν λείπουν δεν μπορεί κάποιος να ύψωσει τό ανάστημα του απέναντι στα ξενοφερτα(πού πολλές φορές δεν είναι κακά καταναγκην οταν σεβονται και διευκολυνουν την ζωη των ανθρωπων πράγμα σπάνιο )η δύση μας έπνιξε πόλλες φορές σπερνοντας τον διχασμο ακόμη καί στη Μάνη πού ποτέ δεν υποτάχθηκε στην Τουρκο κρατια αλλά και προέβαλε αντίσταση και στους Γερμανούς με ηρωισμό πρωτόγνωρο.Ο εθελοντισμός είχε ως αποτέλεσμα να σωθούν αρχεία ακόμη και του Μακρυγιάννη πού γλύτωσαν από την Γερμανική αστυνομία καί κιδυνεψανε από την δική μας αδιαφορία,φυσικά καί συμφωνώ ότι πολλές φορές ο εθελοντισμός αποκτάει διαφορετικό χαρακτήρα όταν πέσει στα χέρια των διαφόρων επιτηδειων πού το μόνο πού αποσκοπούν είναι το κέρδος.

Last edited:

αν το θετεις ετσι, συμφωνω
τα σημερινα ακαδημαικα λαμογια ενδιαφερονται μονο πως θα ξεκοκαλισουν ,επιχορηγησεις , προγραματα κ.α

Εγώ θα έλεγα να σταματήσετε να προσβάλλετε τους σημερινούς επιστήμονες, με αφορμή έναν κρατικοδίαιτο επιστήμονα του παρελθόντος. Είναι εμφανές ότι δεν ξέρετε τίποτα για το πράγμα για το οποίο μιλάτε. Το ότι είστε εκτός θέματος είναι το προφανές.

μαλιστα , σου θιξαμε τους επιστημονες... το αν ξερουμε κατι δεν θα το κρινεις εσυ

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

μπορεις να πεις την γνωμη σου και οχι να πεταγεσαι σαν ...

Διαλέγω να σε αφήσω στην κρίση αυτών που θα διαβάσουν το νήμα...

Για τον κρατικοδιαιτο επιστήμονα τού Παρελθόντος, sic,δες Ζησίμος Λορεντζατος (Μελέτες 2ος τόμος),για τό τι επικρατεί στην Ελλάδα στα Πανεπιστημια μόνο ένα μέρος τής πραγματικότητας την εποχή πού γράφτηκε. https://www.ianos.gr/ta-kath-eaiton-0044425.html. Σήμερα είναι χειρότερα,ποτε δεν είπα για τούς επιστήμονες και το δύσκολο έργο πού επιτέλουν κάτω από συνθήκες παγκοσμιοποίησης πού για διάφορους λόγους,ανάγκεςφοβος ανεργίας κτλ,πιστεύω νοιώθουν το πεδίο δράσης και πρωτοβουλιών περιορισμένο,υπάρχουν ευτυχώς εξαιρέσεις ακόμα καί σήμερα μεγάλων δασκάλων με Ήθος και Αρετή σαν του Σ.Κουγεα...Και ένα τελευταίο Σκυλοκοιτες και νεκροσιτοι κι ερεβομανεις κοπροκρατουν το μέλλον(.ΟΕλύτης)αναφορικά με την εποχή των Αρπακτικών εννοείται σε όλον τον κόσμο,πιστεύω ότι θα το ξεπεράσουμε..Ελπίζω στην ανθρώπινη νόηση.

Last edited: